Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

HubSpot: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du kan integrera ditt HubSpot-konto med Google Analytics kostnadsfritt utan att använda ett plugin-program. För att kunna ställa in integreringen behöver du

Du kan använda ett Google-tagg-id under konfigurationen. Du får kanske ett felmeddelande från HubSpot, men konfigurationen sparas korrekt.

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

1. Logga in på ditt HubSpot-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen för inställningar i det övre verktygsfältet.
  3. Klicka på Webbplats i den vänstra sidopanelen.
  4. Välj Sidor på rullgardinsmenyn Webbplats.
  5. Välj en domän från rullgardinsmenyn Välj en domän att redigera inställningarna för.
  6. Klicka på fliken Integrationer på rullgardinsmenyn.
  7. Markera kryssrutan Integrera med Google Analytics 4.
  8. Ange ditt Google-tagg-id i rutan.
  9. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 30 minuter innan datainsamlingen startar. Sedan kan du verifiera att du tar emot data via realtidsrapporten.