Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om konverteringsinställningen på kampanjnivå

Konverteringsmål är bara tillgängliga för kunder som har gått över till nya Search Ads 360. Håll koll på tillgängliga funktioner, bland annat konverteringsmål, i upplevelsehubben.

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar kampanjspecifika konverteringsmål i dina kampanjer.

I allmänhet är det bäst att använda kontots standardmål i alla kampanjer och inte skapa kampanjspecifika mål, eftersom kampanjerna då kan lära sig av varandra och på så sätt förbättra budgivningen. Det kan dock finnas situationer då du vill ha större kontroll över vilka konverteringsmål som används för budgivning och rapportering i en kampanj. Med inställningen för kampanjspecifika mål kan du åsidosätta kontots standardmål för en viss kampanj och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna och använda för budgivning.

Du säljer skor på din webbplats och har två olika konverteringsåtgärder i standardmålet för ditt konto: en som spårar när en användare lägger till något i kundvagnen och en som spårar köp av skor. För din kampanj som enbart syftar till att sälja skor kan du överväga att använda den kampanjspecifika konverteringsinställningen för att bara inkludera köp av skor. På så sätt optimeras kampanjen för den mest relevanta konverteringsåtgärden.

Om du har flera konverteringsåtgärder som har olika värde för ditt företag kan du rapportera om dem alla på nivån för det underordnade förvaltarkontot i stället för att använda konverteringsinställningen på kampanjnivå. Använd budstrategin Mål-ROAS eller Maximera konverteringsvärde med olika värden på de olika åtgärderna. Detta ger en effektiv optimering utan dataförlust.

Vi rekommenderar att du använder mål på kontonivå där det är möjligt, så att alla ändringar du gör på det underordnade förvaltarkontots nivå återspeglas i alla kampanjer. Kampanjer med kampanjspecifika mål påverkas inte av att nya standardmål läggs till eller redigeras på nivån för det underordnade förvaltarkontot.

Du kan använda standardkonverteringsmål, anpassade konverteringsmål eller både och som kampanjspecifika mål.

Använda målinställningen med budstrategier

Budstrategier tar endast hänsyn till konverteringar som rapporteras i kolumnen Konverteringar vid optimering mot ditt mål. Budgivningsmodeller som bygger på maskininlärning behöver tid för att anpassa sig till ändringar du gör i konverteringsinställningarna. Detta gäller både på nivån för det underordnade förvaltarkontot och på kampanjnivå. Om du bestämmer dig för att ändra konverteringsmålen på kampanjnivå bör du uppdatera målen gradvis över tid i takt med att budgivningsmodellerna anpassar sig till nyligen rapporterad konverteringsdata. Annars kan du få oönskade variationer i utgifterna.

Butiksbesök skiljer sig från andra konverteringar eftersom budstrategierna justeras omedelbart när du lägger till eller tar bort konverteringsmålet Butiksbesök. Du bör uppdatera dina mål så snart butiksbesök läggs till eller tas bort från kolumnen Konverteringar.

Anta att du på kontonivå inkluderar köp med en tidigare CPA (kostnad per åtgärd) på 1 000 kronor i kolumnen Konverteringar. Du bestämmer dig för att ta med Registreringar (som är en vanligare kundåtgärd och därmed har lägre CPA) i stället för Köp i kolumnen Konverteringar för en specifik kampanj. När du ändrar konverteringsinställningen på kampanjnivå så att den bara omfattar registreringar i kolumnen Konverteringar bör du sänka mål-CPA gradvis i stället för att ställa in en lägre mål-CPA direkt. Detta håller kampanjutgifterna relativt stabila.

Tillämpa kampanjspecifika konverteringsmål

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a client account.
  3. Klicka på den relevanta kampanjen på sidan Kampanjer.
  4. Klicka på Inställningar i sidmenyn.
  5. Klicka på Konverteringsmål.
  6. Välj konverteringsmålen du vill använda. Tänk på att inte alla alternativ är tillgängliga för alla kampanjtyper:
    • Search Ads 360
    • Search Ads 360 och Google Ads (endast Google Ads-kampanjer)
    • Google Ads (endast Google Ads-kampanjer)
  7. Välj Använd kampanjspecifika mål i rullgardinsmenyn.
  8. Klicka på Spara

Du kan också redigera flera konverteringsinställningar samtidigt i tabellen Kampanjer.

1. Välj kampanjerna du vill redigera på sidan Kampanjer.
  2. Klicka på Redigera.
  3. Välj Ändra konverteringsinställningarna i rullgardinsmenyn.
  4. Gör ändringarna och klicka på Förhandsgranska för att granska dem.
  5. Klicka på Använd.