G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Kunngjøring om Google-taggen og Tag Manager

Nå har Google Tag Manager-teamet gleden av å kunngjøre at du kan implementere Google-tagger i Tag Manager fra og med tidlig i september

Google-taggen erstatter «Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen» og har disse fordelene:

• Tettere integrering i andre Google-produkter: Når Google-taggen blir lastet inn, kan den sende data til flere Google-produkter. Google Ads-brukere kan for eksempel konfigurere Google-taggen slik at den sender konverteringer via Tag Manager.
  • Innstillingsvariabler: Med Google-taggen og GA4-hendelsestagger kan du gjenbruke parametere på hendelses- og konfigurasjonsnivå.
    • Variabel for konfigurasjonsinnstillinger: Du kan angi parametere som lastes inn sammen med Google-taggen.
      Tenk deg for eksempel at du publiserer nettstedet ditt på flere språk, og at du vil segmentere målgruppen etter språket de bruker. Du kan opprette en konfigurasjonsvariabel med en language-parameter (språk) og bruke den i alle Google-taggene i stedet for å oppdatere hver tag manuelt.
      Finn ut hvordan du bruker konfigurasjonsinnstillingene på nytt.
    • Variabel for hendelsesinnstillinger: Du kan angi ekstra parametere for hver hendelse.
      Tenk deg for eksempel at du eier en nettbutikk og kjører et salg. Nå vil du spore hvor mange som bruker rabattkoden du har opplyst om. I stedet for at du legger til en discount-parameter (rabatt) i hver av taggene manuelt, kan du gjenbruke parameteren med en variabel for hendelsesinnstillinger.
      Finn ut hvordan du bruker hendelsesinnstillingene på nytt.

Hvis du bruker GA4-konfigurasjonstagger i det nåværende oppsettet, oppgraderes disse automatisk til Google-taggen. Målingen og funksjonaliteten blir som før, og du trenger ikke å gjøre noe.

Mer om endringene i taggen

Denne oppdateringen får Google-taggen til å se litt annerledes ut enn den forrige GA4-konfigurasjonstaggen.

Disse endringene skjer (ingen endringer i tagfunksjonalitet):

1. Google-taggen bruker tag-ID-en i stedet for målings-ID-en. Google-taggen (gtag.js) har én enkelt tag-ID som du kan legge til på nettstedet ditt for å bruke en rekke ulike Google-produkter og -tjenester. I stedet for å administrere flere tagger for ulike Google-produktkontoer kan du bruke én enkelt Google-tag på hele nettstedet ditt og knytte tag-ID-en til flere destinasjoner. Hvor finner jeg tag-ID-en?
    GA4-hendelsestagger fortsetter å bruke målings-ID-en. Hendelser som utløses av en GA4-hendelsestag, sendes bare til den spesifiserte GA4-datastrømmen.
  2. Vi flytter Send en sidevisningshendelse når denne konfigurasjonen lastes inn til variabelen for konfigurasjonsinnstillinger. Alle eksisterende innstillinger respekteres fortsatt.
  3. Overfør data til tjenerbeholderen flyttes til variabelen for konfigurasjonsinnstillinger. Alle eksisterende innstillinger respekteres fortsatt.
  4. Felter som må fylles ut erstattes med to nye innstillingsvariabler:
    • Den første er en innstillingsvariabel på konfigurasjonsnivå som angir parametre når Google-taggen lastes inn.
    • Den andre, en innstillingsvariabel på hendelsesnivå, angir tilleggsparametere som overføres sammen med GA4-hendelser.
  5. Brukeregenskaper blir flyttet til en del i variabelen for hendelsesinnstillinger, som vist nedenfor. Alle eksisterende innstillinger for brukeregenskaper blir fortsatt respektert og vises i taggen.