Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om automatiska regler

En regel är ett villkor eller en uppsättning villkor som, när de matchas i nya Search Ads 360, utlöser en åtgärd eller en uppsättning åtgärder som ska utföras på data som du anger.

Med automatiska regler kan du automatiskt göra ändringar i ditt konto utifrån inställningar och villkor som du väljer. Du kan ändra annonsstatus, budget, bud och annat. Du kan dessutom använda automatiska regler om du vill skicka e-postmeddelanden automatiskt när särskilda villkor är uppfyllda. De kallas regler för Endast meddelande eller Endast e-post.

Du sparar tid med automatiska regler eftersom du inte behöver övervaka kampanjerna lika ofta eller göra återkommande ändringar manuellt.

I nya Search Ads 360 kan du kombinera flera åtgärder och villkor i en regel. Regler kan köras en gång eller efter ett schema, från en gång i timmen till en gång per månad. När du skapar regeln kan du definiera hur ofta och hur länge den ska köras.

Det finns olika regelkategorier: Konto, Kampanj, Annonsgrupp, Produktgrupp, Annons, Sökord, Annonsregler och Enheter. Regelns alternativ för konton, villkor och omfattning kan variera med regelkategorin, men alla regler skapas via ett skärmformulär med samma fält.

Du kan använda regler för att uppdatera följande:

• Status för kampanj, annonsgrupp, sökord och annons
  • Kampanjbudgetar, annonsgrupps-, produktgrupps- och sökordsbud
  • Slutliga webbadresser och slutliga mobilwebbadresser för sökord
  • Budjusteringar för enheter
  • Etiketter

Det finns många sätt att använda automatiska regler. Här är några exempel:

• schemalägga annonser om specialerbjudanden och särskilda händelser
  • pausa annonser och sökord som ger dåligt resultat
  • justera eller schemalägga budgetar för särskilda dagar varje vecka
  • höja sökordsbud för att säkerställa att annonserna visas på första sidan.

Search Ads 360-förvaltarkonton kan ha 100 aktiva regler per användare och kan hantera regler för upp till 1 000 konton. En regel betraktas som aktiv om regelstatusen är ”aktiverad” och regeln inte är av engångstyp och har körts tidigare.

I den här artikeln beskriver vi några viktiga funktioner i automatiska regler.

Regler som skapats nya Search Ads 360 är inte tillgängliga i tidigare Search Ads 360 och vice versa. Innan du skapar en regel i nya Search Ads 360 bör du läsa igenom de regler som redan finns för annonsören i den tidigare versionen av Search Ads 360. Vid framtida uppdateringar flyttas dina regler till nya Search Ads 360. Håll koll på Upplevelsehubben för att hålla dig informerad om tillgängliga funktioner, bland annat budgivning.

Äganderätt för regel

Du kan välja ett förvaltarkonto eller underordnat förvaltarkonto som ägare till en automatisk regel. Det innebär att det valda kontot (och alla överordnade förvaltarkonton i hierarkin) kan ändra regeln vid behov. Du kan inte göra ett kundkonto till ägare av en regel som du skapar för kontot i fråga. Läs mer om Search Ads 360-förvaltarkonton.

När regeln har skapats och sparats kan du inte ändra vilket konto som äger den.

Så här påverkar ägarkontot andra funktioner

För ägarkontot till regeln gäller följande:

• Konton som en regel kan tillämpas på. Om ett förvaltarkonto äger en regel kan regeln köras i valfritt konto under förvaltarkontot. Om ett underordnat förvaltarkonto äger en regel kan regeln endast köras på kundkonton som ägs av det underordnade förvaltarkontot. Endast objekt i det underordnade förvaltarkontot visas.
  • Åtgärder och villkor som kan tillämpas i regeln:
    • Ägarkonton anges också för vissa åtgärder och villkor, som etiketter och anpassade kolumner. En regel som ägs av ett underordnat förvaltarkonto kan inte tillämpas på åtgärder eller villkor som ägs av ett förvaltarkonto.
    • En regel som ägs av ett förvaltarkonto kan tillämpas på åtgärder och villkor som ägs av förvaltarkontot och alla underordnade förvaltarkonton.
  • Redigera behörigheter. Om du vill redigera regeln måste du omfattas av ägarkontot.

Skapa och hantera automatiska regler

Skapa och hantera automatiska regler på sidan Regler. Klicka på verktygs- och inställningsikonen , välj Massåtgärder och klicka sedan på Regler. Du kan också skapa en automatisk regel från menyn med tre punkter på sidorna Kampanjer Annonsgrupper Produktgrupper, Annonser, Sökord för söknätverket och Enheter eller genom att välja enhetsrader i tabellerna på dessa sidor och sedan välja Skapa en automatisk regel i menyn Redigera.

På sidan Regler:

• På fliken Automatiska regler visas alla dina regler. Du kan pausa, aktivera eller ta bort dem genom att klicka på statusikonen eller redigera dem i kolumnen Åtgärder. Läs mer om hur du hanterar regler.
  • Tabellen Resultat innehåller detaljer om varje tillämpning av en regel, de kundkonton som påverkades samt statusen.
  • På fliken Versionshistorik ser du information om de olika versionerna av dina regler, inklusive det senaste körningsdatumet för en version.

Skapa en exempelregel

Hur du skapar en automatisk regel beskrivs separat, men här är ett exempel på hur du kan definiera en viss regel.

Anta att du skapar en regel som körs varje måndag för att öka sökordsbuden i vissa konton som får låg trafik med 10 %.

Du anger följande inställningar när du definierar regeln:

Namn BoostKeywordbidsMonday
Ägare Regelns ägarkonto är ett förvaltarkonto med namnet ManagerAcct1.
Åtgärd
  • Ändra sökordsbud
  • Höj bud med 10 % upp till 10 SEK
Gäller Valda kampanjer
Villkor
  • Sökord med etiketten LowTraffic
  • ManagerAcct1 äver även etiketten LowTraffic.
Frekvens Varje måndag klockan 11.00
Resultat via e-post

Välj ett e-postalternativ:

• Varje gång denna regel körs
  • Bara om det finns ändringar eller fel
  • Bara om det finns fel
  • Ingen e-post

Du kan välja enskilda e-postkonton eller välja att skicka rapporten till alla användare på önskad förvaltarkontonivå.

Nästa steg:

• Du förhandsgranskar regelresultaten: allt ser bra ut!
  • Innan du sparar regeln bestämmer du att du vill ändra regelns ägarkonto för att begränsa regelns omfattning till ett underordnat förvaltarkonto.
  • När du väljer ett underordnat förvaltarkonto visar ett meddelande att du inte kan välja detta underordnade förvaltarkonto eftersom vissa inställningar inte är tillgängliga där. I detta fall ägs etiketten av förvaltarkontot och är inte tillgänglig för det underordnade förvaltarkontot.
  • Lös problemet genom att ta bort etiketten som ägs av förvaltarkontot. Du kan sedan ange det underordnade förvaltarkontot som regelägare.
  • Spara regeln.

Ändra e-postaviseringar

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a manager or sub-manager account.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar i navigeringsfältet.
  4. Under Konfiguration klickar du på Inställningar.
  5. Kolumnen Meddelandeämnen visar olika typer av e-postaviseringar. Välj önskad e-postinställning för varje typ i kolumnen E-postinställningar.