G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Google Ads ‑konversiot

Tag Managerin käyttäminen Google Adsin konversiotagien käyttöönottoon

Creating a Google Ads Tag & Conversion Linker in Google Tag Manager

Google Adsin konversiotagien avulla voit luoda raportteja, joista näet tapahtumat mainostesi klikkaamisen jälkeen. Voit tarkistaa, ostiko asiakas tuotteesi, tilasiko hän uutiskirjeen, soittiko hän yritykseesi tai latasiko hän sovelluksesi. Käyttäjien tekemiä, arvokkaaksi määrittelemiäsi toimintoja kutsutaan konversioiksi.

Suosittelemme, että tutustut ominaisuuden toimintaan Google Ads ‑ohjekeskuksessa, ennen kuin otat tagin käyttöön.

Google Adsin konversioiden mittauksen määrittäminen edellyttää, että määrität Google Adsin konversiotunnuksen ja konversiotunnisteen sekä valinnaisen konversioarvon, tapahtumatunnuksen ja valuuttakoodin.

Jotta raporteissa ei näytetä samaa konversiota kahteen kertaan, lisää Tag Managerissa sovelluksesi tai verkkosivustosi tapahtumatunnus datakerrosmuuttujan arvoksi.
  1. Aloita uuden Google Ads ‑tagin luominen Tag Managerissa. Valitse aloitusnäytöltä Uusi tagi ja sitten Tagin määritys ja sitten Google Adsin konversioseuranta.
  2. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi ja kerää tagin määrityksessä käytettävät arvot:
    1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut ja asetukset ‑valikkoa. (Google Ads | työkalut [kuvake])
    2. Avaa Konversiotapahtumat‑taulukko valitsemalla Mittaus: Konversiot.
    3. Valitse Konversiotapahtuma-sarakkeesta käytettävän konversion nimi.
    4. Näytä tagin tiedot laajentamalla Tagin määrittäminen ‑välilehti.
    5. Valitse Käytä Google Tag Manageria ‑kortti.
    6. Kopioi Konversiotunnus ja Konversiotunniste.
  3. Lisää Tag Managerissa konversiotunnuksen ja konversiotunnisteen vaiheessa kaksi kerätyt vaaditut arvot omiin kenttiinsä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä konversioarvon, tapahtumatunnuksen* ja valuuttakoodin. Varmista, että käytät Tag Managerin muuttujia näiden kenttien arvoina soveltuvin osin. (Esimerkki: Useimmissa tapauksissa tapahtumatunnuksena käytetään muuttujaa.)
    * Huom. Tapahtumatunnuksen yhteydessä sinun on määritettävä sovellus tai verkkosivusto tapahtumatunnuksen luomiseksi, lisättävä kyseinen arvo datakerrokseen ja luotava Tag Managerin muuttuja, joka hakee tapahtumatunnuksen arvon.
  4. Valitse Triggerit-osiosta yksi tai useita triggereitä, joiden perusteella tagi käynnistyy.
  5. Viimeistele tagien määritys valitsemalla Tallenna.
  6. Tärkeää: Varmista tagin yhteensopivuus eri selainten kanssa tarkistamalla, että konversionlinkitys on otettu käyttöön.

7. Esikatsele muutoksia ja julkaise ne, kun olet valmis.
Jos haluat saada tietoja kaikista sivustoasi käyttävistä asiakkaista ja sisällyttää konversioraportteihisi myös Google Adsin ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat konversiot, käytä Tag Manageria Google Analyticsin käyttöönottoon koko sivustollasi ja tuo sitten Analytics-tavoitteesi ja ‑tapahtumasi Google Adsiin.