G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Aankondiging: Google-tag en Tag Manager

Het Google Tag Manager-team wil u laten weten dat u vanaf begin september een Google-tag kunt implementeren in Tag Manager.

De Google-tag vervangt de Google Analytics: GA4-configuratietag en heeft de volgende voordelen:

• Verbeterde integratie met andere Google-producten: De Google-tag wordt geladen met de mogelijkheid om gegevens naar meerdere Google-productbestemmingen te sturen. Google Ads-gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun Google-tag instellen om conversies te versturen via Tag Manager.
  • Instellingenvariabelen: Met de Google-tag en GA4-gebeurtenistags kunt u parameters opnieuw gebruiken op configuratie- en gebeurtenisniveau.
    • Variabele voor configuratie-instellingen: Hiermee kunt u parameters instellen die worden geladen wanneer de Google-tag wordt geladen.
      Stel dat u uw website in meerdere talen publiceert en uw doelgroep wilt segmenteren op basis van de taal waarin de site wordt gelezen. U kunt een configuratievariabele met de parameter language maken en deze gebruiken voor uw Google-tags, in plaats van elke tag handmatig te updaten.
      Meer informatie over hoe u configuratie-instellingen opnieuw gebruikt
    • Variabele voor gebeurtenisinstellingen: Hiermee kunt u voor elke gebeurtenis aanvullende parameters instellen.
      Stel dat u een online winkel heeft en een uitverkoop houdt. U wilt bijhouden hoeveel mensen de kortingscode gebruiken die u heeft verstrekt. In plaats van handmatig een parameter discount aan elk van uw tags toe te voegen, kunt u de parameter opnieuw gebruiken met een variabele voor gebeurtenisinstellingen.
      Meer informatie over hoe u gebeurtenisinstellingen opnieuw gebruikt

Als u op dit moment GA4-configuratietags heeft geïmplementeerd, worden deze automatisch geüpgraded naar de Google-tag. Uw meting en mogelijkheden werken hetzelfde als eerst en u hoeft geen actie te ondernemen.

Details van tagwijzigingen

Door deze update ziet uw Google-tag er iets anders uit dan de vorige GA4-configuratietag.

De volgende wijzigingen vinden plaats (zonder wijzigingen in het taggedrag):

1. De Google-tag gebruikt de tag-ID in plaats van de metings-ID. Uw Google-tag (gtag.js) heeft één tag-ID die u aan uw website kunt toevoegen om verschillende Google-producten en -services te gebruiken. U kunt de Google-tag voor uw hele website instellen en de tag aan meerdere bestemmingen koppelen. Het is dus niet nodig om meerdere tags voor verschillende Google-productaccounts te beheren. Waar kan ik mijn tag-ID vinden?
    GA4-gebeurtenistags blijven Metings-ID gebruiken. Gebeurtenissen die worden geactiveerd door een GA4-gebeurtenistag, worden alleen naar de specifieke GA4-gegevensstream gestuurd.
  2. Een paginaweergavegebeurtenis sturen wanneer deze configuratie wordt geladen wordt verplaatst naar de variabele Configuratie-instellingen. Alle bestaande instellingen worden nog steeds gerespecteerd.
  3. Naar servercontainer sturen wordt verplaatst naar de variabele Configuratie-instellingen. Alle bestaande instellingen worden nog steeds gerespecteerd.
  4. Velden die moeten worden ingesteld wordt vervangen door 2 nieuwe instellingsvariabelen:
    • Een instellingsvariabele op configuratieniveau om parameters in te stellen wanneer de Google-tag wordt geladen.
    • Een instellingsvariabele op gebeurtenisniveau om aanvullende parameters in te stellen die met een GA4-gebeurtenis worden verstuurd.
  5. Gebruikersproperty's wordt verplaatst naar een gedeelte in de Variabele voor gebeurtenisinstellingen, zoals hieronder weergegeven. Alle bestaande instellingen voor Gebruikersproperty's worden nog steeds gerespecteerd en blijven zichtbaar voor de tag.