Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Så fungerar vanliga malltypsfunktioner

I den här artikeln beskriver vi några återkommande teman som du kommer att stöta på när du skapar en mall.

Skapa i pausat tillstånd

I inställningen Status när du skapar en mall finns det ett alternativ för att Skapa i pausat tillstånd. Klicka på Skapa i pausat tillstånd för att skapa objekt som har statusen Pausad och den hanterade statusen Pausad. Använd det här alternativet när du vill förhindra direktredigering av befintliga aktiva objekt när den nya mallen skapas och utvärderas. Välj detta alternativ om du vill förbereda annonser och få policygodkännanden innan det är dags för annonserna att börja visas.

Om du väljer Skapa i pausat tillstånd och vill uppdatera de pausade annonserna efter granskning kan du hitta dem genom att filtrera på responsiva sökannonser som har skapats med hjälp av mallar. Sedan kan du ställa in en regel eller massuppladdning för att ändra mallstatusen för responsiva sökannonser till Hanterad. När mallen hanterar annonserna får annonsernas status värdet Aktiv och annonserna börjar visas när Search Ads 360 utvärderar mallen.

Skapa pausvillkor för kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord

När du skapar en mall visas alternativet Pausa kampanjen/annonsgruppen/sökordet/annonserna när ett villkor är uppfyllt i fas 1 Mallinställningar i elementet Status.

Du kan konfigurera en mall för att pausa kampanjer, annonsgrupper, sökord eller annonser när en uppdatering av data i flödet matchar specifika villkor. Du kan till exempel pausa annonsgrupper när tillgängligheten för relaterade flödesobjekt hamnar under ett angivet gränsvärde eller när artiklar inte är tillgängliga och inte finns i lager.

Nya Search Ads 360 återupptar kampanjerna, annonsgrupperna, sökorden och annonserna när en uppdatering av flödesdatan inte längre matchar de villkor du anger.

Använd anpassade inställningar

Det finns inställningar för att ange anpassningar för specifika annonseringsplattformar eller kundkonton på olika ställen i flödet för att skapa en mall.

Det finns stora möjligheter till anpassning, men du kan till exempel behöva ta hänsyn till olika regionala anpassningskrav för olika kundkonton. Du kanske exempelvis vill använda olika namn, olika start- och slutdatum för att hantera nationella helgdagar, olika platsinriktningar eller andra spårningskrav. Ett annat enkelt scenario är att använda anpassade prefix i namn beroende på den aktuella annonseringsplattformen.

Exempel på anpassade mallinställningar

Ett flygbolag marknadsför ett antal internationella flygningar och behöver anpassa marknadsföringen till olika regioner.

• Flygbolaget har två varumärken: ett för flyg inom Europa och ett för transatlantiska flygningar mellan USA och Europa. Det inomeuropeiska produktsortimentet använder varumärket ”Golden Eagle Flights” medan transatlantiska biljetter marknadsförs som ”Albatross Flights”.
  • Varumärkena har två kundkonton var: ett för Google Ads och ett för Microsoft.
  • Samma uppsättning mallar används för varje malltyp för att hantera kampanjerbjudanden för båda varumärkena.
  • Flygbolaget använder anpassade inställningar i kampanjmallen för att skapa separata varumärkeskampanjer med inriktning på lokala helgdagar i olika regioner, med olika målgrupper och budgetar.

I kampanjmallen används följande inställningar i steg 2 Kampanjinställningar:

1. I Kampanjnamn måste de flödeskolumner som ska användas i den anpassade inställningen anges som den primära inställningen.
    f:"brand" & f:"origin_country" & "f:destination_country"
  2. Två anpassade inställningar för kampanjnamnet skapas:
    1. I Albatross Flights-kundkonton:
      f:"brand" & "Resor under Thanksgiving " & f:"origin_country" & "f:destination_country"
    2. I Golden Eagle Flights-kundkonton:
      f:"brand" & "Resor under nyår " & f:"origin_country" & "f:destination_country"
  3. De två varumärkena har olika budgetar som ställs in med en anpassad inställning för varje par kundkonton:
    1. För Albatross Flights-kundkonton skapas en dynamisk budget beroende på biljettpris: if(f:"price_usd" > 1000, 100, 50)
    2. För Golden Eagle Flights-kundkonton anges en statisk budget på 50.
  4. Under Start- och slutdatum är Albatross Flights-kampanjerna schemalagda att köras från maj till oktober med en anpassad inställning baserat på dess kundkonton. En annan anpassad inställning används för kampanjerna i Golden Eagle Flights-kundkontona, som pågår från maj till december.
  5. I Platser definieras olika målgrupper:
    1. För kampanjer i Albatross Flights-kundkonton är alternativet USA och Kanada markerat.
    2. För kampanjer i Golden Eagle UK Flights-kundkonton anges en anpassad inställning för olika europeiska länder, inklusive Förenade kungariket, Irland och Frankrike.
  6. I Webbadressalternativ för kampanjer används samma grundläggande webbadressformat i en anpassad inställning för varje annonseringsplattform. Olika användaruppgifter spåras dock med olika parametrar i suffixet för slutlig webbadress. Observera att {lpurl} ersätter målsidesadressen för båda kampanjerna i spårningsmallen. (Slutlig webbadress för målsidan kan anges både i mallen för responsiva sökannonser och i sökordsmallen. Sökordets slutliga webbadress som används anges, men vanligtvis anges den i mallen för responsiva sökannonser):
    1. För Google Ads-kundkonton spåras kampanj, sökord och enhetstyp. Suffixet för slutlig webbadress är "src=google"

Suffix för slutlig webbadress:

?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID]&device={device}&o_country=" & f:"origin_country"&src=google
    2. För Microsoft-kundkonton spåras enbart kampanjen och sökordet. Suffixet för slutlig webbadress är "src=msft"

Suffix för slutlig webbadress:

?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID]&o_country=" & f:"origin_country"&src=msft

Definiera multiplikatorn och valfria filter

Mallmultiplikatorn och eventuella valfria filter avgör omfattningen av och skalan på kampanjstrukturen, inriktningen och annonsmaterialet som genereras när nya Search Ads 360 utvärderar mallen när ett överordnat objekt av malltyp tillämpas. Du måste använda en multiplikator när du väljer mallar snarare än befintliga objekt som överordnade objekt i mallen du skapar. I mallar med befintliga överordnade objekt, till exempel annonsgrupper eller kampanjer, behöver du inte definiera en multiplikator.

Så fungerar multiplikatorn utan filtrering

När en multiplikator används i en mall specificerar den de flödeskolumner som de unika värdekombinationerna härleds från.

Vanligtvis finns det två alternativ att välja mellan för att definiera multiplikatorn:

• Använd flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn som definieras i steg 2 i flödet för att skapa mallar (rekommenderas).
  • Du kan även använda anpassade valda flödeskolumner.

När mallen utvärderas skapar nya Search Ads 360 en kampanjstruktur, inriktning och annonsmaterial för varje unik kombination av värden som påträffas i dessa flödeskolumner om inga filter tillämpas.

Till exempel kan du definiera ett mallannonsgruppsnamn med följande formel:

f:"brand" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Om inget filter tillämpas skapas en annonsgrupp för varje unik kombination av värden på brand/origin_country/destination_country som identifieras i flödet. I det här scenariot säkerställer multiplikatorn origin_country/destination_country att endast två annonsgrupper skapas med följande namn, eftersom endast två unika värdekombinationer är möjliga:

• Golden Eagle Flights Frankrike/Förenade kungariket
  • Albatross Flights USA/Frankrike

Så fungerar multiplikatorn med filtrering

Du kan begränsa multiplikatorns omfattning med hjälp av filter. Du hittar filtren ovanför multiplikatorn i steg 2 i flödet för att skapa mallar. Detta rekommenderas för stora och komplexa flöden. Filter är användbara om du vill anpassa och skapa kampanjer och annonsgrupper för specifika produkter, produkttyper, varumärken eller prisnivåer (hög eller låg budget). Du kan även definiera flera filter samtidigt genom att klicka på Lägg till filter.

För det här flödet kan du ställa in filtret för att bara inkludera flyg med USA som ursprungsland:

• "origin_country" är lika med USA

Det enda möjliga annonsgruppsresultatet med det här filtret i annonsgruppsmallen för flödet är

• Albatross Flights USA/Frankrike

Ställa in spårningsadresser och anpassade parametrar

Du kan ange information i webbadresser för att identifiera källan till varje enskilt annonsklick. Du kan till exempel lägga till webbadressparametrar som anger i vilken kampanj och annonsgrupp som den annons användaren klickade på fanns, vilken typ av enhet som användes och vilket sökord som utlöste annonsen.

Du kan ställa in spårningsadresser och anpassade parametrar i följande mallar:

• Kampanj: Webbadressalternativ för kampanjer
  • Annonsgrupp: Webbadressalternativ för annonsgrupper
  • Responsiv sökannons: Webbadressalternativ för annonser
  • Sökord: Slutlig webbadress
  • Webbplatslänk: Adressalternativ för webbplatslänk

Det är valfritt att ställa in spårningsadresser. Många annonsörer behöver inte ställa in spårning eftersom den sammanställda resultatstatistiken är tillräcklig. Sammanställd resultatstatistik kan omfatta hur många klick en kampanj och annonsgrupp ger, hur många klick ett sökord har utlöst eller hur många klick som har gjorts på en mobil enhet kontra en dator.

Mer information finns i Om spårningsadresser i den nya Search Ads 360-upplevelsen.

Spårningsadressexempel

I en mall för en responsiv sökannons har formeln för annonsadressen följande format:

"https://www.example.com" & "/" & f:"brand" & f:"origin_country" & "/" & f:"origin_iata" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"destination_iata"

Mallar som inte har överordnade objekt av malltyp, till exempel en mall för en responsiv sökannons (RSA) där en annonsgrupp används som överordnat objekt, kan bara referera till följande:

• attribut hos det överordnade objektet och dess tillhörande objekt
    • För exempelvis en RSA-mall är den överordnade annonsgruppens namn eller det motsvarande kampanjnamnet tillgängliga i formelredigeraren via menyn Attribut.
  • Alla dimensioner som går att använda är tillgängliga via menyn Anpassade dimensioner.
  • Alla anpassade kolumner som inte utgår från ett flöde på nivån för det underordnade förvaltarkontot är tillgängliga via menyn Anpassade kolumner.
  • Elementet Datakälla i mallkonfigurationen visar de källor som är tillgängliga, inklusive anpassade dimensioner.

Mer information finns i Skapa mallar för responsiva sökannonser med överordnade annonsgrupper.

Följande är webbadressdefinitionen för de målsidor som användare kommer till när de klickar på annonsen:

• https://www.example.com/goldeneagleflights/uk/lhr/france/cdg

Om du för varje enskilt klick vill spåra vilken kampanj, vilken annonsgrupp och vilket sökord som utlöste annonsen som användaren klickar på kan du ange följande spårning:

"{lpurl}?campaignid={campaignid}&adgroupid={adgroupid}&keyword={keyword}&device={device}"

När annonsen visas ersätter nya Search Ads 360 varje {parameter} med det faktiska värdet. Till exempel ersätts {lpurl} med målsidans slutliga webbadress, {campaignid} med det systemtilldelade id:t för kampanjen och så vidare.

Mer information om {lpurl} och andra parametrar finns i Ställa in spårning med ValueTrack-parametrar.

När du anger önskad information som en anpassad parameter i webbadressen returneras informationen till dig för varje enskilt klick:

• För standardparametrar fyller nya Search Ads 360 parametern med det faktiska systemtilldelade värdet, till exempel campaignid, adgroupid-id.
  • För anpassade parametrar fyller nya Search Ads 360 parametern med det värde du anger.

Om en användare söker efter ”Golden Eagle Flights Paris” och klickar på din annons från en mobil enhet ser du att användaren klickade på följande webbadress:

• https://www.example.com/uk/lhr/france/cdg?campaignid=1&adgroupid1&keyword=golden%20eagle%20flights%20paris&device=m

I annonsadressen kan du även definiera anpassade parametrar som ska ingå i spårningsmallen. Anpassade parametrar består av två delar:

• namn: högst 16 alfanumeriska tecken
  • värde: högst 250 tecken. Värdet kan innehålla alla typer av tecken (även | ; _ / ^ ( !), och standardparametrar

Både namn och värde är valfria. Om du till exempel har ett särskilt id för varje sökord kan du skapa följande anpassade parameter: {_mykwid}=1234:

"{lpurl}?campaignid={campaignid}&adgroupid={adgroupid}&keyword={keyword}&device={device}&keywordid={_mykwid}"

Läs mer om anpassade parametrar i Använda anpassade Search Ads 360-parametrar och makron.

Lokalisera dynamiskt innehåll i mallar

Inom mallar kan du definiera dynamiskt innehåll med hjälp av anpassade kolumner i mallar. Se Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar. Under mallkonfigurationen identifieras dessa dynamiska inställningar med de intilliggande ikonerna

Anpassade kolumner består av formler som skapas utifrån en mängd olika möjliga byggstenar:

• Statisk text
  • Flödeskolumner (inklusive anpassade kolumner för flöden)
  • Funktioner (funktionstyper omfattar logik, text, aritmetik, konverteringar, datum och sammanställningar)
  • Siffror
  • Matematiska standardoperatorer

I den här artikeln finns exempel på formler baserade på följande flöde.

Flödestabell Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

När du använder överordnade annonsgrupper (i stället för överordnade annonsgruppsmallar) i samband med att du skapar mallar för responsiva sökannonser (RSA), skiljer sig konfigureringen och genereringen på vissa sätt från RSA-mallar som använder överordnade annonsgruppsmallar kopplade till flöden:

• Det finns inget flöde.
    Den data som används i den nya RSA-mallen är samma data som används i den överordnade annonsgruppen och de objekt som är kopplade till den. Det finns därför inget flöde att välja. Du kan se datakällan som används i samband med att du skapar mallen, men du kan inte redigera den.
  • Det finns ingen multiplikator.
    Du behöver inte definiera någon multiplikator och ser därför inte detta alternativ när du skapar mallen.
När du väljer den överordnade annonsgruppen:
  • Du kan välja valfria standardannonsgrupper från sökkampanjer i kundkonton på de annonseringsplattformar som stöds.
  • Du kan välja alla annonsgrupper som uppfyller dina filtervillkor.
  • Du kan redigera listan över överordnade annonsgrupper när du redigerar RSA-mallen, men du kan inte byta till en överordnad annonsgruppsmall.
Valda annonsgrupper läggs till i en statiskt definierad uppsättning annonsgrupper som är relevant för den nya RSA-mall du skapar. Du kan inte inkludera flödeskolumner eller anpassade flödeskolumner i formler eftersom inget flöde är kopplat. Du kan tillämpa följande data på formler i RSA-mallar med överordnade annonsgrupper via menyn Kolumner i formelredigeraren:
  • Från undermenyn Attribut:
    • Kampanjnamn, Annonsgruppens namn, Daglig budget, Högsta CPC, Kampanjstatus, Annonsgruppens status. Dessa attribut är alltid tillgängliga och kan väljas. Du kan skapa RSA-mallar med hjälp av de här attributen även när undermenyerna Anpassade kolumner och Anpassade dimensioner är tomma.
  • Från undermenyn Anpassade kolumner:
    • alla anpassade kolumner på nivån för aktuellt underordnat förvaltarkonto, utom flödesbaserade anpassade kolumner
  • Gör följande i undermenyn Anpassade dimensioner:
    • alla anpassade dimensioner på nivån för aktuellt underordnat förvaltarkonto. Anpassade dimensioner på förvaltarnivå visas inte.
  • RSA-mallen som du skapar genererar responsiva sökannonser i alla typer av kundkonton som stöds och som du arbetar med.
Inom kort kommer du även att kunna använda genererade objekt som överordnade för andra malltyper (kampanj, annonsgrupp, webbplatslänk, sökord och negativt sökord). Det går inte att använda genererade objekt som överordnade för flödesbaserade anpassade dimensioner eller planmallar.

Följande tabell beskriver, per malltyp, var du kan skapa dynamiskt innehåll med anpassade kolumner och ger ett exempel för varje dynamisk inställning med utgångspunkt från ett flygflödesscenario:

Malltyp Dynamiska innehållsplatser Exempel på formler i anpassade kolumner för flyg
Kampanj Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Kampanjer pausas när villkoret Inga platser kvar matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Kampanjinställningar
  • Kampanjnamn

Kampanjenheter genereras för varje unik kombination av varumärke och origin_country i flödet.

f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

Varumärket, origin_country och destination_country blir den kampanjmultiplikator som används för att skapa flera kampanjer. En kampanj genereras för varje unik kombination av varumärke, origin_country och destination_country.

Exempel på utdata:

• Golden Eagle Flights/France/UK
  • Albatross Flights USA/Frankrike

Om alternativet Skapa alla sökord i matchningstypspecifika kampanjer har valts i steg 1, Mallinställningar, och enbart sökordsmatchningstyperna ”bred” och ”exakt” används, blir kampanjnamnen som genereras:

• goldeneagleflights/france/uk_exact
  • goldeneagleflights/franc/uk_broad
  • albatrossflights/usa/france_exact
  • albatrossflights/usa/france_broad
Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Budget

Detta kan vara ett statiskt numeriskt värde, till exempel 100.

Det kan också baseras på en formel. I det här exemplet används funktionen if. Om biljettpriset i flödet är > 1 000 ställs budgeten 100 in. Om biljettpriset är < 1 000 ställs budgeten 50 in.

if(f:"price_usd" > 1000, 100, 50)

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
Webbadressalternativ för kampanj
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna fältet tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https://. Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen, i det här fallet för Google Ads.

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Annonsgrupp Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Annonsgruppinställningar
  • Annonsgruppens namn

f:"brand" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Kolumnerna brand/origin_name/destination_name blir en generator för annonsgruppen som används för att skapa flera annonsgrupper.

En annonsgrupp skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel på utdata:

• Albatross Flights/Seattle/Paris
  • Golden Eagle Flights/Paris/London

Om du väljer Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper i steg 1, Mallinställningar, och enbart sökordsmatchningstyper ”bred” och ”exakt” används, används annonsgruppen skulle namnet bli:

• goldeneagleflights/paris/london_exact
  • goldeneagleflights/paris/london_broad
  • albatrossflights/seattle/paris_exact
  • albatrossflights/seattle/paris_broad
Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Max CPC
Detta kan vara ett statiskt numeriskt värde, till exempel 2,5.

Det kan också baseras på en formel. I det här exemplet används funktionen if. Om biljettens pris i flödet är > 1 000 blir högsta CPC 2,5. Om biljettpriset är < 1 000 blir högsta CPC 2.

if(f:"price_usd" > 1000, 2.5,2)

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID*]&o_name=" & f:"origin_name" & "&d_name=" & f:"destination_name"

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna fältet tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Kolumnerna brand/origin_country blir den generator för annonsgruppens webbadress som används för att skapa webbadresser till annonsgrupper.

En spårningsmall för annonsgruppsadresser skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Anpassade inställningar baserat på annonseringsplattform eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Responsiv sökannons (RSA)

Överordnad mall för annonsgrupp

Steg 1 Mallinställningar
  • Status: Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Annonsinställningar
  • Slutlig webbadress

Detta kan vara webbadressdefinitionen på målsidorna som användarna kommer till när de klickar på din annons.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Exempel:

"https://www.exempel.se"& "/" & f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"destination_name"

Varumärket/origin_country/origin_name/destination_country/

kolumnerna destination_name blir den responsiva sökannonsgeneratorn som används för att skala upp RSA-genereringen.

För RSA-mallar med överordnade mallar skapas en RSA för varje unik värdekombination som genereras. Du måste välja flödeskolumner i steg 1, Mallinställningar, hos Multiplikator för att skapa en responsiv sökannons för varje unik värdekombination.

Exempel:

Markera kolumnerna brand/origin_country/origin_name/destination_country/destination_name.

• Visningsadress

Visningsadresser är korta och ingår i webbadressen. Om exempelvis flödeskolumnerna origin_iata och destination_iata innehåller respektive IATA-kod för flygplatsen skulle visningsadressformeln kunna vara

f:"origin_iata"

f:"destination_iata"

Kolumnerna origin_iata och destination_iata blir multiplikatorn för RSA-visningssökväg som används för att skala RSA-sökvägarna som skapas där värdekombinationen unikt identifierar en rad i flödet.

En RSA-visningsadress skapas för varje unik värdekombination som genereras. För butikssäljare måste du uttryckligen definiera multiplikatorn i steg 1.

Exempel på utdata:

• SEA
  • CDG
  • CDG
  • LHR
Anpassade inställningar kan användas för visningsadresser. Se Använda anpassade inställningar.
  • Rubriker

Flera statiska och/eller dynamiska rubriker kan konfigureras.

Exempel:

Rubrik 1 (statisk)

Fynda flyg i vinter!

Rubrik 2 (dynamisk)

f:"origin_iata" & " till " & f:"destination_name" & " med " & f:"brand"

Exempel på utdata:

• Fynda flyg i vinter!
  • CDG till London med Golden Eagle Flights
  • SEA till Paris med Albatross Flights

Statiska eller dynamiska alternativ kan också konfigureras som anpassade kolumner för varje rubrik. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.

Om rubriken misslyckas och flera alternativa konfigurationer har konfigurerats kontrollerar systemet om de alternativa posterna har en ordning för att hitta och tillämpa den första som är giltig.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Beskrivningar

Flera statiska och dynamiska beskrivningar kan konfigureras.

Exempel:

Beskrivning 1 (statisk)

Ta med vingarna och ge dig ut på himlen med Golden Eagle Flights i vinter!

Beskrivning 2 (dynamisk)

Flyg från & & f:"origin_iata" & "-" & f:"destination_name" & " mellan november och januari!

Exempel på utdata:

• Sprid vinden och ta dig till himlen med Golden Eagle Flights i vinter!
  • Flyg från CDG-London mellan november och januari!
  • Flyg från SEA-Paris mellan november och januari!

Varje beskrivning kan ha ett statiskt eller dynamiskt alternativ som också är konfigurerat som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när beskrivningen är för lång. Teckenbegränsningen för beskrivningen är 90.

Om beskrivningen misslyckas och flera alternativa alternativ har konfigurerats kontrolleras den i så fall tills den hittar och tillämpar den första som är giltig.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Varumärket används som generator för annonswebbadressen som används för att skala spårningsannonsen om den överordnade RSA:n är en annonsgruppsmall.

En spårningsadress för en annons skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk
Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

• Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Responsiv sökannons (RSA)

Överordnad annonsgrupp

Steg 1 Mallinställningar
  • Status
För RSA-mallar som baseras på överordnade annonsgrupper väljs normalt Skapa responsiv sökannons i pausat tillstånd här.
RSA-mallen och tillhörande RSA:er kan granskas innan mallen aktiveras och utvärderas, samt RSA genereras.
Steg 2 Annonsinställningar
  • Slutlig webbadress

Detta kan vara webbadressdefinitionen på målsidorna som användarna kommer till när de klickar på din annons.

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Ange annonsens slutliga webbadress med en anpassad kolumn. Det kan vara statisk text eller ett dynamiskt värde som baseras på en formel.

För specifika kundkonton på annonseringsplattformar:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika inställningar för slutliga webbadresser utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för dina responsiva sökannonser slutliga webbadress bättre.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Exempel på överordnad annonsgrupp

Formeln kan vara:

www.example.com/ och Ad_group_name och /Sale.Sale_name

Exempel på utdata:

• www.example.com/Albatross Flights/Seattle/Paris/BlackFriday
  • www.example.com/Golden Eagle Flights/Paris/London/BlackFriday
  • Visningsadress

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Ange visningsadresser med hjälp av en anpassad kolumn. Det kan vara statisk text eller dynamiska värden som baseras på en formel.
    Klicka på Lägg till alternativ för att skapa alternativa visningsadresser. De kan även vara statiska texter eller dynamiska värden som baseras på en formel.
    Varje visningsadress kan ha statiska eller dynamiska alternativ som kan konfigureras som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Om konverteringsvägen misslyckas och flera alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det finns något alternativ för att hitta och tillämpa det första som är giltigt.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika visningsadresser efter kontotyp eller specifikt kundkonto för att bättre anpassa strukturen för responsiva sökannonsers visningsadress.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Ett statiskt värde används:

• DiscountFlights
  • Rubriker
    (1–N)

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa de rubriker du behöver. Det kan vara statisk text eller dynamiska värden baserade på en formel.
    Varje rubrik kan innehålla ett alternativ som har skapats på liknande sätt. Varje rubrik kan ha statiska eller dynamiska alternativ som även kan konfigureras som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.
    Om rubriken misslyckas och flera alternativa alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det är ett alternativ som är aktivt tills den hittar och tillämpar den första som är giltig.
  • För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:
    Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika rubriker efter kontotyp eller specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för dina responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Flera statiska och/eller dynamiska rubriker kan konfigureras.

Rubrik 1 (statisk)

Fynda flyg på Black Friday!

Rubrik 2 (dynamisk)

”Sale.Sale_name & ” rean kommer snart, 24 november 2023!”

Utdata för rubrik i genererade annonser:

• Snart är det Black Friday-rea, 24 november 2023!

Statiska eller dynamiska alternativ kan också konfigureras som anpassade kolumner för varje rubrik. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.

Om rubriken misslyckas och flera alternativa konfigurationer har konfigurerats kontrollerar systemet om de alternativa posterna har en ordning för att hitta och tillämpa den första som är giltig.

• Beskrivningar
    (1–N)

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa varje beskrivning som krävs.
    Det kan vara statisk text eller dynamiska värden baserade på en formel.

Varje beskrivning kan ha ett statiskt eller dynamiskt alternativ som också är konfigurerat som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när beskrivningen är för lång.

Om beskrivningen misslyckas och flera alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det finns något alternativ i tur och ordning tills den hittar och tillämpar det första som är giltigt.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika beskrivningar efter kontotyp eller specifikt kundkonto och anpassa beskrivningsstrukturen för responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Beskrivning 1 (statisk)

Flygresor med Black Friday-rabatt!

Beskrivning 2 (dynamisk)

Sale.Rabatt & "%" & " rabatt " & Ad_group _name & "bokat på " & Sale.Sale_name

Utdata för beskrivning i genererade annonser:

• 10 % rabatt på Albatross Flights/Seattle/Paris som bokas på Black Friday
  • 10 % rabatt på flygturer med Golden Eagle/Paris/London på Black Friday
Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa ett alternativ för annonswebbadressen. Namnet måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas). Det kan vara statisk text eller ett dynamiskt värde som baseras på en formel.
  • Lägg till ett statiskt eller dynamiskt suffix för den slutliga webbadressen.
  • Om det behövs väljer du Använd en annan slutlig webbadress för mobila enheter och anger sedan den här slutliga webbadressen som statisk text eller ett dynamiskt värde baserat på en formel.
  • Skapa anpassade parametrar som används för spårning genom att ange ett namn och ett värde för alla du lägger till. Dessa kan inkluderas i suffixet för annonswebbadresser för att spåra användarinformation.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika alternativ för annonswebbadresser per kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa webbadresstrukturen för dina responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

www.example.com/ och Ad_group_name och /Sale.Sale_name

En spårningsadress skapas för varje unikt värde som genereras.

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/seattle/paris/blackfriday
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/paris/london/blackfriday

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

• Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Sökord Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Sökordsinställningar
  • Matchningstyp

Matchningstyperna kan vara breda, frasmatchade eller exakta.

I exemplet med flygresor används bara bred och exakt:

Om du väljer Skapa alla sökord i matchningstypspecifika kampanjer/annonsgrupper i mallarna bifogas kampanjnamn och annonsgruppsnamn med suffixen _broad och _exact. Exempel finns i Kampanjnamn.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Sökordstext

Fyra sökordsvärden anges som refererade flödeskolumner:

f:"destination_country" - Matchningstyp=exakt

f:"destination_name" - Matchningstyp=bred

f:"origin_country" - Matchningstyp=exakt

f:"origin_name" - Matchningstyp=bred

För sökord måste du välja lämpliga kolumner i Multiplikator i steg 1.

Exempel på utdata:

• Exakt: Frankrike, Storbritannien, USA
  • Bred: Paris, London, Seattle
  • Högsta CPC
Ärvs, men för en anpassad inställning kan det vara

f:"price_usd"/1000

Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika högsta CPC utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.

• Slutlig webbadress

"https://www.exempel.se" & "/" & f:"brand" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

En slutlig sökordswebbadress skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel:

• https://www.example.com/albatrossflights/france/seattle/paris
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/uk/paris/london
Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika slutliga webbadresser utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.
Negativa sökord

Steg 2 Inställningar för negativa sökord

• Negativt sökord

Statiska och/eller dynamiska negativa sökord kan konfigureras.

I vårt exempel kanske varumärket Albatross Flights inte vill visa annonser för flygplatser som de inte flyger från. Dessa anges som statisk text:

JFK, MIA, JFK-flygplatsen, Miamis flygplats

Om varumärket Golden Eagle Flights har ett separat kundkonto kan samma policy för negativa sökord tillämpas med en anpassad inställning för att förhindra klick från rutter där flygbolaget inte flyger:

GLA, LGW, Glasgow Airport, London Gatwick

Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika negativa sökord utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.
Plan
  • ingen

Rekommenderade metoder för kampanj- och annonsgruppsnamn och multiplikatorer i mallar

Varför ska du använda flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn för multiplikatorn?

Vi rekommenderar att du använder flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn eftersom det säkerställer att kampanjerna som skapas täcker in alla unika kampanjer som krävs.

Exempel

Anta att vi lägger till en ny rad med samma "origin_country" i flygflödet – till exempel Seattle till London Heathrow – och kampanjnamnet i mallen endast använder denna flödeskolumn. Då kanske kampanjerna som skapas inte blir tillräckligt detaljerade för att annonser och annonsgrupper ska bli så effektiva som möjligt. Alla flyg från ett unikt "origin_country"till ett "destination_country" marknadsförs i samma kampanj, eftersom möjligheten att inrikta sig på särskilda rutter mellan olika länder går förlorad.

Användning av flödeskolumner i kampanjens/annonsgruppens namn så att det bättre återspeglar den produkt som ska marknadsföras – flygbiljetter – finjusterar kampanjerna så att de blir mer effektiva. Detta fungerar dock bara om du väljer Använd flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn när du definierar multiplikatorn.

I vårt exempel går kampanjtäckningen förlorad om du väljer "origin_country" som anpassad multiplikator i stället för att använda flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn. Om namnformeln "Albatross Flights " & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country" används i det här scenariot kombineras ett slumpmässigt destination_country med varje unikt origin_country i kampanj-/annonsgruppsnamn. När Använd flödeskolumner från formeln för kampanj-/annonsgruppsnamn har valts skapas en kampanj för varje unik kombination av värden på "origin_country" och "destination_country" som påträffas i flödet.

Mallnamnsformler bör vara så enkla som möjligt och inte innehålla komplicerade funktioner. Se till exempel hur följande inställningar tillämpas i nya Search Ads 360:

• Anpassad multiplikator: "origin_country" och "destination_country"

• Kampanjnamn: "Albatross Flights " & if(f:"availability" = "Available", f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country", "Others")

I det här fallet ingår inte "availability" i namnet utan används i beräkningen av namnet. Precis som i föregående exempel väljs en slumpmässig kombination av "origin_country" och "destination_country" först (USA/Frankrike eller USA/Förenade kungariket). Värdet "availability" på den slumpmässiga raden används i stället för att fastställa namnet. I det här exemplet åstadkommer formeln inte vad användaren förväntar sig.