G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Vianetsintä

Alla on luettelo yleisimmistä Tag Manager ‑määrityksiin liittyvistä ongelmista. Tutki näitä asioita, kun yrität selvittää säilöihin liittyvien ongelmien syitä. Käytä aina esikatselua ja virheenkorjausta apuna vianetsinnässä.

• Julkaisemattomat muutokset: Varmista, että olet julkaissut säilösi. Säilön julkaisu voi kestää jonkin aikaa, joten varmista ennen testaamista, että Tag Manager on suorittanut julkaisemisprosessin loppuun. Päivitä sivu tai tyhjennä verkkoselaimesi välimuisti, jotta viimeisimmät muutokset ovat varmasti latautuneet.
  • Virheellinen triggerin määritys: Tarkasta, että triggerin toiminnalle asettamasi ehdot täyttyvät.
  • Liian tarkat triggerit: Varmista, että triggeriä ei ole rajattu liian tarkasti.
    Jos esimerkiksi määrität URL-pohjaisen triggerin URL-osoitetta http://www.example.com varten, tagi ei käynnisty URL-osoitteiden https://www.example.com (https-etuliitteellä) ja http://example.com (ilman www-etuliitettä) yhteydessä. Käytä triggerissä verkko-osoitteen osaa, joka on kaikille halutuille osoitteille yhteinen. Tässä tapauksessa se voisi olla esimerkiksi example.com.
  • Odottamattomat sivuston tai sovelluksen muutokset: Verkkosivuston tai sovelluksen koodin muutokset saattavat tahattomasti vaikuttaa triggerien toimintaan. Tämä on erityisen tavallista sellaisten verkkosivujen triggereiden yhteydessä, jotka ovat riippuvaisia HTML-tunnuksista ja luokan attribuuteista. Jotta voit välttää tämän ongelman, määritä säilösi hyödyntämään datakerrosta.
  • Liian monta HTTP-pyyntöä: Tag Manager pystyy käynnistämään tageja ainoastaan selaimen ominaisuuksien rajoissa. Useimmissa verkkoselaimissa on tuki enintään 6–8 samanaikaiselle HTTP-pyynnölle yksittäisessä verkkotunnuksessa. Jos samassa verkkotunnuksessa on paljon samoilla ehdoilla käynnistyviä tageja, niiden käynnistyminen riippuu selaimen rajoituksista.
  • Säilön koodinpätkän ongelmat: Tag Manager ‑säilön koodinpätkää ei ehkä ole asennettu oikein sivustollesi. Vahvista asennus Tag Assistantilla. Ongelmatilanteissa paras ratkaisu on yleensä asentaa koodinpätkä uudelleen.
  • Käyttäjät poistuvat sivulta ennen tagin käynnistymistä: Jos käyttäjä poistuu sivulta ennen tagin käynnistymistä, kyseiseen tagiin liittyvää dataa ei voida tallentaa. Tag Manager ‑koodinpätkän oikeanlainen asentaminen auttaa lyhentämään ajanjaksoa, jolloin dataa voidaan menettää. Seuraamalla asennusoppaan ohjeita voit varmistaa, että tagit käynnistyvät oikein.