Vildledning

Du må ikke gøre følgende:

• Placere annoncer, der vises af Google, på skærmbilleder, som indeholder vildledning.

Tips vedrørende denne politik

Abusive Experiences | Google Publisher Policies

• Udgivere må ikke anbringe annoncer, der vises af Google, på skærmbilleder, der indeholder vildledning. Se siden om vildledning for at få flere oplysninger.
  • Vildledning har til formål at give et fejlagtigt indtryk eller en forkert forståelse. Der er tale om vildledning, hvis bare én af betingelserne, der vises på siden Vildledning eller nedenfor, er opfyldt. Disse eksempler ikke er udtømmende, men de kan omfatte:
    • Falske beskeder - Annoncer eller andre elementer, der ligner chatapps, advarsler, systemdialogbokse eller andre notifikationer, og som fører til en annonce eller en landingsside, når der klikkes på dem. (Se eksempelbilleder)
    • Områder med uventet klik - Gennemsigtige baggrunde, ikke-synlige sideelementer eller andre områder, som man normalt ikke kan klikke på, og som fører til en annonce eller en landingsside, når der klikkes på dem.
    • Vildledende websiteadfærd - Sidefunktioner, som f.eks. rullepaneler, afspilningsknapper, "Næste"-pile, Luk-knapper eller navigationslinks, som fører til en annonce eller en landingsside, når der klikkes på dem. (Se eksempelbilleder)
    • Manipulation af browserhistorik - Forhindrer "Tilbage"-knappens normale funktion ved at forhindre brugeren i at vende tilbage til den forrige destination. Websitet kan f.eks. tilføje en side i browserhistorikken.
    • Social manipulation (phishing og vildledende websites) - Annoncer eller indholdselementer, der forsøger at stjæle personlige oplysninger eller narre brugere til at dele personlige oplysninger. (Se eksempelbilleder)
    • Automatisk omdirigering - Annoncer eller indholdselementer, der automatisk omdirigerer siden uden brugerhandling.
    • Musemarkør - Annoncer eller indholdselementer, der minder om en musemarkør, der bevæger sig eller klikkes på, og som forsøger at narre en bruger til at interagere med den. (Se eksempelbillede)
    • Malware eller uønsket software - Annoncer eller indholdselementer, der promoverer, hoster eller linker til malware eller uønsket software, som kan installeres på dine brugeres maskiner.
  • Vi gennemgår udgiverindhold og -annoncer, uanset om de vises fra dit domæne eller ej. Indhold, der er indlæst i en iframe eller videoafspiller på dit website, anses f.eks. for at være en del af dit website.

Eksempler på falske meddelelser

Eksempler på vildledende websiteadfærd

Eksempler på social manipulation (phishing og vildledende websites)

Eksempel på musemarkør

I ordlisten kan du få flere oplysninger om de ofte benyttede politiktermer og deres betydning.