G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Afegir un contenidor nou

Aquest article està dirigit a qualsevol persona que vulgui afegir un contenidor web nou a un compte de Google Tag Manager existent.

Si voleu recollir mètriques de diverses fonts, com ara el web i una aplicació, heu de crear contenidors addicionals per a cada plataforma.

Aquesta pàgina tracta sobre la configuració d'un contenidor web. Si voleu configurar un altre tipus de contenidor, consulteu la documentació següent:

Què és un contenidor?

Un contenidor consisteix en diverses etiquetes i regles que les regeixen. Hi ha tipus de contenidors específics que es poden utilitzar:

• Per a llocs web.
  • Per a pàgines AMP.
  • Per a aplicacions d'Android.
  • Per a aplicacions d'iOS.
  • Per fer servir Tag Manager en un servidor.

1. Creeu un contenidor nou

Per afegir un contenidor web:
  1. Obriu Tag Manager.
  2. A la pestanya Comptes, al costat del nom del compte, feu clic a Més accions Més > Crea un contenidor.
  3. Introduïu un nom de contenidor descriptiu i seleccioneu el tipus de contenidor.
  4. Per crear un contenidor, feu clic a Crea i accepteu les condicions del servei.

2. Instal·leu el contenidor

Les instruccions següents estan pensades per configurar contenidors web a fi de fer un seguiment de les etiquetes als llocs web. Si no teniu experiència amb el codi o no teniu accés al codi del vostre lloc web o aplicació mòbil, pot ser que en aquest pas hàgiu de demanar ajuda a un desenvolupador.

1. A Tag Manager, feu clic a Àrea de treball.
  2. A la part superior de la finestra, cerqueu l'identificador del contenidor, que tindrà el format "GTM-XXXXX".
  3. Feu clic a l'identificador del contenidor per iniciar el quadre d'instal·lació de Tag Manager.
  4. Copieu els fragments de codi i enganxeu-los al vostre lloc web, tal com s'indica al quadre d'instal·lació de Tag Manager.
    1. Col·loqueu el fragment de codi <script> al <head> de l'HTML de sortida de la vostra pàgina web, preferiblement tan a prop de l'etiqueta <head> d'obertura com sigui possible, però a sota de qualsevol declaració de dataLayer.
    2. Col·loqueu el fragment de codi <noscript> just darrere l'etiqueta <body> de l'HTML de sortida.

Si ja feu servir etiquetes al vostre lloc web, migreu-les al contenidor de Tag Manager. Consulteu 3. Afegiu etiquetes. Per assegurar-vos que les etiquetes no s'activin dues vegades, traieu les etiquetes codificades del codi.

Per ajudar a protegir el contenidor de l'espionatge extern, el fragment de pàgina web de Tag Manager utilitza HTTPS de manera predeterminada.

Si teniu motius per implementar els contenidors de Tag Manager de manera que admetin pàgines no segures, podeu fer-ho canviant el protocol d'URL font al fragment de contenidor per // en lloc d'https://. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar els URL relatius al protocol.

3. Afegiu etiquetes

Ara que ja heu instal·lat el contenidor al vostre lloc web, ja podeu afegir-hi etiquetes noves.

1. A l'àrea de treball, feu clic a Etiquetes.
  2. Per afegir una etiqueta: feu clic a Nova.
  3. Poseu un nom a l'etiqueta i configureu-la:
    • Configuració de l'etiqueta: trieu el tipus d'etiqueta que voleu gestionar. Google Tag Manager admet etiquetes de productes de Google i etiquetes de tercers. Si necessiteu més ajuda per configurar una etiqueta d'un producte de Google, consulteu la Guia sobre Google Tag Manager.
      Si no hi ha cap tipus d'etiqueta que coincideixi, podeu crear una etiqueta HTML o d'imatge personalitzada.
    • Activació: els activadors determinen si una etiqueta de pàgina s'activa o es bloqueja. Més informació sobre els activadors
  4. Opcional: afegiu una nota a la configuració per poder-la consultar més tard. Per afegir una nota, feu clic al menú Més accions Més i seleccioneu Mostra les notes.
  5. Feu clic a Desa i creeu més etiquetes segons convingui.

4. Verifiqueu que les etiquetes funcionen

Després d'afegir etiquetes, assegureu-vos que es comportin de la manera prevista. Per verificar la configuració de l'etiqueta:

1. Feu clic al botó Previsualitza. Google Tag Assistant s'obre en una pestanya nova.
  2. Introduïu l'URL del lloc web en què heu instal·lat el contenidor de Tag Manager. Si hi ha cap error, comenceu a depurar amb Tag Assistant.
  3. Per editar una etiqueta, feu clic al nom a fi de canviar-ne la configuració. Per exemple, si una etiqueta s'activa després que una pàgina es carregui, però voleu que s'activi si algú fa clic en un botó, actualitzeu l'activador.
  4. Deseu l'etiqueta que heu modificat i comproveu que el problema s'hagi resolt tornant a iniciar el mode Previsualització.

5. Publiqueu les etiquetes

Quan les etiquetes funcionin com voleu, publiqueu-les.

Per publicar l'àrea de treball actual:

1. Feu clic a l'opció Envia que hi ha a l'extrem superior dret de la pantalla. Es mostrarà la pantalla Envia els canvis, que inclou opcions per publicar el contenidor i desar-ne una versió.
  2. Seleccioneu l'opció Crea una versió i publica-la si encara no està seleccionada.
  3. Reviseu la secció Canvis a l'àrea de treball per comprovar que la configuració es mostri com havíeu previst.
  4. Empleneu els camps Nom de la versió i Descripció de la versió.
  5. Feu clic a Publica.