Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Skapa kampanjer eller annonsgrupper för specifika matchningstyper

Om du vill hantera bud och annonstext för olika sökordsmatchningstyper kanske du vill skapa kampanjer med enbart exakt matchade sökord, andra kampanjer som bara innehåller frasmatchade sökord och andra som bara innehåller brett matchade sökord.

Beroende på hur du har ordnat dina mallar kanske du föredrar att göra detta på annonsgruppsnivå i stället för på kampanjnivå. Du kan med andra ord skapa annonsgrupper för specifika matchningstyper i stället för kampanjer för specifika matchningstyper.

Skapa kampanjer eller annonsgrupper för specifika matchningstyper

Skapa kampanjer per matchningstyp:

• När du ställer in multiplikatorer i kampanjmallar markerar du kryssrutan Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp.

Skapa annonsgrupper per matchningstyp:

• När du konfigurerar multiplikatorer i annonsgruppsmallar ska du markera kryssrutan Skapa alla sökord i annonsgrupper utifrån matchningstyp.
Exempel
Baserat på flödet Flights. Det här flödet har bara två rader.

origin_country origin_name origin_IATA destination_
country
destination_
name
destination_IATA
Förenade kungariket London LHR USA Seattle SEA
Frankrike Paris CDG Förenade kungariket London LHR

Skapa en kampanjmall med följande multiplikatorer:

1. Skapa kampanjens namn med den här formeln:
    f:"destination_country" & f:"destination_name" & "from" & f:"origin_country" & f:" origin_name"
    • De unika värdekombinationerna från de inkluderade kolumnerna som de visas från multiplikatorn.
  2. I Sökordsgeneratorn väljer du multiplikatorn Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp.
  3. Då skapas en sökordsmall som genererar följande sökordsvarianter:
    • ”origin_IATA”/”destination_IATA”: exakt matchning
    • ”destination_country”/”destination_name”/”origin_country”/”origin_name”: frasmatchning
    • Sökordsmallen tilldelas annonsgruppsmallarna i kampanjen

I följande tabell jämförs de kampanjer och sökord som mallarna genererar:

Om du skapar sökord i matchningstypspecifika kampanjer visas kampanjer med följande namn och sökord:

Om du INTE skapar sökord i matchningstypspecifika kampanjer visas kampanjer med följande namn och sökord:

Från den första flödesraden:

Kampanjer:

1. USA/Seattle/Förenade kungariket/London_phrase, som innehåller:
    Sökord
    USA/Seattle/Förenade kungariket/London (frasmatchning)
  2. USA/Seattle/Förenade kungariket/London_exact, som innehåller:
    Sökord LHR/SEA (exakt matchning)

Från den andra flödesraden:

Kampanjer:

1. Förenade kungariket/London/Frankrike/Paris_phrase, som innehåller:
    Sökord Förenade kungariket/London/Frankrike/Paris (frasmatchning)
  2. Förenade kungariket/London/Frankrike/Paris_exact, som innehåller:
    Sökord CDG/LHR (exakt matchning)

Från den första flödesraden:

Kampanj:

1. USA/Seattle/Förenade kungariket/London, som innehåller:
    Sökord

LHR/SEA (exakt matchning)
    USA/Seattle/Förenade kungariket/London (frasmatchning)

Från den andra flödesraden:

Kampanj:

1. Förenade kungariket/London/Frankrike/Paris, som innehåller:
    Sökord

CDG/LHR (exakt matchning)
    Förenade kungariket/London/Frankrike/Paris (frasmatchning)

En del funktioner för modifierare av breda matchningar har flyttats till frasmatchningstypen tillsammans med Google Ads, Microsoft Advertising och Yahoo! JAPAN Ads. I den nya versionen av Search Ads 360 går det inte längre att skapa sökord med modifierare av breda matchningar i manuella kampanjer och sökordsmallar i mallkampanjer.

Om en sökordsmall anger en modifierare av breda matchningar och nya Search Ads 360 måste generera ett nytt sökord, genererar nya Search Ads 360 ett nytt frasmatchat sökord i stället för ett brett matchat sökord.

Negativa sökord

Om du skapar matchningstypspecifika kampanjer eller annonsgrupper kan det hända att funktionen Mallar automatiskt skapar negativa versioner av vissa sökord. För sökordsmallar som inte anger varianter för det fullständiga utbudet av matchningstyper genererar den överordnade kampanj- eller annonsgruppsmallen automatiskt negativa sökord för de ospecificerade matchningstyperna.

Det innebär att sökningar endast matchar dina exakt matchade sökord.

Tomma kampanjer eller annonsgrupper

Även om du skapar specifika kampanjer eller annonsgrupper för specifika matchningstyper genererar funktionen Mallar bara kampanjer och annonsgrupper för de matchningstyper som du har angett i dina sökordsmallar.

Säg att din matchningstypspecifika kampanjmall innehåller en sökordsmall som genererar följande sökordsvarianter:

• ”origin_name”/”destination_name”: frasmatchning
  • ”origin_IATA”/”destination_IATA”: exakt matchning

Planen genererar följande:

• En kampanj med frasmatchning
  • En kampanj med exakt matchning

Planen genererar ingen bredmatchande kampanj eftersom du inte angav en variant med bred matchning i sökordsmallen.

I vissa fall ser du tomma kampanjer eller annonsgrupper:

• Det går inte att generera ett sökord för en eller flera av de angivna varianterna med sökordsmallen.
    • Om du till exempel skapade varianten – ”origin_IATA”/”destination_IATA”: frasmatchning – i en sökordsmall men det inga finns några produkter med en ”destination_IATA”, genererar kampanjen en tom frasmatchningskampanj eller annonsgrupp.
  • Du har inte tilldelat någon annonsgruppsmall någon sökordsmall, men du har markerat kryssrutorna Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp eller Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper.
    • I detta fall ser du en tom kampanj eller annonsgrupp för varje matchningstyp.