Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Använd anpassade formelkolumner för att uppdatera inställningar

Anpassade formelkolumner kombinerar och konverterar värden eller text från andra Search Ads 360-kolumner och visar resultatet i en enda rapportkolumn, så att du kan se informationen som du vill ha den. Du kan till exempel använda anpassade formelkolumner för att beräkna totalt antal konverteringar, vikta och summera mätvärden från andra kolumner eller byta namn på en kolumn.

Du kan ställa in massredigering eller automatiska regler för att uppdatera inställningar i kampanjer, annonsgrupper och andra Search Ads 360-objekt till det värde som returneras av en formelkolumn.

Exempel

Följande formel lägger till 10 % för den aktuella budgeten om åtgärderna har ökat med mer än 10 % sedan förra veckan:
to_money(IF(Actions * 1.1 > Actions.For_date_range(Last_7_days()), Daily_budget * 1.1, Daily_budget))
Du kan skapa en automatisk regel som körs en gång i veckan och ställer in kampanjbudgetar till värdet i formelkolumnen.

Så här uppdaterar du inställningar till värdet för en anpassad formelkolumn

1. Skapa en anpassad formelkolumn som returnerar den typ av värde som är lämplig för den inställning du vill ändra. Om du till exempel vill ställa in mobilbudsjusteringen (som är en procentandel) ska du skapa en formelkolumn som returnerar en procentandel.
  2. Börja skapa en automatisk regel eller massredigering för kampanjer, annonsgrupper, annonser eller sökord.
  3. Välj en inställning som du vill uppdatera. Se listan över tillgängliga inställningar nedan. Gör sedan följande:
    1. Klicka på Ange till ▼ och välj Ange till anpassad formelkolumn.
    2. Klicka på Välj en anpassad formelkolumn ▼ och välj den anpassade formelkolumn som du skapade. Välj en anpassad formelkolumn visar endast de anpassade formelkolumner för annonsören som returnerar den typ av värde som är lämplig för den inställning du ändrar.
  4. Slutför regeln eller massredigering.
Tips!
  • Innan du skapar en regel eller massredigering lägger du till den anpassade formelkolumnen i rapporttabellen för att kontrollera att formeln tillämpas korrekt och ger de värden du vill ha.
  • Använd decimaltal för att ange procentandelar. Ange till exempel .20 i stället för 20 %.
  • Du kan bara ta bort en anpassad formelkolumn om den inte används i några andra kolumner, regler eller budstrategier. Du kan klicka på Massåtgärder, Schemalagda ändringar och Regler i navigeringsrutan till vänster för att se om en anpassad formelkolumn används.

Inställningar som kan uppdateras till det värde som returneras av en anpassad formelkolumn

I följande tabell visas de inställningar som du kan massändra med en anpassad formelkolumn. Observera att den anpassade formelkolumnen måste returnera den typ av värde som är lämplig för den inställning du vill ändra. Om du till exempel ställer in mobilbudsjustering (som är en procentsats) kan du bara använda en anpassad formelkolumn som returnerar en procentsats.

Nytt Search Ads 360-objekt Inställning Typ av värde
Kampanjer
  • Ändra budget
  • Ändra budjustering för enhet i %

Valuta

Procent

Annonsgrupper
  • Ändra högsta CPC för sökning (gäller endast Google Ads och Microsoft Advertising)
  • Ändra budjustering för enhet i %

Valuta

Procent

Sökord
  • Ändra bud
  • Ändra lägsta/högsta bud
Valuta
Annonser
  • Ange: värde där värde är:

Rubrik
Rubrik 2
Beskrivning1
Beskrivning2
Annonssökvägsfält 1
Annonssökvägsfält 2

Text
Dynamiska annonsinriktningar
  • Ändra bud
Valuta
Produktgrupper
  • Ändra bud
  • Ändra lägsta/högsta bud
Valuta

Exempel

Under en rea kan det vara bra att öka budgeten för kampanjer med varumärkesetiketter med 20 % så att kampanjen inte pausas på grund av budgetbegränsningar.
Om du vill automatisera budgetjusteringsprocessen kan du schemalägga en daglig regel som hittar kampanjer med varumärkesetiketter och använda en anpassad formelkolumn för att öka budgetarna på eftermiddagen, när de flesta konverteringarna sker. I slutet av varje dag återgår regeln till den dagliga budgeten.
  1. Navigate to a manager or sub-manager account.

Sidan för det underordnade förvaltarkontot visas i Search Ads 360. Den innehåller data om alla annonseringsplattformar för det underordnade förvaltarkontot. Fliken Kampanjer är markerad som standard.

1. Skapa en anpassad formelkolumn som identifierar kampanjer som kommer att överskrida sin dagliga budget.
    1. Skriv följande i rutan Ange ekvation:
      • IF ( ( COST / DAILY_BUDGET ) > 0.8, to_money(DAILY_BUDGET * 1.2), to_money(DAILY_BUDGET ))
      • Om kostnaden för en kampanj överstiger 80 % av kampanjens dagliga budget ökas den dagliga budgeten med 20 %. Om kostnaden är lägre än 80 % ändras inte budgeten.
  2. Skapa en automatisk regel som identifierar de varumärkeskampanjer som har förbrukat 80 % av budgeten och använd formelkolumnen för att öka budgeten med 20 %.

Pausa eller ta bort den automatiska regeln

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a manager or sub-manager account.
  3. Klicka på verktygs- och inställningsikonen i navigeringsmenyn.
  4. Klicka på Regler under Massåtgärder.
  5. Markera kryssrutan vid den regel som ökar budgeten för varumärkeskampanjer.
  6. Klicka på Pausa i menyn Redigera om du vill använda regeln igen eller på Ta bort om du vill ta bort regeln permanent.