Notifikation

G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Set up Google Tag Manager

1. Opret en konto og en container

Google Tag Manager giver dig mulighed for at konfigurere og implementere tags fra Google-produkter og tredjeparter. Denne artikel henvender sig til alle, der vil konfigurere Google Tag Manager for første gang og administrere tags på et website. Få flere oplysninger om Tag Manager.

Start med at oprette en Google Tag Manager-konto, som repræsenterer det øverste organisationsniveau i din virksomhed, og opret derefter en Tag Manager-container for hvert af virksomhedens websites og hver af virksomhedens apps.

Fremgangsmåde

1. Gå til https://tagmanager.google.com.
  2. Log ind på din Google-konto. Få oplysninger om, hvordan du opretter en Google-konto.
  3. Klik på fanen Konti (øverst til venstre) i Tag Manager, og vælg Opret en konto (øverst til højre).
  4. Følg denne fremgangsmåde i sektionen Kontooprettelse:
    1. Angiv et kontonavn.
    2. Vælg det land, som kontoen oprettes i.
    3. Valgfrit: Vælg Del data anonymt med Google og andre for at aktivere benchmarking via deling af data i en anonymiseret formular. Dette medfører, at Google fjerner alle oplysninger, der kan bruges til identifikation af dit website, kombinerer dataene med anonymiserede data fra flere hundrede andre websites og rapporterer samlende tendenser via benchmarkingtjenesten.
  5. Følg denne fremgangsmåde i sektionen Containeroprettelse og -konfiguration:
    1. Angiv et containernavn (f.eks. det navn, der bruges til dit websitelink eller dit appprojekt).
      Bemærk! Hvis du opretter en container for dit website, skal du angive webadressen for det øverste niveau på websitet (f.eks. www.example.com) som containernavn. Der er ikke behov for en container for hver enkelt side på websitet.
    2. Vælg mellem følgende containertyper:
      1. Web (den oftest valgte type) for et website eller en webapp
      2. iOS for en iOS-app på Apple-enheder
      3. Android for en Android-app på Android-enheder
      4. AMP for et website, hvor der bruges AMP (Accelerated Mobile Pages)
      5. Server for et website, hvor Tag Manager bruges på serversiden
  6. Klik på Opret, og acceptér servicevilkårene.

Hvis din virksomhed har flere websites eller apps, kan du oprette en ny container ved at gå tilbage til fanen Konti (øverst til venstre) og klikke på Mere > Opret en container ud for kontonavnet.

Næste trin

Når du har oprettet Google Tag Manager-containeren for dit website, skal du fortsætte til næste trin for at installere de påkrævede kodestykker til containeren: