Fitbitin tietosuojakäytäntö

Viimeisin päivitys: 20.5.2024

Huom. Jos käytät Fitbit-laitteita ja ‑palveluita Google-tilin kanssa, dataasi käsitellään Googlen tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Tästä on kerrottu tarkemmin Usein kysyttyä yksityisyydestä ‑artikkelissa.

Uskomme, että kaikki terveet suhteet perustuvat avoimuuteen. Me Fitbitillä välitämme terveydestä. Arvostamme sitä, että luotat käsiimme sinulle tärkeitä tietoja, ja haluamme kertoa avoimesti, miten käytämme niitä.

Kuvailemme tässä laitteidemme, sovellustemme, ohjelmiemme, sivustojemme, APIemme, tuotteidemme ja palveluidemme (yhdessä "Palvelut") tietosuojakäytäntöjä. Saat lisätietoja siitä, millaista dataa keräämme, miten käytämme sitä, miten voit päättää tietojesi käytöstä ja miten pidämme tiedot turvassa.

Kerromme erityisesti seuraavista asioista:

• Keräämämme tiedot
  • Tietojen käyttötavat
  • Tietojen jakamistavat
  • Oikeutesi käyttää ja hallinnoida henkilökohtaista dataasi
  • Datan säilytys
  • Muiden tarjoamat analytiikka- ja mainontapalvelut
  • Lapsiin liittyvät käytäntömme
  • Tietoturva
  • Kansainväliset operaatiomme ja datansiirrot
  • Eurooppaa koskevat tietosuojailmoitukset
  • Kaliforniaa koskevat tietosuojailmoitukset
  • Tähän käytäntöön tehtävät muutokset
  • Keitä olemme ja miten voit ottaa meihin yhteyttä

KERÄÄMÄMME TIEDOT

Kun käytät Palveluitamme, keräämme seuraavantyyppisiä tietoja.

MEILLE ANTAMASI TIEDOT

TILITIEDOT
Joitain tietoja vaaditaan, jotta voimme luoda tilin Palveluihimme, esim. nimi, sähköpostiosoite, salasana, syntymäpäivä, sukupuoli, pituus, paino ja joissain tapauksissa matkapuhelinnumero. Nämä ovat ainoat tiedot, jotka sinun on annettava luodaksesi tilin meille. Voit myös lisätä muita tietoja, kuten profiilikuvan, esittelyn, maatiedot ja yhteisön käyttäjätunnuksen.

LISÄTIEDOT
Parantaaksesi kokemustasi tai ottaaksesi joitain Palveluiden ominaisuuksia käyttöön voit halutessasi antaa meille lisätietoja, kuten ruoka-, paino-, uni-, vedenjuonti- tai naisten terveysseurantalokin, herätyskellon sekä keskustelupalstoille ja Palveluita käyttäville ystävillesi kirjoitetut viestit.

Voit myös olla yhteydessä ystäviisi Palveluissa tai kutsua ystäviä, jotka eivät ole vielä liittyneet, heidän sähköpostiosoitteensa tai some-tilinsä tai mobiililaitteesi yhteystietojen kautta. Emme tallenna yhteystietojasi ja poistamme ne sen jälkeen, kun yhteystiedot on lisätty ystäviksi.

Jos otat meihin yhteyttä tai osallistut kyselyyn, kilpailuun tai mainoskampanjaan, keräämme lähettämäsi tiedot, kuten nimesi, yhteystietosi ja kirjoittamasi viestin.

MAKSU- JA KORTTITIEDOT
Jotkin Fitbit-laitteet tukevat maksuja ja tapahtumia kolmannen osapuolen kautta. Jos aktivoit tämän ominaisuuden, sinun on annettava joitain tietoja tunnistamista ja vahvistamista varten, kuten nimesi, credit-, debit- tai muun kortin numero, kortin viimeinen voimassaolopäivä ja CVV-koodi. Nämä tiedot salataan ja lähetetään korttiverkostolle, joka lähettää hyväksynnän jälkeen laitteellesi tunnuksen eli satunnaisen numerosarjan, jonka avulla voit suorittaa maksutapahtumia paljastamatta korttisi numeroa. Tallennamme kortin numeron neljä viimeistä numeroa sekä kortin myöntäjän nimen ja yhteystiedot, jotta maksaminen on jatkossa helpompaa. Voit poistaa tunnuksen tililtäsi tiliasetusten kautta. Tapahtumahistoriaa ei tallenneta.

Jos ostat Fitbit-oheistuotteita sivustoltamme, annat maksutietosi, jotka sisältävät nimen, credit- tai debit-kortin numeron, kortin viimeisen voimassaolopäivän, CVV-koodin ja laskutusosoitteen. Emme tallenna näitä maksutietoja. Tallennamme toimitusosoitteesi, jotta voimme lähettää tilauksesi. Huomaa, että kolmannen osapuolen maksujen käsittelijät voivat säilyttää näitä tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä ja ehtojensa mukaisesti.

LIVEVALMENNUSPALVELUT
Livevalmennuspalvelumme ovat alusta, jolla voit kommunikoida oikean terveys-, liikunta- tai hyvinvointivalmentajan kanssa ("Livevalmennuspalvelut"). Valmentajat voivat työskennellä kolmansien osapuolten, esim. työnantajasi, vakuutusyhtiösi tai kolmannen osapuolen valmennuspalveluntarjoajien, kautta. Jos käytät Livevalmennuspalveluitamme, keräämme tietoja sen käytöstä, mukaan lukien valmentajasi kanssa tehtävät suunnitelmat, tavoitteet ja aktiviteetit sekä kalenteritapahtumat, viestintä valmentajan kanssa, valmentajasi sinusta tallentamasi tiedot ja muut sinun tai valmentajasi lähettämät tiedot.

TIEDOT, JOTKA SAAMME PALVELUIDEMME KÄYTÖSTÄSI

LAITTEEN TIEDOT
Laitteesi kerää dataa arvioidakseen erilaisia mittareita, esim. askelten määrä, kuljettu matka, poltetut kalorit, paino, syke, univaiheet, aktiiviset minuutit ja sijainti. Kerätty data vaihtelee käyttämäsi laitteen mukaan. Lue lisää eri laitteistamme ja miten voit käyttää MobileTrackia. Kun laitteesi synkronoituu sovellustemme tai ohjelmiemme kanssa, laitteellesi tallennettu data siirretään palvelimellemme.

MAANTIETEELLISEN SIJAINNIN TIEDOT
Palvelut sisältävät ominaisuuksia, jotka käyttävät tarkkaa maantieteellisen sijainnin dataa, kuten GPS-signaaleja, laitteen sensoreita, Wi-Fi-tukiasemia ja linkkitornien tunnuksia. Keräämme tämäntyyppistä dataa, jos annat meille luvan käyttää sijaintiasi. Voit poistaa pääsyoikeuden milloin tahansa Fitbit- tai mobiililaitteen asetuksista. Voimme myös päätellä likimääräisen sijaintisi IP-osoitteesi perusteella.

KÄYTTÖTIEDOT
Kun käytät Palveluitamme, saamme tiettyjä käyttö- ja verkkotoimintatietoja. Tämä sisältää tietoa interaktioista Palveluiden kanssa, esimerkiksi siitä, kun katsot tai haet sisältöä, asennat sovelluksia tai ohjelmistoja, luot tilin tai kirjaudut sille, yhdistät laitteen tiliisi tai avaat sovelluksen tai käytät sitä Fitbit-laitteella.

Keräämme dataa myös laitteista ja tietokoneista, joilla käytät Palveluita. Niistä kerätään esimerkiksi IP-osoitteet, selaintyyppi, kieli, käyttöjärjestelmä, Fitbit- tai mobiililaitteen tiedot (mukaan lukien laite- ja sovellustunnisteet), viitattava verkkosivu, avatut sivut, sijainti (riippuen antamistasi luvista) ja evästetiedot.

TIEDOT, JOTKA SAAMME KOLMANSILTA OSAPUOLILTA

Jos päätät yhdistää Palveluissamme olevan tilisi toiseen kolmannen osapuolen palvelussa olevaan tiliin, saatamme saada tietoja kyseisestä palvelusta. Jos esimerkiksi yhdistät Facebookin tai Googlen, saatamme saada esimerkiksi nimesi, profiilikuvasi, ikäryhmäsi, kielesi, sähköpostiosoitteesi ja kaverilistasi. Voit myös halutessasi antaa meille pääsyn toisessa palvelussa olevaan harjoitus- tai treenidataasi. Voit halutessasi lopettaa tietojen jakamisen toisesta palvelusta poistamalla pääsyn kyseiseen palveluun.

Saatamme tehdä yhteistyötä esimerkiksi työnantajien ja vakuutusyhtiöiden tai muiden kolmansien osapuolten kanssa, jotka tarjoavat Fitbit-palveluita työntekijöilleen ja asiakkailleen. Tällaisissa tapauksissa nämä yritykset voivat antaa meille nimesi, sähköpostiosoitteesi tai muita vastaavia tietoja (esim. puhelinnumeron tai tilaajatunnuksen), jotta voimme kutsua sinut osallistumaan tai selvittää, oletko oikeutettu tiettyihin etuihin, kuten alennuksiin tai maksuttomiin palveluihin.

TIETOJEN KÄYTTÖTAVAT

Käytämme keräämiämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin.

PALVELUIDEN TARJOAMINEN JA YLLÄPITO
Käyttämällä keräämiämme tietoja voimme toimittaa sinulle Palvelut ja noudattaa kanssasi solmimaamme käyttöehtosopimusta. Tarvitsemme tietojasi esimerkiksi voidaksemme tarjota sinulle Fitbitin hallintapaneelin, joka seuraa harjoituksia, treenejä ja muita trendejä, ottaaksemme käyttöön Palveluiden yhteisöominaisuudet ja antaaksemme sinulle asiakastukea.

Palveluiden yhteisöominaisuuksien yhteydessä voimme käyttää tietojasi auttaaksemme käyttäjiä löytämään ja tavoittamaan toisiaan. Esimerkiksi tilisi yhteystietojen avulla muut käyttäjät voivat lisätä sinut kaveriksi. Kun sähköpostiosoitteesi tai matkapuhelinnumerosi on toisen käyttäjän yhteystiedoissa, näytämme kyseiselle käyttäjälle, että käytät Palveluita.

Jos käytät Livevalmennuspalveluita, käytämme tietojasi yhteyden luomiseen sinun ja valmentajien välille. Näin voit kommunikoida heidän kanssaan Palveluidemme kautta ja saavuttaa helpommin tavoitteesi elää terveellisempää, aktiivisempaa elämää. Esimerkiksi kertomasi tavoitteet mahdollistavat henkilökohtaisen suunnitelman ja toimintatapojen kehittämisen yhdessä valmentajasi kanssa.

PALVELUIDEN PARANTAMINEN, YKSILÖINTI JA KEHITTÄMINEN
Käytämme keräämiämme tietoja Palveluiden parantamiseen ja yksilöintiin sekä uusien kehittämiseen. Käytämme tietoja esimerkiksi ongelmien ratkaisemiseen ja virheiltä suojautumiseen, data-analyysin tekemiseen ja testaukseen, tutkimusten ja kyselyiden tekemiseen sekä uusien ominaisuuksien ja Palveluiden kehittämiseen.

Kun annat meille luvan kerätä tarkkoja sijaintitietoja, käytämme niitä Palveluiden ominaisuuksien parantamiseen, esimerkiksi treenipaikkojen tallentamiseen ja treenin kartoittamiseen.

Käytämme tietojasi myös päätelmien tekemiseen ja osuvamman sisällön näyttämiseen. Tässä esimerkkejä:

• Pituuden, painon, sukupuolen, iän ja muiden tietojen avulla voimme parantaa päivittäisten harjoitus- ja treenitilastojen tarkkuutta. Näytämme esimerkiksi poltettujen kalorien määrän ja kuljetun matkan.
  • Voimme tehdä unidataasi perustuvia päätelmiä unirytmistäsi ja tarjota sinulle räätälöityjä vinkkejä unenlaadun parantamiseksi.
  • Voimme yksilöidä harjoitus- ja treenitavoitteitasi aiemmin asettamiesi tavoitteiden ja harjoitus- tai treenidatahistorian avulla.

VIESTINTÄ KANSSASI
Käytämme tietojasi tarvittaessa, jotta voimme lähettää sinulle Palvelun ilmoituksia ja vastata, kun otat meihin yhteyttä. Käytämme tietojasi myös esitelläksemme uusia, sinua mahdollisesti kiinnostavia ominaisuuksia tai tuotteita. Voit muuttaa markkinointiviesteihin ja useimpiin Palvelun ilmoituksiin liittyviä valintoja tilin asetusten ilmoitusasetuksista tai sähköpostissa olevan perumislinkin kautta.

TURVALLISUUDEN JA TIETOTURVAN PARANTAMINEN
Käytämme keräämiämme tietoja Palveluiden, käyttäjiemme ja muiden osapuolten turvallisuuden ja tietoturvan parantamiseen. Saatamme käyttää näitä tietoja esimerkiksi käyttäjien todentamiseen, suojattujen maksujen mahdollistamiseen, petoksilta ja väärinkäytöksiltä suojautumiseen, oikeudellisiin pyyntöihin tai vaatimuksiin vastaamiseen, tarkastuksiin sekä käyttöehtojen ja käytäntöjen noudattamisen valvontaan.

TIETOJEN JAKAMISTAVAT

Emme koskaan myy käyttäjiemme henkilökohtaisia tietoja. Emme jaa henkilökohtaisia tietojasi muulloin kuin alla kuvatuissa olosuhteissa.

KUN SUOSTUT JAKAMISEEN TAI PYYDÄT SITÄ
Voit pyytää meitä jakamaan tietojasi muille, esimerkiksi käyttäessäsi yhteisöominaisuuksia, kuten keskusteluryhmiä, 7 päivän tulostaulukkoa ja muita yhteisötyökaluja. Tiettyjä tietoja varten tarjoamme tilin asetuksissa yksityisyysvalintoja ja muita työkaluja, jotta voit päättää, miten tietosi näkyvät muille Palveluiden käyttäjille.

Voit myös pyytää meitä jakamaan tietojasi muilla tavoilla. Voit esimerkiksi antaa kolmannen osapuolen sovellukselle pääsyn tilillesi tai antaa työnantajallesi pääsyn tietoihin, kun osallistut työntekijöiden hyvinvointiohjelmaan. Muista, että he käyttävät tietojasi omien tietosuojakäytäntöjensä ja ehtojensa mukaisesti. Jos haluat perua suostumuksesi tietojen jakamiseen kolmannen osapuolen sovelluksille tai työntekijöiden hyvinvointiohjelmille, voit tehdä sen tilin asetusten kautta.

ULKOISTA KÄSITTELYÄ VARTEN
Siirrämme tietoja tytäryhtiöillemme, palveluntarjoajille ja muille yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme, ohjeidemme ja tämän käytännön mukaisesti noudattaen kaikkia soveltuvia luottamuksellisuus- ja tietoturvamenetelmiä. Nämä yhteistyökumppanit tarjoavat meille palveluita maailmanlaajuisesti esimerkiksi asiakastukeen, tietotekniikkaan, maksuihin, myyntiin, markkinointiin, data-analyysiin, tutkimukseen ja kyselyihin liittyen.

LAILLISISTA SYISTÄ TAI HAITAN ESTÄMISEKSI
Voimme säilyttää tai luovuttaa tietoja lain, säädöksen, oikeusprosessin tai viranomaispyynnön noudattamiseksi, lakisääteisten oikeuksien puolustamiseksi tai oikeudellisilta vaatimuksilta puolustautumiseksi sekä laittoman toiminnan, petosten, väärinkäytösten, käyttöehtojen rikkomusten ja Palveluiden tietoturvaan tai henkilöiden fyysiseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien estämiseksi, havaitsemiseksi tai tutkimiseksi.

Huom. Käytäntömme on ilmoittaa sinulle, kun tietojasi halutaan osana oikeusprosessia (esimerkiksi etsintäluvat, oikeuden määräykset tai haasteet), paitsi jos laki estää meitä ilmoittamasta. Jos oikeuden määräyksessä vaaditaan salassapitoajanjaksoa, ilmoitamme asiasta myöhemmin, kun salassapitoajanjakso on päättynyt. Poikkeuksia ilmoituskäytäntöömme ovat muun muassa kiireelliset tai vaaralliset olosuhteet, esimerkiksi jos kyseessä on hätätapaus, jonka riskinä on kuolema tai vakava fyysinen loukkaantuminen.

Voimme jakaa ei-henkilökohtaisia tietoja, jotka on koottu ja de-identifioitu niin, että niistä ei voi tunnistaa yksilöä. Voimme luovuttaa tällaisia tietoja julkisesti ja kolmansille osapuolille esimerkiksi yhteistyökumppaneille, jotka ovat tehneet kanssamme sopimuksen, harjoituksia ja treenejä koskevissa julkisissa raporteissa tai osana yhteisöjen vertailutietoja, joita tarjoamme tilauspalveluidemme käyttäjille.

Jos olemme osallisena fuusiossa tai yrityskaupassa tai omaisuuttamme myydään, jatkamme toimenpiteitä suojataksemme kyseisten järjestelyiden osana siirrettävien henkilökohtaisten tietojen luottamuksellisuutta ja ilmoitamme käyttäjille asiasta ennen henkilökohtaisten tietojen siirtämistä uudelle taholle.

PROFIILITIETOJEN YHTEISKÄSITTELYÄ VARTEN
6.6.2023 alkaen Fitbitin käyttäjillä on ollut mahdollisuus siirtää tilinsä Googlelle. Tämä tarkoittaa sitä, että osa Fitbitin käyttäjistä kuuluu Google-palveluun ja osa kuuluu edelleen Fitbit-palveluun. Tämän vuoksi voidaksemme varmistaa, että käyttäjämme näkevät edelleen kaverilistansa (mukaan lukien silloin kun kaverit siirtävät palvelunsa Googlelle), Fitbit ja Google jakavat toisilleen rajallisia profiilitietoja Fitbit-käyttäjistään, erityisesti käyttäjän nimen, valokuvan ja kaverilistan. Jos haluat lisätietoja tästä, katso alla oleva osio PROFIILITIETOJEN YHTEISKÄSITTELY.

OIKEUTESI KÄYTTÄÄ JA HALLINNOIDA HENKILÖKOHTAISTA DATAASI

Sinulla on pääsy tilin asetuksiin ja henkilökohtaisen datasi hallinnointityökaluihin, kuten alla on kuvattu, asuinpaikastasi riippumatta. Jos asut tietyillä oikeudenkäyttöalueilla, sinulla voi olla lakisääteisiä oikeuksia tietoihisi. Voit käyttää näitä oikeuksia tilin asetusten ja työkalujen avulla alla kuvatulla tavalla.

Pääsy dataan ja datan vienti. Kirjautumalla tilillesi saat pääsyn moniin henkilökohtaisiin tietoihisi, esimerkiksi hallintapaneeliin, jossa on päivittäiset harjoitus- ja treenitilastosi. Tilin asetuksista voit myös ladata muun muassa treeni-, keho-, ruoka- ja unidataa yleisesti käytetyssä tiedostomuodossa. Lue lisää täältä.

Datan muokkaus ja poistaminen. Voit muuttaa henkilökohtaisia tietoja ja poistaa niitä, kun kirjaudut sisään tilille ja käytät tilin asetuksia. Voit esimerkiksi muokata tai poistaa lisäämääsi profiilidataa tai halutessasi poistaa tilin. Lue lisää täältä.

Jos päätät poistaa tilisi, huomaa, että vaikka suurin osa tiedoistasi poistetaan 30 päivän sisällä, voi mennä jopa 90 päivää ennen kuin kaikki tietosi, esimerkiksi Fitbit-laitteen tallentama data ja muu varmuuskopiojärjestelmiimme tallennettu data, on poistettu. Viive johtuu käyttämämme tallennusjärjestelmän monimutkaisuudesta ja suuresta koosta. Voimme säilyttää dataa myös lakisyistä tai estääksemme vahingon tapahtumista, esimerkiksi Tietojen jakamistavat ‑kohdassa kuvatulla tavalla.

Datan käytön vastustaminen. Sinulla on pääsy tilin asetuksiin ja työkaluihin, joilla voit määrittää, miten käytämme dataasi. Esimerkiksi yksityisyysasetuksissa voit rajoittaa, miten tietosi näkyvät muille Palveluiden käyttäjille, ilmoitusasetuksissa voit rajoittaa meiltä saamiasi ilmoituksia, ja sovellusasetuksissa voit perua sellaisten kolmannen osapuolen sovellusten pääsyoikeuden, jotka olet aiemmin yhdistänyt Fitbit-tiliisi. Voit myös poistaa yhteyden laitteesi ja tilisi väliltä Fitbit-sovelluksella milloin tahansa.

DATAN SÄILYTYS

Säilytämme tilitietosi, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja salasanan, niin pitkään kuin tilisi on olemassa, koska tarvitsemme niitä tilin käytön mahdollistamiseen. Kun ilmoitat meille Palveluiden ominaisuuteen liittyviä tietoja, joissakin tapauksissa data poistetaan, kun sitä ei enää tarvita ominaisuutta varten. Jos esimerkiksi lisäät yhteystietosi kavereiden löytämistä varten Palveluissa, poistamme tiedot, kun niitä on käytetty kavereiden lisäämiseen. Säilytämme muut tiedot, kuten harjoitus- ja treenidatasi, kunnes poistat datan tai tilisi tiliasetusten tai työkalujen kautta, koska käytämme tätä dataa henkilökohtaisten tilastojen ja Palveluiden muiden ominaisuuksien tarjoamiseen. Säilytämme myös sinua ja Palveluiden käyttöäsi koskevia tietoja niin kauan kuin oikeutetut etumme, oikeudelliset syyt tai haitallisen toiminnan estäminen sitä edellyttävät, mukaan lukien Tietojen käyttötavat- ja Tietojen jakamistavat ‑kohdissa kuvatuilla tavoilla.

MUIDEN TARJOAMAT ANALYTIIKKA- JA MAINONTAPALVELUT

Ymmärrämme lisätoimenpiteiden tärkeyden, kun kyseessä on lasten yksityisyys.

Fitbitissä vanhemmat voivat ottaa käyttöön tilejä lapsilleen, jotka voivat käyttää niitä tiettyjen Fitbit-laitteiden kanssa ("Lasten tilit"). Lasten tileihin sovelletaan erillistä Lasten tilien tietosuojakäytäntöä, jossa selitetään, mitä tietoja keräämme näiden tilien käyttöönottoa varten, mitä tietoja keräämme lapsen Palveluiden käytöstä, ja miten käytämme ja jaamme näitä tietoja. Vanhempien tai huoltajien on suostuttava lapsensa datan käyttöön Lasten tilien tietosuojakäytännön mukaisesti, jotta tällainen tili voidaan luoda.

Henkilö, joka on alle 13-vuotias (tai asuinpaikkansa oikeudenkäyttöalueella sovellettavaa korkeampaa ikärajaa nuorempi), ei saa luoda tiliä, ellei hänen vanhempansa ole antanut suostumustaan sovellettavien lakien mukaisesti. Jos saamme tietää, että olemme keränneet sovellettavaa ikärajaa nuoremman lapsen tietoja ilman vanhemman suostumusta, poistamme kaikki tiedot mahdollisimman pian. Vanhemmat, jotka uskovat lapsensa lähettäneen henkilökohtaisia tietoja meille ja jotka haluavat meidän poistavan ne, voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen privacy@fitbit.com.

LAPSIIN LIITTYVÄT KÄYTÄNTÖMME

Ymmärrämme lisätoimenpiteiden tärkeyden, kun kyseessä on lasten yksityisyys.

Fitbitissä vanhemmat voivat ottaa käyttöön tilejä lapsilleen, jotka voivat käyttää niitä tiettyjen Fitbit-laitteiden kanssa ("Lasten tilit"). Lasten tileihin sovelletaan erillistä Lasten tilien tietosuojakäytäntöä, jossa selitetään, mitä tietoja keräämme näiden tilien käyttöönottoa varten, mitä tietoja keräämme lapsen Palveluiden käytöstä, ja miten käytämme ja jaamme näitä tietoja. Vanhempien tai huoltajien on suostuttava lapsensa datan käyttöön Lasten tilien tietosuojakäytännön mukaisesti, jotta tällainen tili voidaan luoda.

Henkilö, joka on alle 13-vuotias (tai asuinpaikkansa oikeudenkäyttöalueella sovellettavaa korkeampaa ikärajaa nuorempi), ei saa luoda tiliä, ellei hänen vanhempansa ole antanut suostumustaan sovellettavien lakien mukaisesti. Jos saamme tietää, että olemme keränneet sovellettavaa ikärajaa nuoremman lapsen tietoja ilman vanhemman suostumusta, poistamme kaikki tiedot mahdollisimman pian. Vanhemmat, jotka uskovat lapsensa lähettäneen henkilökohtaisia tietoja meille ja jotka haluavat meidän poistavan ne, voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen data-protection-office@fitbit.com.

TIETOTURVA

Pyrimme kaikin tavoin pitämään datasi turvassa. Hyödynnämme teknisiä, hallinnollisia ja fyysisiä keinoja suojataksemme dataasi. Yksi keino on TSL-salaus ("TLS"), jolla salaamme useita Palveluita. Mikään datan siirto- tai tallennuskeino ei kuitenkaan ole täysin turvallinen. Jos sinulla on turvallisuuteen liittyviä huolia, ota yhteyttä asiakastukeen.

KANSAINVÄLISET OPERAATIOMME JA DATANSIIRROT

Toimimme kansainvälisesti ja siirrämme tietoja Yhdysvaltoihin ja muihin maihin tässä käytännössä kerrotuista syistä. Huomaa, että maissa, joissa toimimme, saattaa olla yksityisyys- ja tietosuojalakeja, jotka ovat erilaisia (ja mahdollisesti vähemmän suojaavia) kuin asuinmaasi lait. Ota meihin yhteyttä, jos haluat listan toimipaikkojemme sijainneista.

Käytämme useita oikeudellisia perusteita, kun siirrämme henkilökohtaista dataa kolmansiin maihin ympäri maailman. Näihin kuuluvat seuraavat:

1. Päätökset suojan riittävyydestä

Euroopan komission, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin päätökset suojan riittävyydestä.

2. EU:n ja Yhdysvaltojen välinen Data Privacy Framework ‑sopimus
Kuten tässä Data Privacy Framework ‑todistuksessa kuvataan, Fitbit LLC noudattaa Yhdysvaltain kauppaministeriön EU:n ja Sveitsin kanssa tekemiä Data Privacy Frameworks (DPF) ‑sopimuksia ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa koskevaa laajennusta kerätessään, käyttäessään ja säilyttäessään ETA-alueelta, Sveitsistä ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevia henkilökohtaisia tietoja. Fitbit LLC on todistanut noudattavansa DPF:n periaatteita Google LLC:n kautta ja kuten tietosuojakäytäntömme Tietojesi jakaminen ‑kohdassa todetaan, Fitbit LLC on edelleen vastuussa kaikista henkilökohtaisista tiedoista, jotka se siirtää edelleen kolmansien osapuolten ulkoiseen käsittelyyn siirtämistä koskevan periaatteen mukaisesti. DPF:n verkkosivustolta voit lukea lisää DPF:stä ja nähdä sertifikaatin.

Jos sinulla on Fitbitin DPF-sertifikaatin alle kuuluviin tietosuojakäytäntöihin liittyviä kysymyksiä, ota meihin yhteyttä. Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin tutkinta- ja täytäntöönpanovaltuudet koskevat Fitbitiä. Voit myös tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle, minkä jälkeen pyrimme ratkaisemaan ongelmasi yhteistyössä kyseisen viranomaisen kanssa. Kuten DPF-periaatteiden liitteessä I todetaan, tietyissä olosuhteissa DPF-sopimus sallii valitusten käsittelyn sitovalla sovittelumenettelyllä, jos valitusta ei voida ratkaista muulla tavoin.

3. Vakiosopimuslausekkeet
Noudatamme vakiosopimuslausekkeita ja lisätoimenpiteitä. Saat kopion vakiosopimuslausekkeista ottamalla meihin yhteyttä.

EUROOPPAA KOSKEVAT TIETOSUOJAILMOITUKSET

Jos asut Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK) tai Sveitsissä, lue nämä lisätietosuojailmoitukset, jotka liittyvät Euroopan unionin yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR).

REKISTERINPITÄJÄSI
Irlantilainen yhtiö Fitbit International Limited on rekisterinpitäjäsi ja tarjoaa Palvelut, jos asut ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä. Näet yhteystietomme kohdasta Keitä olemme ja miten voit ottaa meihin yhteyttä.

PROFIILITIETOJEN YHTEISKÄSITTELY
6.6.2023 alkaen Fitbitin käyttäjillä on ollut mahdollisuus siirtää tilinsä Googlelle. Tämä tarkoittaa sitä, että osa Fitbitin käyttäjistä kuuluu Google-palveluun ja osa kuuluu edelleen Fitbit-palveluun.

Tämän vuoksi voidaksemme varmistaa, että käyttäjämme näkevät edelleen kaverilistansa (mukaan lukien silloin kun kaverit siirtävät palvelunsa Googlelle), Fitbit ja Google jakavat toisilleen rajallisia profiilitietoja Fitbit-käyttäjistään, erityisesti käyttäjän nimen, valokuvan ja kaverilistan ("Yhteiskäsittely").

1) Fitbit International Limited ja Google Ireland Limited (käyttäjät ETA-alueella tai Sveitsissä) ja 2) Fitbit International Limited ja Google LLC (käyttäjät Yhdistyneessä kuningaskunnassa) ovat tämän Yhteiskäsittelyn yhteisrekisterinpitäjiä. Fitbit ja Google ovat edelleen vastuussa asianmukaisista, tietosuojalakien mukaisista velvollisuuksistaan. Jos haluat käyttää Yhteiskäsittelyyn liittyviä oikeuksiasi, esimerkiksi vastustusoikeuttasi (katso LAKISÄÄTEISTEN OIKEUKSIEN KÄYTTÖ), voit ottaa yhteyttä Fitbitiin alla olevien yhteystietojen kautta. [Voit myös lukea Googlen Tietosuojasta usein kysyttyä ‑artikkelin täältä.]

TERVEYS JA MUUT HENKILÖKOHTAISEN DATAN ERITYISLUOKAT
Jos keräämämme tiedot ovat terveysdataa tai kuuluvat toiseen GDPR:n alaiseen henkilötietojen erityisryhmään, pyydämme sinulta erillisen suostumuksen tämän datan käsittelyyn. Pyydämme tämän suostumuksen erikseen, kun teet jotain, joka johtaisi datan saamiseen, esimerkiksi kun muodostat yhteyden laitteesi ja tilisi välille, annat meille pääsyn toisessa palvelussa olevaan harjoitus- tai treenidataasi tai kun käytät naisten terveysseurantaominaisuutta. Voit käyttää tilisi asetuksia ja työkaluja suostumuksen perumiseen milloin tahansa, esimerkiksi lopettamalla ominaisuuden käytön, poistamalla pääsymme kolmannen osapuolen palveluun, poistamalla yhteyden laitteen ja tilin väliltä tai poistamalla datasi tai tilisi.

OIKEUDELLISET PERUSTEEMME HENKILÖKOHTAISEN DATAN KÄSITTELYYN
Jos henkilökohtainen data kuuluu GDPR:n piiriin, käsittelemme dataa useilla oikeudellisilla perusteilla, mukaan lukien

• kun olet antanut suostumuksesi, jonka voit perua milloin tahansa tilin asetuksissa ja muiden työkalujen avulla
  • kun käsittely on pakollista, jotta voimme pitää kanssasi solmimamme sopimuksen, esim. käyttöehdot
  • oikeutetut liiketoimintaetumme, kuten Palveluiden parantaminen, yksilöinti ja kehittäminen, kiinnostavien uusien ominaisuuksien tai tuotteiden markkinointi sekä turvallisuuden ja suojauksen ylläpito Tietojen käyttötavat ‑kohdassa kuvatulla tavalla.

LAKISÄÄTEISTEN OIKEUKSIEN KÄYTTÖ
Lue Oikeutesi käyttää ja hallinnoida henkilökohtaista dataasi ‑kohdasta, miten tilin asetukset ja työkalut mahdollistavat GDPR:n takaaman oikeuden käyttää ja hallinnoida henkilökohtaista dataasi.

Useiden tarjoamiemme asetusten lisäksi joissain olosuhteissa voit pyytää datasi käsittelyn rajoittamista tai vastustaa sitä, että dataasi käsitellään oikeutetun etumme perusteella esimerkiksi Tietojen käyttötavat ‑kohdassa kuvatulla tavalla. GDPR:n mukaisesti sinulla on yleinen oikeus vastustaa tietojesi käyttöä suoramarkkinointiin. Ilmoitusasetuksissa voit hallinnoida sinulle lähettämäämme markkinointiviestintää Fitbit-tuotteista. Evästeiden käyttöä koskevassa lausunnossa kuvaillaan vaihtoehdot, miten voit hallinnoida sitä, miten me ja yhteistyökumppanimme käytämme evästeitä ja samankaltaisia teknologioita mainostamiseen. Huomaa, että voit poistaa tilisi milloin tahansa.

Jos tarvitset apua oikeuksiisi liittyen, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa data-protection-office@fitbit.com, niin käsittelemme pyyntösi soveltuvien lakien puitteissa. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle tai Irlannin tietosuojakomissiolle, joka on päävalvontaviranomaisemme. Sen yhteystiedot ovat saatavilla täällä.

KALIFORNIAA KOSKEVAT TIETOSUOJAILMOITUKSET

Jos asut Kaliforniassa vakituisesti, tutustu seuraaviin lisätietosuojailmoituksiin, jotka liittyvät Kalifornian kuluttajatietosuojalakiin ("CCPA").

LAKISÄÄTEISTEN OIKEUKSIEN KÄYTTÖ
Sinulla on oikeus ymmärtää, miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilökohtaisia tietojasi, katsoa tietojasi, pyytää meitä poistamaan tiettyjä tietoja sekä oikeus syrjimättömyyteen käyttäessäsi yksityisyyden suojaa koskevia oikeuksiasi. Voit käyttää näitä oikeuksia käyttämällä tilin asetuksia ja työkaluja Oikeutesi käyttää ja hallinnoida henkilökohtaista dataasi ‑kohdassa kuvatulla tavalla esimerkiksi näin:

• Kun kirjaudut sisään tilille ja käytät tilin asetuksia, voit käyttää oikeuttasi nähdä henkilökohtaisia tietojasi ja ymmärtää, miten keräämme, käytämme ja luovutamme niitä. Lue lisää täältä.
  • Tilisi asetuksissa voit myös käyttää oikeuttasi poistaa henkilökohtaisia tietoja. Lue lisää täältä.

Jos tarvitset apua oikeuksiisi liittyen, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa data-protection-office@fitbit.com, niin käsittelemme pyyntösi soveltuvien lakien puitteissa.

LIIKETOIMINTATARKOITUKSISSA KERÄTTÄVIEN, KÄYTETTÄVIEN JA LUOVUTETTAVIEN TIETOJEN LUOKAT

Kuten kohdassa Keräämämme tiedot on kuvattu, keräämme alla listattuihin luokkiin kuuluvia henkilökohtaisia tietoja. Saamme nämä tiedot sinulta, laitteeltasi, Palveluiden käytöstäsi, valmentajaltasi (jos käytät Livevalmennuspalveluitamme), kolmansilta osapuolilta (kuten muilta palveluilta, jotka olet yhdistänyt Fitbit-tiliisi, tai työnantajaltasi tai vakuutusyhtiöltäsi, jos ne tarjoavat Fitbit-palveluita työnantajana tai asiakkaana) ja muuten tässä käytännössä kuvatuilla tavoilla. Käytämme ja luovutamme tähän luokkaan kuuluvia tietoja liiketoimintatarkoituksiin, jotka on kuvailtu kohdissa Tietojen käyttötavat ja Tietojen jakamistavat. Luokat ovat seuraavat:

• Tunnisteet, kuten nimi tai käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero, IP-osoite, tilitunnus, laitetunnus, evästetunnus ja muut samankaltaiset tunnisteet.
  • Demografiset tiedot, kuten sukupuoli, ikä, terveystiedot ja fyysiset piirteet tai kuvaus – nämä saattavat olla lain suojaamia.
  • Kaupalliset tiedot, kuten maksutiedot ja tiedot Palveluista tai laitteista, jotka olet ostanut tai hankkinut tai joita olet harkinnut (jos esimerkiksi lisäsit ne ostoskoriin Fitbitin verkkokaupassa, mutta et ostanut niitä).
  • Biometriset tiedot, kuten harjoitus-, treeni-, uni- tai terveysdata, mukaan lukien otetut askeleet, kuljettu matka, poltetut kalorit, paino, syke, univaiheet, aktiiviset minuutit, naisten terveysdata, Livevalmennuspalveluiden data ja samankaltaiset tiedot, joihin annat pääsyn toisesta palvelusta.
  • Internettoiminnan tai muun elektronisen verkon toiminnan tiedot, kuten käyttödata, jonka saamme kun käytät Palveluitamme. Tämä sisältää tiedot Palveluihin liittyvistä interaktioistasi ja laitteista ja tietokoneista, joilla käytät Palveluita.
  • Maantieteellinen sijaintidata, mukaan lukien GPS-signaalit, laiteanturit, Wi-Fi-tukiasemat ja linkkitornien tunnukset, jos olet antanut meille pääsyn näihin tietoihin.
  • Elektroniset, visuaaliset tai samankaltaiset tiedot, kuten profiilikuvasi ja muut kuvasi.
  • Ammatilliset tai työhön liittyvät tiedot, kuten kaikki tiedot (esim. nimi, sähköpostiosoite ja muut samankaltaiset tiedot), jotka työnantajasi antaa meille, jotta voimme kutsua sinut osallistumaan heidän työntekijöille tarjoamiinsa Fitbit-palveluihin tai määrittämään, täytätkö niiden ehdot.
  • Muut antamasi tiedot, kuten tilitiedot, esim. esittely tai asuinmaa, Palveluiden ominaisuuksia varten annetut tiedot, esim. herätyskello, tiedot ystävistäsi sekä ruoka-, paino-, uni-, vedenjuonti- tai naisten terveysseurantalokit, Livevalmennuspalveluiden data (peräisin joko sinulta tai valmentajalta), Palveluissa olevat viestit sekä laitteesi tallentamat tiedot, jotka saattavat vaihdella käyttämästäsi laitteesta riippuen.
  • Päätelmät, jotka on tehty yllä olevien tietojen, esim. poltettujen kaloreiden, kuljetun matkan, unitietojen ja yksilöllisten harjoitus- ja treenitavoitteiden, perusteella.

Emme koskaan myy käyttäjiemme henkilökohtaisia tietoja. Työskentelemme yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka tarjoavat meille mainontapalveluita Muiden tarjoamat analytiikka- ja mainontapalvelut ‑kohdassa kuvatulla tavalla. Jos haluat lisätietoja siitä, miten nämä yhteistyökumppanit keräävät dataa ja miten voit hallinnoida tietojesi käyttöä kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan osalta, lue Evästeiden käyttöä koskeva lausuntomme.

TÄHÄN KÄYTÄNTÖÖN TEHTÄVÄT MUUTOKSET

Ilmoitamme sinulle ennen kuin teemme olennaisia muutoksia tähän käytäntöön, ja annamme sinulle mahdollisuuden tarkistaa päivitetty käytäntö ennen kuin päätät, haluatko jatkaa Palveluiden käyttöä.

KEITÄ OLEMME JA MITEN VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä tai tarvitset apua yksityisyyden suojaa koskevien oikeuksiesi toteuttamiseen, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa data-protection-office@fitbit.com.

Jos asut ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, voit ottaa yhteyttä myös tähän osoitteeseen:

Fitbit International Limited
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock
Dublin 4, D04 V4X7, Ireland

Jos asut jossain muualla, voit ottaa yhteyttä tähän osoitteeseen:

Fitbit LLC
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
U.S.A.