Tag Managerin yleiskatsaus

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää seurantakoodeja sekä tageiksi kutsuttuja koodinpätkiä verkkosivustollasi tai mobiilisovelluksessasi. Kun Tag Managerin verkkosivuston koodinpätkä tai mobiili-SDK on lisätty, voit määrittää ja ottaa käyttöön tagimäärityksiäsi verkkopohjaisesta käyttöliittymästä. Tämä vähentää virheiden määrää ja nopeuttaa työnkulkua, sillä muutosten tekeminen ei enää edellytä kehittäjän apua.

Kun Tag Manager on asennettu, verkkosivustosi tai sovelluksesi voi olla yhteydessä Tag Managerin palvelimiin. Tämän jälkeen voit Tag Managerin verkkopohjaisen käyttöliittymän avulla määrittää seurantatageja sekä ottaa käyttöön triggereitä, jotka käynnistävät tagejasi tiettyjen tapahtumien yhteydessä. Voit myös luoda muuttujia, joiden avulla voit yksinkertaistaa ja automatisoida tagimäärityksiäsi.

Tagien, triggerien, muuttujien ja näihin liittyvien määritysten kokoelmaa verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessa kutsutaan säilöksi. Tag Manager ‑säilö voi korvata kaikki muut sivuston tai sovelluksen manuaalisesti koodatut tagit, mukaan lukien Google Adsin, Google Analyticsin, Floodlightin ja kolmansien osapuolten tagit.

Kun päivität sivustosi tai sovelluksesi käyttämään Tag Manageria, paras käytäntö on siirtää kaikki tagit kerralla. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Tag Manager voi käynnistää siirretyt tagit Tag Managerin ulkopuolisten tagien ohella.

Tag Manager ‑tilin avulla voit hallinnoida yhden tai useamman verkkosivuston tai mobiilisovelluksen tageja. Vaikka voit määrittää samalta Google-tililtä useita Tag Manager ‑tilejä, tarvitset yleensä vain yhden Tag Manager ‑tilin yritystä tai organisaatiota kohden. Lisätietoja