Harhaanjohtaviksi suunnitellut käyttökokemukset

Et saa

Esimerkkejä sisällöstä, jota käytäntö koskee

Abusive Experiences | Google Publisher Policies

• Julkaisijat eivät saa sijoittaa Google-mainoksia näkymiin, joiden käyttökokemus on suunniteltu harhaanjohtavaksi. Lue lisää harhaanjohtaviksi suunniteltuja käyttökokemuksia käsittelevältä sivulta.
  • Harhaanjohtaviksi suunnitellut käyttökokemukset ovat nimensä mukaisesti tarkoituksella harhaanjohtavia. Käyttökokemus on harhaanjohtava, jos se täyttää jonkin harhaanjohtaviksi suunniteltuja käyttökokemuksia käsittelevällä sivulla tai alla kerrotuista ehdoista. Tässä on joitain esimerkkejä harhaanjohtamisesta:
    • Valeviestit: Mainokset tai muut elementit, jotka muistuttavat chat-sovelluksia, varoituksia, järjestelmän valintaikkunoita tai muita ilmoituksia ja joiden klikkaukset johtavat mainokseen tai laskeutumissivulle. (Katso esimerkkikuvia.)
    • Odottamattomat klikkausalueet: Läpinäkyvät taustat, näkymättömät sivuelementit tai muut alueet, joita ei yleensä voi klikata mutta joiden klikkaukset johtavatkin mainokseen tai laskeutumissivulle.
    • Sivuston harhaanjohtava toiminta: Vierityspalkit, toistopainikkeet, Seuraava-nuolet, sulkemispainikkeet, navigointilinkit ja muut sivuominaisuudet, joiden klikkaukset johtavat mainokseen tai laskeutumissivulle. (Katso esimerkkikuvia.)
    • Selainhistorian manipulointi: Estää Takaisin-painiketta toimimasta normaalisti ja käyttäjää palaamasta edelliseen näkymään. Sivusto voi esimerkiksi lisätä selaushistoriaan sivun.
    • Käyttäjän manipulointi (tietojenkalastelu ja petolliset sivustot): Mainokset tai sisältöelementit, joilla pyritään varastamaan henkilökohtaisia tietoja tai huijaamaan käyttäjiä jakamaan henkilökohtaisia tietojaan. (Katso esimerkkikuvia.)
    • Automaattinen uudelleenohjaus: Mainokset tai sisältöelementit, jotka uudelleenohjaavat sivun automaattisesti ilman käyttäjän aloitetta.
    • Hiiren osoitin: Mainokset tai sisältöelementit, jotka muistuttavat liikkuvaa tai klikkaavaa hiiren osoitinta ja yrittävät huijata käyttäjän reagoimaan siihen. (Katso esimerkkikuva.)
    • Haittaohjelmat tai ei-toivotut ohjelmistot: Mainokset tai sisältöelementit, jotka mainostavat tai hostaavat haittaohjelmia tai ei-toivottuja ohjelmistoja, jotka voidaan asentaa käyttäjien laitteille, tai sisältävät niihin johtavia linkkejä.
  • Tarkastamme julkaisijoiden sisällön ja mainokset riippumatta siitä, ovatko ne peräisin heidän verkkotunnuksistaan. Esimerkiksi iframeen tai videosoittimeen ladattu sisältö katsotaan sivustoon kuuluvaksi.

Esimerkkejä valeviesteistä

Esimerkkejä sivuston harhaanjohtavasta toiminnasta

Esimerkkejä käyttäjän manipuloinnista (tietojenkalastelusta ja harhaanjohtavista sivustoista)

Esimerkki hiiren osoittimesta

Lue lisää käytännöissä usein käytetyistä termeistä ja niiden merkityksistä sanastosta.