G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Set up Google Tag Manager

1. Luo tili ja säilö

Google Tag Managerin avulla voit määrittää ja ottaa käyttöön Google-tuotteiden ja kolmansien osapuolten tageja. Tämä artikkeli on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ottaa Google Tag Managerin käyttöön ensimmäistä kertaa ja hallinnoida tageja verkkosivustolla. Lue lisää Tag Managerista.

Luo ensin Google Tag Manager ‐tili, joka edustaa yrityksesi ylintä organisaatiotasoa. Luo sitten yksi Tag Manager ‐säilö yrityksesi jokaista verkkosivustoa ja sovellusta varten.

Ohjeet

1. Siirry osoitteeseen https://tagmanager.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi. Katso, miten voit luoda Google-tilin.
  3. Klikkaa Tag Managerin vasemmasta yläkulmasta Tilit-välilehteä ja valitse oikeasta yläkulmasta Luo tili.
  4. Tee Tilin luominen ‐kohdassa näin:
    1. Lisää tilille nimi.
    2. Valitse tilin maa.
    3. Valinnainen: Valitse Jaa data anonyymisti Googlelle ja muille, jos haluat ottaa vertailun käyttöön jakamalla datasi anonyymillä lomakkeella. Google poistaa kaikki verkkosivustosi yksilöivät tiedot, yhdistää datan satojen muiden anonyymien sivustojen tietoihin ja raportoi kokonaistrendit vertailupalvelussa.
  5. Tee Säilön asetukset ‐kohdassa näin:
    1. Lisää säilön nimi (käytä esimerkiksi verkkosivuston linkkiä tai sovellusprojektin nimeä).
      Huom. Jos luot säilön verkkosivustolle, säilön nimen on oltava sivustosi ylimmän tason URL-osoite (esim. www.example.com). Et tarvitse säilöä verkkosivustosi jokaista sivua varten.
    2. Valitse jokin näistä säilötyypeistä:
      1. Verkko (yleisin) verkkosivustoille tai verkkosovelluksille
      2. iOS Apple-laitteiden iOS-sovelluksille
      3. Android Android-laitteiden Android-sovelluksille
      4. AMP verkkosivustoille, joilla käytetään Accelerated Mobile Pages (AMP) ‐tekniikkaa
      5. Palvelin verkkosivustoille, joilla käytetään palvelinpuolen Tag Manageria
  6. Klikkaa Luo ja hyväksy käyttöehdot.

Jos yritykselläsi on useita verkkosivustoja tai sovelluksia, luo toinen säilö palaamalla Tilit-välilehdelle (vasen yläkulma) ja klikkaamalla tilin nimen vierestä Lisää > Luo säilö.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet luonut säilön, jatka seuraavaan vaiheeseen ja asenna tarvittavat koodinpätkät verkkosivustosi Google Tag Manager ‐säilöä varten.