Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Inställningar för valuta och tidszon för regler som används i flera konton

Välja en valuta

När du hanterar flera konton måste du välja en enda valuta för varje regel du skapar. När du har valt en valuta tas alla övriga valutor bort från rutan Konton och du kan inte välja dem för regeln.

Om du till exempel väljer euro som valuta för regeln kan du bara välja konton i euro i rutan Konton.

Den här funktionen är inte tillgänglig än i nya Search Ads 360. Håll koll på Upplevelsehubben för att hålla dig informerad om tillgängliga funktioner, bland annat budgivning.

Tidszoner och flera konton

Om du har flera konton som jobbar i olika tidszoner påverkas regelns körningstid och den data som används för att utvärdera regeln. Läs mer om tidszoner i nya Search Ads 360.

Körningsskillnader på grund av olika tidszoner i kontot

Om du hanterar konton i olika tidszoner körs regeln i ägarens tidszon (oavsett kontotyp). Ägaren kan ha ett förvaltarkonto eller underordnat förvaltarkonto.

Anta att förvaltarkontot är inställt på Stillahavstid och kundkontot på EST, som är tre timmar före. Kunden har en skorea som inleds klockan 09.00 måndag morgon i sin tidszon, och du vill skapa en regel som aktiverar kundens annonser med texten ”skorea”. Om du ställer in regeln så att den körs på måndag klockan 09.00 körs den klockan 09.00 Stillahavstid, vilket är klockan 12.00 Östkusttid.

Dataskillnader på grund av olika tidszoner i kontot

Tidszonen är en viktig faktor när du väljer frekvens för en regel vars tidpunkt spänner över två dagar på grund av tidsskillnaden. Detta kan påverka vilken data som utvärderas när regeln körs.

Anta att ditt konto är inställt på EST och din kunds konto på Stillahavstid. Du ställer in en daglig regel som ska köras kl. 1.00 med data från föregående dag. Eftersom regeln körs enligt din tidszon men utgår från data i kundkontot körs den kl. 1.00 i din tidszon, vilket motsvarar kl. 22.00 i kundkontot. Regeln använder data från föregående dag baserat på kundkontots tidszon, inte din, vilket kan innebära att den data som används är två dagar gammal. Du kanske vill basera en regel på gårdagens statistikuppgifter, men kom ihåg att gårdagen kan definieras olika beroende på tidszonen.
Din tid Kundens tid Tid för data som används i regelutvärdering

Du skapar en daglig regel.

• I dag körs den på fredag klockan 01.00 EST
Ur kundkontots perspektiv körs regeln på torsdag klockan 22.00 Stillahavstid Onsdag, Stillahavstid