Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Get started with Tag Manager

1. Opprett kontoer og beholdere

Med Google Tag Manager kan du konfigurere og implementere tagger fra Google-produkter og tredjeparter. Denne artikkelen er for de som vil konfigurere Google Tag Manager for første gang og administrere tagger på nettsteder. Finn ut mer om Tag Manager.

Først må du opprette en Google Tag Manager-konto som representerer det øverste organisasjonsnivået i bedriften din. Opprett deretter én Tag Manager-beholder for hver av bedriftens apper og nettsteder.

Fremgangsmåte

1. Gå til https://tagmanager.google.com.
  2. Logg på Google-kontoen din. Se hvordan du oppretter Google-kontoer.
  3. Klikk på Kontoer-fanen (øverst til venstre) i Tag Manager, og velg Opprett konto (øverst til høyre).
  4. Følg denne fremgangsmåten i Kontokonfigurering-delen:
    1. Skriv inn et kontonavn.
    2. Velg landet kontoen er registrert i.
    3. Valgfritt: Velg Del data anonymt med Google og andre for å aktivere referansemåling ved å dele dataene dine anonymt. Google fjerner all informasjon som kan identifisere nettstedet ditt, kombinerer dataene med data fra hundrevis av andre anonyme nettsteder og rapporterer samlede trender i referansemålingstjenesten.
  5. Følg denne fremgangsmåten i Beholderkonfigurasjon-delen:
    1. Gi beholderen et navn (bruk f.eks. navnet på approsjektet eller nettstedslinken).
      Merk: Hvis du oppretter en beholder for et nettsted, skal beholdernavnet være nettstedets nettadresse på toppdomenet (f.eks. www.example.com). Du trenger ikke å opprette en beholder for hver side på nettstedet.
    2. Velg blant disse beholdertypene:
      1. Nett (mest vanlig) hvis det er en nettapp eller et nettsted.
      2. iOS hvis det gjelder en iOS-app på Apple-enheter.
      3. Android hvis det gjelder en Android-app på Android-enheter.
      4. AMP hvis det er et nettsted med Accelerated Mobile Pages (AMP).
      5. Tjener hvis det er et nettsted som bruker Tag Manager på tjenersiden.
  6. Klikk på Opprett, og godta vilkårene for bruk.

Hvis bedriften har flere apper eller nettsteder, kan du opprette enda en beholder ved å gå tilbake til Kontoer-fanen (øverst til venstre) og deretter klikke på Mer > Opprett beholder ved siden av kontonavnet.

Fremgangsmåten videre

Når du har opprettet beholderen, går du videre til det neste trinnet, som er å installere de påkrevde kodebitene for Google Tag Manager-beholderen på nettstedet: