Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera anpassade kolumner i mallar

I den här artikeln beskriver vi hur du

• identifierar platser i mallar där du kan använda anpassade kolumner för att skapa dynamiskt innehåll
  • konfigurerar anpassade kolumner i mallar med popup-formeldialogrutan och som text.

Obs! I en framtida version av nya Search Ads 360 kommer du at kunna använda anpassade dimensioner i mallar.

Dynamiskt innehåll i mallar

Inom mallar kan du definiera dynamiskt innehåll med hjälp av anpassade kolumner i mallar. Se Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar. Under mallkonfigurationen identifieras dessa dynamiska inställningar med de intilliggande ikonerna

Anpassade kolumner består av formler som skapas utifrån en mängd olika möjliga byggstenar:

• Statisk text
  • Flödeskolumner (inklusive anpassade kolumner för flöden)
  • Funktioner (funktionstyper omfattar logik, text, aritmetik, konverteringar, datum och sammanställningar)
  • Siffror
  • Matematiska standardoperatorer

I den här artikeln finns exempel på formler baserade på följande flöde.

Flödestabell Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

När du använder överordnade annonsgrupper (i stället för överordnade annonsgruppsmallar) i samband med att du skapar mallar för responsiva sökannonser (RSA), skiljer sig konfigureringen och genereringen på vissa sätt från RSA-mallar som använder överordnade annonsgruppsmallar kopplade till flöden:

• Det finns inget flöde.
    Den data som används i den nya RSA-mallen är samma data som används i den överordnade annonsgruppen och de objekt som är kopplade till den. Det finns därför inget flöde att välja. Du kan se datakällan som används i samband med att du skapar mallen, men du kan inte redigera den.
  • Det finns ingen multiplikator.
    Du behöver inte definiera någon multiplikator och ser därför inte detta alternativ när du skapar mallen.
När du väljer den överordnade annonsgruppen:
  • Du kan välja valfria standardannonsgrupper från sökkampanjer i kundkonton på de annonseringsplattformar som stöds.
  • Du kan välja alla annonsgrupper som uppfyller dina filtervillkor.
  • Du kan redigera listan över överordnade annonsgrupper när du redigerar RSA-mallen, men du kan inte byta till en överordnad annonsgruppsmall.
Valda annonsgrupper läggs till i en statiskt definierad uppsättning annonsgrupper som är relevant för den nya RSA-mall du skapar. Du kan inte inkludera flödeskolumner eller anpassade flödeskolumner i formler eftersom inget flöde är kopplat. Du kan tillämpa följande data på formler i RSA-mallar med överordnade annonsgrupper via menyn Kolumner i formelredigeraren:
  • Från undermenyn Attribut:
    • Kampanjnamn, Annonsgruppens namn, Daglig budget, Högsta CPC, Kampanjstatus, Annonsgruppens status. Dessa attribut är alltid tillgängliga och kan väljas. Du kan skapa RSA-mallar med hjälp av de här attributen även när undermenyerna Anpassade kolumner och Anpassade dimensioner är tomma.
  • Från undermenyn Anpassade kolumner:
    • alla anpassade kolumner på nivån för aktuellt underordnat förvaltarkonto, utom flödesbaserade anpassade kolumner
  • Gör följande i undermenyn Anpassade dimensioner:
    • alla anpassade dimensioner på nivån för aktuellt underordnat förvaltarkonto. Anpassade dimensioner på förvaltarnivå visas inte.
  • RSA-mallen som du skapar genererar responsiva sökannonser i alla typer av kundkonton som stöds och som du arbetar med.
Inom kort kommer du även att kunna använda genererade objekt som överordnade för andra malltyper (kampanj, annonsgrupp, webbplatslänk, sökord och negativt sökord). Det går inte att använda genererade objekt som överordnade för flödesbaserade anpassade dimensioner eller planmallar.

Följande tabell beskriver, per malltyp, var du kan skapa dynamiskt innehåll med anpassade kolumner och ger ett exempel för varje dynamisk inställning med utgångspunkt från ett flygflödesscenario:

Malltyp Dynamiska innehållsplatser Exempel på formler i anpassade kolumner för flyg
Kampanj Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Kampanjer pausas när villkoret Inga platser kvar matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Kampanjinställningar
  • Kampanjnamn

Kampanjenheter genereras för varje unik kombination av varumärke och origin_country i flödet.

f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

Varumärket, origin_country och destination_country blir den kampanjmultiplikator som används för att skapa flera kampanjer. En kampanj genereras för varje unik kombination av varumärke, origin_country och destination_country.

Exempel på utdata:

• Golden Eagle Flights/France/UK
  • Albatross Flights USA/Frankrike

Om alternativet Skapa alla sökord i matchningstypspecifika kampanjer har valts i steg 1, Mallinställningar, och enbart sökordsmatchningstyperna ”bred” och ”exakt” används, blir kampanjnamnen som genereras:

• goldeneagleflights/france/uk_exact
  • goldeneagleflights/franc/uk_broad
  • albatrossflights/usa/france_exact
  • albatrossflights/usa/france_broad
Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Budget

Detta kan vara ett statiskt numeriskt värde, till exempel 100.

Det kan också baseras på en formel. I det här exemplet används funktionen if. Om biljettpriset i flödet är > 1 000 ställs budgeten 100 in. Om biljettpriset är < 1 000 ställs budgeten 50 in.

if(f:"price_usd" > 1000, 100, 50)

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
Webbadressalternativ för kampanj
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna fältet tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https://. Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen, i det här fallet för Google Ads.

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Annonsgrupp Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Annonsgruppinställningar
  • Annonsgruppens namn

f:"brand" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Kolumnerna brand/origin_name/destination_name blir en generator för annonsgruppen som används för att skapa flera annonsgrupper.

En annonsgrupp skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel på utdata:

• Albatross Flights/Seattle/Paris
  • Golden Eagle Flights/Paris/London

Om du väljer Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper i steg 1, Mallinställningar, och enbart sökordsmatchningstyper ”bred” och ”exakt” används, används annonsgruppen skulle namnet bli:

• goldeneagleflights/paris/london_exact
  • goldeneagleflights/paris/london_broad
  • albatrossflights/seattle/paris_exact
  • albatrossflights/seattle/paris_broad
Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Max CPC
Detta kan vara ett statiskt numeriskt värde, till exempel 2,5.

Det kan också baseras på en formel. I det här exemplet används funktionen if. Om biljettens pris i flödet är > 1 000 blir högsta CPC 2,5. Om biljettpriset är < 1 000 blir högsta CPC 2.

if(f:"price_usd" > 1000, 2.5,2)

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID*]&o_name=" & f:"origin_name" & "&d_name=" & f:"destination_name"

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna fältet tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Kolumnerna brand/origin_country blir den generator för annonsgruppens webbadress som används för att skapa webbadresser till annonsgrupper.

En spårningsmall för annonsgruppsadresser skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Anpassade inställningar baserat på annonseringsplattform eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Responsiv sökannons (RSA)

Överordnad mall för annonsgrupp

Steg 1 Mallinställningar
  • Status: Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Annonsinställningar
  • Slutlig webbadress

Detta kan vara webbadressdefinitionen på målsidorna som användarna kommer till när de klickar på din annons.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Exempel:

"https://www.exempel.se"& "/" & f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"destination_name"

Varumärket/origin_country/origin_name/destination_country/

kolumnerna destination_name blir den responsiva sökannonsgeneratorn som används för att skala upp RSA-genereringen.

För RSA-mallar med överordnade mallar skapas en RSA för varje unik värdekombination som genereras. Du måste välja flödeskolumner i steg 1, Mallinställningar, hos Multiplikator för att skapa en responsiv sökannons för varje unik värdekombination.

Exempel:

Markera kolumnerna brand/origin_country/origin_name/destination_country/destination_name.

• Visningsadress

Visningsadresser är korta och ingår i webbadressen. Om exempelvis flödeskolumnerna origin_iata och destination_iata innehåller respektive IATA-kod för flygplatsen skulle visningsadressformeln kunna vara

f:"origin_iata"

f:"destination_iata"

Kolumnerna origin_iata och destination_iata blir multiplikatorn för RSA-visningssökväg som används för att skala RSA-sökvägarna som skapas där värdekombinationen unikt identifierar en rad i flödet.

En RSA-visningsadress skapas för varje unik värdekombination som genereras. För butikssäljare måste du uttryckligen definiera multiplikatorn i steg 1.

Exempel på utdata:

• SEA
  • CDG
  • CDG
  • LHR
Anpassade inställningar kan användas för visningsadresser. Se Använda anpassade inställningar.
  • Rubriker

Flera statiska och/eller dynamiska rubriker kan konfigureras.

Exempel:

Rubrik 1 (statisk)

Fynda flyg i vinter!

Rubrik 2 (dynamisk)

f:"origin_iata" & " till " & f:"destination_name" & " med " & f:"brand"

Exempel på utdata:

• Fynda flyg i vinter!
  • CDG till London med Golden Eagle Flights
  • SEA till Paris med Albatross Flights

Statiska eller dynamiska alternativ kan också konfigureras som anpassade kolumner för varje rubrik. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.

Om rubriken misslyckas och flera alternativa konfigurationer har konfigurerats kontrollerar systemet om de alternativa posterna har en ordning för att hitta och tillämpa den första som är giltig.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Beskrivningar

Flera statiska och dynamiska beskrivningar kan konfigureras.

Exempel:

Beskrivning 1 (statisk)

Ta med vingarna och ge dig ut på himlen med Golden Eagle Flights i vinter!

Beskrivning 2 (dynamisk)

Flyg från & & f:"origin_iata" & "-" & f:"destination_name" & " mellan november och januari!

Exempel på utdata:

• Sprid vinden och ta dig till himlen med Golden Eagle Flights i vinter!
  • Flyg från CDG-London mellan november och januari!
  • Flyg från SEA-Paris mellan november och januari!

Varje beskrivning kan ha ett statiskt eller dynamiskt alternativ som också är konfigurerat som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när beskrivningen är för lång. Teckenbegränsningen för beskrivningen är 90.

Om beskrivningen misslyckas och flera alternativa alternativ har konfigurerats kontrolleras den i så fall tills den hittar och tillämpar den första som är giltig.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

Mer information om spårningsmallar finns i Om spårningsadresser. Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen om det har angetts:

{lpurl}?campaign=[*Kampanj*]&keyword=[*SökordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Varumärket används som generator för annonswebbadressen som används för att skala spårningsannonsen om den överordnade RSA:n är en annonsgruppsmall.

En spårningsadress för en annons skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk
Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

• Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Responsiv sökannons (RSA)

Överordnad annonsgrupp

Steg 1 Mallinställningar
  • Status
För RSA-mallar som baseras på överordnade annonsgrupper väljs normalt Skapa responsiv sökannons i pausat tillstånd här.
RSA-mallen och tillhörande RSA:er kan granskas innan mallen aktiveras och utvärderas, samt RSA genereras.
Steg 2 Annonsinställningar
  • Slutlig webbadress

Detta kan vara webbadressdefinitionen på målsidorna som användarna kommer till när de klickar på din annons.

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Ange annonsens slutliga webbadress med en anpassad kolumn. Det kan vara statisk text eller ett dynamiskt värde som baseras på en formel.

För specifika kundkonton på annonseringsplattformar:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika inställningar för slutliga webbadresser utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för dina responsiva sökannonser slutliga webbadress bättre.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Exempel på överordnad annonsgrupp

Formeln kan vara:

www.example.com/ och Ad_group_name och /Sale.Sale_name

Exempel på utdata:

• www.example.com/Albatross Flights/Seattle/Paris/BlackFriday
  • www.example.com/Golden Eagle Flights/Paris/London/BlackFriday
  • Visningsadress

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Ange visningsadresser med hjälp av en anpassad kolumn. Det kan vara statisk text eller dynamiska värden som baseras på en formel.
    Klicka på Lägg till alternativ för att skapa alternativa visningsadresser. De kan även vara statiska texter eller dynamiska värden som baseras på en formel.
    Varje visningsadress kan ha statiska eller dynamiska alternativ som kan konfigureras som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Om konverteringsvägen misslyckas och flera alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det finns något alternativ för att hitta och tillämpa det första som är giltigt.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika visningsadresser efter kontotyp eller specifikt kundkonto för att bättre anpassa strukturen för responsiva sökannonsers visningsadress.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Ett statiskt värde används:

• DiscountFlights
  • Rubriker
    (1–N)

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa de rubriker du behöver. Det kan vara statisk text eller dynamiska värden baserade på en formel.
    Varje rubrik kan innehålla ett alternativ som har skapats på liknande sätt. Varje rubrik kan ha statiska eller dynamiska alternativ som även kan konfigureras som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.
    Om rubriken misslyckas och flera alternativa alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det är ett alternativ som är aktivt tills den hittar och tillämpar den första som är giltig.
  • För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:
    Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika rubriker efter kontotyp eller specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för dina responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Flera statiska och/eller dynamiska rubriker kan konfigureras.

Rubrik 1 (statisk)

Fynda flyg på Black Friday!

Rubrik 2 (dynamisk)

”Sale.Sale_name & ” rean kommer snart, 24 november 2023!”

Utdata för rubrik i genererade annonser:

• Snart är det Black Friday-rea, 24 november 2023!

Statiska eller dynamiska alternativ kan också konfigureras som anpassade kolumner för varje rubrik. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när rubriken är för lång. Rubriken får vara högst 30 tecken lång.

Om rubriken misslyckas och flera alternativa konfigurationer har konfigurerats kontrollerar systemet om de alternativa posterna har en ordning för att hitta och tillämpa den första som är giltig.

• Beskrivningar
    (1–N)

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa varje beskrivning som krävs.
    Det kan vara statisk text eller dynamiska värden baserade på en formel.

Varje beskrivning kan ha ett statiskt eller dynamiskt alternativ som också är konfigurerat som en anpassad kolumn. Alternativ används när den ursprungliga formeln utvärderas till ett ogiltigt värde. Det vanligaste användningsfallet är när beskrivningen är för lång.

Om beskrivningen misslyckas och flera alternativ har konfigurerats kontrollerar systemet om det finns något alternativ i tur och ordning tills den hittar och tillämpar det första som är giltigt.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika beskrivningar efter kontotyp eller specifikt kundkonto och anpassa beskrivningsstrukturen för responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

Beskrivning 1 (statisk)

Flygresor med Black Friday-rabatt!

Beskrivning 2 (dynamisk)

Sale.Rabatt & "%" & " rabatt " & Ad_group _name & "bokat på " & Sale.Sale_name

Utdata för beskrivning i genererade annonser:

• 10 % rabatt på Albatross Flights/Seattle/Paris som bokas på Black Friday
  • 10 % rabatt på flygturer med Golden Eagle/Paris/London på Black Friday
Alternativ för webbadresser
  • Spårningsmall

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Skapa ett alternativ för annonswebbadressen. Namnet måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas). Det kan vara statisk text eller ett dynamiskt värde som baseras på en formel.
  • Lägg till ett statiskt eller dynamiskt suffix för den slutliga webbadressen.
  • Om det behövs väljer du Använd en annan slutlig webbadress för mobila enheter och anger sedan den här slutliga webbadressen som statisk text eller ett dynamiskt värde baserat på en formel.
  • Skapa anpassade parametrar som används för spårning genom att ange ett namn och ett värde för alla du lägger till. Dessa kan inkluderas i suffixet för annonswebbadresser för att spåra användarinformation.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika alternativ för annonswebbadresser per kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa webbadresstrukturen för dina responsiva sökannonser bättre.

Exempel på överordnad annonsgrupp

www.example.com/ och Ad_group_name och /Sale.Sale_name

En spårningsadress skapas för varje unikt värde som genereras.

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/seattle/paris/blackfriday
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/paris/london/blackfriday

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

• Suffix för slutlig webbadress

src=google

Se Konfigurera spårningsadresser och anpassade parametrar.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet för Google Ads).

Sökord Steg 1 Mallinställningar
  • Status:
    Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt
Annonsgrupper pausas när villkoret "no_seats_left" matchas:

f:"Seats_left_integer" < 1

Steg 2 Sökordsinställningar
  • Matchningstyp

Matchningstyperna kan vara breda, frasmatchade eller exakta.

I exemplet med flygresor används bara bred och exakt:

Om du väljer Skapa alla sökord i matchningstypspecifika kampanjer/annonsgrupper i mallarna bifogas kampanjnamn och annonsgruppsnamn med suffixen _broad och _exact. Exempel finns i Kampanjnamn.

Anpassade inställningar kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
  • Sökordstext

Fyra sökordsvärden anges som refererade flödeskolumner:

f:"destination_country" - Matchningstyp=exakt

f:"destination_name" - Matchningstyp=bred

f:"origin_country" - Matchningstyp=exakt

f:"origin_name" - Matchningstyp=bred

För sökord måste du välja lämpliga kolumner i Multiplikator i steg 1.

Exempel på utdata:

• Exakt: Frankrike, Storbritannien, USA
  • Bred: Paris, London, Seattle
  • Högsta CPC
Ärvs, men för en anpassad inställning kan det vara

f:"price_usd"/1000

Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika högsta CPC utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.

• Slutlig webbadress

"https://www.exempel.se" & "/" & f:"brand" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

En slutlig sökordswebbadress skapas för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel:

• https://www.example.com/albatrossflights/france/seattle/paris
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/uk/paris/london
Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika slutliga webbadresser utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.
Negativa sökord

Steg 2 Inställningar för negativa sökord

• Negativt sökord

Statiska och/eller dynamiska negativa sökord kan konfigureras.

I vårt exempel kanske varumärket Albatross Flights inte vill visa annonser för flygplatser som de inte flyger från. Dessa anges som statisk text:

JFK, MIA, JFK-flygplatsen, Miamis flygplats

Om varumärket Golden Eagle Flights har ett separat kundkonto kan samma policy för negativa sökord tillämpas med en anpassad inställning för att förhindra klick från rutter där flygbolaget inte flyger:

GLA, LGW, Glasgow Airport, London Gatwick

Anpassade inställningar kan användas för att skapa olika negativa sökord utifrån kontotyp eller specifikt kundkonto. Se Använda anpassade inställningar.
Plan
  • ingen

Konfigurera anpassade kolumner för mallar

Konfigurera anpassade kolumner för dynamiska mallar i popup-formelredigeraren eller som text. Ikonen indikerar popup-formelredigeraren och ikonen indikerar textredigeraren.

Om popup-formelredigeraren

Klicka på till höger om elementet för den anpassade kolumnen i mallen så visas popup-formelredigeraren.

Du kommer åt följande funktioner i popup-formelredigeraren:

• Klicka på för att välja kolumner eller anpassade dimensioner på en rullgardinsmeny.
  • Klicka på för att välja alternativ för följande typer av funktioner på rullgardinsmenyn:
    • Logik
    • Text
    • Aritmetik
    • Konvertering
    • Datum
    • Sammanställning
  • Välj kolumner och funktioner som är giltiga vid den aktuella markörens position på menyn som visas när du högerklickar.
  • Välj matematiska operatorer efter behov: (,), +, -, x och ÷.
    Använd andra matematiska standardoperatorer efter behov.
  • Tillämpa andra krav enligt beskrivningen i Syntax och Funktioner.

Obs! Syntaktiska fel stryks under med röd färg.

• Ange formeln och klicka på Spara.

Använda popup-formelredigeraren

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till den aktuella underordnades konto..
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på Add på sidan Mallar.
  6. Välj önskad mall.
  7. Använd följande ikoner för att lokalisera mallelement som kan konfigureras som anpassade kolumner: .
  8. Klicka på om du vill använda popup-formelredigeraren.
    Dialogrutan öppnas.
  9. Klicka i textområdet och skapa formler genom att tillämpa följande regler:
    1. Följ reglerna som skisseras i Syntax.
    2. Klicka på för att välja och ange kolumner.
    3. Klicka på för att välja och ange funktioner.
      Mer information finns i Funktioner.
    4. Klicka på de matematiska operatorerna för att ange dem i formeln.
      Använd andra matematiska standardoperatorer efter behov.
    5. Åtgärda fel, som är understrukna med rött.
  10. Klicka på Spara.

Om formler som text i anpassade kolumner i mallar

Ange den anpassade kolumnformeln ovanför raden på det aktuella mallelementet som text.

Ange vanlig, statisk text inom citattecken: ”mintext”.

Klicka på och välj rätt formaterade kolumner och de funktioner som ska inkluderas från undermenyerna och .

Om det finns fel visas ett meddelande med röd text under formelkolumnen under den anpassade kolumnens formelrad.

Exempel:

Besök&f:”Destination_country”

Indata måste vara ett textvärde. Lägg till text inom citattecken ("text") eller skriv en formel ("text" & f:"ColumnName").

Rätt formel är ”Besök ” & f:”Destination_country"

Konfigurera mallar för anpassade kolumner som text

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till en underansvarigs konto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Välj önskad mall.
  7. Använd följande ikoner för att lokalisera mallelement som kan konfigureras som anpassade kolumner: .
  8. Klicka i utrymmet ovanför raden om du vill använda textredigeraren.
    Här anger du formeln som text.
  9. Skapa följande formel genom att följa de här reglerna:
    • Klicka på för att ange kolumner genom att välja dem på undermenyn .
    • Klicka på för att ange funktioner genom att välja dem på undermenyn .
    • Använd matematiska standardoperatorer.
    • Tillämpa andra krav enligt beskrivningen i Syntax och Funktioner.

Exempel på en mall för en anpassad kolumn

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med data:

Kolumnnamn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
”Product ID” IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen. CDG-LHR SEA-CDG
”Availability”

Flygbiljetters tillgänglighet.

(Tillgänglig/Inte tillgänglig)

Tillgänglig. Tillgänglig.
”Seats_left” Antalet osålda platser. 11 4
”Destination” IATA-kod för destinationsflygplatsen. LHR CDG
”Destination_country” Flygdestinationens landsnamn. Förenade kungariket Frankrike
”Destination_name” Flygdestinationens ortnamn. London Paris
”Origin” IATA-koden för avreseflygplatsen. CDG SEA
”Route”

Anpassad flödeskolumn:

en sammanfogning av avreseflygplatsens IATA-kod-destinationslandet-destinationsnamnet-målflygplatsens IATA-kod

CDG-Förenade kungariket-London-LHR SEA-Frankrike-Paris-CDG

Exempel på annonsgruppsnamn

I det här exemplet används en anpassad kolumn för att skapa ett dynamiskt annonsgruppsnamn i en mall. Detta är de huvudsakliga konfigurationsaktiviteterna:

• Se den anpassade flödeskolumnen som skapades med hjälp av proceduren som beskrivs i Exempel på sammanslagning av anpassade kolumner i flöden i den anpassade kolumnen annonsgruppsnamn i mallen annonsgrupp.

Formeln för den anpassade kolumnen för flödet Flights , ”Route”, är

concat(f:”Origin”, ”-”, f:”Destination_country”, ”-”, f:”Destination_name”, ”-”, f:”Destination”)

Ett exempelvärde för detta efter generering är

CDG-Förenade kungariket-London-LHR
  • Ange namnet på resebyrån som säljer biljetterna: ”Albatross Flights”

Den slutliga formeln ser ut så här:

”Albatross Flights ”&f:”Route”

Proceduren nedan är endast avsedd som information. Flödet Flights som det baseras på är ett exempel, så du kommer inte att kunna utföra stegen.

Exempel

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till en underansvarigs konto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Välj önskad mall.
  7. Använd följande ikoner för att lokalisera mallelement som kan konfigureras som anpassade kolumner: .
  8. Leta reda på ”Annonsgruppens namn” i steg 2 i mallen.
  9. Klicka på om du vill arbeta i popup-formelredigeraren.
    Dialogrutan öppnas.
  10. Skriv ”Albatross Flights” &.
  11. Klicka på efter & och välj f:”Route”.
  12. Klicka på Klart.

För annonsgruppsnamn som bygger på formeln för den anpassade kolumnen

”Albatross Flights ” & f:”Route”

är de möjliga utdatavärdena med aktuell flödesdata

Albatross Flights CDG-Förenade kungariket-London-LHR
    Albatross Flights SEA-Frankrike-Paris-CDG