Den side, du har anmodet om, er ikke tilgængelig på dit sprog i øjeblikket. Du kan vælge et andet sprog nederst på siden eller få en øjeblikkelig oversætte af en hvilken som helst webside til et valgfrit sprog ved hjælp af Google Chromes indbyggede oversættelsesfunktion.

Anbefalte fremgangsmåter for å unngå å sende personlig identifiserende informasjon (PII)

I henhold til retningslinjene for Googles annonseprodukter er det forbudt for publisister å sende data til Google som Google kan bruke eller gjenkjenne som personlig identifiserende informasjon. Dette er av hensyn til sluttbrukernes personvern. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen anbefalte fremgangsmåter knyttet til ulike aspekter ved utformingen av et nettsted. Ved å følge disse fremgangsmåtene kan du redusere sjansen for at personlig identifiserende informasjon tas med i nettadressen du sender til Google.

1. Skjemaimplementering (bruk POST i stedet for GET)
  2. Nettadresseordninger
  3. Linker i e-poster
  4. Søkeord for målrettingsformål

Skjemaimplementering (bruk POST i stedet for GET)

Med HTTP-protokollen kan skjemaer sendes inn som GET eller POST. POST er den foretrukne metoden for å sende inn skjemaer. Hvis du bruker GET, blir skjemaets parametere tatt med i nettadressen i adressefeltet (detaljert forklaring). Hvis det ligger Google-annonser på siden som vises etter innsending av skjemaet, blir både nettadressen og skjemaets parametere sendt til Google som en del av annonseforespørselen.

Sjekk metoden for skjemainnsending

Se etter method="get" i HTML-koden i skjemaet. Hvis det ikke er definert noen metode, brukes get som standard. I de fleste tilfeller kan du kontrollere dette ved å se på kildekoden.

Når skjemaet blir sendt inn, vises i tillegg de oppgitte verdiene i nettadressen for siden som vises etter innsending.

Løsning: Oppdater metoden for skjemainnsending

Oppdater skjemataggen slik at du bruker method="post" i stedet for get. Husk å kontrollere at skjemaet fortsetter å fungere som forventet, etter at denne endringen er gjort.

Tilbake til toppen

Nettadresseordninger

På noen nettsteder, spesielt de med brukerprofiler eller brukerpålogging, brukes det nettadressemønstre som inneholder personlig identifiserende informasjon (PII) som en del av utformingen. Et nettsted med brukerpålogging kan for eksempel ha en «Mine innstillinger»-side med en nettadresse av denne typen: site.com/settings/sample@email.com.

Dette kan føre til at annonser på disse sidene sender PII fra slike nettadresser til Google.

Sjekk nettadresser for PII

Naviger rundt på nettstedet og se om nettadressene inneholder PII. De vanligste sidene med PII i nettadressestrengen er profilsider, innstillinger, kontoer, varsler, chatmeldinger, e-post, registrering og pålogging samt andre linker som ser ut til å være tilknyttet brukerens informasjon.

Løsning: Erstatt PII med UUID-er

I de fleste av disse tilfellene kan du erstatte PII i nettadressen med en unik nettstedsspesifikk identifikator (bakgrunn) eller en UUID.

Du kan for eksempel endre site.com/settings/sample@email.com til site.com/settings/43231, der 43231 er et nummer som unikt identifiserer kontoen med adressen sample@email.com.

Tilbake til toppen

Linker i e-poster

E-post blir ofte brukt i bekreftelsesøyemed som et trinn i registreringsprosesser. Noen av disse bekreftelses-e-postene kan ha personlig identifiserende informasjon (PII) i bekreftelses- eller registreringslinken. Her er et eksempel: site.com/confirm?email=sample@email.com&token=413203.

Hvis nettadressen for bekreftelsessiden inneholder PII og siden er vert for annonser, kan PII bli tatt med i annonseforespørselen. Dette er også tilfelle med registreringer for nyhetsbrev og «Jeg har glemt passordet»-linker.

Sjekk e-poster for PII

Registrer deg for å opprette en konto. Sjekk om nettadressen i bekreftelses-e-posten inneholder e-postadressen eller annen PII.

Løsning: Oppdater nettadresseordningen

Løsning: Løsningen som står oppført under Nettadresseordninger i denne artikkelen, gjelder også her. Nettstedet skal fjerne PII fra linken og bruke identifikatorer eller tokener for å knytte bekreftelses-e-posten til brukerkontoen.

Tilbake til toppen

Søkeord for målrettingsformål

Publisister bruker ofte nøkkelverdier og søkeordmålretting for å målrette annonser mot bestemte plasseringer på en side eller – i noen tilfeller – mot bestemte brukere. Ettersom parameterne for søkeord og nøkkelverdier, for ikke å glemme verdiene som overføres til parameterne, blir valgt av publisisten, må publisisten være nøye med å påse at disse ikke inneholder personlig identifiserende informasjon.

Kjør rapporter for å sjekke nøkkelverdier

Kjør en rapport i annonsetjeneren din for å finne ut hvilke verdier som inngår i feltet for målretting mot nøkkelverdier. Kontroller kildekoden på sidene dine for å se hva du samler inn i nøkkelverdiene i taggene dine.

Løsning: Fjern målrettingsparametere

Fjern målrettingsparameteren fra både annonsetaggene og annonsetjeneren, eller endre målrettingsverdiene slik at det ikke overføres PII i annonseforespørselen.

Tilbake til toppen