De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag instellen met HubSpot

Als u een tag-ID heeft die begint met G-, volgt u de volgende stappen om uw account te integreren met Google Ads en Google Analytics.

Voordat u begint

U kunt uw HubSpot-account kosteloos en zonder plug-in integreren met Google Analytics. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

Tijdens het instellen kunt u een Google-tag-ID gebruiken. U kunt een HubSpot-foutmelding krijgen, maar de instelling wordt juist opgeslagen.

Instructies

1. Log in op uw HubSpot-account.
  2. Klik op het tandwiel voor instellingen in de bovenste werkbalk.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Website.
  4. Selecteer Pages (Pagina's) in het dropdownmenu Website.
  5. Selecteer een domein in het dropdownmenu 'Choose a domain to edit its settings' (Kies een domein om de instellingen te bewerken).
  6. Klik op het tabblad 'Integrations' (Integraties) onder het dropdownmenu.
  7. Vink het selectievakje 'Integrate with Google Analytics 4' (Integratie met Google Analytics 4) aan.
  8. Geef uw Google-tag-ID op in het daarvoor bestemde vak.
  9. Klik op Save (Opslaan).

Het kan tot 30 minuten duren voordat de gegevensverzameling start. U kunt dan in het Realtime-rapport checken of u gegevens ontvangt.