Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Uteslut IP-adresser i Google Ads

Får du kostsamma oönskade klick? Du kan ta bort dina annonser från vissa områden på internetkartan genom att utesluta datorers och nätverks IP-adresser.

I den här artikeln kan du läsa om hur du utesluter IP-adresser efter kampanj så att alla annonser i den kampanjen blockeras från datorer och nätverk som är kopplade till dessa adresser.

Utesluta efter IP-adress

Du kan utesluta specifika IP-adresser om du vill begränsa hur din annons visas på nätverk som du inte tror att potentiella kunder använder.

Exempel

Medarbetarna på ditt företag tittar regelbundet på de organiska sökresultaten från din webbplats, där det händer att dina annonser visas. Eftersom oönskade annonsexponeringar och oavsiktliga klick kostar pengar, bestämmer du dig för att utesluta IP-adressen till företagets nätverk.

Obs!

Om du vill förhindra att dina annonser visas på specifika geografiska platser kan du prova att utesluta annonser från en geografisk plats i stället för att utesluta IP-adresser.

IP-adresser kan visas i olika versioner, så se till att du använder alla versioner av den IP-adress du vill utesluta.

Gör så här

Obs! IP-uteslutningar är inte tillgängliga för videokampanjer och appkampanjer i Google Ads.

Hur du utesluter IP-adresser från din Google Ads-kampanj

1. Logga in på nya Search Ads 360.

2. Navigera till ett Google Ads-konto.

3. Klicka på Inställningar på sidmenyn till vänster.

4. Välj kampanjen som du vill utesluta IP-adresser från.

5. Klicka på Fler inställningar.

6. Utöka avsnittet Uteslutning av IP-adresser genom att klicka på det.

7. Ange IP-adresserna som du vill utesluta från dina annonser.

8. Klicka på Spara.

Hur du tar bort uteslutningar av IP-adresser från din Google Ads-kampanj

1. Följ steg 1–4 ovan.

2. Ta bort alla uteslutningar av IP-adresser som du inte vill använda.

3. Klicka på Spara.