G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Resolució de problemes amb Tag Assistant

Aquest article s'adreça a les persones que utilitzen l'etiqueta de Google o Tag Manager i han de resoldre problemes relacionats amb la configuració de l'etiquetatge.

Tag Assistant és una eina que us ajuda a resoldre problemes relacionats amb la configuració d'etiquetatge. Tag Assistant us permet:

• Reviseu quines etiquetes hi ha en un lloc web.
  • Reviseu quins esdeveniments s'han activat.
  • Reviseu les dades que es transfereixen a la capa de dades.
  • Exportar una sessió de depuració per poder-la compartir amb altres persones; per exemple, amb l'assistència de Google.
  • Importa les sessions de depuració d'altres persones.
  • Comparteix un URL de depuració perquè algú altre pugui depurar-lo.

Quan el lloc web conté l'etiqueta de Google, Tag Assistant afegeix pàgines etiquetades i sense etiquetar al resum de cobertura de l'etiqueta, a fi que tingueu una visió general de l'estat d'etiquetatge global del vostre lloc web.

Contingut d'aquest article:

Instal·lar l'extensió Tag Assistant Companion de Chrome

L'extensió Tag Assistant Companion per a Chrome funciona com a complement del depurador sense extensions. Per obtenir resultats de depuració òptims, instal·leu l'extensió Tag Assistant Companion de Chrome. Quan hi ha l'extensió de Chrome, les funcions següents estan activades:

• Es detecta si hi ha una etiqueta de Google dins d'un iframe.
  • Es depuren les finestres emergents o les pestanyes noves obertes des de la finestra actual.
  • La finestra de depuració s'obre en una pestanya nova del navegador en comptes de fer-ho en una finestra emergent. Això permet a l'usuari manipular la barra d'URL del navegador i pot facilitar la depuració d'accions basades en l'URL de referència.
  • Es poden depurar diverses finestres a la mateixa sessió de depuració. Cada finestra es marca amb un símbol de l'arbre d'esdeveniments perquè es puguin identificar fàcilment.

Sobre el paràmetre de depuració

Tag Assistant definirà automàticament un paràmetre de "depuració" (_dbg) per a les peticions de fitxer enviades a un identificador de mesurament web + aplicació. Això us pot ajudar a veure les peticions de fitxer que es mostren en altres superfícies de depuració, com ara DebugView a les propietats web + aplicació. Per donar-vos la possibilitat d'inspeccionar les peticions de fitxer individualment, les peticions de fitxer de web + aplicació no es processen en lots quan s'envien.

Iniciar una sessió de depuració nova

Per iniciar una sessió de depuració nova:

1. Obriu Tag Assistant
  2. Feu clic a Add domain (Afegeix un domini).
  3. Introduïu l'URL de la pàgina que vulgueu depurar.
  4. Feu clic a Start (Comença). Tag Assistant carrega el lloc web per depurar en una pestanya nova.
  5. Pot ser que alguns llocs web no funcionin si s'ha afegit un paràmetre de depuració a l'URL. Si és així, desmarqueu la casella Inclou el senyal de depuració a l'URL.

Per reprendre una sessió de depuració activa o tancada, feu clic al nom del domini a la secció Dominis actius o Historial de la pàgina d'inici de Tag Assistant.

Un cop activat, s'obrirà una finestra nova per a la pàgina que heu introduït i es mostrarà la interfície d'usuari de depuració a la finestra del navegador de Tag Assistant existent. La interfície d'usuari de depuració de Tag Assistant mostra informació detallada sobre les vostres ordres i esdeveniments gtag(), com ara la manera com s'activen les etiquetes i el tipus de dades que es processen. La informació de depuració no és visible per als visitants habituals del lloc web. La finestra de depuració continuarà oberta i mostrarà la informació de depuració mentre navegueu pel mateix domini, sempre que hi hagi una etiqueta de Google a la pàgina.

Cada vegada que feu clic al lloc web, la finestra de depuració actualitzarà la informació sobre com s'activen les etiquetes. Amb aquesta informació podeu saber si una etiqueta s'ha activat correctament, què l'ha activat (o què no ho ha fet), el seu estat d'activació i les sol·licituds de xarxa que s'han fet com a resultat de l'activació de l'etiqueta.

Sobre la interfície d'usuari de Tag Assistant

Quan s'obre el puny de Tag Assistant, veureu la visualització predeterminada de Resum amb informació general dels esdeveniments i de la informació de les etiquetes per a la pàgina sol·licitada. Si es detecten diverses etiquetes de Google o contenidors de Tag Manager, seleccioneu-ne una per veure totes les peticions de fitxer de l'etiqueta o del contenidor de Google en qüestió.

Nota: és possible que els esdeveniments de navegador es puguin aplicar a tots els contenidors, però les peticions de fitxer es filtren pel contenidor que estigui seleccionat.

Al costat esquerre de la pantalla es mostra una llista d'esdeveniments. A la secció Output (Sortida) veureu una targeta per cada petició de fitxer detectada per a l'identificador seleccionat.

Screenshot of the Tag Manager UI

Els esdeveniments s'agrupen segons la pàgina en què s'han produït. Feu clic al títol d'una pàgina a la barra de navegació de l'esquerra per veure un resum al nivell de pàgina. Quan l'usuari navega fins a una altra pàgina del lloc web que té una etiqueta de Google, s'afegeix un grup de pàgines nou a la part superior de la llista.

Els esdeveniments es mostren i es numeren en l'ordre en què s'han activat. Els esdeveniments marcats amb icona <> són activadors integrats que s'han emès automàticament en carregar-se l'etiqueta de Google. Feu clic en un esdeveniment de la columna de l'esquerra per veure'n més detalls.

La crida a l'API mostra el codi JavaScript que s'ha utilitzat per configurar les dades de l'esdeveniment seleccionat, que serà una crida gtag() o datalayer.push().

Output (Sortida) indica on s'han enviat les peticions de fitxer, les actualitzacions de la capa de dades i els errors.

Detalls de les peticions de fitxer

Hits Sent (Peticions de fitxer enviades) indica on s'ha enviat una petició de fitxer determinada i quin tipus de petició de fitxer era:

En fer clic en aquesta petició de fitxer, es mostrarà una finestra de detalls. Aquesta visualització ofereix informació detallada sobre els paràmetres que s'han enviat amb cada petició de fitxer.

Capa de dades

La pestanya Data Layer (Capa de dades) mostra els valors que es troben a l'objecte dataLayer. En seleccionar la visualització Summary (Resum), veureu l'estat actual de la capa de dades, així com les dades que s'han tramès automàticament a la capa de dades per a cada esdeveniment.

Exportar una sessió de depuració

Exportar una sessió de Tag Assistant és útil quan necessiteu ajuda per depurar les etiquetes. El fitxer exportat emmagatzema el vostre historial de depuració, que un altre usuari pot importar a la finestra del navegador de Tag Assistant.

Precaució: si el lloc web que esteu provant envia informació d'identificació personal (IIP) mitjançant etiquetes, aquesta informació sensible també s'exporta.

Per exportar una sessió de depuració:

1. Obriu Tag Assistant
  2. Navegueu pel lloc web per emplenar la informació de depuració a Tag Assistant.
  3. Quan estigueu a punt per exportar la sessió de depuració, feu clic al menú de desbordament Més i després Exporta la sessió.
  4. Llegiu l'exempció de responsabilitat i feu clic a Exporta. El fitxer exportat es desarà a l'ordinador. No modifiqueu el nom ni el contingut del fitxer, ja que això podria malmetre el contingut del fitxer.
  5. Compartiu el fitxer amb la persona que us ajuda a depurar l'etiquetatge perquè pugui importar la sessió de depuració.

Importar una sessió de depuració

Podeu importar una sessió de depuració de Tag Assistant per obtenir informació sobre els passos que ha seguit algú per provar la seva configuració d'etiquetatge. Les sessions de depuració importades s'obren en mode només de lectura, la qual cosa vol dir que no podeu continuar amb la depuració. No es poden activar peticions de fitxer ni etiquetes noves en una sessió importada. Si heu de provar un lloc web en nom d'algú altre, demaneu-li que comparteixi l'accés de depuració.

Per importar una sessió de depuració:

1. Obriu Tag Assistant
  2. Al menú de desbordament Més, seleccioneu Importa la sessió. Tag Assistant screen showing the Import session button
  3. Pengeu el fitxer de la sessió de depuració. La sessió importada s'obre en mode només de lectura.

Compartir l'accés de depuració amb una altra persona

Si necessiteu ajuda per depurar la configuració de l'etiquetatge, podeu permetre que un altre usuari accedeixi a Tag Assistant.

Per compartir l'accés de depuració:

1. Obriu Tag Assistant
  2. Inicieu una sessió de depuració nova.
  3. Al  menú de desbordament Més, seleccioneu Comparteix.
  4. Reviseu la configuració de depuració i feu clic a Copia l'enllaç.
  5. Compartiu l'enllaç de depuració amb la persona que us ajuda.

Sortir del mode de depuració

Per sortir del mode de depuració:

1. Canvieu a la pestanya del navegador web que està activa per al mode de depuració.
  2. Feu clic a l'opció Stop Debugging (Atura la depuració) que es mostra a la finestra flotant o a la pàgina d'inici, o a la X que hi ha a l'extrem superior esquerre de la finestra de depuració.

Verificar les accions de conversió de Google Ads amb Tag Assistant

La integració de Tag Assistant amb Google Ads inclou un mode guiat per facilitar la verificació de les accions de conversió.

La pàgina de resum de conversions de Google Ads inclou enllaços per resoldre problemes relacionats amb accions de conversió sense verificar. S'iniciarà Tag Assistant, des d'on podreu accedir al mode de depuració tal com es descriu més amunt.

La superposició de Tag Assistant a la pàgina mostra indicacions per verificar les accions de conversió. Quan s'hagi completat, en fer clic a Finish (Finalitza) es mostrarà un resum a la finestra de Tag Assistant que indicarà les accions de conversió provades. Aquests resultats es reflecteixen a la pàgina Resum de conversions de Google Ads després d'un retard breu. Obtén més informació.

Resoldre problemes de connexió

Si la finestra de depuració no es connecta correctament a la vostra pàgina, proveu algunes d'aquestes solucions:

• És possible que l'URL que heu introduït no tingui cap etiqueta de Google a la pàgina. Proveu un altre URL del vostre lloc web, on espereu que hi hagi instal·lada una etiqueta de Google.
  • El paràmetre de depuració que s'afegeix a l'URL de la pàgina pot interferir amb el comportament de la pàgina. Per solucionar-ho, editeu el domini que introduïu per al mode de depuració i desseleccioneu la casella Inclou el senyal de depuració a l'URL.
  • L'script de l'etiqueta de Google es carrega després del moment en què Tag Assistant intenta connectar-se a la pàgina. Feu clic a Torna-ho a provar perquè torni a connectar-se.
  • La pàgina és una pàgina AMP. Actualment, Tag Assistant no és compatible amb AMP.
  • La pàgina carrega l'etiqueta de Google en un iframe. Les configuracions d'etiquetes carregades en iframes només es poden depurar si també s'ha instal·lat l'extensió Tag Assistant Companion per a Chrome.
  • Les múltiples redireccions del navegador poden impedir que es carregui la finestra de depuració.
  • Els bloquejadors d'anuncis instal·lats al navegador web poden impedir que s'executi l'etiqueta de Google. Desactiveu els bloquejadors d'anuncis a les pàgines que heu de provar.
  • Si teniu instal·lada l'extensió Tag Assistant Companion, comproveu que tingui permís per llegir i modificar les dades dels llocs web de les pàgines que heu de provar.
  • Les eines de gestió del consentiment poden bloquejar les etiquetes de Google. Configureu qualsevol eina de gestió del consentiment que utilitzeu per permetre la interacció amb l'API de consentiment de Google.