Notificació

G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Desbloquejar les etiquetes de Google quan s'utilitza el mode de consentiment

Obteniu informació sobre com podeu desbloquejar les etiquetes de Google per gaudir de tots els avantatges del mode de consentiment. Resoleu problemes relacionats amb la configuració de consentiment de Tag Manager i de la CMP.
Aquest article s'adreça als propietaris de llocs web o d'aplicacions que han implementat el mode de consentiment.

El mode de consentiment us permet ajustar el comportament de les vostres etiquetes de Google en funció de l'estat de consentiment dels usuaris i permet que Google modelitzi les conversions i les dades conductuals. Si les etiquetes de Google es retarden o es bloquegen fins que es produeixi una interacció de consentiment, les conversions modelitzades seran menys precises i la modelització conductual a Google Analytics 4 no estarà disponible.

Per tal de fer un mesurament més complet que doni sentit a dades diferents i treure el màxim profit de les dades pròpies, us recomanem que ajusteu la configuració de les etiquetes perquè les etiquetes de Google es carreguin en tots els casos. Si es denega el consentiment, les etiquetes que s'activin comunicaran senyals no identificatius, com ara l'estat de consentiment i el país. Aquests senyals milloren la modelització de conversions i permeten la modelització conductual. Tanmateix, el bloqueig de les etiquetes evita que s'activin, de manera que no podran enviar cap tipus d'informació.

Per obtenir modelitzacions conductuals a Google Analytics 4 i millorar la modelització de conversions a Google Ads alhora que respecteu l'estat de consentiment dels usuaris, seguiu els passos de resolució de problemes d'aquest article a fi de desbloquejar les etiquetes de Google.

Com es pot comprovar si es tenen etiquetes bloquejades

És possible que tingueu etiquetes bloquejades si heu configurat el mode de consentiment, però veieu un missatge que indica que la modelització conductual no està disponible a la propietat de Google Analytics 4.

GA4 Admin > Reporting identity > Blended > Modeling > "Modeling is unavailable for this property. Once it’s available, it will be turned on by default in your reports."

Si feu servir Tag Manager, podeu utilitzar Tag Assistant per comprovar si teniu etiquetes bloquejades:

1. Inicieu una sessió de depuració nova a Tag Assistant.
  2. Aneu a Resum > Etiquetes.
  3. Consulteu la secció Etiquetes activades. Comproveu si s'hi enumeren totes les etiquetes que espereu que s'activin.
  4. Si alguna etiqueta que esperàveu que s'activés no ho ha fet, cerqueu-la a la secció Etiquetes no activades i feu-hi clic. L'etiqueta es bloquejarà si:
    • Un activador o una variable basats en el consentiment de l'usuari és una de les condicions dels activadors.
    • Veieu una secció anomenada "Consentiment addicional obligatori" amb una o diverses files a la taula que hi ha a sota.

Per obtenir més informació sobre com podeu utilitzar Tag Assistant a fi de depurar la configuració de consentiment, llegiu l'article sobre la depuració del mode de consentiment de Tag Assistant.

Com es poden desbloquejar les etiquetes

La manera com desbloquegeu les etiquetes depèn dels mecanismes que hàgiu implementat per evitar que s'activin i de com hàgiu etiquetat el lloc web o l'aplicació. Les etiquetes de Google poden estar bloquejades en diversos llocs. Comproveu tots els mètodes d'etiquetatge que hàgiu utilitzat. Si utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP), comproveu-ne també la configuració.

Aquest document inclou passos per resoldre problemes relacionats amb les causes més habituals de bloqueig d'etiquetes.

Desbloquejar les etiquetes amb Tag Manager

Les dues causes més habituals de bloqueig d'etiquetes a Tag Manager són els activadors d'excepcions i les comprovacions de consentiment addicionals. Seguiu les instruccions de resolució de problemes d'aquesta secció per treure els activadors d'excepcions i les comprovacions de consentiment addicionals de les etiquetes de Google. Les etiquetes de Google són les etiquetes de Google Analytics 4, de Universal Analytics, de Google Ads, de Floodlight i d'enllaçament de conversions.

Treure els activadors d'excepcions

És probable que els activadors d'excepcions per a les etiquetes de Google es configuressin abans que existís el mode de consentiment, i caldria treure'ls. El mode de consentiment ajusta el comportament de les etiquetes de Google en funció de l'estat de consentiment, de manera que les excepcions ja no són necessàries.

Traieu les excepcions de les etiquetes de Google perquè funcionin correctament:

1. A Tag Manager, feu clic a Àrea de treball.

2. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Etiquetes.

3. A la columna Activadors d'accionament, cerqueu les etiquetes de Google amb excepcions.

Workspace > Tags > Firing Triggers

4. A la columna Nom, feu clic al nom de l'etiqueta.

5. Feu clic a Activadors.

6. A Activadors, cerqueu l'excepció. Podeu tenir més d'un activador d'excepcions.

Per identificar ràpidament quines etiquetes utilitzen un activador d'excepcions concret, feu clic a l'activador. A Referències a aquest activador, a la part inferior de l'activador en qüestió, s'enumeren totes les etiquetes que l'utilitzen.

7. Al costat de cadascun dels activadors d'excepcions que vulgueu treure, feu clic a Treu Suprimeix.

Traieu només els activadors d'excepcions per a les etiquetes de Google (és a dir, les etiquetes de Google Analytics 4, de Universal Analytics, de Google Ads, de Floodlight i d'enllaçament de conversions). El comportament de les etiquetes que no són de Google no canviarà en funció del mode de consentiment.

8. A l'extrem superior dret, feu clic a Desa.

9. Previsualitzeu els canvis.

10. Publiqueu el contenidor perquè els canvis tinguin efecte.

Treure les comprovacions de consentiment addicionals per a les etiquetes amb comprovacions de consentiment integrades

Tag Manager us permet bloquejar l'activació de les etiquetes que no fan comprovacions de consentiment quan no s'ha concedit el consentiment necessari. És a dir, si les etiquetes no tenen comprovacions de consentiment integrades, podeu utilitzar les comprovacions de consentiment addicionals de Tag Manager per respondre a l'estat de consentiment. Les etiquetes de Google tenen comprovacions de consentiment integrades i modifiquen el seu comportament en funció de l'estat de consentiment. Per tant, no requereixen comprovacions de consentiment addicionals. Si heu implementat el mode de consentiment i alhora utilitzeu comprovacions de consentiment addicionals, no funcionaran correctament. Si la vostra CMP es carrega de manera asíncrona, és possible que no sempre s'executi abans de les etiquetes de Google. Pot ser que les etiquetes s'activin abans que els usuaris interaccionin amb el bàner de consentiment o abans que arribin les actualitzacions de l'estat de consentiment. Encara que més endavant es concedeixi el consentiment, les etiquetes no s'activaran tret que es concedís el consentiment quan es van activar per primera vegada.

Traieu les comprovacions de consentiment addicionals de les etiquetes de Google perquè funcionin correctament:

1. A Tag Manager, feu clic a Àrea de treball.
  2. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Etiquetes.
  3. Feu clic al nom de l'etiqueta de Google.
  4. Feu clic a Configuració de l'etiqueta > Configuració avançada > Configuració de consentiment.
  5. Reviseu la configuració que figura a la secció Comprovacions de consentiment integrades. Hi hauríeu de veure els atributs ad_storage i analytics_storage.
  6. Seleccioneu Comprovacions de consentiment addicionals i trieu una de les opcions següents:
    • No definit (opció predeterminada): l'etiqueta no durà a terme cap comprovació de consentiment addicional.
    • No cal cap consentiment addicional: seleccioneu aquesta opció per indicar que, perquè l'etiqueta s'activi, no cal que comprovi si hi ha cap consentiment addicional.
  7. Previsualitzeu els canvis.
  8. Publiqueu el contenidor perquè els canvis tinguin efecte.

Desbloquejar les etiquetes amb una plataforma de gestió del consentiment

Les plataformes de gestió del consentiment (CMP) bloquegen les etiquetes de Google principalment de tres maneres:

• Amb un bloqueig automàtic
  • Amb un bloqueig manual
  • Amb un bloqueig basat en el sistema de gestió d'etiquetes (TMS)

L'enfocament de desbloqueig de les etiquetes varia en funció dels mètodes que utilitzi la implementació de la vostra CMP. A continuació trobareu instruccions generals per a cada enfocament, així com enllaços a la documentació de bloqueig de determinades CMP. Si no teniu clar quin enfocament de bloqueig utilitza el vostre lloc web, contacteu amb el representant o l'equip d'assistència de la CMP.

Desbloquegeu només les etiquetes que admetin el mode de consentiment. Si feu servir etiquetes heretades que no admeten el mode de consentiment, heu de substituir-les per altres de més recents que ho facin.
Assegureu-vos que s'hagi definit l'ordre predeterminada del mode de consentiment abans d'activar cap etiqueta de Google. Si no ho feu, les etiquetes de Google s'activaran com si no es fes servir el mode de consentiment.

Bloqueig automàtic

El bloqueig automàtic es defineix a la interfície d'usuari de la CMP. Si heu implementat la funcionalitat de bloqueig automàtic de la CMP, l'enfocament general de desbloqueig de les etiquetes de Google és un dels següents:

• Modificar l'etiqueta de Google tal com especifica la CMP per indicar que el bloqueig automàtic ha d'ignorar-la. Normalment, això es fa afegint un atribut a les etiquetes de l'script de Google.
  • Aplicar una exempció perquè les etiquetes de Google no es bloquegin a la interfície d'usuari de la CMP. Normalment, això es fa mapant el proveïdor de Google a una finalitat que sempre es permet (de vegades, anomenada "Essencial") o definint la funció de bloqueig automàtic per ignorar completament les etiquetes de Google.

El primer enfocament us permet triar exactament quines etiquetes de Google estan exemptes del bloqueig. Pot ser útil si teniu una combinació d'etiquetes que admeten el mode de consentiment i d'etiquetes que no. Si trieu el segon enfocament, assegureu-vos que no hàgiu implementat etiquetes que no admetin el mode de consentiment.

Bloqueig manual

El bloqueig manual modifica l'etiqueta de Google perquè no es pugui carregar fins que la CMP no s'hagi carregat. La CMP us pot indicar que feu canvis als atributs type o src de l'etiqueta de Google, com ara canviar l'atribut "type" a text/plain o l'atribut src a <nom_cmp>-src. Per desfer aquesta tècnica de bloqueig, substituïu les etiquetes de Google modificades amb aquests canvis específics de la CMP per l'etiqueta original tal com es baixa de la plataforma font de Google.

Bloqueig basat en el sistema de gestió d'etiquetes

Aquest enfocament fa servir un sistema de gestió d'etiquetes, com ara Google Tag Manager, per activar les etiquetes de Google. La CMP activa un esdeveniment que indica quan s'ha concedit el consentiment, i aquest esdeveniment s'utilitza com a activador per a les etiquetes de Google i d'altres tipus que requereixin el consentiment de l'usuari. Si utilitzeu aquest enfocament, modifiqueu els activadors de les etiquetes de Google per treure qualsevol criteri basat en el consentiment, de manera que només s'activin en funció dels criteris que requereix la vostra empresa. Per exemple, en el cas d'un esdeveniment d'analítica de visualitzacions de pàgina, l'etiqueta s'hauria d'activar només a l'activador de càrrega de la pàgina, i no a l'esdeveniment de concessió de consentiment proporcionat per la CMP.

Documentació específica de la CMP

La llista següent enllaça a la documentació sobre el bloqueig d'etiquetes per a CMP específiques. Alguns d'aquests articles descriuen com es pot implementar el bloqueig, en lloc de com es pot treure. Si és el cas de la vostra CMP, revertiu el procés documentat seguint les indicacions generals que s'indiquen més amunt.

Si no hi ha instruccions per a la vostra CMP, contacteu amb el representant o l'equip d'assistència de la CMP.

Cookiebot (automàtic, manual i Google Tag Manager).

Cookie Information (automàtic, manual i Google Tag Manager).

• Per desbloquejar etiquetes de Google bloquejades automàticament, torneu a classificar-les de manera que no es bloquegin. Si teniu cap pregunta, contacteu amb Cookie Information.

Commander's Act (Tag Commander i Google Tag Manager).

• En el cas de Tag Commander, desmarqueu l'opció "Include in Privacy Scope" (Inclou a l'abast de privadesa).
  • En el cas de Tag Manager, traieu els activadors de CMP tal com es descriu més amunt.

Consent Manager (automàtic, manual i Google Tag Manager).

Didomi (automàtic, manual i Google Tag Manager).

• Si voleu desbloquejar etiquetes bloquejades manualment amb Didomi, traieu només els atributs "data-purposes" o "data-vendor". No revertiu la modificació de "didomi/javascript", ja que aquest canvi garanteix que Didomi carregui i defineixi el consentiment predeterminat del mode de consentiment abans que es puguin carregar Google Tag Manager o altres etiquetes de Google.

iubenda (manual i Google Tag Manager).

OneTrust (automàtic, manual i Google Tag Manager).

Osano (automàtic i Google Tag Manager).

Usercentrics (manual i Google Tag Manager).

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
Cerca
Esborra la cerca
Tanca la cerca
Menú principal
true
Cerca al Centre d'ajuda