G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Set up Google Tag Manager

1. Een account en container maken

Met Google Tag Manager kunt u tags van Google-producten en van producten van derden instellen en implementeren. Dit artikel is bedoeld voor iedereen die Google Tag Manager voor het eerst instelt en tags op een website wil beheren. Meer informatie over Tag Manager

Maak eerst een Google Tag Manager-account dat het hoogste organisatieniveau voor uw bedrijf vertegenwoordigt. Maak daarna één Tag Manager-container voor elk van de websites en apps van uw bedrijf.

Stappen

1. Ga naar https://tagmanager.google.com.
  2. Log in op uw Google-account. Meer informatie over hoe u een Google-account maakt.
  3. Klik in Tag Manager op het tabblad Accounts (linksboven) en selecteer Account maken (rechtsboven).
  4. Voer deze stappen uit in het gedeelte Account instellen:
    1. Voer een accountnaam in.
    2. Selecteer het land voor het account.
    3. Optioneel: Selecteer Gegevens anoniem delen met Google en anderen om benchmarking mogelijk te maken door uw gegevens anoniem te delen. Google verwijdert alle identificeerbare informatie over uw website, combineert de gegevens met die van honderden andere anonieme sites en rapporteert algemene trends in de benchmarkingservice.
  5. Voer deze stappen uit in het gedeelte Container instellen:
    1. Voer een containernaam in (bijvoorbeeld uw websitelink of app-projectnaam).
      Opmerking: Als u een container voor een website maakt, moet de containernaam de bovenste URL voor uw website zijn (bijvoorbeeld www.example.com). U heeft niet voor elke pagina van uw website een container nodig.
    2. Maak een keuze uit de volgende containertypen:
      1. Web (meest gebruikelijk) voor een website of web-app
      2. iOS voor een iOS-app op Apple-apparaten
      3. Android voor een Android-app op Android-apparaten
      4. AMP voor een website die Accelerated Mobile Pages (AMP) gebruikt
      5. Server voor een website die Tag Manager aan de serverzijde gebruikt
  6. Klik op Maken en ga akkoord met de Servicevoorwaarden.

Als uw bedrijf meer dan één website of app heeft, maakt u nog een container door terug te gaan naar het tabblad Accounts (linksboven). Klik naast de accountnaam op Meer > Container maken.

Volgende stappen

Nadat u de container heeft gemaakt, gaat u door naar de volgende stap om de vereiste codefragmenten te installeren voor de Google Tag Manager-container van uw website: