De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Problemen oplossen

Hier volgt een lijst met de meest voorkomende problemen die mensen tegenkomen bij Tag Manager-configuraties. Houd deze in het achterhoofd als u problemen ondervindt met uw containers. Gebruik in alle gevallen voorbeeld en foutopsporing om eventuele problemen te identificeren.

• Niet-gepubliceerde wijzigingen: Zorg ervoor dat u uw container heeft gepubliceerd. Het kan even duren voordat een container wordt gepubliceerd. Bevestig daarom of Tag Manager het publicatieproces heeft voltooid voordat u gaat testen. Laad de pagina opnieuw of wis het cachegeheugen van uw webbrowser om ervoor te zorgen dat de laatste wijzigingen worden geladen.
  • Onjuiste triggerconfiguratie: Controleer zorgvuldig of de getargete voorwaarden om het verwachte triggergedrag te genereren aanwezig zijn.
  • Triggers te specifiek: Controleer of uw trigger niet onnodig specifiek is.
    Voorbeeld: Een URL-trigger die wordt geactiveerd voor 'http://www.example.com', wordt niet geactiveerd voor de URL's 'https://www.example.com' (zonder 'https') en 'http://example.com' (zonder 'www'). Gebruik een gemeenschappelijk fragment voor de triggercriteria, zoals 'example.com'.
  • Onverwachte wijzigingen in de site of de app: Wijzigingen in de website- of app-code kunnen onbedoeld van invloed zijn op de triggerfunctionaliteit. Dit komt met name regelmatig voor bij triggers van bepaalde webpagina's die afhankelijk zijn van html-ID's en klasse-kenmerken. U kunt dit probleem voorkomen door uw container zo te configureren dat deze een gegevenslaag gebruikt.
  • Te veel HTTP-verzoeken: Tag Manager kan tags alleen activeren binnen de beperkingen van de browser. De meeste webbrowsers ondersteunen maximaal zes tot acht gelijktijdige HTTP-verzoeken voor één domein. Als u veel tags in hetzelfde domein heeft die worden geactiveerd onder dezelfde omstandigheden, worden tags alleen binnen deze browserbeperking geactiveerd.
  • Problemen met containerfragmenten: Het containerfragment Tag Manager is mogelijk onjuist geïnstalleerd op uw site. Gebruik Tag Assistant om de installatie te verifiëren. Als er een probleem is opgetreden, is de beste oplossing vaak om het fragment opnieuw te installeren.
  • Gebruikers verlaten de pagina voordat een tag wordt geactiveerd: Als een gebruiker de pagina verlaat voordat een tag wordt geactiveerd, kunnen gegevens voor die tag niet worden vastgelegd. Correcte installatie van het Tag Manager-fragment verkort de periode waarin gegevensverlies mogelijk is. Volg de installatie-instructies om ervoor te zorgen dat uw tags op optimale wijze worden geactiveerd.