Privacybeleid van Fitbit

Laatste update: 20 mei 2024

Let op: Als u uw Fitbit-apparaten en -services gebruikt met een Google-account, worden uw gegevens verwerkt zoals beschreven in het Privacybeleid van Google en zoals verder uiteengezet in deze Veelgestelde vragen over privacy.

Wij zijn van mening dat transparantie de sleutel is tot een gezonde relatie. Bij Fitbit draait alles om gezondheid. We waarderen het dat u ons uw waardevolle informatie toevertrouwt en we willen transparant zijn over ons gebruik hiervan.

Hier beschrijven we de privacyprocedures voor onze apparaten, apps, software, websites, API's, producten en services (de 'Services'). U krijgt informatie over de gegevens die we verzamelen, hoe we deze gebruiken, op welke manieren u uw informatie kunt beheren en de maatregelen die we treffen om uw informatie te beschermen.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN

Wanneer u onze Services gebruikt, verzamelen we de volgende soorten informatie.

INFORMATIE DIE U AAN ONS VERSTREKT

ACCOUNTGEGEVENS
Bepaalde informatie is nodig om een account te maken op onze Services, zoals uw naam, e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum, gender, lengte, gewicht en in sommige gevallen uw mobiele telefoonnummer. Dit is de enige informatie die u hoeft in te voeren als u een account bij ons wilt maken. U kunt ook andere informatie verstrekken, zoals een profielfoto, biografie, landinformatie en uw gebruikersnaam in de community.

AANVULLENDE INFORMATIE
Als u een betere functionaliteit wilt of bepaalde functies van de Services wilt activeren, kunt u ervoor kiezen ons te voorzien van aanvullende informatie, zoals uw logboeken voor voeding, gewicht, slaap, water of menstruatie; een wekker; en berichten op discussieforums of aan uw vrienden op de Services.

U kunt ook contact leggen met vrienden op de Services of vrienden uitnodigen die nog geen lid zijn door hun e-mailadres in te voeren, door toegang te verkrijgen tot socialenetwerkaccounts of door de contactenlijst op uw mobiele apparaat te gebruiken. We slaan uw contactenlijst niet op en verwijderen deze nadat deze is gebruikt om vrienden toe te voegen als contacten.

Als u contact met ons opneemt of deelneemt aan een enquête, wedstrijd of promotie, verzamelen we de informatie die u indient, zoals uw naam, contactgegevens en bericht.

BETALINGS- EN KAARTGEGEVENS
Sommige Fitbit-apparaten ondersteunen betalingen en transacties via derden. Als u deze functie activeert, moet u bepaalde informatie ter identificatie en verificatie verstrekken, zoals uw naam, het nummer van uw creditcard, betaalkaart of een andere kaart, de vervaldatum van de kaart en de CVV-code. Deze informatie is versleuteld en wordt naar uw kaartnetwerk gestuurd. Na goedkeuring wordt een zogenoemde 'token' naar uw apparaat teruggestuurd. Dit zijn willekeurige cijfers voor het uitvoeren van transacties zonder uw kaartnummer vrij te geven. Voor uw gemak slaan wij de laatste vier cijfers van uw kaartnummer, de naam van de kaartuitgever en contactgegevens op. U kunt de token verwijderen van uw account via uw accountinstellingen. Uw transactiegeschiedenis wordt niet door ons opgeslagen.

Als u Fitbit-merchandise aanschaft op onze website, verstrekt u uw betalingsgegevens, waaronder uw naam, creditcard- of betaalkaartnummer, vervaldatum van de kaart, CVV-code en factuuradres. We slaan deze betalingsgegevens niet op. Uw verzendadres wordt door ons opgeslagen om uw bestelling te kunnen verwerken. Externe betalingsverwerkers kunnen deze informatie bewaren in overeenstemming met hun eigen privacybeleid en voorwaarden.

LIVE COACHING-SERVICES
Onze Live coaching-services bieden een platform waarmee u live kunt communiceren met een gezondheids-, fitness-, of wellness-coach ('Live coaching-services'). Coaches kunnen worden aangeleverd door derden, zoals uw werkgever of verzekeringsmaatschappij, of door onze externe coaching-dienstverleners. Als u onze Live coaching-services gebruikt, verzamelen we informatie over dergelijk gebruik, inclusief het plan, de doelen en de acties die u met uw coach vastlegt, uw agenda-afspraken, communicatie met uw coach, notities die uw coach over u opslaat, en andere informatie die door u of uw coach wordt aangeleverd.

INFORMATIE DIE WIJ KRIJGEN DOOR UW GEBRUIK VAN ONZE SERVICES

APPARAATGEGEVENS
Uw apparaat verzamelt gegevens om verschillende statistieken te schatten, zoals het aantal stappen dat u zet, de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën, uw gewicht, hartslag, slaapfasen, actieve minuten en locatie. Welke gegevens er precies worden verzameld, hangt af van welk apparaat u gebruikt. Kom meer te weten over de functies van onze verschillende apparaten en hoe u MobileTrack gebruikt. Als uw apparaat synchroniseert met onze apps of software, worden de op uw apparaat opgeslagen gegevens van uw apparaat overgezet naar onze servers.

INFORMATIE OVER GEOLOCATIE
De Services omvatten functies die exacte geolocatiegegevens gebruiken, waaronder gps-signalen, apparaatsensoren, wifi-toegangspunten en ID's van zendmasten. We verzamelen dit soort gegevens als u ons toegang geeft tot uw locatie. U kunt de toegang altijd intrekken via uw Fitbit-apparaat of de instellingen van uw mobiele apparaat. We kunnen uw geschatte locatie ook afleiden uit uw IP-adres.

GEBRUIKSINFORMATIE
Als u onze Services bezoekt of gebruikt, krijgen we bepaalde gegevens over uw gebruik of de netwerkactiviteit. Dit omvat informatie over uw interactie met de Services, bijvoorbeeld als u content bekijkt of zoekt, apps of software installeert, inlogt bij uw account of een account maakt, uw apparaat koppelt aan uw account of een app opent of gebruikt op een Fitbit-apparaat.

Er worden ook gegevens verzameld over de apparaten en computers die u gebruikt voor toegang tot de Services, inclusief IP-adressen, type browser, taal, besturingssysteem, informatie over Fitbit of mobiele apparaten (inclusief apparaat- en app-ID's), de verwijzende webpagina, bezochte pagina's, locatie (afhankelijk van de rechten die u ons heeft gegeven) en cookie-informatie.

INFORMATIE DIE WIJ VAN DERDEN KRIJGEN

Als u ervoor kiest om uw account te koppelen aan onze Services of een andere service, kunnen we informatie krijgen van de andere service. Als u bijvoorbeeld verbinding maakt met Facebook of Google, kunnen we informatie krijgen zoals uw naam, profielfoto, leeftijdscategorie, taal, e-mailadres en vriendenlijst. U kunt er ook voor kiezen om ons toegang te verlenen tot uw bewegings- of activiteitsgegevens van een andere service. U kunt stoppen met het delen van de informatie van de andere service met ons door onze toegang tot die andere service in te trekken.

We kunnen samenwerken met derden, zoals werkgevers en verzekeringsmaatschappijen die Fitbit-services aanbieden aan hun werknemers en klanten. In zulke gevallen leveren deze bedrijven ons misschien uw naam, e-mailadres of vergelijkbare informatie (zoals een telefoonnummer of abonnee-ID), zodat we u kunnen uitnodigen om deel te nemen aan bepaalde voordelen, zoals kortingen en gratis services, of kunnen bepalen of u hiervoor in aanmerking komt.

HOE WE INFORMATIE GEBRUIKEN

We gebruiken de door ons verzamelde informatie voor de volgende doeleinden.

DE SERVICES LEVEREN EN ONDERHOUDEN
Met de door ons verzamelde informatie kunnen we de Services aan u leveren en onze Servicevoorwaarden tegenover u naleven. We hebben bijvoorbeeld uw informatie nodig om uw Fitbit-dashboard aan u te tonen zodat u uw trainingen, activiteiten en andere trends kunt bijhouden, om de communityfuncties van de Services aan te bieden en om u te voorzien van klantenservice.

Voor communityfuncties van de Services kunnen we uw informatie gebruiken om u in contact te brengen met andere gebruikers en andere gebruikers toestaan om u te vinden en contact met u te leggen. Aan de hand van de contactgegevens van uw account kunnen andere gebruikers u bijvoorbeeld als vriend toevoegen. Als een andere gebruiker uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer in hun contactenlijst heeft, tonen we aan die gebruiker dat u een gebruiker van de Services bent.

Als u Live coaching-services gebruikt, wordt deze informatie gebruikt om u in contact te brengen met coaches, zodat u met hen kunt communiceren via onze Services, en om u te helpen uw doelen te bereiken om een gezonder en actiever leven te leiden. U kunt bijvoorbeeld aan de hand van de door u aangegeven doelen een persoonlijk plan ontwikkelen en acties bepalen in overleg met uw coach.

DE SERVICES VERBETEREN, PERSONALISEREN EN ONTWIKKELEN
We gebruiken de door ons verzamelde informatie om de Services te verbeteren en te personaliseren, en om nieuwe services te ontwikkelen. We gebruiken de informatie bijvoorbeeld om problemen op te lossen en te beschermen tegen fouten, gegevens te analyseren en te testen, onderzoek en enquêtes uit te voeren en nieuwe functies en Services te ontwikkelen.

Als u ons toestaat precieze locatiegegevens te verzamelen, kunnen we daarmee functies van de Services leveren en verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld vastleggen waar een training heeft plaatsgevonden of een activiteit in kaart brengen.

We gebruiken uw gegevens ook om afgeleide informatie te verzamelen en u relevantere content te bieden. Enkele voorbeelden:

• Aan de hand van informatie zoals uw lengte, gewicht, gender en leeftijd kunnen we uw dagelijkse bewegings- en activiteitstatistieken, zoals het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand, nauwkeuriger maken.
  • Op basis van uw slaapgegevens kunnen we afgeleide informatie over uw slaappatronen verzamelen en u voorzien van gepersonaliseerde inzichten om beter te slapen.
  • We kunnen bewegings- en activiteitsdoelen voor u personaliseren op basis van de doelen die u eerder heeft gesteld en uw historische bewegings- of activiteitsgegevens.

COMMUNICATIE MET U
Indien nodig wordt uw informatie gebruikt om u Servicemeldingen te sturen en om te reageren als u contact met ons opneemt. We gebruiken uw informatie ook om nieuwe functies of producten te promoten waarvan we denken dat u hierin geïnteresseerd bent. U kunt de marketingcommunicatie en de meeste Servicemeldingen beheren via uw meldingsvoorkeuren in de accountinstellingen of via de link Afmelden in een e-mail.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING BEVORDEREN
We gebruiken de door ons verzamelde informatie om de veiligheid en beveiliging van de Services, onze gebruikers en andere partijen te verbeteren. We kunnen de informatie bijvoorbeeld gebruiken om gebruikers te verifiëren, beveiligde betalingen te faciliteren, te beschermen tegen fraude en misbruik, te reageren op een juridisch verzoek of juridische eis, audits uit te voeren, en om onze voorwaarden en ons beleid te handhaven.

HOE INFORMATIE WORDT GEDEELD

We verkopen de persoonlijke informatie van onze gebruikers nooit. We delen uw persoonlijke informatie niet, behalve in de beperkte omstandigheden die hieronder worden beschreven.

ALS U AKKOORD GAAT OF ONS OPDRACHT GEEFT OM TE DELEN
U kunt ons opdracht geven om uw informatie te verstrekken aan anderen, bijvoorbeeld als u onze communityfuncties gebruikt, zoals de forums, de 7-daagse ranglijst en andere sociale tools. Voor bepaalde informatie kunt u via privacyvoorkeuren in de accountinstellingen en andere tools bepalen hoe uw informatie zichtbaar is voor andere gebruikers van de Services.

U kunt ons ook vragen om uw gegevens op andere manieren te delen, bijvoorbeeld als u een app van derden toegang geeft tot uw account of als u uw werkgever toegang geeft tot informatie als u deelneemt aan een gezondheidsprogramma. Onthoud dat hun gebruik van uw informatie is onderworpen aan hun privacybeleid en voorwaarden. U kunt uw toestemming om gegevens te delen met apps van derden of gezondheidsprogramma's voor werknemers intrekken via uw accountinstellingen.

VOOR EXTERNE VERWERKING
We geven informatie door aan onze zakelijke aangesloten entiteiten, serviceproviders en andere partners die deze informatie voor ons verwerken, op basis van onze instructies en in overeenstemming met dit beleid en eventuele andere toepasselijke vertrouwelijkheids- en beveiligingsmaatregelen. Deze partners bieden ons wereldwijd services aan, waaronder voor klantenservice, informatietechnologie, betalingen, verkoop, marketing, gegevensanalyse, onderzoek en enquêtes.

OM JURIDISCHE REDENEN OF OM SCHADE TE VOORKOMEN
We kunnen informatie over u bewaren of verstrekken om te voldoen aan een wet, verordening, juridische procedure of overheidsverzoek; om wettelijke rechten te doen gelden of om te verdedigen tegen juridische eisen; of om illegale activiteiten, fraude, misbruik, schendingen van onze voorwaarden of bedreigingen van de veiligheid van de Services of de fysieke veiligheid van iemand te voorkomen, op te sporen of te onderzoeken.

Opmerking: Het is ons beleid om u op de hoogte te stellen van juridische procedures waarbij om toegang wordt gevraagd tot uw informatie, zoals huiszoekingsbevelen, rechterlijke bevelen of dagvaardingen, tenzij het ons bij wet verboden is dit te doen. In gevallen waarin een rechterlijk bevel een geheimhoudingstermijn vaststelt, verstrekken we een uitgestelde kennisgeving na het verstrijken van de geheimhoudingstermijn. Uitzonderingen op ons kennisgevingsbeleid zijn onder meer urgente of contraproductieve omstandigheden, bijvoorbeeld als er sprake is van een noodsituatie met levensgevaar of risico op ernstig lichamelijk letsel voor een persoon.

We kunnen niet-persoonlijke informatie delen die is verzameld of geanonimiseerd, zodat deze redelijkerwijs niet kan worden gebruikt om iemand te identificeren. We kunnen dergelijke informatie openbaar maken en aan derden verstrekken, bijvoorbeeld in openbare rapporten over beweging en activiteit, aan partners die een overeenkomst met ons hebben gesloten of als onderdeel van de benchmarking-informatie voor de community die we verstrekken aan gebruikers van onze abonnementsservices.

Als wij betrokken zijn bij een fusie, overname of verkoop van activa, blijven we maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie te beschermen en stellen we getroffen gebruikers op de hoogte voordat persoonlijke informatie wordt overgezet naar een nieuwe entiteit.

VOOR DE GEZAMENLIJKE VERWERKING VAN PROFIELGEGEVENS
Vanaf 6 juni 2023 hebben Fitbit-gebruikers de mogelijkheid om hun account naar Google over te zetten. Dit betekent dat sommige Fitbit-gebruikers deel uitmaken van de Google-service, terwijl anderen onderdeel blijven van de Fitbit-service. Als gevolg hiervan delen Fitbit en Google beperkte profielinformatie over hun Fitbit-gebruikers met elkaar, met name de naam, foto en vriendenlijst van de gebruiker, om ervoor te zorgen dat onze gebruikers nog steeds hun vriendenlijsten kunnen bekijken (inclusief als uw vrienden hun service overzetten naar Google). Zie voor meer informatie het gedeelte GEZAMENLIJKE VERWERKING VOOR PROFIELGEGEVENS hieronder.

UW RECHTEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT UW PERSOONSGEGEVENS EN DEZE TE BEHEREN

We bieden u accountinstellingen en tools voor toegang tot en beheer van uw persoonsgegevens, zoals hieronder beschreven, ongeacht uw woonplaats. Als u in bepaalde jurisdicties woont, heeft u misschien wettelijke rechten met betrekking tot uw informatie. U kunt deze rechten uitoefenen via uw accountinstellingen en tools, zoals hieronder beschreven.

Toegang krijgen tot gegevens en deze exporteren. Door in te loggen op uw account, krijgt u toegang tot veel van uw persoonlijke informatie, waaronder uw dashboard met uw dagelijkse bewegings- en activiteitstatistieken. Via uw accountinstellingen kunt u ook informatie in een veelgebruikte bestandsindeling downloaden, waaronder gegevens over uw activiteiten, lichaam, voeding en slaap. U vindt hier meer informatie.

Gegevens bewerken en verwijderen. Door in te loggen op uw account en uw accountinstellingen te gebruiken, kunt u uw persoonlijke informatie wijzigen en verwijderen. Zo kunt u de door u verstrekte profielgegevens bewerken of verwijderen en uw account verwijderen als u dit wilt. U vindt hier meer informatie.

Als u ervoor kiest om uw account te verwijderen, kan het, hoewel het merendeel van uw informatie binnen 30 dagen wordt verwijderd, tot 90 dagen duren om al uw informatie te verwijderen, zoals de gegevens die zijn geregistreerd met uw Fitbit-apparaat en andere gegevens die zijn opgeslagen in onze back-upsystemen. Dit komt door de omvang en de complexiteit van de systemen die we gebruiken om gegevens op te slaan. We kunnen gegevens ook bewaren om juridische redenen of ter voorkoming van schade, waaronder zoals beschreven in het gedeelte Hoe informatie wordt gedeeld.

Bezwaar maken tegen gebruik van gegevens. We bieden u accountinstellingen en tools waarmee u ons gegevensgebruik kunt beheren. U kunt bijvoorbeeld via uw privacyinstellingen beperken hoe uw informatie zichtbaar is voor andere gebruikers van de Services. Met behulp van uw instellingen voor meldingen kunt u beperken hoeveel meldingen u van ons krijgt en via de app-instellingen kunt u de toegang intrekken van apps van derden die u eerder aan uw Fitbit-account heeft gekoppeld. U kunt de Fitbit-app ook wanneer u wilt gebruiken om uw apparaat los te koppelen van uw account.

BEWARING VAN GEGEVENS

We bewaren uw accountgegevens, zoals uw naam, e-mailadres en wachtwoord, zolang uw account blijft bestaan, aangezien deze nodig zijn om uw account te laten functioneren. In sommige gevallen, als u ons informatie verstrekt voor een functie van de Services, verwijderen we de gegevens als deze niet meer nodig zijn voor de functie. Als u bijvoorbeeld uw contactenlijst verstrekt om vrienden op de Services te vinden, verwijderen we de lijst nadat we deze hebben gebruikt om contacten toe te voegen als vrienden. We bewaren andere informatie, zoals uw bewegings- of activiteitsgegevens, totdat u uw accountinstellingen of tools gebruikt om de gegevens of uw account te verwijderen. We gebruiken deze gegevens namelijk om u te voorzien van uw persoonlijke statistieken en andere aspecten van de Services. We bewaren ook informatie over u en uw gebruik van de Services zo lang als nodig is voor onze gerechtvaardigde zakelijke belangen, om juridische redenen en om schade te voorkomen, waaronder zoals beschreven in de gedeelten Hoe we informatie gebruiken en Hoe informatie wordt gedeeld.

DOOR ANDEREN GELEVERDE ANALYSE- EN ADVERTENTIESERVICES

We beseffen dat het belangrijk is om extra maatregelen te nemen om de privacy van kinderen te beschermen.

Fitbit stelt ouders in staat om accounts voor hun kinderen in te stellen die met bepaalde Fitbit-apparaten kunnen worden gebruikt ('Kinderaccount'). Kinderaccounts vallen onder een afzonderlijk Privacybeleid voor kinderaccounts, waarin wordt uitgelegd welke informatie we verzamelen om deze accounts in te stellen, welke informatie we verzamelen als een kind onze Services gebruikt en hoe we die informatie gebruiken en delen. Ouders of voogden moeten toestemming geven voor het gebruik van de gegevens van hun kind in overeenstemming met het Privacybeleid voor kinderaccounts om een dergelijk account te maken.

Personen jonger dan 13 jaar, of een hogere minimumleeftijd binnen de jurisdictie waar die persoon woont, hebben geen toestemming om een account te maken, tenzij hun ouder in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving daarvoor toestemming heeft gegeven. Als we erachter komen dat we de persoonlijke informatie van een kind onder de betreffende minimumleeftijd hebben verzameld zonder ouderlijke toestemming, ondernemen we stappen om deze gegevens zo snel mogelijk te verwijderen. Ouders die van mening zijn dat hun kind persoonlijke informatie aan ons heeft verstrekt en deze informatie willen laten verwijderen, kunnen contact met ons opnemen via privacy@fitbit.com.

ONS BELEID VOOR KINDEREN

We beseffen dat het belangrijk is om extra maatregelen te nemen om de privacy van kinderen te beschermen.

Fitbit stelt ouders in staat om accounts voor hun kinderen in te stellen die met bepaalde Fitbit-apparaten kunnen worden gebruikt ('Kinderaccount'). Kinderaccounts vallen onder een afzonderlijk Privacybeleid voor kinderaccounts, waarin wordt uitgelegd welke informatie we verzamelen om deze accounts in te stellen, welke informatie we verzamelen als een kind onze Services gebruikt en hoe we die informatie gebruiken en delen. Ouders of voogden moeten toestemming geven voor het gebruik van de gegevens van hun kind in overeenstemming met het Privacybeleid voor kinderaccounts om een dergelijk account te maken.

Personen jonger dan 13 jaar, of een hogere minimumleeftijd binnen de jurisdictie waar die persoon woont, hebben geen toestemming om een account te maken, tenzij hun ouder in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving daarvoor toestemming heeft gegeven. Als we erachter komen dat we de persoonlijke informatie van een kind onder de betreffende minimumleeftijd hebben verzameld zonder ouderlijke toestemming, ondernemen we stappen om deze gegevens zo snel mogelijk te verwijderen. Ouders die van mening zijn dat hun kind persoonlijke informatie aan ons heeft verstrekt en deze informatie willen laten verwijderen, kunnen contact met ons opnemen via data-protection-office@fitbit.com.

BEVEILIGING VAN GEGEVENS

We doen ons best om uw gegevens te beschermen. We gebruiken een combinatie van technische, administratieve en fysieke middelen om de veiligheid van uw gegevens te bewaken. Dit omvat onder meer Transport Layer Security (TLS) om veel van onze Services te versleutelen. Toch is geen enkele methode voor het overdragen of opslaan van gegevens helemaal beveiligd. Neem contact op met de klantenservice als u aan beveiliging gerelateerde zorgen heeft.

ONZE INTERNATIONALE ACTIVITEITEN EN GEGEVENSOVERDRACHTEN

We zijn een internationaal opererend bedrijf dat informatie verstuurt naar de Verenigde Staten en andere landen voor de in dit beleid beschreven doeleinden. Landen waar we actief zijn, hebben misschien privacy- en gegevensbeschermingswetten die verschillen van en derhalve misschien minder bescherming bieden dan de wetten in uw land. Neem contact met ons op voor een lijst met de locaties waar we kantoren hebben.

We vertrouwen op meerdere rechtsgronden om persoonsgegevens op wettige wijze over te dragen aan derde landen over de hele wereld. Dit betreft onder meer de volgende functies en rapporten:

1. Adequaatheidsbesluiten

De adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

2. Europees-Amerikaans Kader voor gegevensbescherming
Zoals beschreven in deze certificering van het Kader voor gegevensbescherming voldoet Fitbit LLC aan de Europees-Amerikaanse en Zwitsers-Amerikaanse Kaders voor gegevensbescherming (Data Privacy Frameworks, DPF) en de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk van het Europees-Amerikaanse DPF, zoals uiteengezet door het Amerikaanse Ministerie van Handel voor verzameling, gebruik en bewaring van persoonlijke informatie uit respectievelijk de EER, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Fitbit LLC heeft verklaard dat het bedrijf zich houdt aan de DPF-principes via Google LLC en verantwoordelijk blijft voor al uw persoonlijke informatie die volgens het overdrachtsprincipe wordt gedeeld met derden voor externe verwerking namens Fitbit, zoals beschreven in het gedeelte 'Hoe informatie wordt gedeeld' van ons Privacybeleid. Ga naar de DPF-website voor meer informatie over het DPF en om de certificering te bekijken.

Als u een vraag heeft over onze privacyprocedures in verband met de DPF-certificering van Fitbit, kunt u contact met ons opnemen. Fitbit valt onder de onderzoeks- en handhavingsbevoegdheden van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). U kunt ook een klacht indienen bij uw lokale autoriteit op het gebied van gegevensbescherming, zodat we met die autoriteit kunnen samenwerken om het probleem op te lossen. In bepaalde omstandigheden voorziet het DPF in het recht om bindende arbitrage in te roepen om klachten op te lossen die niet op andere manieren kunnen worden opgelost, zoals beschreven in Bijlage I van de DPF-principes.

3. Modelcontractbepalingen
We gebruiken Modelcontractbepalingen en aanvullende maatregelen. U kunt een exemplaar van de modelcontractbepalingen verkrijgen door contact met ons op te nemen.

PRIVACYKENNISGEVINGEN IN EUROPA

Als u in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont, raadpleegt u deze aanvullende privacykennisgevingen onder de Algemene verordening gegevensbescherming ('AVG') van de Europese Unie.

UW VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKE
Fitbit International Limited, een Iers bedrijf, is uw verwerkingsverantwoordelijke en levert de Services als u in de EER, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont. Raadpleeg het gedeelte Wie we zijn en hoe u contact met ons opneemt voor onze contactgegevens.

GEZAMENLIJKE VERWERKING VAN PROFIELGEGEVENS
Vanaf 6 juni 2023 hebben Fitbit-gebruikers de mogelijkheid om hun account naar Google over te zetten. Dit betekent dat sommige Fitbit-gebruikers deel uitmaken van de Google-service, terwijl anderen onderdeel blijven van de Fitbit-service.

Als gevolg hiervan delen Fitbit en Google beperkte profielinformatie over hun Fitbit-gebruikers met elkaar, met name de naam, foto en vriendenlijst van de gebruiker, om ervoor te zorgen dat onze gebruikers nog steeds hun vriendenlijsten kunnen bekijken (inclusief als uw vrienden hun service overzetten naar Google). ('Gezamenlijke verwerking').

(1) Fitbit International Limited en Google Ireland Limited (voor gebruikers in de EER en Zwitserland) en (2) Fitbit International Limited en Google LLC (voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk) zijn gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken voor deze Gezamenlijke verwerking met Fitbit en Google, en blijven verantwoordelijk voor hun respectieve verplichtingen op grond van de wetgeving voor gegevensbescherming. Als u uw rechten met betrekking tot de Gezamenlijke verwerking wilt uitoefenen, waaronder uw recht op bezwaar (zie HOE U UW WETTELIJKE RECHTEN UITOEFENT), neemt u contact op met Fitbit via de gegevens hieronder. U kunt ook de veelgestelde vragen van Google over privacy bekijken.

GEZONDHEID EN ANDERE SPECIALE CATEGORIEËN VAN PERSOONSGEGEVENS
Voor zover de informatie die we verzamelen gezondheidsgegevens of een andere speciale categorie van persoonsgegevens betreft die onder de AVG valt, vragen wij u om uw uitdrukkelijke toestemming om deze gegevens te verwerken. We verkrijgen deze toestemming afzonderlijk als u acties uitvoert die ertoe leiden dat wij de gegevens verkrijgen, bijvoorbeeld als u uw apparaat koppelt aan uw account, ons toegang verleent tot uw bewegings- of activiteitsgegevens van een andere service of de menstruatiefunctie gebruikt. U kunt uw accountinstellingen en tools op elk moment gebruiken om uw toestemming te herroepen, onder meer door het gebruik van een functie te stoppen, onze toegang tot een service van derden te verwijderen, uw apparaat te ontkoppelen, of uw gegevens of uw account te verwijderen.

ONZE RECHTSGRONDEN OM PERSOONSGEGEVENS TE VERWERKEN
Voor persoonsgegevens die onder de AVG vallen, vertrouwen we op verschillende rechtsgronden om de gegevens te verwerken, waaronder:

• Als u uw toestemming heeft gegeven, die u op elk moment kunt herroepen via uw accountinstellingen en andere tools,
  • Als de verwerking nodig is om een contract met u uit te voeren, zoals de Servicevoorwaarden, en
  • Onze gerechtvaardigde zakelijke belangen, zoals het verbeteren, personaliseren en ontwikkelen van de Services, het promoten van nieuwe functies of producten die misschien interessant zijn en het bevorderen van veiligheid en beveiliging, zoals beschreven in het gedeelte Hoe we informatie gebruiken.

HOE U UW WETTELIJKE RECHTEN UITOEFENT
Raadpleeg het gedeelte Uw rechten om toegang te krijgen tot uw persoonsgegevens en deze te beheren voor informatie over hoe u via uw accountinstellingen en tools uw rechten onder de AVG kunt uitoefenen voor toegang tot en beheer van uw persoonsgegevens.

Naast de verschillende opties die we bieden, kunt u in bepaalde omstandigheden onze verwerking van uw gegevens laten beperken of bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens op basis van onze gerechtvaardigde belangen, waaronder zoals beschreven in het gedeelte Hoe we informatie gebruiken. Op grond van de AVG heeft u een algemeen recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw gegevens voor direct-marketingdoeleinden. Ga naar uw instellingen voor meldingen om onze marketingberichten over Fitbit-producten te beheren. In onze Verklaring over het gebruik van cookies staat hoe u het gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën voor advertenties door ons en onze partners kunt beheren. U kunt wanneer u wilt uw account verwijderen.

Als u meer hulp nodig heeft met betrekking tot uw rechten, neemt u contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via data-protection-office@fitbit.com. We nemen uw verzoek dan in behandeling in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale autoriteit op het gebied van gegevensbescherming of bij de Ierse Data Protection Commission, onze leidende toezichthoudende autoriteit, waarvan u hier de contactgegevens kunt vinden.

PRIVACYKENNISGEVINGEN IN CALIFORNIË

Als u een ingezetene van Californië bent, raadpleegt u de volgende aanvullende privacykennisgevingen onder de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA).

HOE U UW WETTELIJKE RECHTEN UITOEFENT
U heeft het recht om inzicht te krijgen in hoe we uw persoonlijke informatie verzamelen, gebruiken en verstrekken, om toegang te krijgen tot uw informatie, om ons te vragen bepaalde informatie te verwijderen en om niet te worden gediscrimineerd vanwege het uitoefenen van uw privacyrechten. U kunt deze rechten uitoefenen via uw accountinstellingen en tools, zoals beschreven in het gedeelte Uw rechten om toegang te krijgen tot uw persoonsgegevens en deze te beheren, bijvoorbeeld:

• Door in te loggen op uw account en uw accountinstellingen te gebruiken, kunt u uw recht uitoefenen om toegang te krijgen tot uw persoonlijke informatie en inzicht te krijgen in de manier waarop we deze verzamelen, gebruiken en verstrekken. U vindt hier meer informatie.
  • Via uw accountinstellingen kunt u ook het recht uitoefenen om persoonlijke informatie te verwijderen. U vindt hier meer informatie.

Als u meer hulp nodig heeft met betrekking tot uw rechten, neemt u contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via data-protection-office@fitbit.com. We nemen uw verzoek dan in behandeling in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

CATEGORIEËN INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN, GEBRUIKEN EN VERSTREKKEN VOOR ZAKELIJKE DOELEINDEN

Zoals beschreven in het gedeelte Informatie die we verzamelen, verzamelen we de categorieën persoonlijke informatie die hieronder worden vermeld. We krijgen deze informatie van u, uw apparaat, uw gebruik van de Services, uw coach als u onze Live coaching-services gebruikt, derden (zoals de andere services die u heeft gekoppeld aan uw Fitbit-account, of uw werkgever of verzekeringsmaatschappij als die u als werknemer of klant Fitbit-services aanbiedt) en zoals anders beschreven in dit beleid. We gebruiken en verstrekken deze categorieën informatie voor de zakelijke doeleinden die worden beschreven in de gedeelten Hoe we informatie gebruiken en Hoe informatie wordt gedeeld. De categorieën zijn:

• ID's, zoals uw naam of gebruikersnaam, e-mailadres, postadres, telefoonnummer, IP-adres, account-ID, apparaat-ID, cookie-ID en andere vergelijkbare ID's.
  • Demografische gegevens, zoals uw gender, leeftijd, gezondheidsinformatie en fysieke kenmerken of beschrijving, die misschien wettelijk zijn beschermd.
  • Commerciële informatie, waaronder uw betalingsgegevens en gegevens van de Services of apparaten die u heeft gekocht, verkregen of overwogen (bijvoorbeeld als u ze heeft toegevoegd aan uw winkelwagentje in de online Fitbit-winkel, maar niet heeft gekocht).
  • Biometrische informatie, zoals gegevens over uw beweging, activiteit, slaap of gezondheid, inclusief het aantal stappen dat u heeft gezet, de afgelegde afstand, verbrande calorieën, gewicht, hartslag, slaapfasen, actieve minuten, gegevens over menstruatie, gegevens van Live coaching-services en vergelijkbare informatie waartoe u ons toegang verleent vanuit een andere service.
  • Informatie over internet- of andere elektronische netwerkactiviteit, zoals de gebruiksgegevens die we krijgen als u onze Services opent of gebruikt. Dit omvat informatie over uw interacties met de Services en over de apparaten en computers die u gebruikt om toegang te krijgen tot de Services.
  • Geolocatiegegevens, waaronder gps-signalen, apparaatsensoren, wifi-toegangspunten en ID's van zendmasten, als u ons toegang heeft gegeven tot die informatie.
  • Elektronische, visuele of vergelijkbare informatie, zoals uw profielfoto of andere foto's.
  • Informatie over loopbaan of beroep, waaronder informatie (zoals uw naam, e-mailadres of vergelijkbare informatie) die uw werkgever ons verstrekt zodat we u kunnen uitnodigen om deel te nemen aan of om te bepalen of u in aanmerking komt voor Fitbit-services die die aan hun werknemers aanbiedt.
  • Andere informatie die u verstrekt, waaronder accountgegevens zoals uw biografie of land, informatie over functies van de Services zoals een wekker, informatie over uw vrienden en logboeken voor voeding, gewicht, slaap, water of menstruatie; gegevens van Live coaching-services (verstrekt door u of uw coach), berichten in de Services en gegevens die door uw apparaat worden vastgelegd (deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte apparaat).
  • Afgeleide informatie op basis van de gegevens hierboven, waaronder verbrande calorieën, afgelegde afstand, slaapinzichten en gepersonaliseerde bewegings- en activiteitsdoelen.

We verkopen de persoonlijke informatie van onze gebruikers nooit. We werken samen met partners die ons advertentieservices leveren, zoals beschreven in het gedeelte Door anderen geleverde analyse- en advertentieservices. Voor meer informatie over hoe deze partners gegevens verzamelen en wat uw opties zijn om het gebruik van uw informatie voor op interesses gebaseerd adverteren te beheren, leest u onze Verklaring over het gebruik van cookies.

WIJZIGINGEN IN DIT BELEID

Voordat we wezenlijke wijzigingen aanbrengen in dit beleid, stellen we u hiervan op de hoogte en geven we u de gelegenheid om het herziene beleid door te nemen voordat u besluit of u de Services wilt blijven gebruiken.

WIE WE ZIJN EN HOE U CONTACT MET ONS OPNEEMT

Als u vragen heeft over dit beleid of hulp nodig heeft bij het uitoefenen van uw privacyrechten, neemt u contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via data-protection-office@fitbit.com.

Als u in de EER, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont, kunt u ook contact met ons opnemen via:

Fitbit International Limited
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock
Dublin 4, D04 V4X7, Ireland

Als u ergens anders woont, kunt u contact met ons opnemen via:

Fitbit LLC
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
U.S.A.