Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Aangepaste kolommen instellen in templates

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Bepalen op welke locaties in templates u aangepaste kolommen kunt gebruiken om dynamische content te maken.
  • Aangepaste kolommen in templates instellen via het pop-upvenster voor formules en als tekst.

Opmerking: In een toekomstige versie van de nieuwe versie van Search Ads 360 kunt u Aangepaste dimensies gebruiken in templates.

Dynamische content in templates

In templates kunt u dynamische content definiëren met behulp van aangepaste templatekolommen. Zie Over aangepaste kolommen in templates en Aangepaste kolommen in templates instellen. Tijdens het instellen van de template zijn deze dynamische instellingen te herkennen aan de aangrenzende iconen

Aangepaste kolommen bestaan uit formules die zijn samengesteld uit verschillende mogelijke bouwblokken:

• Statische tekst
  • Feedkolommen (inclusief aangepaste feedkolommen)
  • Functies (functietypen omvatten logica, tekst, rekenkunde, conversie, datum en aggregatie)
  • Getallen
  • Standaard wiskundige operatoren

In dit artikel vindt u voorbeeldformules op basis van de volgende feed.

Tabel met vluchtenfeeds

In dit voorbeeld bevat de feedtabel Vluchten de volgende kolommen met productgegevens die zijn geleverd door een nieuwe Search Ads 360-klant, Example Airways.

Example Airways beheert 2 merken. Albatross Flights verkoopt transatlantische tickets tussen bestemmingen in de Verenigde Staten en Europa, terwijl Golden Eagle Flights vliegtickets binnen Europa verkoopt.

De voorbeeldfeedtabel bevat alleen informatie voor één route voor elk merk om het begrijpelijker te maken.

Naam van feedkolom Kolombeschrijving Kolomwaarde voorbeeld 1 Kolomwaarde voorbeeld 2
"product_id" IATA-code (International Air Transport Association) van luchthaven van vertrek - IATA-code van luchthaven van bestemming. CDG-LHR SEA-CDG
"brand" De merknaam voor de vlucht Golden Eagle Flights Albatross Flights
"availability" Beschikbaarheid van vliegtickets Beschikbaar Niet beschikbaar
"seats_left" Aantal niet-verkochte stoelen voor de vlucht 11 0
"origin_iata" IATA-code van luchthaven van vertrek CDG SEA
"origin_name" Vertreklocatie van vlucht Parijs Seattle
"origin_country" Landnaam van vertrekpunt van vlucht Frankrijk Verenigde Staten
"destination
_iata"
IATA-code van luchthaven van bestemming LHR CDG
"destination_name" Naam van bestemming van vlucht Londen Parijs
"destination_country" Landnaam van bestemming van vlucht Verenigd Koninkrijk Frankrijk
"price_usd" De vluchtprijs in Amerikaanse dollars 400 900

Als bovenliggende advertentiegroepen (in plaats van bovenliggende advertentiegroeptemplates) worden toegepast tijdens het instellen van een template voor responsieve zoekadvertenties (RSA), worden specifieke verschillen toegepast tijdens de configuratie en het genereren vergeleken met RSA-templates die gebruikmaken van bovenliggende advertentiegroeptemplates die aan feeds zijn gekoppeld:

• Er is geen feed.
    De gegevens die worden gebruikt in de nieuwe RSA-template, zijn de gegevens die worden gebruikt in de bovenliggende advertentiegroep en de bijbehorende items. Er is dus geen feed om te selecteren. U kunt de gegevensbron zien die wordt toegepast tijdens het instellen van de template, maar deze niet bewerken.
  • Er is geen multiplier.
    U hoeft geen multiplier te definiëren, dus u ziet deze niet als u de template instelt.
Wanneer u de bovenliggende advertentiegroep selecteert, heeft u de volgende opties:
  • U kunt standaard advertentiegroepen selecteren uit campagnes in het zoeknetwerk in klantaccounts op de ondersteunde, leverende advertentieplatforms.
  • U kunt alle advertentiegroepen selecteren die voldoen aan het filter dat u heeft gedefinieerd.
  • U kunt de bovenliggende advertentiegroeplijst bewerken als u de RSA-template bewerkt, maar u kunt niet overschakelen naar een bovenliggende advertentiegroeptemplate.
Geselecteerde advertentiegroepen worden toegevoegd aan een statisch gedefinieerde set advertentiegroepen die relevant zijn voor de nieuwe RSA-template die u instelt. U kunt geen feedkolommen of aangepaste feedkolommen opnemen in uw formules, omdat er geen feed is gekoppeld. U kunt de volgende gegevens toepassen in formules in RSA-templates met bovenliggende advertentiegroepen via het menu Kolommen in de formule-editor:
  • Vanuit het submenu Kenmerken:
    • Campagnenaam, Advertentiegroepnaam, Dagbudget, Max. CPC, Campagnestatus, Advertentiegroepstatus. Deze kenmerken zijn altijd beschikbaar voor selectie. Ook als de submenu's Aangepaste kolommen en Aangepaste dimensies leeg zijn, kunt u hiermee RSA-templates instellen.
  • Vanuit het submenu Aangepaste kolommen:
    • Aangepaste kolommen op het huidige submanagerniveau, met uitzondering van feedgebaseerde aangepaste kolommen.
  • Vanuit het submenu Aangepaste dimensies:
    • Aangepaste dimensies op het huidige submanagerniveau. Aangepaste dimensies op managerniveau worden niet getoond.
  • De RSA-template die u instelt, genereert RSA's in elk type ondersteund klantaccount waarin u werkt.
De mogelijkheid om gemaakte items als bovenliggende items te gebruiken, komt binnenkort beschikbaar voor andere soorten templates (campagne, advertentiegroep, sitelink, zoekwoord en uitsluitingszoekwoord). Gemaakte bovenliggende items zijn niet beschikbaar voor feedgebaseerde aangepaste dimensies of plantemplates.

In de volgende tabel wordt per templatetype beschreven waar u met aangepaste kolommen dynamische content kunt maken. U ziet een voorbeeld van elke dynamische instelling op basis van een scenario met een vluchtenfeed:

Templatetype Locaties voor dynamische content Voorbeeld van formules voor aangepaste kolommen op basis van vluchten
Campagne Fase 1: Instellingen voor templates
  • "Status":
    Campagnes onderbreken als aan een voorwaarde wordt voldaan
Campagnes worden onderbroken als aan de voorwaarde 'Geen zitplaatsen over' is voldaan:

f:"seats_left" < 1

Fase 2: 'Campagne-instellingen'
  • 'Campagnenaam'

Er worden campagne-entiteiten gemaakt voor elke unieke combinatie van merk en origin_country in de feed.

f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

Brand, origin_country endestination_country worden de multiplier voor een campagne om een campagne te maken. Voor elk uniek merk, combinatie van vertrekpunt en land van bestemming wordt een campagne gemaakt.

Voorbeelduitvoer:

• Golden Eagle Flights/Frankrijk/VK
  • Albatross Flights/VS/Frankrijk

Als de optie Alle zoekwoorden maken in zoektypespecifieke campagnes is geselecteerd in Fase 1 voor 'Instellingen voor template' en alleen de zoekwoordtypen 'breed' en 'exact' worden gebruikt, worden de campagnenamen gemaakt. zou zijn:

• goldeneagleflights/france/uk_exact
  • goldeneagleflights/france/uk_broad
  • albatrossflights/usa/france_exact
  • albatrossflights/usa/france_broad
U kunt aangepaste instellingen gebruiken op basis van het advertentieplatform of geselecteerde klantaccounts. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Budget'

Dit kan een statische numerieke waarde zijn, bijvoorbeeld 100.

Het kan ook zijn gebaseerd op een formule. In dit voorbeeld wordt de functie if gebruikt. Als de prijs van een ticket in de feed > 1000 is, wordt het budget ingesteld op 100. Als de prijs van een ticket < 1000 is, wordt het budget ingesteld op 50.

if(f:"price_usd" > 1000, 100, 50)

U kunt aangepaste instellingen gebruiken op basis van het advertentieplatform of geselecteerde klantaccounts. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
URL-opties voor campagne
  • Trackingtemplate

Zie Over tracking-URL's voor meer informatie over trackingtemplates. Dit is een mogelijk voorbeeld voor de trackingtemplate van dit type template als deze is ingesteld:

{lpurl}?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Voorbeelduitvoer:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

U kunt dit ook leeg laten. Er wordt dan een trackingtemplate ingesteld op een lager niveau in de templatehiërarchie en deze krijgt voorrang als de tracking-URL.

De URL moet beginnen met http:// of https://. Deze URL maakt gebruik van parameters van bestaande advertentieplatforms, in dit geval van Google Ads.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken op basis van het advertentieplatform of geselecteerde klantaccounts. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Achtervoegsel uiteindelijke URL'

src=google

Zie Tracking-URL's en aangepaste parameters instellen.

Advertentiegroep Fase 1: 'Instellingen voor templates'
  • "Status":
    Campagnes onderbreken als aan een voorwaarde wordt voldaan
Advertentiegroepen worden onderbroken als wordt voldaan aan de voorwaarde 'no_seats_left':

f:"seats_left" < 1

Fase 2: 'Instellingen voor advertentiegroepen'
  • 'Naam advertentiegroep'

f:"brand" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

De kolommen brand/origin_name/destination_name worden de multiplier voor de advertentiegroep om de advertentiegroep te maken.

Er wordt een advertentiegroep gemaakt voor elke unieke waardecombinatie die wordt gemaakt.

Voorbeelduitvoer:

• Albatross Flights/Seattle/Parijs
  • Golden Eagle Flights/Parijs/Londen

Als de optie Alle zoekwoorden maken in zoektypespecifieke advertentiegroepen is geselecteerd in 'Template-instellingen' voor fase 1 en alleen de zoektypen 'breed' en 'exact' worden gebruikt, zijn de gegenereerde namen voor advertentiegroepen:

• goldeneagleflights/paris/london_exact
  • goldeneagleflights/paris/london_broad
  • albatrossflights/seattle/paris_exact
  • albatrossflights/seattle/paris_broad
U kunt aangepaste instellingen gebruiken op basis van het advertentieplatform of geselecteerde klantaccounts. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Max CPC'
Dit kan een statische numerieke waarde zijn, bijvoorbeeld 2,5.

Het kan ook zijn gebaseerd op een formule. In dit voorbeeld wordt de functie if gebruikt. Als de prijs van een ticket in de feed > 1000 is, wordt de max. CPC ingesteld op 2,5. Als de prijs van een ticket < 1000 is, wordt de max. CPC ingesteld op 2.

if(f:"price_usd" > 1000, 2.5,2)

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.

'Opties voor advertentiegroep-URL'
  • Trackingtemplate

Zie Over tracking-URL's voor meer informatie over trackingtemplates. Dit is een mogelijk voorbeeld voor de trackingtemplate van dit type template als deze is ingesteld:

{lpurl}?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID*]&o_name=" & f:"origin_name" & "&d_name=" & f:"destination_name"

Voorbeelduitvoer:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

U kunt dit ook leeg laten. Er wordt dan een trackingtemplate ingesteld op een lager niveau in de templatehiërarchie en deze krijgt voorrang als de tracking-URL.

URL's moeten beginnen met http:// of https:// (aanbevolen).

De kolommen brand/origin_country worden de multiplier voor de URL van de advertentiegroep die wordt gebruikt om de URL-advertentiegroep te maken.

Er wordt een trackingtemplate voor de URL van de advertentiegroep gemaakt voor elke unieke waardecombinatie die wordt gemaakt.

Deze URL maakt gebruik van parameters van bestaande advertentieplatforms, in dit geval van Google Ads.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken op basis van het advertentieplatform of geselecteerde klantaccounts. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Achtervoegsel uiteindelijke URL'

src=google

Zie Tracking-URL's en aangepaste parameters instellen.

Responsieve zoekadvertentie (RSA)

Bovenliggend niveau van advertentiegroeptemplate

Fase 1: 'Instellingen voor templates'
  • "Status": Campagnes onderbreken als aan een voorwaarde wordt voldaan
Advertentiegroepen worden onderbroken als wordt voldaan aan de voorwaarde 'no_seats_left':

f:"seats_left" < 1

Fase 2: 'Advertentie-instellingen'
  • Uiteindelijke URL

Dit kan de URL-definitie zijn voor de landingspagina's waar gebruikers naartoe worden geleid als op de advertentie wordt geklikt.

URL's moeten beginnen met http:// of https:// (aanbevolen).

Voorbeeld:

"https://www.example.com"& "/" & f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"destination_name"

De kolommen brand/origin_country/origin_name/destination_country/

destination_name worden de multiplier voor een responsieve zoekadvertentie voor het schalen van RSA's.

Voor RSA-templates met bovenliggende advertentiegroepen wordt een RSA gemaakt voor elke unieke waardecombinatie. U moet feedkolommen in fase 1 van 'Template-instellingen' bij 'Multiplier' selecteren om 1 responsieve zoekadvertentie te maken voor elke unieke waardecombinatie.

Voorbeeld:

Selecteer de kolommen brand/origin_country/origin_name/destination_country/destination_name.

• 'Weergavepaden'

Weergavepaden zijn kort en onderdeel van de URL. Als de feedkolommen origin_iata en destination_iata bijvoorbeeld de IATA-codes van de betreffende luchthavens bevatten, kan de formule voor het weergavepad er als volgt uitzien:

f:"origin_iata"

f:"destination_iata"

De kolommen origin_iata en destination_iata worden de multiplier voor het RSA-displaypad die wordt gebruikt om de RSA-displaypaden te schalen die worden gemaakt wanneer de waardecombinatie een rij uniek identificeert in de feed.

Er wordt een weergavepad voor responsieve zoekadvertenties gemaakt voor elke unieke waardecombinatie die wordt gemaakt. Voor RSA's moet u de multiplier expliciet definiëren in fase 1.

Voorbeelduitvoer:

• SEA
  • CDG
  • CDG
  • LHR
U kunt aangepaste instellingen gebruiken voor weergavepaden. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Kop(pen)'

U kunt meerdere statische en/of dynamische koppen instellen.

Voorbeeld:

Kop 1 (statisch)

Goedkope vluchten deze winter!

Kop 2 (dynamisch)

f:"origin_iata" & " to " & f:"destination_name" & " with " & f:"brand"

Voorbeelduitvoer:

• Goedkope vluchten deze winter!
  • CDG naar Londen met Golden Eagle Flights
  • SEA naar Parijs met Albatross Flights

Elke kop kan statische of dynamische reservelinks bevatten die ook als aangepaste kolom zijn ingesteld. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Dit komt voornamelijk voor als de kop te lang is. De tekenlimiet voor koppen is 30.

Als de kop mislukt en er meerdere reserve-koppen zijn geconfigureerd, controleert het systeem deze reservelinks door totdat deze worden gevonden en toegepast, totdat de eerste wordt gevonden die geldig is.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • 'Beschrijving(en)'

Er kunnen meerdere statische en dynamische beschrijvingen worden ingesteld.

Voorbeeld:

Beschrijving 1 (statisch)

Spreid je vleugels en kies deze winter het luchtruim met Golden Eagle Flights!

Beschrijving 2 (dynamisch)

Vlieg tussen november en januari vanuit ' & f:"origin_iata' & '-' en f:"destination_name" & '.

Voorbeelduitvoer:

• Verspreid de wind en kies deze winter het luchtruim met Golden Eagle-vluchten!
  • Vlieg tussen november en januari van CDG naar Londen!
  • Vlieg tussen november en januari van SEA naar Parijs!

Elke beschrijving kan een statische of dynamische reserve hebben die ook als aangepaste kolom is ingesteld. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Dit komt voornamelijk voor als de kop te lang is. De tekenlimiet voor beschrijvingen is 90.

Als de beschrijving mislukt en er meerdere reserve-fallbacks zijn geconfigureerd, controleert het systeem de back-ups door deze back-ups totdat de juiste is gevonden en toegepast.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
'Opties voor Advertentie-URL'
  • Trackingtemplate

Zie Over tracking-URL's voor meer informatie over trackingtemplates. Dit is een mogelijk voorbeeld voor de trackingtemplate van dit type template als deze is ingesteld:

{lpurl}?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

URL's moeten beginnen met http:// of https:// (aanbevolen).

Het merk wordt de multiplier voor de advertentie-URL die wordt gebruikt om de URL voor het maken van de trackingadvertentie te schalen als de bovenliggende RSA een advertentiegroeptemplate is.

Er wordt een tracking-advertentie-URL gemaakt voor elke unieke waardecombinatie.

Voorbeelduitvoer:

• https://www.example.com/albatrossflights?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk
U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.

• 'Achtervoegsel uiteindelijke URL'

src=google

Zie Tracking-URL's en aangepaste parameters instellen.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.

Deze URL maakt gebruik van parameters van bestaande advertentieplatforms, in dit geval van Google Ads.

Responsieve zoekadvertentie (RSA)

Bovenliggend niveau van advertentiegroep

Fase 1: 'Instellingen voor templates'
  • Status
Voor RSA-templates op basis van bovenliggende advertentiegroepen wordt hier hier een responsieve zoekadvertentie maken met de status Onderbroken.
De RSA-template en de bijbehorende RSA's kunnen worden beoordeeld voordat de template wordt geactiveerd en geëvalueerd, en voordat RSA's worden gemaakt.
Fase 2: 'Advertentie-instellingen'
  • Uiteindelijke URL

Dit kan de URL-definitie zijn voor de landingspagina's waar gebruikers naartoe worden geleid als op de advertentie wordt geklikt.

Voor alle advertentieplatforms en klantaccounts:

• Geef de uiteindelijke URL van de advertentie op in een aangepaste kolom. Dit kan statische tekst of een dynamische waarde op basis van een formule zijn.

Voor specifieke advertentieplatforms en klantaccounts:

• Klik op Een aangepaste instelling toevoegen als u verschillende instellingen voor de uiteindelijke URL wilt maken op accounttype of specifiek klantaccount om de structuur van de uiteindelijke URL voor uw responsieve zoekadvertentie beter aan te passen.

URL's moeten beginnen met http:// of https:// (aanbevolen).

Voorbeeld van een bovenliggende advertentiegroep

Dit kan de formule zijn:

"www.example.com/" & Ad_group_name & "/" & Sales.Sale_name

Voorbeelduitvoer:

• www.example.com/Albatross Flights/Seattle/Paris/BlackFriday
  • www.example.com/Golden Eagle Flights/Paris/London/BlackFriday
  • 'Weergavepaden'

Voor alle advertentieplatforms en klantaccounts:

• Geef de weergavepaden op met een aangepaste kolom. Dit kan statische tekst zijn of dynamische waarden gebruiken op basis van een formule.
    Klik op Reserve toevoegen om reserveweergavepaden te maken. Dit kunnen ook statische tekst of dynamische waarden zijn op basis van een formule.
    Elk weergavepad kan statische of dynamische reservepaden bevatten die als aangepaste kolom kunnen worden ingesteld. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Als het weergavepad mislukt en er meerdere reserve-instellingen zijn geconfigureerd, controleert het systeem deze back-ups totdat ze de juiste hebben gevonden en toegepast.

Voor specifieke advertentieplatforms en klantaccounts:

• Klik op Een aangepaste instelling toevoegen als u verschillende weergavepaden wilt maken op accounttype of specifiek klantaccount om de structuur van uw weergavepaden voor responsieve zoekadvertenties beter aan te passen.

Voorbeeld van een bovenliggende advertentiegroep

Er wordt een statische waarde gebruikt:

• DiscountFlights.
  • Koppen
    (1-N)

Voor alle advertentieplatforms en klantaccounts:

• Maak elke kop die u nodig heeft. Dit kunnen statische tekst of dynamische waarden zijn op basis van een formule.
    Elke beschrijving kan een reserve bevatten die op een soortgelijke manier is samengesteld. Elke kop kan statische of dynamische reserves bevatten die ook kunnen worden ingesteld als aangepaste kolom. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Dit komt voornamelijk voor als de kop te lang is. De tekenlimiet voor koppen is 30.
    Als de kop mislukt en er meerdere reserve-koppen zijn geconfigureerd, controleert het systeem deze back-ups totdat ze de juiste kop vinden en toepassen.
  • Voor specifieke advertentieplatforms en klantaccounts:
    Klik op Een aangepaste instelling toevoegen om verschillende koppen per accounttype of specifiek klantaccount te maken om de kopstructuur van uw responsieve zoekadvertentie aan te passen.

Voorbeeld van een bovenliggende advertentiegroep

U kunt meerdere statische en/of dynamische koppen instellen.

Kop 1 (statisch)

Koopjesvluchten voor Black Friday!

Kop 2 (dynamisch)

'Sale_sale.name &' uitverkoop is binnenkort beschikbaar, 24 november 2023!'

Kopuitvoer in gegenereerde advertenties:

• Black Friday-uitverkoop is binnenkort beschikbaar, 24 november 2023!

Elke kop kan statische of dynamische reservelinks bevatten die ook als aangepaste kolom zijn ingesteld. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Dit komt voornamelijk voor als de kop te lang is. De tekenlimiet voor koppen is 30.

Als de kop mislukt en er meerdere reserve-koppen zijn geconfigureerd, controleert het systeem deze reservelinks door totdat deze worden gevonden en toegepast, totdat de eerste wordt gevonden die geldig is.

• Beschrijvingen
    (1-N)

Voor alle advertentieplatforms en klantaccounts:

• Maak elke beschrijving die u nodig heeft.
    Dit kunnen statische tekst of dynamische waarden zijn op basis van een formule.

Elke beschrijving kan een statische of dynamische reserve hebben die ook als aangepaste kolom is ingesteld. Reserves worden gebruikt als de oorspronkelijke formule resulteert in een ongeldige waarde. Dit komt voornamelijk voor als de kop te lang is.

Als de beschrijving mislukt en er meerdere fallbacks zijn ingesteld, controleert het systeem de fallbacks totdat deze worden gevonden en toepast.

Voor specifieke advertentieplatforms en klantaccounts:

• Klik op Een aangepaste instelling toevoegen als u verschillende beschrijvingen wilt maken op accounttype of specifiek klantaccount om de structuur van uw beschrijvingen voor responsieve zoekadvertenties aan te passen.

Voorbeeld van een bovenliggende advertentiegroep

Beschrijving 1 (statisch)

Kortingen voor Black Friday!

Beschrijving 2 (dynamisch)

Sale.Discount & "%" & " korting " & Ad_group _name & " geboekt op " & Sale.Sale_name

Beschrijvingsuitvoer in gegenereerde advertenties:

• 10% korting op Albatross Flights/Seattle/Parijs geboekt op Black Friday
  • 10% korting Golden Eagle Flights/Parijs/Londen geboekt op Black Friday
'Opties voor Advertentie-URL'
  • Trackingtemplate

Voor alle advertentieplatforms en klantaccounts:

• Maak een URL-optie voor advertentie. Deze moet beginnen met http:// of https:// (aanbevolen). Dit kan statische tekst of een dynamische waarde op basis van een formule zijn.
  • Voeg een statisch of dynamisch achtervoegsel aan de uiteindelijke URL toe.
  • Selecteer indien nodig Een andere uiteindelijke URL voor mobiel gebruiken en geef deze uiteindelijke URL op als statische tekst of als dynamische waarde op basis van een formule.
  • Maak Aangepaste parameters om te gebruiken voor tracking door een Naam en Waarde op te geven voor elke parameter die u toevoegt. U kunt deze opnemen in het Achtervoegsel van de advertentie-URL om gebruikersgegevens bij te houden.

Voor specifieke advertentieplatforms en klantaccounts:

• Klik op Een aangepaste instelling toevoegen als u verschillende opties voor advertentie-URL's wilt maken op accounttype of specifiek klantaccount om de structuur van uw advertentie-URL's voor responsieve zoekadvertenties beter aan te passen.

Voorbeeld van een bovenliggende advertentiegroep

"www.example.com/" & Ad_group_name & "/" & Sale.Sale_name

Er wordt een tracking-URL gemaakt voor elke unieke waarde die wordt gegenereerd.

Voorbeelduitvoer:

• https://www.example.com/albatrossflights/seattle/paris/blackfriday
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/paris/london/blackfriday

Zie Tracking-URL's en aangepaste parameters instellen.

Deze URL maakt gebruik van parameters van bestaande advertentieplatforms, in dit geval van Google Ads.

• 'Achtervoegsel uiteindelijke URL'

src=google

Zie Tracking-URL's en aangepaste parameters instellen.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.

Deze URL maakt gebruik van parameters van bestaande advertentieplatforms, in dit geval van Google Ads.

Zoekwoorden Fase 1: 'Instellingen voor templates'
  • "Status":
    Campagnes onderbreken als aan een voorwaarde wordt voldaan
Advertentiegroepen worden onderbroken als wordt voldaan aan de voorwaarde 'no_seats_left':

f:"seats_left" < 1

Fase 2 'Zoekwoordinstellingen'
  • Zoektype

Zoektypen kunnen breed, woordgroep of exact zijn.

In ons voorbeeld voor vluchten worden alleen breed en exact gebruikt:

Als in de respectievelijke templates de optie Alle zoekwoorden maken in specifieke campagnes/advertentiegroepen is geselecteerd, worden de namen van de campagnes en advertentiegroepen toegevoegd met het achtervoegsel _broad en _exact. Zie Campagnenaam voor voorbeelden.

U kunt aangepaste instellingen gebruiken. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
  • Zoekwoordtekst

Er worden vier zoekwoordwaarden opgegeven als feedkolommen voor verwijzingen:

f:"destination_country" : zoektype als exact

f:"destination_name" : zoektype als breed

f:"origin_country" : zoektype als exact

f:"origin_name" : zoektype als breed

Voor zoekwoorden moet u in Multiplier bij stap 1 de juiste kolommen selecteren.

Voorbeelduitvoer:

• Exact: Frankrijk, VK, VS
  • Breed: Parijs, Londen, Seattle
  • 'Max. CPC's'
Overgenomen, maar kan voor een aangepaste instelling

f:"price_usd"/1000 zijn

Aangepaste instellingen kunnen worden gebruikt om verschillende max. CPC's te maken per accounttype of specifiek klantaccount. Zie Aangepaste instellingen toepassen.

• Uiteindelijke URL

"https://www.example.com" & "/" & f:"brand" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

URL's moeten beginnen met http:// of https:// (aanbevolen).

Er wordt een uiteindelijke URL voor zoekwoord gemaakt voor elke unieke waardecombinatie die wordt gemaakt.

Voorbeeld:

• https://www.example.com/albatrossflights/france/seattle/paris
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/uk/paris/london
Met aangepaste instellingen kunt u verschillende uiteindelijke URL's maken per accounttype of specifiek klantaccount. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
Uitsluitingszoekwoord

Fase 2 van de instellingen voor uitgesloten zoekwoorden

• 'Uitgesloten zoekwoord'

U kunt statische en/of dynamische uitgesloten zoekwoorden instellen.

In ons voorbeeld wil het merk Albatross Flights geen advertenties weergeven voor luchthavens waarvoor de maatschappij geen vluchten heeft. Deze worden als statische tekst ingevoerd:

JFK, MIA, JFK airport, Miami airport

Als het merk Golden Eagle Flights een afzonderlijk klantaccount heeft, kan hetzelfde beleid voor uitgesloten zoekwoorden worden toegepast door een aangepaste instelling te gebruiken om klikken te voorkomen voor routes waarop de luchtvaartmaatschappij niet vliegt:

GLA, LGW, Glasgow Airport, Londen Gatwick

Aangepaste instellingen kunnen worden gebruikt om verschillende uitsluitingszoekwoorden te maken per accounttype of specifiek klantaccount. Zie Aangepaste instellingen toepassen.
Plan
  • Geen

Aangepaste kolom voor templates instellen

Stel aangepaste kolommen voor dynamische templates in via de formule-editor in een pop-up of als tekst. Het icoon staat voor de formule-editor in een pop-up en het icoon staat voor de teksteditor.

Over de formule-editor in een pop-up

Klik rechts van het template-element voor aangepaste kolommen op  om de formule-editor in een pop-up te openen.

De formule-editor in een pop-up biedt de volgende functies:

• Klik op  om kolommen of aangepaste dimensies te selecteren in een dropdownmenu.
  • Klik op om opties voor de volgende typen functies te selecteren in het dropdownmenu:
    • Logica
    • Tekst
    • Rekenkunde
    • Conversie
    • Datum
    • Aggregatie
  • Selecteer de kolommen en functies die geldig zijn op de huidige positie van de cursor in het menu dat verschijnt als u op de rechtermuisknop klikt.
  • Selecteer de juiste wiskundige operatoren: (,), +, -, x en ÷.
    Gebruik indien nodig andere standaard wiskundige operatoren.
  • Pas andere vereisten toe die worden beschreven in Syntaxis en Functies.

Opmerking: Syntaxisfouten worden rood onderstreept.

• Vul de formule in en klik op Opslaan.

De formule-editor in een pop-up gebruiken

1. Log in bij de nieuwe versie van Search Ads 360.
  2. Ga naar het vereiste submanageraccount.
  3. Klik op Tools en instellingen .
  4. Klik op Templates.
  5. Klik op de pagina Templates op Add.
  6. Selecteer de vereiste template.
  7. Gebruik de volgende iconen om template-elementen te vinden die kunnen worden ingesteld als aangepaste kolommen: .
  8. Klik op om de formule-editor in een pop-up te gebruiken.
    Het dialoogvenster wordt geopend.
  9. Klik in het tekstgebied en maak formules door de volgende regels toe te passen:
    1. Volg de regels die worden beschreven in Syntaxis.
    2. Klik op om kolommen te selecteren en in te vullen.
    3. Klik op om functies te selecteren en in te vullen.
      Zie Functies voor meer informatie.
    4. Klik op de wiskundige operatoren om ze in de formule in te vullen.
      Gebruik indien nodig andere standaard wiskundige operatoren.
    5. Los fouten op die worden aangegeven met een rode onderstreping.
  10. Klik op Opslaan.

Over formules als tekst in aangepaste templatekolommen

Vul de formule voor de aangepaste kolom als tekst in boven de regel in het betreffende template-element.

Geef platte, statische tekst op tussen aanhalingstekens: "mytext".

Klik op om de correct opgemaakte kolommen en functies te selecteren met de submenu's en .

Als er fouten zijn, wordt onder de formuleregel van de aangepaste kolom in rode tekst een bericht getoond over het probleem.

Voorbeeld:

Visit&f:”Destination_country”

Voor deze invoer is een tekstwaarde vereist. Voeg tekst toe tussen aanhalingstekens ("text") of schrijf een formule ("text" & f:"ColumnName").

De juiste formule is “Visit ” & f:”Destination_country”

Aangepaste kolommen voor templates instellen als tekst

1. Log in bij de nieuwe versie van Search Ads 360.
  2. Ga naar een submanageraccount.
  3. Klik op Tools en instellingen .
  4. Klik op Templates.
  5. Klik op de pagina Templates op .
  6. Selecteer de vereiste template.
  7. Gebruik de volgende iconen om template-elementen te vinden die kunnen worden ingesteld als aangepaste kolommen: .
  8. Klik in de ruimte boven de regel om de teksteditor te gebruiken.
    Hier kunt u de formule als tekst opgeven.
  9. Volg deze regels om uw formule samen te stellen:
    • Klik op om kolommen op te geven door deze te selecteren in het submenu .
    • Klik op om functies op te geven door ze te selecteren in het submenu .
    • Gebruik standaard wiskundige operatoren.
    • Pas andere vereisten toe die worden beschreven in Syntaxis en Functies.

Voorbeeld van aangepaste kolom voor templates

In dit voorbeeld bevat de feedtabel Vluchten de volgende gegevenskolommen:

Naam van kolom Kolombeschrijving Voorbeeld 1 van kolomwaarde Voorbeeld 2 voor kolomwaarde
“Product ID” IATA-code (International Air Transport Association) van luchthaven van vertrek - IATA-code van luchthaven van bestemming CDG-LHR SEA-CDG
“Availability”

Beschikbaarheid van vliegtickets.

(Beschikbaar / Niet beschikbaar)

Beschikbaar. Beschikbaar.
“Seats_left” Aantal onverkochte stoelen. 11 4
“Destination” IATA-code van luchthaven van bestemming. LHR CDG
“Destination_country” Landnaam van bestemming van vlucht. Verenigd Koninkrijk Frankrijk
“Destination_name” Plaatsnaam van bestemming van vlucht. Londen Parijs
“Origin” IATA-code van luchthaven van vertrek. CDG SEA
“Route”

Aangepaste kolom voor feed:

een concatenatie van de IATA-code van de luchthaven van vertrek, het land van bestemming, de naam van de bestemming en de IATA-code van de luchthaven van bestemming

CDG-VK-Londen-LHR SEA-Frankrijk-Parijs-CDG

Voorbeeld van de naam van de advertentiegroep

In dit voorbeeld gebruikt u een aangepaste kolom om in een template een dynamische advertentiegroepnaam te maken. Dit zijn de belangrijkste configuratiestappen:

• Verwijzen naar de aangepaste feedkolom die is gemaakt volgens de procedure zoals beschreven in het voorbeeld van concatenatie in aangepaste feedkolommen in de aangepaste kolom Advertentiegroepnaam in de template Advertentiegroep.

De formule voor die aangepaste kolom van de feed Vluchten, "Route", is

concat(f:”Origin”, “-”, f:”Destination_country”, “-”, f:”Destination_name”, “-”, f:”Destination”)

Een voorbeeldwaarde hiervoor is:

CDG-VK-Londen-LHR
  • De naam opgeven van het reisbureau dat de tickets verkoopt: "Albatross Flights"

De uiteindelijke formule ziet er als volgt uit:

"Albatross Flights "&f:"Route"

De onderstaande procedure is alleen bedoeld ter informatie. De feed Vluchten is gebaseerd op een voorbeeld. U kunt de stappen dus niet uitvoeren.

Voorbeeld

1. Log in bij de nieuwe versie van Search Ads 360.
  2. Ga naar een submanageraccount.
  3. Klik op Tools en Instellingen .
  4. Klik op Templates.
  5. Klik op de pagina Templates op .
  6. Selecteer de vereiste template.
  7. Gebruik de volgende iconen om template-elementen te vinden die kunnen worden ingesteld als aangepaste kolommen: .
  8. Zoek naar Advertentiegroepnaam in stap 2 in de template.
  9. Klik op om in de formule-editor in een pop-up te werken.
    Het dialoogvenster wordt geopend.
  10. Vul “Albatross Flights “ & in.
  11. Klik na & op en selecteer f:”Route”.
  12. Klik op Klaar.

Voor advertentiegroepnamen op basis van de formule voor aangepaste kolommen

"Albatross Flights " & f:"Route'

zijn de mogelijke uitvoerwaarden met de huidige feedgegevens:

Albatross Flights CDG-UK-London-LHR
    Albatross Flights SEA-France-Paris-CDG