Gebruikers van Google Podcasts Manager kunnen hun podcasts nu naar YouTube uploaden via RSS-upload. Hier vind je meer informatie.

Verklarende woordenlijst

Crawlen
Google crawlt (bezoekt) RSS-feeds en webpagina's met software die crawlers wordt genoemd. Google gebruikt de FeedFetcher-user-agent om RSS-feeds op te halen.
Dubbele feed
Als Google denkt dat meerdere RSS-feeds dezelfde podcast beschrijven, wordt er slechts één weergegeven. Alle andere feeds worden beschouwd als dubbele feeds. Meer informatie.
Feedgroep of feedcluster
Een groep van één of meer feeds die volgens Google één serie beschrijven. De leden van een feedgroep worden door Google gekozen. Meer informatie.
Google Podcasts-platforms
Alle Google-services, -apps of -apparaten waarop een gebruiker naar podcasts kan zoeken en luisteren. Bijvoorbeeld: Google Zoeken, de Google Podcasts-app voor mobiele telefoons en Google Home. Meer informatie.
Index, Google-index
De Google-index (in het kort ook wel de index genoemd) is de lijst met bekende podcasts (en webpagina's) van Google die aan gebruikers worden weergegeven. Het werkwoord indexbetekent dat een podcast (of webpagina) in de index wordt geplaatst nadat deze is gevonden en geparseerd. Nadat Google een RSS-feed heeft gecrawld en de feed geen fouten bevat, indexeert Google de feed en kan deze worden weergegeven aan mensen die zoeken op Google.
Weergegeven feed
De RSS-feed die door Google Podcasts wordt weergegeven voor een bepaalde serie. Dit is de feed die Google beschouwt als de meest representatieve feed voor die podcast in de feedgroep van de podcast. Meer informatie.
Serie
Een serie beschrijft een podcast die beschikbaar is voor luisteraars op Google Podcasts. Een serie in Podcasts-manager stelt een specifieke serie op Google Podcasts voor en laat luistergegevens zien voor die Google Podcasts-serie. Bekijk hieronder meer informatie over series.
Geverifieerde feed
Een weergegeven feed waarvoor iemand het eigendom heeft geverifieerd. Je moet het eigendom van een feed verifiëren om een serie toe te voegen aan Podcasts-manager. Als de weergegeven feed voor die serie wordt gewijzigd, (en de nieuw weergegeven feed nog niet is geverifieerd door een lid van de Podcasts-manager-serie), moet een lid van de serie het eigendom van de feed verifiëren zodat je gegevens van de nieuwe feed kunt zien.

Meer over series

Je maakt een serie in Google Podcasts-manager om je serie op Google Podcasts bij te houden. Je maakt een serie in Podcasts-manager door te verifiëren dat je de eigenaar bent van de feed die momenteel wordt weergegeven op Google Podcasts. Hier volgt een overzicht van de verschillen in de term serie wanneer deze wordt gebruikt in Google Podcasts en in Google Podcasts-manager:

Google Podcasts Google Podcasts-manager
Definitie Een podcast die luisteraars kunnen afspelen of waarop luisteraars zich kunnen abonneren. De entiteit in Podcasts-manager die overeenkomt met een serie op Google Podcasts.
Gebruik Hiermee kunnen luisteraars podcasts en afleveringen vinden, afspelen of zich erop abonneren via vele Google-services, zoals Google Zoeken, de Google Assistent en Google Home. Geen beheermogelijkheden voor de eigenaar van de serie (geen concept van een eigenaar van de serie). Levert luisterstatistieken voor de bijbehorende serie op Google Podcasts. Biedt ook beperkte beheerfuncties voor de serie op Google Podcasts.
Eigendom Het concept van eigendom is niet van toepassing op series op Google Podcasts. Een gebruiker moet het eigendom van de weergegeven feed aantonen om de bijbehorende serie op Google Podcasts-manager te maken of te claimen.
Hoe een serie gemaakt wordt

Er wordt een serie in Google Podcasts gemaakt als Google een RSS-feed vindt en deze leest als een geldige, niet-geblokkeerde podcast die Google nog niet kent. Google kan een RSS-feed op twee manieren vinden:

• Door het web normaal te crawlen
  • Als iemand Google expliciet op de hoogte stelt van de feed.

Een Google Podcasts-gebruiker bewijst dat hij of zij eigenaar is van een weergegeven feed op Google Podcasts. De serie op Google Podcasts-manager wordt dan definitief gemaakt en gekoppeld aan die Google Podcasts-serie, ook als de weergegeven feed verandert.

Hoe wordt een serie gedefinieerd Een of meer geldige en niet geblokkeerde RSS-feeds die volgens Google dezelfde podcast beschrijven. Een (slechts één) van deze feeds wordt weergegeven op Google Podcasts. Meer informatie Als er een serie wordt gemaakt in Podcasts-manager, wordt deze altijd gekoppeld aan dezelfde serie op Google Podcasts, zelfs als de weergegeven feed verandert. Als de weergegeven feed echter verandert, moet een gebruiker van de serie in Podcasts-manager het eigendom van de nieuw weergegeven feed verifiëren om gegevens uit die feed te kunnen zien. Meer informatie

Hier is een voorbeeld van een serie die wordt gevonden en weergegeven op Google Podcasts. Daarna wordt de serie geclaimd in Podcasts-manager.

Google Podcasts Podcasts-manager
1. Google heeft de feeds nog niet gevonden. De serie bestaat niet op Google Podcasts.

Google Podcasts-serie: Geen

Lijst met feeds*:

• myshow_2019.xml
  • myshow_top10.xml
  • myshow_2020.xml
Serie in Podcasts-manager: Geen
2. Google vindt de feeds, kiest een van de feeds als beste vertegenwoordiger van de serie en geeft die feed weer.

Google Podcasts-serie: mijn serie

Lijst met feeds*:

• myshow_2019.xml
  • myshow_top10.xml
  • myshow_2020.xml Weergegeven feed
Serie in Podcasts-manager: Geen
3. De gebruiker claimt het eigendom van de feed in Podcasts-manager, waardoor de bijbehorende serie op Podcasts-manager wordt gemaakt.

Google Podcasts-serie: mijn serie

Lijst met feeds*:

• myshow_2019.xml
  • myshow_top10.xml
  • myshow_2020.xml Weergegeven feed

Podcasts-manager-serie: mijn serie

Feedgeschiedenis*:

• myshow_2020.xml Weergegeven feed
4. De nieuwe feed wordt weergegeven. Google bepaalt dat deze feed een betere weergave is van de serie. Als Google besluit dat de momenteel weergegeven feed nog steeds de beste weergave is, verandert de weergegeven feed niet.

Google Podcasts-serie: mijn serie

Lijst met feeds*:

• myshow_2019.xml
  • myshow_top10.xml
  • myshow_2020.xml
  • myshow reeks21.xml Weergegeven feed

Podcasts-manager-serie: mijn serie

Feedgeschiedenis*:

• myshow reeks21.xml Weergegeven feed
  • myshow_2020.xml Eerder weergegeven feed

* De feedgroep voor een bepaalde podcast is volgens Google Podcasts niet openbaar.

De geverifieerde feedlijst voor een serie in Podcasts-manager is zichtbaar voor iedereen met leestoegang tot de serie. De Podcasts-manager-groep is een subset van de Google Podcasts-platformgroep en bestaat uit alle weergegeven, geverifieerde feeds sinds de serie werd gemaakt in Podcasts-manager.