Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Åtgärda migreringsfel med regler

När du går över till nya Search Ads 360 migreras dina aktiva och pausade regler och schemalagda ändringar från tidigare Search Ads 360. Om det inträffar fel under migreringen måste du redigera reglerna och spara dem igen för att åtgärda felen.

I den här artikeln beskriver vi hur du åtgärdar fel som inträffar när du migrerar regler till nya Search Ads 360. Efter migreringen blir sidan Regler skrivskyddad i tidigare Search Ads 360 och varje regel visas med en detaljerad migreringsstatus.

Innan du börjar

Vi har stegvis migrerat regler till nya Search Ads 360 och majoriteten av dem har redan flyttats över. På grund av ändringar i funktionaliteten är det dock inte möjligt att migrera ett fåtal aktiva och pausade regler till den nya upplevelsen. Här beskriver vi hur du åtgärdar dessa fel och slutför migreringen.

Du kan se regelmigreringens status i avsnittet Vad som är tillgängligt i upplevelsehubben i nya Search Ads 360.

Viktigt! En regel körs alltid på en enstaka plattform utifrån dess migreringsstatus. Reglerna fortsätter köras i den tidigare upplevelsen tills du har åtgärdat eventuella migreringsfel i nya Search Ads 360.

Åtgärda regelfel

Du får en avisering i både nya och tidigare Search Ads 360 om vilka regler som migreras till den nya upplevelsen och eventuella fel som behöver åtgärdas. Så här åtgärdar du regelfelen:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Du får en avisering om migrerade regler och rekommenderade lösningar.
    Valfritt: I tidigare Search Ads 360 kan du gå till den specifika regelsidan för att se mer information om regelns villkor, scheman och kampanjer.
  3. Du hittar ytterligare information om felet i varningsmeddelandet.
  4. I nya Search Ads 360 öppnar du den specifika regelsidan och redigerar regeln enligt tabellen nedan.
  5. När felet har åtgärdats ändras migreringsstatusen från Migrerad med fel till Slutförd.
  6. I nya Search Ads 360 visas ytterligare information om antalet regler och schemalagda redigeringar som migrerades. Informationen uppdateras i takt med att felen åtgärdas.

Obs! Regler som migrerades med fel fortsätter köras i tidigare Search Ads 360 men går inte att redigera. Precis som när det gäller andra migrerade regler slutar de visas i tidigare Search Ads 360 efter att du har åtgärdat felen i nya Search Ads 360.

Typer av migreringsfel och åtgärd

Nedan hittar du en beskrivning av vanliga fel och hur du åtgärdar dem.

Typ av fel Beskrivning Åtgärd
Filter stöds inte Regeln innehåller filter som inte stöds och som inte kan mappas direkt mot filter i nya Search Ads 360. Åtgärda felet genom att ersätta filtren med filter som är tillgängliga i nya Search Ads 360.
Objekt saknas Regeln är inställd för att tillämpas på kampanjer, annonsgrupper eller andra objekt som inte finns i nya Search Ads 360. Åtgärda felet genom att mappa regeln mot motsvarande objekt i nya Search Ads 360.
Åtgärder saknas Regeln utför en åtgärd som inte längre stöds i nya Search Ads 360.

Några exempel:

• strategiändringar av budjusteringar för sökord, produktgrupper, annonsgrupper eller enhet
  • åtgärder för hantering av annonsutrymme
Ta bort regeln. Det kan finnas alternativa åtgärder som är tillgängliga.

Kom ihåg! Om du påträffar ett fel som inte finns med på listan ovan ber vi dig kontakta support.

Filter som inte går att redigera

Regeln har flyttats över och körs med alla filter. Vissa av dina filter kan dock inte längre redigeras i nya Search Ads 360.

Dina migrerade regler fortsätter köras med alla äldre SA360-filter, men vissa filter kanske inte går att redigera i nya SA360. Du kan byta ut filter som inte går att redigera för dessa regler. Se de ursprungliga äldre filtren i regelvy i tidigare SA360.

När du sparar en regeländring bevaras endast redigerbara filter. Tänk på att ersätta alla icke redigerbara filter som ska finnas kvar i regeln när du sparar en regeländring.