Tag Managerin määritys ja asennus

Install the Google Tag Manager container snippet

Asenna Google Tag Manager, niin voit määrittää ja ottaa käyttöön muun muassa Google Adsin, Google Analyticsin, Floodlightin ja kolmansien osapuolten tageja. Asennusprosessi koostuu yleisellä tasolla seuraavista vaiheista:

1. Luo tili tai käytä aiemmin luotua tiliä osoitteessa tagmanager.google.com. (Uusi säilö luodaan oletuksena, ja voit luoda lisää säilöjä kullakin tilillä.)
  2. Asenna säilö verkkosivustollesi tai mobiilisovellukseesi.
    1. Verkko‑ ja AMP-sivut: Lisää säilön koodinpätkä Tag Managerin ohjeiden mukaan ja poista mahdolliset muut tagit.
    2. Mobiilisovellukset: Käytä Firebase SDK:ta (Android tai iOS).
  3. Lisää ja julkaise tagi.

Tili on ylin hallinnointitaso, jota Tag Managerissa käytetään. Yleensä yritystä kohden tarvitaan vain yksi tili. Tag Manager ‑tili sisältää vähintään yhden säilön, ja saatavilla on erilaisia säilötyyppejä verkkosivustoille, AMP-sivuille, Android-sovelluksille ja iOS-sovelluksille.

Uuden tilin ja säilön luominen

1. Klikkaa Tag Managerista Tilit ja sitten Luo tili.
  2. Kirjoita tilin nimi ja määritä, haluatko jakaa tietoja anonyymisti Googlen ja muiden kanssa.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Kirjoita kuvaava säilön nimi ja valitse sisällön tyypiksi Verkko, AMP, Android tai iOS. Valitse mobiilisäilön määrityksen yhteydessä, käytätkö Firebase SDK:ta vai jotakin vanhempaa SDK:ta.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Tutustu käyttöehtoihin ja valitse Kyllä, jos hyväksyt ne.

Kun uusi säilö latautuu ensimmäisen kerran, sinua kehotetaan asentamaan verkkosäilön koodinpätkä tai käynnistämään Tag Manager haluamasi mobiilialustan SDK:n osana. Voit asentaa koodinpätkät heti tai sulkea valintaikkunan valitsemalla OK. Voit aina määrittää säilön ensin ja asentaa säilön koodinpätkän tai SDK:n myöhemmin.

Uuden säilön lisääminen aiemmin luodulle tilille

1. Klikkaa Tag Managerista Tilit ja sitten Lisää sen tilin nimen vierestä, jolle haluat lisätä säilön.
  2. Valitse Luo säilö.
  3. Toista yllä mainitut vaiheet 4–6.

Säilön asentaminen

Jos sinulla ei ole kokemusta koodaamisesta tai käyttöoikeutta verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi koodiin, pyydä kehittäjältä apua tähän vaiheeseen. Lisätietoja kehittäjille on Tag Manager kehittäjän pika-aloitusoppaassa.
  1. Klikkaa Tag Managerista Työtila.
  2. Etsi ikkunan yläosasta säilön tunnus (muodossa GTM-XXXXXX).
  3. Avaa Asenna Tag Manager ‑kenttä klikkaamalla säilön tunnusta.
  4. Kopioi ja liitä koodinpätkät verkkosivustollesi Asenna Tag Manager ‑kentässä annettujen ohjeiden mukaan tai lataa ja asenna tarvittava mobiili-SDK. Alla on vinkkejä säilön asentamiseen verkkosivuille, AMP-sivuille ja mobiilisovelluksiin.
Verkkosivut
  • Sijoita <script>-koodinpätkä verkkosivusi HTML-koodin <head>-elementtiin mahdollisimman lähelle <head>-avaustagia muttei kuitenkaan dataLayer-määritysten edelle.
  • Sijoita <noscript>-koodinpätkä HTML-koodiisi <body>-tagin jälkeen.

Jotta voit varmistaa, etteivät tagit käynnisty kahdesti, poista koodistasi kaikki kovakoodatut tagit, jotka on siirretty Tag Manager ‑säilöösi.

Jotta säilösi voidaan suojata kolmansien osapuolten urkinnalta, Tag Managerin verkkosivun koodinpätkä käyttää oletusarvoisesti HTTPS-yhteyttä.

Haluat ehkä käyttää Tag Managerin säilöjä tavalla, joka tukee myös ei-suojattuja sivuja. Muuta tällöin säilön koodinpätkässä lähteen URL-osoitteen protokolla muotoon // (muodon https:// sijaan). Lue lisää protokollakohtaisten URL-osoitteiden käyttämisestä.

AMP-sivut
  • Sijoita JavaScript-koodinpätkän <script>-elementti </head>-lopetustagin edelle.
  • Sijoita <amp-analytics>-elementti <body>-avauselementin jälkeen.

Lisätietoja saat AMP:n ja Tag Managerin määritysoppaasta.

Mobiilisovellukset
Mobiilisovelluksille tarkoitettu Tag Manager otetaan käyttöön yhdessä Firebase SDK:n kanssa. Ohjeet käytön aloittamiseen Android‑ ja iOS-sovelluksissa ovat Tag Managerin kehittäjien oppaassa.

Vahvista asennus tai suorita sen vianetsintä käyttämällä Tag Managerin esikatselutilaa ja Chromen Tag Assistant ‑laajennusta.

Tagien lisääminen, päivittäminen ja julkaiseminen

Kun olet asentanut säilön, voit aloittaa uusien tagien lisäämisen.

1. Klikkaa navigointivalikosta Tagit.
    • Tagin lisääminen: Klikkaa Uusi. Valitse tagin tyyppi ja määritä triggerit tagin käynnistystä varten.
    • Tagin muokkaaminen: Klikkaa tagia luettelosta ja tee muutokset Muokkaa tagia ‑sivulla. Voit esimerkiksi päivittää tagin käynnistämiseen käytettäviä triggereitä.
    • Tagin poistaminen: Klikkaa tagia luettelosta. Klikkaa Muokkaa tagia ‑sivun oikeasta yläkulmasta valikkoa Lisää ja valitse Poista.
  2. Esikatselutilassa voit tarkistaa sivustosi tai sovelluksesi Tag Manager ‑määritykset ja varmistaa, että kaikki toimii odotetulla tavalla. Verkossa olevalla virheenkorjaustoiminnolla voit tarkistaa, mitkä tagit käynnistyvät sivuston selaamisen ja käytön yhteydessä.
    • Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Esikatsele-painiketta minkä tahansa sellaisen työtilan verkkosivulla, jolla on julkaisemattomia muutoksia. Lisätietoja
    • Lisätietoja tagien käyttämisestä mobiilisovelluksissa on Android‑ ja iOS-kehittäjien ohjeissa.
  3. Kun olet valmis, voit aloittaa muutosten julkaisemisen klikkaamalla näytön oikeasta yläkulmasta Julkaise. Lisää tietoja, kuten Version nimi ja Version kuvaus, ja klikkaa sitten Julkaise.
Useimmat Tag Manager ‑toteutukset alkavat Google Analyticsin sivunkatselutagin käyttöönotolla. Katso vaiheittaiset ohjeet Google Analytics ‑tagin käyttöönottoon täältä.