Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera mallar för webbplatslänkar

Innan du börjar

För att matcha webbplatslänkar med kampanjer krävs en gemensam multiplikator

Om du använder mallar för att tillämpa webbplatslänkar måste mallarna för webbplatslänkar och kampanj-/annonsgruppen ha minst en gemensam faktor. Det gör att nya Search Ads 360 kan matcha genererade webbplatslänkar med lämpliga genererade kampanjer:

• Om du inte har minst en gemensam multiplikator med de valda kampanjmallarna och annonsgruppsmallarna läggs alla genererade webbplatslänkar från de valda mallarna till i alla kampanjer och annonsgrupper.
  • När mallen för webbplatslänkar och kampanj-/annonsgruppsmallarna har gemensamma multiplikatorer och värdena för de här gemensamma multiplikatorerna är desamma (skiftlägeskänsliga) genereras webbplatslänkar för de specifika kampanjerna/annonsgrupperna.

Exempel:

1. Kampanjmallen använder en multiplikator som bildas antingen utifrån flödeskolumnerna eller de anpassade kolumnerna som används i namnformeln för kampanjen eller utifrån specifika flödeskolumner som du väljer, till exempel:
    • Kampanjnamn: f:"brand" & f:"origin_country" & f:"destination"
    Mallen för webbplatslänkar använder en multiplikator som skapas utifrån de flödeskolumner du väljer när du anger inställningarna för Multiplikator, till exempel:
    • Multiplikator: Vald kolumn: Varumärke
    I det här fallet är kolumnen Varumärke den gemensamma multiplikatorn.
  2. När nya Search Ads 360 utvärderar mallarna och ersätter värdena för flygflödet med formlerna för kampanjens namn och webbplatslänkar, blir resultatet som följer:
    • En kampanj för Albatross Flights USA Frankrike
    • En webbplatslänk för www.example.com/albatrossflights/book
    • En kampanj för Golden Eagle Flights, Frankrike
    • En webbplatslänk för www.example.com/goldeneagleflights/book
  • Webbplatslänkar på kontonivå behöver inte en gemensam multiplikator. Om du genererar webbplatslänkar på kontonivå och skapar kampanjer som ärver webbplatslänkar på kontonivå, ärvs alla kampanjer på kontonivå.
  • Om webbplatslänkarna inte anger webbplatslänkar på kontonivå och kampanjmallarna tillämpar en specifik mall för webbplatslänkar väljer du ett av följande villkorsalternativ:
    • Om mallen för webbplatslänkar och kampanjmallen har angivna multiplikatorer:
      • Om de inte har minst en gemensam multiplikator används webbplatslänkarna inte.
    • Om mallen för webbplatslänkar och kampanjmallen inte har angivna multiplikatorer:
      • En mall för webbplatslänkar genererar en webbplatslänk när flödesdata är tillgänglig. Den här webbplatslänken används för alla kampanjer som använder mallen för webbplatslänkar.
      • En kampanjmall som inte anger en multiplikator använder alla webbplatslänkar som genereras av de mallar för webbplatslänkar som har tillämpats.

Skapa en mall för webbplatslänkar

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till relevant underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Klicka på + Mall för webbplatslänk.
  7. Följ anvisningarna i avsnitten nedan. Börja med Mall för webbplatslänkar på förstadiet.
    Klicka på Fortsätt för att slutföra varje steg och fortsätta till nästa.

Mer information om hur du konfigurerar dynamiska mallelement finns i Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar. De här dynamiska element är gråmarkerade i tabellen.

För dynamiska inställningar finns exempel som baseras på ett flygtema. Här nedanför kan du se sammanfattningen av flödestabellen Flights som de hänvisar till.

Exempel

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

För mallar för webbplatslänkar kan du välja överordnade typer från Konton, Kampanjmallar och Annonsgruppsmallar. Du kan dessutom kombinera de här tre överordnade typerna.

Klicka på rubrikerna nedan om du vill läsa mer om varje steg i flödet för att skapa mallar, inklusive steginställningar med exempel på dynamiskt innehåll.

Formlerna i exemplen i tabellen nedan visas så som du skulle skriva dem i formelredigeraren. Om du manuellt anger formler som stöds av menyerna Kolumner och Funktioner måste du skriva dem inom citattecken (till exempel f:"Brand").

Mall för webbplatslänk på förstadiet

Stadie Panel Gäller Inställningar och beskrivning
Förstadiet Använd för
  • Klicka på Konto, Kampanjmallar, Annonsgruppsmallar eller en kombination av dessa som du vill ha som överordnade mallar.
  • Flödet ärvs från de överordnade mallarna som visas. Om du bara väljer Konto måste du välja ett flöde.
  • Klicka på Lägg till filter för att lägga till filter och ändra flödet för dina webbplatslänkar.

Steg 1 Inställningar för mall för webbplatslänk

Stadie Panel Gäller Inställningar och beskrivning
Steg 1 Mallinställningar

Mallnamn

• Obligatoriskt
  • Måste vara unik på underansvarignivå

• Ge mallen för webbplatslänkar ett namn
  Konto, Kampanjmallar, Annonsgruppsmallar
  • En panel visas för varje överordnad typ som valts.
  • Klicka på pennikonen i dessa paneler för att välja specifika överordnade.
  • Valda kampanjmallar och annonsgruppsmallar måste kopplas till samma flöde.
  Lägg till kopplingar

För överordnade typer som inte har valts i förväg visas rutan Lägg till kopplingar.

Använd det här för att välja ytterligare överordnade typer för de här överordnade typerna.

Flöde
  • Ärvd från de valda överordnade.
    Kan endast redigeras om Konto har valts.
    Ett flöde är obligatoriskt.
  • Lägg till filter vid behov.
  Multiplikator

Multiplikatorer bestämmer de kolumner som de unika värdekombinationerna härleds från. De unika värdekombinationerna avgör vilka instanser av webbplatslänkar som genereras från mallar för webbplatslänkar.

Du måste välja flödeskolumner för att skapa en webbplatslänk för varje unik värdekombination.

1. Klicka på Välj multiplikatorer.
  2. Välj de obligatoriska multiplikatorkolumnerna från flödeskolumnerna.
  3. Klicka på Klart.

De multiplikatorkolumner som du anger i mallar för webbplatslänkar används för att matcha kampanj- och annonsgruppsmultiplikatorerna som avgör om webbplatslänkar ska tillämpas endaast på specifika kampanjer och annonsgrupper eller allmänt på alla kampanjer och annonsgrupper.

Inställningar för webbplatslänk 2

Steg Panel Gäller Inställningar och beskrivning
Steg 2 Webbplatslänkinställningar Slutlig webbadress

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Ställ in den slutliga webbadressen genom att ange ett statiskt värde eller en dynamisk anpassad kolumn. Namnet måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Exempel:

Den kan vara statisk:

https://www.example.com/winterflights/book

Den kan också vara dynamisk med tillämpning av anpassade kolumner:

”https://www.example.com”, ”/” och f:brand” och ”/” och ”book”

Varumärket blir multiplikatorn för webbplatslänkar. I vårt exempel med flyg med två möjliga värdekombinationer skulle webbadresserna till webbplatslänkar som genereras bli:

• https://www.example.com/albatrossflights/book
  • https:/www.example.com/goldeneagleflights/book
  Webbplatslänkstext

Ange den ytterligare text som visas i en annons som länkar till en specifik sida på din webbplats.

Det här är ett dynamiskt element som definieras med en anpassad kolumn.

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Lägg till statisk eller dynamisk webbplatslänktext.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till kontospecifik länktext om du vill skapa en annan webbplatslänktext utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för bättre anpassning av webbplatsläntexten.

Exempel:

Den kan vara statisk.

Boka nu!

Den kan också vara dynamisk med tillämpning av anpassade kolumner:

"Book " och f:"origin_iata" och " till " & f:"destination_iata"
Exempel på utdata:

• Boka CDG till LHR
  • Boka SEA till CDG
  Beskrivning 1

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Lägg till en statisk eller dynamisk första beskrivning.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

Exempel:

Beskrivningar kan vara statiska.

Boka rabatterade vinterbiljetter nu!

De kan också vara dynamiska:

"Winter flights from " och f:"origin_name" och " till " och f:"destination_name" och " för " och f:"price_usd" och "!"

Exempel på utdata:

• Vinterflyg från Seattle till Paris för 900 USD!
  • Vinterflyg från Paris till London för 400 USD!
  Beskrivning 2

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Lägg till en statisk eller dynamisk andra beskrivning.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

Alternativ för webbadresser till webbplatslänkar

Alternativ för webbadresser till webbplatslänkar definierar spårningsmallen för webbadressen till den sida där användaraktivitet och information spåras.

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Lägg till en statisk eller dynamisk webbadress till webbplatslänk som kan innehålla en spårningsmall. Den måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas):

Ange webbadressen som annonsklicket ska leda till. Alternativt kan du konfigurera en anpassad kolumn som spårningsadressen du vill att annonsklicket ska leda till för spårning.

Det här kan till exempel vara
Den kan vara statisk.
www.example.com/winterflights

Den kan också vara dynamisk med tillämpning av anpassade kolumner:
”https://www.example.com” och ”/” och f:”brand”

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights
  • https://www.example.com/goldeneagleflights

Lägg till ett statiskt eller dynamiskt suffix för slutlig webbadress.

device={device}&keywordid={_mykwid}

Den slutliga webbadressen med suffixet kan vara:

"https://www.example.com/" & f:"brand"&device={device}&keywordid={_mykwid}

Definiera anpassade parametrar som kan inkluderas i suffixet för slutlig webbadress för att spåra användarinformation. Varje anpassad parameter kräver ett namn och ett värde.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till kontospecifik webbadress för att skapa olika alternativ för webbadreser till webbplatslänkar efter kontotyp eller specifikt konto för bättre anpassning till din struktur för annonsgruppers webbadresser.
Se Konfigurera webbadresser och anpassade parametrar.
  Avancerade alternativ

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

Startdatum

• Så snart webbplatslänkarna har skapats – Webbplatslänkarna startar så snart de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.
  • dagar efter att de skapats – Webbplatslänkarna startas ett visst antal dagar efter att de har genererats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.

Slutdatum

• Inget slutdatum – Webbplatslänkarna avslutas aldrig.
  • Dagar efter start – Webbplatslänkarna upphör att köras ett visst antal dagar efter att de startats.

Dagar och timmar

• Välj den dag och timme när du vill att webbplatslänkarna ska börja och sluta.
  • Klicka på Lägg till ett schema om du vill välja fler dagar och tider.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Steg 3 Bekräftelse

Steg Panel Gäller Inställningar och beskrivning
Steg 3 Bekräftelse Förhandsgranskning av webbplatslänkar
  • De första 100 webbplatslänkarna genereras för förhandsgranskning.
  • Gå tillbaka till föregående inställningssteg för att göra de ändringar du behöver.
  • Klicka på Skapa mall i det här steget för att skapa mallen.