De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Squarespace: Uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

U heeft uw Google-tag-ID nodig.

De instructies om de Google-tag in te stellen zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's). Volg de onderstaande instructies voor uw tag.

Uw Google-tag installeren met Tag Assistant Companion

De Google-handleiding voor Conversies bijhouden werkt met Tag Assistant om problemen met de installatie van de Google-tag op te lossen. Met Tag Assistant kunt u zorgen dat onder andere de Google-tags voor Google Analytics, Google Ads en Tag Manager goed werken.

Tag Assistant helpt u nu met de installatie van uw Google-tag.

De Google-handleiding voor Conversies bijhouden installeren

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek de 'Google-handleiding voor Conversies bijhouden'.
  3. Klik op Add to Chrome (Toevoegen aan Chrome) en klik in het pop-upvenster op Add extension (Extensie toevoegen).
  4. Start de app door op de bevestigingspagina op de knop Install new tag (Nieuwe tag installeren) te klikken.
  5. Start de app door op de extensieknop 'Google-gids voor Conversies bijhouden' te klikken.

Een nieuwe tag installeren met de Google-handleiding voor Conversies bijhouden

1. Open de Google-handleiding voor Conversies bijhouden in de werkbalk.
  2. Voer uw klant-ID voor Google Ads in.
  3. Vul de URL in van de website waarvoor u uw conversies wilt meten
  4. Klik op Scan website (Website scannen) om te controleren of de website is ontworpen met Squarespace en na te gaan of er bestaande tags zijn.
  5. Selecteer de installatievoorkeur.
    1. Als u een bestaande tag ontdekt die al op de website is geïnstalleerd, kunt u het proces beëindigen.
    2. Als er geen bestaande tags zijn geïnstalleerd, wordt u gevraagd een van de installatievoorkeuren te selecteren:
      1. Instructies weergeven: U krijgt een stapsgewijze handleiding over hoe u verder kunt gaan.
      2. Zelf doen: U vindt de instructies om dit handmatig te doen.
  6. Voor niet-ondersteunde CMS-systemen (die niet met Squarespace zijn ontwikkeld) wordt uitgelegd hoe u Conversies bijhouden instelt voor WordPress.
  7. Log in op uw Squarespace-account.
  8. Klik op Install tag (Tag installeren) om het codefragment in te voegen en op te slaan in het kopgedeelte.
  9. Klik op Test installation (Installatie testen) om na te gaan of de tag wordt weergegeven op uw website.

Als u een tag heeft die begint met AW-

Als u uw Google-tag met deze methode wilt instellen, is een abonnement op Squarespace Business of Commerce vereist. Meer informatie over de prijzen van Squarespace

1. Log in op uw Squarespace-account.
  2. Kies in het dashboard de site die u wilt aanpassen.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  3. Klik in het hoofdmenu op Pages (Pagina's).
  4. Klik op Website Tools (Websitetools).
  5. Klik op Code Injection (Code-injectie).
  6. Plak de Google-tag onder Koptekst en klik op Save (Opslaan). Voeg maximaal één Google-tag toe aan elke pagina van uw website.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Klik op het kopieericoon om uw tag-ID te kopiëren.
  2. Log in op uw Squarespace-account.
  3. Kies in het dashboard de site die u wilt aanpassen.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  4. Klik in het hoofdmenu op Settings (Instellingen).
  5. Klik op Developer Tools (Tools voor ontwikkelaars).
  6. Selecteer External API Keys (Externe API-sleutels). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar externe API-sleutels in Squarespace.
  7. Plak uw tag-ID. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u uw Google Analytics-code toevoegt aan Squarespace.
  8. Klik op Save (Opslaan).