Pràctiques recomanades per evitar l'enviament d'informació d'identificació personal (IIP)

Amb l'objectiu de protegir la privadesa de l'usuari final, les polítiques dels productes publicitaris de Google estableixen que els editors no han de transferir a Google cap dada que Google pugui utilitzar o reconèixer com a informació d'identificació personal (IIP). Aquest article explica algunes pràctiques recomanades en diversos aspectes del disseny de pàgines, a fi de reduir el risc que s'inclogui IIP a l'URL que transferiu a Google.

1. Implementació de formularis (utilitzeu POST en lloc de GET)
  2. Esquemes d'URL
  3. Enllaços en correus electrònics
  4. Paraules clau per a finalitats de segmentació

Implementació de formularis (utilitzeu POST en lloc de GET)

El protocol HTTP permet que els formularis s'enviïn amb els mètodes GET o POST. POST és el mètode preferit per enviar formularis. Si s'utilitza GET, els paràmetres del formulari acabaran formant part de l'URL a la barra d'adreces (explicació detallada). Si hi ha anuncis de Google a la pàgina de postenviament, l'URL que inclou els paràmetres del formulari s'enviarà a Google com a part de la sol·licitud d'anunci.

Comprovar el mètode del formulari

Cerqueu method="get" a l'HTM del formulari. Si no hi ha cap mètode definit, el mètode predeterminat és get. En la majoria dels casos, això es pot comprovar consultant el codi font.

A més, quan el formulari s'envia, els valors introduïts es mostren a l'URL de la pàgina de postenviament.

Solució: actualitzeu el mètode del formulari

Actualitzeu l'etiqueta del formulari per utilitzar method="post" en lloc de get. Assegureu-vos de validar que el formulari continuï funcionant tal com s'espera després de fer aquest canvi.

Torna a dalt

Esquemes d'URL

Alguns llocs web, especialment els que tenen perfils d'usuari o requereixen inici de sessió, fan servir patrons d'URL que inclouen IIP com a part del disseny. Per exemple, pot ser que un lloc web que requereixi inici de sessió inclogui una pàgina "La meva configuració" amb un URL semblant a aquest: site.com/settings/sample@email.com.

Els anuncis que es mostren a les pàgines resultants poden acabar enviant a Google la IIP d'aquests URL.

Comprovar si els URL contenen IIP

Navegueu pel lloc web i observeu els URL per veure si contenen IIP. Les pàgines més comunes que contenen IIP a la cadena d'URL són, entre d'altres, les pàgines de perfil, configuració, compte, notificacions/alertes, missatges/correu, registre/subscripció, inici de sessió i altres enllaços que sembla que estan associats a la informació d'usuari.

Solució: substituïu la IIP per UUID

En la majoria dels casos, la IIP de l'URL es pot substituir per un identificador únic específic del lloc web (en segon pla) o per un identificador únic universal (UUID).

Per exemple, site.com/settings/sample@email.com es pot substituir per site.com/settings/43231, on 43231 és un número que identifica de manera única el compte amb l'adreça sample@email.com.

Torna a dalt

Enllaços en correus electrònics

El correu electrònic s'utilitza sovint per a la verificació com a part dels processos de registre i subscripció en un lloc web. Alguns d'aquests correus electrònics de verificació inclouen IIP a l'enllaç de confirmació/registre. Per exemple, site.com/confirm?email=sample@email.com&token=413203.

Si l'URL de la pàgina de confirmació conté IIP i la pàgina allotja anuncis, pot ser que aquesta IIP acabi a les sol·licituds d'anunci. Això també passa als enllaços de registre a butlletins d'informació i de recuperació de contrasenya.

Comprovar si els correus electrònics contenen IIP

Registreu-vos en un compte. Comproveu si l'URL del correu electrònic de verificació/confirmació inclou l'adreça electrònica o qualsevol altra IIP.

Solució: actualitzeu l'esquema d'URL

Solució: la solució que es mostra a la secció Esquemes d'URL d'aquest article també s'aplica aquí. El lloc web ha de treure la IIP de l'enllaç i ha d'utilitzar identificadors o testimonis per associar el correu electrònic de verificació al compte d'usuari.

Torna a dalt

Paraules clau per a finalitats de segmentació

Sovint, els editors utilitzen parells clau-valor i segmentació per paraules clau a fi de segmentar per emplaçaments específics d'una pàgina o, en alguns casos, per usuaris concrets. Com que és l'editor qui tria els paràmetres de les paraules clau i dels parells clau-valor, juntament amb els valors transferits als paràmetres, ha d'assegurar-se que no incloguin IIP.

Executar informes per comprovar parells clau-valor

Executeu un informe al servidor d'anuncis per als valors del camp de segmentació per parells clau-valor. Comproveu el codi font de les pàgines per veure què recolliu als parells clau-valor de les etiquetes.

Solució: traieu els paràmetres de segmentació

Traieu el paràmetre de segmentació tant de les etiquetes d'anunci com del servidor d'anuncis, o bé canvieu els valors de segmentació perquè no es transfereixi IIP a la sol·licitud d'anunci.

Torna a dalt