Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

Get started with Tag Manager

1. Skapa ett konto och en behållare

Med Google Taggstyrning kan du konfigurera och implementera taggar från Googles produkter och tredje part. Den här artikeln är avsedd för den som vill ställa in Google Taggstyrning för första gången och hantera taggar på en webbplats. Läs mer om Taggstyrning.

Börja med att skapa ett Google Taggstyrning-konto som representerar den högsta organisationsnivån i ditt företag. Skapa sedan en behållare för Taggstyrning för var och en av ditt företags webbplatser och appar.

Steg

1. Besök https://tagmanager.google.com.
  2. Logga in på Google-kontot. Läs mer om hur du skapar ett Google-konto.
  3. Klicka på fliken Konton (uppe till vänster) i Taggstyrning och välj Skapa konto (uppe till höger).
  4. Gör så här i avsnittet Kontoregistrering:
    1. Ange ett kontonamn.
    2. Välj kontolandet.
    3. Valfritt: Välj Dela data anonymt med Google och andra om du vill aktivera benchmarking genom att dela data anonymt. Google tar bort all identifierbar information om webbplatsen, kombinerar data med hundratals andra anonyma webbplatser och rapporterar sammanställda trender i benchmarkingtjänsten.
  5. Gör som följer i avsnittet Inställningar för behållaren:
    1. Ange ett behållarnamn (använd till exempel din webbplatslänk eller ditt approjektnamn).
      Obs! Om du skapar en behållare för en webbplats bör behållarnamnet vara webbplatsens toppnivåadress (till exempel www.example.com). Du behöver inte ha en behållare för varje sida på webbplatsen.
    2. Välj mellan följande behållartyper:
      1. Webb (vanligast) för en webbplats eller webbapp
      2. iOS för en iOS-app på Apple-enheter
      3. Android för en Android-app på Android-enheter
      4. AMP för en webbplats som använder Accelerated Mobile Pages (AMP)
      5. Server för en webbplats som använder Taggstyrning på serversidan
  6. Klicka på Skapa och godkänn användarvillkoren.

Om ditt företag har flera webbplatser eller appar kan du skapa en ny behållare genom att gå tillbaka till fliken Konton (uppe till vänster) och sedan klicka på Mer > Skapa behållare bredvid kontonamnet.

Nästa steg

Fortsätt till nästa steg och installera nödvändiga kodavsnitt för webbplatsens Google Taggstyrning-behållare när du har skapat behållaren: