G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

[UA] Universal Analyticsin verkkokauppa

Tag Managerin käyttö Google Analyticsin verkkokauppatagien käyttöönotossa.
Huom. Tämä artikkeli käsittelee Universal Analytics ‑verkkokauppaa. Google Analytics 4 (GA4) on Google Analyticsin uusin versio. Suosittelemme, että otat GA4:n verkkokauppatapahtumat käyttöön ja lähetät niitä, jotta voit hyödyntää kaikkia Google Analyticsin ominaisuuksia pitkällä aikavälillä. Kehittäjäohjeissa kerrotaan, miten voit ottaa verkkokauppamittauksen käyttöön Google Analytics 4:ssä. Jos haluat tietää, miten voit siirtää verkkokauppatoteutuksesi UA:sta GA4:ään, tutustu uuteen GA4:n verkkokaupan siirto-oppaaseen.

Universal Analyticsissa verkkokaupan seurantaan on kaksi tapaa: Vakiotyyppinen verkkokauppa ja Tehostettu verkkokauppa.

Vakiotyyppisen verkkokaupan raporttien avulla voit mitata tapahtumia ja analysoida ostoaktiivisuutta sivustollasi tai sovelluksessasi. Voit katsoa tuote- ja tapahtumatietoja, tilauksen keskimääräistä arvoa, verkkokaupan konversioprosenttia, ostokseen tarvittavaa aikaa ja muuta dataa.

Tehostetun verkkokaupan avulla saat vakiotyyppisen verkkokaupan raporteissa käyttöön lisäominaisuuksia. Tehostettua verkkokauppaa käyttämällä voit nähdä, milloin asiakkaat lisäävät tuotteita ostoskoriin, siirtyvät kassalle ja tekevät ostoksen. Tehostetussa verkkokaupassa voit myös tunnistaa asiakasryhmiä, jotka siirtyvät pois ostosuppilosta.

Näissä ohjeissa kerrotaan, miten voit käyttää Tag Manageria Universal Analyticsin verkkokauppatagien käyttöönotossa.

Vakiotyyppinen verkkokauppa

Näin voit ottaa käyttöön Universal Analyticsin vakiotyyppisen verkkokaupan tagin:

1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi ja ota verkkokauppa käyttöön haluamallesi näkymälle.
  2. Luo Universal Analytics ‑tagi ja valitse seurantatyypiksi Tapahtuma.
  3. Määritä tagi täyttämällä pakolliset kentät.
  4. Lisää dataLayer()-objekti tapahtumasivulle keräämään ja välittämään pakolliset muuttujat. Varmista, että dataLayer()-muuttujat täydennetään koodissa, ennen kuin tagi käynnistyy.
  5. Luo tapahtuman vahvistussivulle triggeri, joka käynnistää tagin.

Kaikki tapahtumatiedot täytyy välittää datakerroksen kautta käyttämällä alla lueteltuja muuttujia:

Tapahtumatiedot

Muuttujan nimi Kuvaus Tyyppi
transactionId (pakollinen) Yksilöllinen tapahtumatunnus merkkijono
transactionAffiliation (valinnainen) Kumppani tai kauppa merkkijono
transactionTotal (pakollinen) Tapahtuman kokonaisarvo numeerinen
transactionShipping (valinnainen) Tapahtuman toimituskulut numeerinen
transactionTax (valinnainen) Tapahtuman verojen määrä numeerinen
transactionProducts (valinnainen) Lista tapahtumassa ostetuista tuotteista lista tuoteobjekteista

Tuotetiedot

Muuttujan nimi Kuvaus Tyyppi
name (pakollinen) Tuotteen nimi merkkijono
sku (pakollinen) Tuotenumero (SKU) merkkijono
category (valinnainen) Tuoteluokka merkkijono
price (pakollinen) Yksikköhinta numeerinen
quantity (pakollinen) Tuotteiden määrä numeerinen

Lisää tämä koodi Tag Managerin säilön koodinpätkän yläpuolelle, jotta datakerros on valmis, kun Tag Manager käynnistää Google Analytics ‑tagin.

Jos verkkokaupan dataa ei jostain syystä voi lisätä Tag Managerin säilön koodinpätkän yläpuolelle, voit toimia jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Määritä tagi käynnistymään oman tapahtuman perusteella alempana sivulla (esim. yhdistämällä datan ja tapahtumavälityksen kehittäjäohjeissa kuvatulla tavalla).
  • Määritä triggerin tyypiksi DOM-valmis.

Lue lisää Google Analyticsin verkkokaupasta.

Tehostettu verkkokauppa

Tehostetun verkkokaupan voi ottaa käyttöön Tag Managerin avulla kahdella tavalla:

• Datakerros: Välitä verkkokauppadata koodistasi datakerrokseen (suositeltu tapa).
  • Oma JavaScript-koodi: Luo oma JavaScript-muuttuja Tag Managerissa. Muuttujan pitäisi palauttaa objekti, joka sisältää tiedot, jotka muuten välitettäisiin datakerrokseen.

Käytitpä kumpaa tahansa tapaa, sinun kannattaa tutustua Google Analyticsin tehostettuun verkkokauppaan, ennen kuin otat tehostetun verkkokaupan tagit käyttöön Tag Managerin avulla. Tarvitset ehkä kehittäjän apua datakerroksen toteutukseen.

Tärkeää: Tehostetun verkkokaupan käyttöönotossa voidaan käyttää useita eri tietotyyppejä. Katso tuetut datatyypit kehittäjien ohjeista.

Datakerroksen käyttöönotto

1. Välitä koodissa verkkokaupan tiedot datakerroksen ecommerce-objektiin. Lisätietoja datakerroksen käyttämisestä on Tag Managerin kehittäjien ohjeissa.
  2. Luo Universal Analytics ‑tagi Tag Managerissa näillä lisäasetuksilla:
    • Valitse seurantatyypiksi Katselukerta tai Tapahtuma.
    • Valitse Google Analyticsin Asetukset-muuttujasta Lisäasetukset ja sitten Verkkokauppa. Aseta sitten Ota käyttöön tehostetun verkkokaupan ominaisuudet ‑asetukseksi Tosi.
    • Valitse Käytä datakerrosta.

Toteutus oman JavaScript-muuttujan avulla

1. Luo oma JavaScript-muuttuja. Muuttujan on palautettava objekti, joka sisältää verkkokauppaobjektin.
    Käytä tässä muuttujassa samaa syntaksia, jota käyttäisit tämän datan välittämiseksi datakerrokseen.
  2. Luo Universal Analytics ‑tagi Tag Managerissa näillä lisäasetuksilla:
    • Valitse seurantatyypiksi Katselukerta tai Tapahtuma.
    • Valitse Google Analyticsin Asetukset-muuttujasta Lisäasetukset ja sitten Mainonta. Aseta sitten Ota käyttöön tehostetun verkkokaupan ominaisuudet ‑asetukseksi Tosi.
    • Valitse Käytä datakerrosta.