Google Adsin konversioseuranta

Käytä Tag Manageria Google Adsin konversiotagien käyttöönottoon

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Google Adsin konversioseurannan avulla voit selvittää, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun asiakas klikkaa mainostasi. Voit nähdä esimerkiksi sen, onko asiakas ostanut tuotteesi, tilannut uutiskirjeesi, soittanut yritykseesi tai ladannut sovelluksesi. Arvokkaiksi määrittämiäsi asiakkaan tekemiä valintoja kutsutaan konversioiksi.

Ennen tämän tagin käytön aloittamista suosittelemme käymään Google Adsin ohjekeskuksessa ja lukemaan lisätietoja tämän ominaisuuden toiminnasta.

Google Adsin konversioseurannan määrittäminen edellyttää, että määrität Google Adsin konversiotunnuksen ja konversiotunnisteen sekä valinnaisen konversioarvon, tilaustunnuksen ja valuuttakoodin.

Jotta raporteissa ei näytetä samaa konversiota kahteen kertaan, lisää sovelluksesi tai verkkosivustosi tilaustunnus datakerroksen muuttujan arvoksi Tag Managerissa.
  1. Aloita uuden Google Ads ‑tagin luominen Tag Managerissa. Valitse aloitusnäytöltä Uusi tagi ja sitten Tagin määritys ja sitten Google Adsin konversioseuranta.
  2. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi ja kerää tagin määrityksessä käytettävät arvot:
    1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut ja asetukset ‑valikkoa. ()
    2. Avaa Konversiotapahtumat‑taulukko valitsemalla Mittaus: Konversiot.
    3. Valitse Konversiotapahtuma-sarakkeesta käytettävän konversion nimi.
    4. Näytä tagin tiedot laajentamalla Tagin määrittäminen ‑välilehti.
    5. Valitse Käytä Google Tag Manageria ‑kortti.
    6. Kopioi Konversiotunnus ja Konversiotunniste.
  3. Lisää Tag Managerissa vaaditut konversiotunnuksen ja konversiotunnisteen arvot omiin kenttiinsä. Lisäksi voit halutessasi lisätä konversion arvon, tilaustunnuksen* ja valuuttakoodin. Varmista, että käytät Tag Managerin muuttujia näiden kenttien arvoina soveltuvin osin. (Esimerkki: Useimmissa tapauksissa tilaustunnuksena käytetään muuttujaa.)
    *Huom. Tilaustunnuksen yhteydessä sinun on määritettävä sovellus tai verkkosivusto tilaustunnuksen luomiseksi, lisättävä kyseinen arvo datakerrokseen ja luotava Tag Managerin muuttuja, joka hakee tilaustunnuksen arvon.
  4. Valitse Triggerit-osiosta yksi tai useita triggereitä, joiden perusteella tagi käynnistyy.
  5. Viimeistele tagien määritys valitsemalla Tallenna.
  6. Tärkeää: Varmista tagin yhteensopivuus eri selainten kanssa tarkistamalla, että konversionlinkitys on otettu käyttöön.

7. Esikatsele muutokset ja julkaise ne, kun olet valmis.
Jos haluat saada tietoja kaikista sivustoasi käyttävistä asiakkaista ja sisällyttää konversioseurannan raportteihisi myös Google Adsin ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat konversiot, käytä Tag Manageria Google Analyticsin käyttöönottoon koko sivustollasi ja tuo sitten Analyticsin tavoitteesi ja tapahtumasi Google Adsiin.