G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Feilsøking med Tag-assistenten

Denne artikkelen er for alle som bruker Google-taggen eller Tag Manager, og som vil feilsøke taggingsoppsettene sine.

Tag-assistenten er et verktøy du kan bruke til å feilsøke taggingsoppsett. Med Tag-assistenten kan du

• gjennomgå hvilke tagger som finnes på nettstedet
  • gjennomgå hvilke hendelser som er utløst
  • gjennomgå dataene som overføres til datalaget
  • eksportere feilsøkingsøkt for å dele disse med andre, for eksempel Google Brukerstøtte.
  • importere feilsøkingsøkter fra andre
  • dele nettadresser for feilsøking, slik at andre kan feilsøke for deg

Når Google-taggen er satt inn på nettstedet ditt, legger Tag-assistenten til taggede og utaggede sider i sammendraget av tagdekningen, slik at du har full oversikt over taggingsstatusen for nettstedet.

I denne artikkelen:

Installer Chrome-utvidelsen Tag Assistant Companion

Chrome-utvidelsen Tag Assistant Companion fungerer som et tillegg til feilsøkingsprogrammet, som ikke har noen utvidelse. Installer Chrome-utvidelsen Tag-assistent for å få optimale feilsøkingsresultater. Med denne Chrome-utvidelsen får du disse funksjonene:

• Google-taggen kan registreres i en iframe.
  • Forgrunnsvinduer eller nye faner som åpnes via det gjeldende vinduet, kan feilsøkes.
  • Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny nettleserfane i stedet for et forgrunnsvindu. Brukeren kan dermed endre innholdet i adressefeltet i nettleseren og legge til rette for feilsøking av henvisningsbaserte handlinger.
  • Flere vinduer kan feilsøkes i samme feilsøkingsøkt. Hvert vindu er merket med et symbol i hendelsestreet, slik at det er enkelt å identifisere dem.

Om feilsøkingsparameteren

Tag-assistenten angir automatisk en «debug»-parameter (feilsøking) (_dbg) for treff som er sendt til en målings-ID for app og nett. På denne måten kan du se treffene som vises på andre feilsøkingsplattformer, for eksempel DebugView for app og nett. For at du skal kunne undersøke treff enkeltvis, sendes ikke app- og nettreff samlet.

Start nye feilsøkingsøkter

Sånn kan du starte en ny feilsøkingsøkt:

1. Åpne Tag-assistenten.
  2. Klikk på Add domain (legg til et domene).
  3. Skriv inn nettadressen for siden du vil feilsøke.
  4. Klikk på Start. Tag-assistenten laster inn nettstedet som skal feilsøkes, på en ny fane.
  5. Enkelte nettsteder fungerer kanskje ikke hvis det blir lagt til en feilsøkingsparameter i nettadressene. I så fall må du fjerne avmerkingen for Include debug signal in the URL (ta med et feilsøkingssignal i nettadressen).

Du kan gjenoppta en aktiv eller lukket feilsøkingsøkt ved å klikke på domenenavnet i Active Domains (aktive domener) eller History (logg) på startsiden for Tag-assistenten.

Etter det åpnes et nytt vindu med siden du oppga, og UI-et for feilsøking åpnes i det aktive nettleservinduet for Tag-assistenten. I UI-et for feilsøking i Tag-assistenten får du se detaljert informasjon om gtag()-kommandoene og -treffene dine, blant annet hvordan taggene ble utløst, og hvilke data som ble behandlet. Ordinære besøkende på nettstedet får ikke se denne feilsøkingsinformasjonen. Feilsøkingsvinduet forblir åpent og inneholder feilsøkingsinformasjon mens du navigerer på det samme domenet, såfremt Google-taggen er på siden.

Når du klikker deg gjennom nettstedet, oppdateres feilsøkingsvinduet med informasjon om hvordan taggene utløses. Ut fra denne informasjonen kan du se om en tag utløses eller ikke, hva som førte til at taggen ble utløst (eller ikke ble utløst), og hvilke nettverksforespørsler som kom fordi taggen ble utløst.

Om UI-et i Tag-assistenten

Når Tag-assistenten åpnes, ser du som standard Summary-visningen (sammendragsvisningen), som viser hendelsene og informasjonen om taggene på den forespurte siden. Hvis det blir funnet flere Google-tagger eller Tag Manager-beholdere, kan du velge én av dem for å se alle treffene tilknyttet den aktuelle Google-taggen eller beholderen.

Merk: Hendelser i nettleseren kan brukes i alle beholderne, men treffene filtreres av den valgte beholderen.

Til venstre på skjermen vises en liste over hendelser. I Output-delen (utdata) vises et kort for hvert treff registrert med den valgte ID-en.

Screenshot of the Tag Manager UI

Hendelser grupperes etter siden der de forekom. Klikk på en sidetittel i den venstre navigasjonsraden for å se et sammendrag på sidenivå. Det blir lagt til en ny sidegruppe øverst i listen når brukeren navigerer til en annen side på nettstedet der Google-taggen er installert.

Hendelser vises i den rekkefølgen de ble utløst, og de er nummerert i samsvar med dette. Hendelser som er merket med <>-ikon, er innebygde utløsere som sendes ut automatisk når Google-taggen lastes inn. Klikk på en hendelse i den venstre kolonnen for å se flere detaljer.

Under API call (API-kall) vises JavaScript-innholdet som ble brukt til å konfigurere data for hendelsen som er valgt, og det er enten et gtag()-kall eller et datalayer.push()-kall.

Under Output (utdata) kan du se hvor treffene ble sendt, oppdateringer av datalaget samt eventuelle feil.

Informasjon om treff

Under Hits Sent (overførte treff) ser du hvor et bestemt treff ble sendt, og hvilken type treff det var.

Når du klikker på dette treffet, vises et vindu med mer informasjon. Her ser du detaljer om parameterne som ble sendt sammen med hvert treff.

Datalag

I Data Layer-fanen (datalag) vises verdiene funnet i dataLayer-objektet. Når du har valgt Summary (sammendrag), får du se den nåværende statusen for datalaget samt dataene som ble overført til datalaget for hver hendelse.

Eksporter feilsøkingsøkter

Eksportering av Tag-assistent-økter er nyttig når du trenger hjelp med å feilsøke tagger. Feilsøkingsloggen blir lagret i filen som eksporteres, og andre kan importere den til Tag-assistenten i nettleservinduet.

Merk: Hvis nettstedet du tester, sender personlig identifiserende informasjon (PII) via tagger, blir også denne sensitive informasjonen eksportert.

Slik eksporterer du feilsøkingsøkter:

1. Åpne Tag-assistenten.
  2. Naviger gjennom nettstedet for å fylle ut feilsøkingsinformasjon i Tag-assistenten.
  3. Når du er klar til å eksportere feilsøkingsøkten, klikker du på overflytsmenyen Mer etterfulgt av Export session (eksporter økten).
  4. Les ansvarsfraskrivelsen, og klikk på Export (eksportér). Nå lagres den eksporterte filen på datamaskinen. Du må ikke endre filnavnet eller -innholdet, da dette kan skade innholdet.
  5. Del filen med den som hjelper deg å feilsøke taggingen, slik at hen kan importere feilsøkingsøkten.

Importer feilsøkingsøkter

Du kan importere feilsøkingsøkter fra Tag-assistenten for å finne ut hvilke trinn noen har fullført for å teste taggingsoppsettet. Importerte feilsøkingsøkter åpnes i lesemodus, så du kan ikke fortsette feilsøkingen. I importerte økter kan ingen nye treff eller tagger utløses. Hvis du vil teste et nettsted på noen andres vegne, kan du be hen om å dele tilgangen til feilsøkingen.

Slik importerer du feilsøkingsøkter:

1. Åpne Tag-assistenten.
  2. Velg Import session (importer økt) fra overflytsmenyen Mer. Tag Assistant screen showing the Import session button
  3. Last opp filen med feilsøkingsøkten. Den importerte økten åpnes i lesemodus.

Del feilsøkingstilgang med andre

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke taggingsoppsettet, kan du gi 'andre tilgang til Tag-assistenten.

Slik deler du tilgang til feilsøking:

1. Åpne Tag-assistenten.
  2. Start en ny feilsøkingsøkt.
  3. Velg Share (del) fra overflytsmenyen Mer.
  4. Gjennomgå feilsøkingsinnstillingene, og klikk på Copy Link (kopier linken).
  5. Del feilsøkingslinken med den som hjelper deg.

Avslutt feilsøkingsmodus

Sånn kan du avslutte feilsøkingsmodus:

1. Gå til den nettleserfanen der feilsøkingsmodus er aktivert.
  2. Klikk på Stop Debugging (stopp feilsøkingen) i det flytende vinduet eller på startsiden, eller klikk på X-en øverst til venstre i feilsøkingsvinduet.

Bekreft Google Ads-konverteringshandlinger med Tag-assistenten

Når Tag-assistenten og Google Ads integreres, kan du bruke en veiledet modus som gjør det enklere å bekrefte konverteringshandlinger.

På sammendragssiden for Google Ads-konverteringer ser du linker du kan følge for å feilsøke ubekreftede konverteringshandlinger. Når du klikker på linken, åpnes Tag-assistenten, og da kan du starte feilsøkingsmodusen slik det er beskrevet ovenfor.

På Tag-assistent-overlegget på siden vises en veiledning i hvordan du kan bekrefte konverteringshandlinger. Når du er ferdig, kan du klikke på Fullfør og få se et sammendrag av konverteringshandlingene som er testet, i Tag-assistent-vinduet. Disse resultatene vises på sammendragssiden for Google Ads-konverteringer etter en kort forsinkelse. Finn ut mer.

Feilsøk tilkoblingsproblemer

Hvis feilsøkingsvinduet ikke kobles til siden din, kan du prøve noen av disse løsningene:

• Det kan hende at Google-taggen ikke er satt inn på siden som nettadressen fører til. Prøv en annen nettadresse på nettstedet der du forventer at Google-taggen er installert.
  • Feilsøkingsparameteren som er lagt til i nettadressen, kan påvirke atferden på siden. Du kan løse dette problemet ved å endre domenet du oppgir i feilsøkingsmodusen, og fjerne avmerkingen for Include debug signal in the URL (ta med et feilsøkingssignal i nettadressen).
  • Skriptet for Google-taggen lastes inn etter punktet der Tag-assistenten prøver å koble til siden. Klikk på Retry (prøv på nytt) for å koble til igjen.
  • Du har en AMP-side. Tag-assistenten støtter foreløpig ikke AMP.
  • Google-taggen blir lastet inn i en iframe-ramme på siden. Tagkonfigurasjoner som lastes inn i en iframe-ramme, kan bare feilsøkes dersom Chrome-utvidelsen Tag Assistant Companion også er installert.
  • Ved flere viderekoblinger i nettleseren kan det hende at feilsøkingsvinduet ikke lastes inn.
  • Annonseblokkering som er installert i nettleseren, kan føre til at Google-taggen ikke kjøres. Slå av annonseblokkeringen for sidene du må teste.
  • Hvis du har installert Tag Assistant Companion, må du sørge for at utvidelsen har tillatelse til å lese og endre nettstedsdata for sidene du vil teste.
  • Det kan hende at verktøy for samtykkestyring blokkerer Google-tagger. Konfigurer eventuelle verktøy for samtykkeadministrasjon du bruker for å tillate interaksjoner med Googles samtykke-API.