Een abonnement op Nest Aware kopen en beheren

Als je een compatibel Google Nest-apparaat hebt, kun je een Nest Aware-abonnement toevoegen om de opgenomen videobeelden op te slaan. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen die bij je behoeften en voorkeuren passen.

Kosteloze proefperioden voor Nest Aware

Probeer een kosteloze proefperiode voor Nest Aware
  • Als je een compatibel apparaat instelt via de Google Home- of Nest-app, kun je 30 dagen lang een Nest Aware-abonnement proberen.
  • Na de proefperiode kun je een betaald abonnement op Nest Aware nemen, zodat je de abonnementsfuncties kunt blijven gebruiken. Er geldt een maximum van 1 kosteloze proefperiode per huis.
  • Nadat de proefperiode is gestart, kun je die niet meer annuleren. Wel kun je cameraopnamen en geluidsdetectie uitzetten als je wilt. Je kunt ook je videogeschiedenis en geluidsdetectiegebeurtenissen verwijderen via de app.
  • Je komt alleen in aanmerking voor een kosteloze proefperiode als je in een land woont waar abonnementen op Nest Aware verkrijgbaar zijn.
  • De specifieke Nest Aware-functies kunnen per regio en apparaat verschillen.
  • Je hebt een Google-account nodig om je aan te melden voor Nest Aware.

Je krijgt 30 dagen lang een voorproefje van het Nest Aware-abonnement. Bepaalde functies, zoals noodoproepen, zijn alleen beschikbaar bij een betaald Nest Aware-abonnement voor klanten die in de Verenigde Staten wonen.

Inbegrepen bij de proefperiode

Dit kun je tijdens de proefperiode:

• Intelligentere meldingen krijgen, zoals specifieke meldingen wanneer de Nest-camera een bekend of onbekend gezicht waarneemt.
    Opmerking: Bekend gezicht-meldingen zijn niet beschikbaar op Nest Cams die worden gebruikt in Illinois en zijn mogelijk niet beschikbaar op bepaalde Nest Cams in de EU.
  • In de Verenigde Staten kun je ook meldingen krijgen als het geluid van brekend glas of een rookmelder wordt herkend door je Google Nest-speakers of -schermen.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen ontvangen als daar beweging wordt waargenomen. Voor activiteitszones heb je geen Nest Aware-abonnement nodig bij de Nest Cam (batterij) of de Nest Doorbell (batterij). Als je activiteitszones wilt gebruiken met de Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor, Nest Doorbell (netvoeding) of Nest Hub Max, heb je een abonnement op Nest Aware nodig.
  • 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen (clips) gebruiken.
  • Heb je al een Nest Aware-abonnement met een langere videogeschiedenis gekocht, dan heb je na afloop van de proefperiode toegang tot de volledige videogeschiedenis die bij je abonnement hoort.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.
Controleren wanneer de proefperiode begint en eindigt
  • Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je je aanmelden voor de kosteloze proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware. Je moet hiervoor een geschikt product toevoegen aan de Home- of Nest-app. In sommige regio's is geen kosteloze proefperiode beschikbaar.
  • Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.
  • Je krijgt een melding in de app en ontvangt diverse e-mails waarin staat wanneer de proefperiode afloopt.
  • Opmerking: Als je via een van onze partners een Nest Aware-abonnement hebt genomen, kan het zijn dat de kosteloze proefperiode op dat moment is beëindigd. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Je kunt ook altijd via een webbrowser of in de app kijken wanneer de proefperiode afloopt:

Webbrowser

1. Ga naar store.google.com/subscriptions. Log in op je account, indien nodig.
    • Heb je meer dan één huis, dan gebruik je het dropdownmenu bovenaan om het huis te selecteren met de kosteloze proefperiode die je wilt bekijken.
  2. In het gedeelte Nest Aware zie je de datum waarop de proefperiode afloopt.
    • Als je je al hebt aangemeld voor een betaald abonnement, zie je de datum waarop de facturering van start gaat.
    • Als je geen datum ziet, heb je misschien geen kosteloze proefperiode.

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Nest Aware onder Functies.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Nest Aware.
Wat er gebeurt aan het eind van de proefperiode
  • Wil je de functies uit de proefperiode van Nest Aware blijven gebruiken, dan moet je een abonnement op Nest Aware nemen.
  • Als je al een abonnement via de Google Store hebt gekocht, gaat dat abonnement automatisch van start na afloop van de kosteloze proefperiode. Je hoeft verder niets te doen om Nest Aware te blijven gebruiken.
  • Als je geen Nest Aware-abonnement koopt voordat de proefperiode is afgelopen, stopt de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals herkenning van bekende gezichten, geluidsdetectie en opgenomen videogeschiedenis.
  • Met de Nest Cam (batterij) of de Nest Doorbell (batterij) kun je de inbegrepen 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen blijven gebruiken. Je hebt dan nog wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van de opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist. De geschiedenis van de geluidsdetectie verloopt uiteindelijk en wordt dan verwijderd.
Je kosteloze proefperiode opzeggen

Als je het abonnement tijdens de proefperiode opzegt, houd je Nest Aware nog tot het einde van de proefperiode. Na afloop worden er geen kosten in rekening gebracht. Je kunt de service altijd opnieuw activeren voordat de proefperiode voorbij is.

Abonneren op Nest Aware

Via de Google Store

Koop een Nest Aware-abonnement in de Google Store.

Via de Nest-app
  1. Koop Nest Aware op je Android-apparaat via de Nest-app.
  2. Installeer de Google Home-app om je aankoop van Nest Aware af te ronden.
  3. Volg in het gedeelte Google Home-app de stappen in Abonneren op Nest Aware.

Belangrijke informatie voordat je Nest Aware koopt:

1. Log in bij de Google Home-app met het Google-account dat je ook in de Nest-app gebruikt.
    • Tik op Instellingen Account om je account in de Nest-app te vinden.
  2. Selecteer in de Google Home-app het huis dat je wilt abonneren op Nest Aware.
    • Als je meer dan één huis in de app hebt, kun je de naam van een huis selecteren met de pijl-omlaag Pijl-omlaag in Google Home.
  3. Ga naar het gedeelte Apparaten van de Google Home-app om te checken of alle camera- en deurbelapparaten kloppen voor het huis.
Via de Google Home-app

Je kunt je abonneren via de Google Store, maar je kunt ook tijdens of na een kosteloze proefperiode van 30 dagen een abonnement op Nest Aware nemen via de Google Home-app op je Android-apparaat.

Opmerking: Nest Aware-abonnementen via de Google Home-app zijn alleen beschikbaar op Android-apparaten. Als je geen Android-apparaat hebt, kun je je abonneren via de Google Store.

1. Open de Google Home-app op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven in de Google Home-app op je foto om na te gaan of je bent ingelogd met het account waarmee je je wilt abonneren op Nest Aware.
  3. Tik in het overzicht van smartapparaten op Instellingen .
  4. Selecteer Nest Aware onder Functies.
  5. Tik op Abonneren.
    • Als je de kosteloze proefperiode voor Nest Aware nog niet eerder hebt gebruikt, zie je de optie om een kosteloze proefperiode van 30 dagen te starten. Nadat je de kosteloze proefperiode hebt gestart, zie je de optie om je te abonneren op Nest Aware.
  6. Kies je Nest Aware-abonnement.
  7. Kies facturering per maand of per jaar.
  8. Check je aankoop. Tik daarna op Abonneren.
    • Je krijgt een e-mail met een betalingsbewijs van Google Play.
    • Je beheert je abonnement op Nest Aware via Google Play.
Je abonnement begrijpen

Er zijn 3 soorten Nest Aware-abonnementen. Als je je abonnement wilt beheren, moet je eerst weten welk abonnementstype je hebt. Als je je Nest Aware-abonnementen wilt beheren, moet je in de Nest-app of de Google Home-app de eigenaar van het huis zijn. Afhankelijk van wanneer je het abonnement hebt aangeschaft, heb je Nest Aware (1e generatie), Nest Aware (2e generatie) of Nest Aware Plus (2e generatie).

Nest Aware (1e generatie) Nest Aware of Nest Aware Plus (2e generatie)
Abonnementsstructuur Afzonderlijke abonnementen voor elke camera in je huis Eén abonnement voor alle camera's in je huis
Betaalcyclus Per maand of per jaar Per maand of per jaar
Factureringsaccount

Als je de Nest-app vóór 19 augustus 2019 bent gaan gebruiken, heb je een Nest-account gemaakt om je Nest-producten te beheren.

Als je de Nest-app na 19 augustus 2019 bent gaan gebruiken, gebruik je al een Google-account.

Hiervoor heb je een Google-account nodig
In-app-beheer Kan worden beheerd via de Nest- of Home-app Kan worden beheerd via de Nest- of Home-app
Extra abonnementen toevoegen

Je kunt geen extra abonnementen meer kopen.

Je kunt bestaande abonnementen op Nest Aware (1e generatie) blijven verlengen als je een Google-account gebruikt om in te loggen bij de Nest-app.

Abonnementen worden toegepast per huis, niet per apparaat. Als je een extra abonnement wilt, moet je nog een huis aan je account toevoegen.
Beschikbaarheid Je huis moet zich bevinden in een land waar Nest Aware wordt ondersteund. Je huis moet zich bevinden in een land waar Nest Aware wordt ondersteund.
Partnerbeheer

Partnerabonnementen zijn niet meer beschikbaar voor Nest Aware (1e generatie).

Als je Nest Aware (1e generatie) via een van onze partners hebt gekocht, kan deze partner een ander beleid hebben dan wat je in dit artikel ziet. Neem contact op met de partner voor meer informatie over je abonnement.

Als je Nest Aware (2e generatie) via een van onze partners hebt gekocht, kan deze partner een ander beleid hebben dan wat je in dit artikel leest. Neem contact op met de partner voor meer informatie over je abonnement.

Meer informatie over belastingen voor je Nest Aware-abonnement

When you subscribe through Google Store in Canada, Mexico, or the US, your billing address determines your taxes. If you start your subscription and then move to a new home, there’s no tax change within your current billing period. Your new billing address determines your taxes for your next subscription payment.

The price of your subscription includes value-added tax (VAT) and goods and services tax (GST). For countries and regions where there’s VAT or GST, you don’t get charged more in taxes.

To check how much you paid in taxes, you can go to any of your invoices through Google Pay. These invoices show the taxes you pay for your subscription.

Het abonnement beheren

Nest Aware aan bestaande apparaten toevoegen

Als je de eigenaar van het huis in de Nest-app bent, kun je Nest Aware aan je huis toevoegen:

1. Ga naar je abonnementen.
  2. Selecteer Abonneren op Nest Aware.
  3. Kies een abonnement selecteer Volgende.
  4. Kies je betaalmethode selecteer Aankoop bevestigen.

Je abonnement gaat in na afloop van de kosteloze proefperiode of binnen 24 uur als de proefperiode al voorbij is.

Mobiele back-up

Heb je Nest Secure, ontdek dan hoe je mobiele back-up koopt of annuleert.

Overschakelen naar Nest Aware (2e generatie)

Als je een abonnement op Nest Aware (1e generatie) hebt, kun je overstappen naar een abonnement op de nieuwste versie van Nest Aware (2e generatie). Als je overstapt, krijg je een terugbetaling naar rato voor de ongebruikte tijd van je vorige abonnement.

Lees het volgende voordat je je abonnement opzegt of wijzigt:

• Je kunt geen Nest Aware-abonnementen (1e generatie) meer kopen.
  • Als je bent overgestapt op een Google-account, moet je minstens één actief abonnement hebben om Nest Aware (1e generatie) te houden.
  • Als je je abonnementen op Nest Aware (1e generatie) opzegt, kun je je niet opnieuw aanmelden voor Nest Aware (1e generatie). Ook raak je alle videogeschiedenis kwijt die je niet in de app hebt opgeslagen. Sla fragmenten op van videogeschiedenis die je wilt bewaren voordat je je abonnement opzegt.
  • Je kunt geen extra abonnementen op Nest Aware (1e generatie) toevoegen, maar je kunt voor één lage prijs overstappen op een Nest Aware-abonnement voor alle camera's in huis.

Zo schakel je over naar Nest Aware (2e generatie):

1. Zorg dat je bent overgestapt naar een Google-account.
  2. Sla je videogeschiedenis op. Gebruik de exportfunctie op home.nest.com om alle beelden te downloaden of clips te maken en op te slaan. Klik hier voor gedetailleerde instructies. Het kan even duren voordat het bestand is gemaakt. Dit is afhankelijk van hoeveel geschiedenis je hebt bewaard.
  3. Ga naar je abonnementen.
  4. Selecteer Aan de slag voor het abonnement dat je wilt updaten.
  5. Kies een abonnement selecteer Volgende.
  6. Kies een betaalcyclus selecteer Volgende.
  7. Check of de gegevens op de betaalpagina juist zijn en selecteer Aankoop bevestigen.
Schakelen tussen een Nest Aware-basisabonnement en een Nest Aware Plus-abonnement

Zo kun je upgraden naar Nest Aware Plus:

1. Ga naar store.google.com/subscriptions.
  2. Selecteer Upgraden naar Nest Aware Plus of tik op het icoon met 3 stippen More naast het abonnement en daarna op Abonnement wijzigen.
  3. Selecteer Nest Aware Plus.
  4. Klik of tik op Volgende.
  5. Bekijk het abonnement en klik of tik op Aankoop bevestigen.

Zo kun je downgraden van Nest Aware Plus naar een Nest Aware-basisabonnement:

1. Ga naar store.google.com/subscriptions.
  2. Selecteer naast het abonnement het icoon met 3 stippen More en daarna Abonnement wijzigen.
  3. Selecteer Nest Aware.
  4. Klik of tik op Volgende.
  5. Bekijk het abonnement en klik of tik op Aankoop bevestigen.

Belangrijk:

• Je kunt de factureringscyclus van je abonnement niet wijzigen van maand in jaar of andersom.
  • Van Nest Aware (2e generatie) kun je altijd upgraden naar Nest Aware Plus.