Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Set up and manage consent

Konfigurer samtykkemodus

Denne artikkelen er for personer som allerede har en løsning for innhenting av samtykke i appen sin eller på nettstedet sitt, og som vil sende brukersamtykke til Google.

Før du begynner

Før du kan konfigurere Googles samtykkemodus, må du ha en mekanisme for å innhente brukersamtykke, for eksempel et banner på nettstedet.

I denne artikkelen kan du finne ut mer om

• forskjellen mellom grunnleggende samtykkemodus og avansert samtykkemodus
  • hvordan du konfigurerer samtykkemodus (avhengig av den eksisterende infrastrukturen din)

Grunnleggende vs. avansert samtykkemodus

Du kan implementere samtykkemodus i apper eller på nettsteder på to måter: grunnleggende eller avansert.

Grunnleggende samtykkemodus

Når du implementerer samtykkemodus i den grunnleggende versjonen, sørger du for at Google-tagger ikke kan lastes inn før brukeren samhandler med et samtykkebanner. Dette oppsettet overfører ikke noen data til Google før brukeren samhandler med samtykkebanneret. Når brukeren gir samtykke, kan Google-taggene lastes inn og kjøre API-ene for samtykkemodus. Taggene sender samtykkestatusene til Google i denne rekkefølgen:

1. Send standard samtykkestatuser.
  2. Send oppdaterte samtykkestatuser.

Men hvis brukeren ikke gir samtykke, overføres ingen data til Google i det hele tatt – ikke engang samtykkestatusen. Og Google-taggene kan ikke utløses. Konverteringsmodelleringen for samtykkemodus i Google Ads blir så basert på en generell modell.

Avansert samtykkemodus

Når du implementerer samtykkemodus i den avanserte versjonen, lastes Google-tagger inn når brukeren åpner appen eller nettstedet. Taggene laster inn Consent Mode API og gjør følgende:

1. Angir standard samtykkestatuser. Samtykke blir som standard ikke gitt, med mindre du angir dine egne standardinnstillinger.
    Når det ikke gis samtykke, sender Google-taggene ping uten informasjonskapsler.
  2. Venter på brukerinteraksjonen med banneret og oppdaterer samtykkestatusene.
    Bare når en bruker gir samtykke til datainnsamling, kan Google-taggene sende alle målingsdataene. Finn ut mer om tagfunksjonalitet.

Denne implementeringen gir deg bedre modelleringen enn den grunnleggende versjonen, siden det brukes en annonsørspesifikk modell i stedet for en generell modell.

Oversikt

Funksjon

Grunnleggende samtykkemodus

Avansert samtykkemodus

Innlasting av tagger

Blokkert frem til brukeren samhandler med et samtykkebanner.

Lastes inn med standardverdier angitt som avvist, med mindre noe annet er konfigurert.

Dataoverføring

Ingen data sendes før en bruker samtykker – ikke engang standardstatusen for samtykke.

Hvis samtykke ikke gis, sendes samtykkestatusen og ping uten informasjonskapsler.
Når samtykke gis, blir informasjonskapsler skrevet, og alle målingsdata blir sendt.

Samtykkestatuser

Angis etter brukerinteraksjon.

Standardverdiene er angitt som avvist, med mindre noe annet er konfigurert, og oppdateringer er basert på brukervalg.

Tagfunksjonalitet etter brukerinteraksjon

Laster inn og kjører API-ene for samtykkemodus først etter en bruker gir samtykke.

Justerer tagfunksjonalitet basert på brukersamtykkevalg.

Konverteringsmodellering

Generell modell (mindre detaljert modellering).

Annonsørspesifikk modell (mer detaljert modellering).

Slik konfigurerer du samtykkemodus

Akkurat hvordan du konfigurerer samtykkemodus, avhenger av infrastrukturen din.

Nettsteder: Konfigurer samtykkemodus med en Google-sertifisert plattform for samtykkestyring (CMP)

Når du har installert et Google-sertifisert CMP-banner på nettstedet, kan du bruke grunnleggende eller avansert samtykkemodus.

Konfigurer grunnleggende samtykkemodus

Når du bruker et banner fra en CMP, må du vanligvis logge på nettstedet til CMP-en og konfigurere banneret. I mange bannere kan tagger fra Google blokkeres før noe slags samtykke blir gitt.

Nedenfor lister vi opp linker til dokumentasjon om blokkering av tagger for bestemte CMP-er. Hvis det ikke er oppgitt noen veiledning for CMP-en du bruker, kan du kontakte en representant eller brukerstøtten for CMP-en.

Konfigurer avansert samtykkemodus

Når du bruker et banner fra en CMP, må du vanligvis logge på nettstedet til CMP-en og konfigurere banneret. I mange bannere kan tagger fra Google blokkeres før noe slags samtykke blir gitt.

For å bruke avansert samtykkemodus med et CMP-banner må du sjekke om bannerinnstillingene blokkerer Google-tagger. Finn ut hvordan du opphever blokkeringen av tagger via CMP-er.

Nettsteder: Konfigurer samtykkemodus med et banner du selv administrerer

Hvis du er utvikler og selv administrerer banneret, kan du finne dokumentasjonen om samtykkemodus her: Konfigurer samtykkemodus på nettsteder.

Apper: Konfigurer samtykkemodus i apper

Hvis du er utvikler og måler appaktivitet via Google Analytics for Firebase SDK, kan du finne dokumentasjonen om samtykkemodus her: Konfigurer samtykkemodus i apper.