Spela in ljud på en Pixel-telefon

Du kan spela in och spara ljud, omvandla talat ljud till sökbara ord på skärmen och söka i inspelade ljudfiler. Appen Ljudinspelare fungerar på Pixel 3 och senare Pixel-modeller.

Tillgängliga språk för transkription i realtid

• Pixel 3 till Pixel 5a: amerikansk engelska, brittisk engelska, singaporiansk engelska, irländsk engelska, australisk engelska, japanska, tyska, franska
  • Pixel 6 eller senare, inklusive Fold: amerikansk engelska, brittisk engelska, singaporiansk engelska, irländsk engelska, australisk engelska, japanska, tyska, franska, italienska, spanska, latinamerknsk spanska, kanadensisk franska, indisk engelska, mandarin och hindi.

Skapa eller radera en inspelning på telefonen

1. Öppna appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten .
  2. Tryck på Spela in Spela in .
    • Enheten spelar in även om skärmen försätts i viloläge.
    • Meddelandet Inspelning pågår visas i dina aviseringar medan du spelar in.
    • Du kan spela in upp till 18 timmar på en enda inspelning.
  3. Tryck på Paus Pausa när du är klar.
  4. Tryck på Spara eller Radera.
  5. Om du vill ge inspelningen ett namn trycker du på inspelningen följt av Meny Mer följt av Byt namn.
Redigera en inspelning
Du kan klippa ned inspelningen via ljudspåret eller via transkriptionen.

Spara ett avsnitt

1. Klicka på inspelningen du vill redigera följt av Redigera .
  2. Välj den del av ljudet eller transkriptionen som du vill behålla.
  3. Tryck på Beskär följt av Spara kopia.
  4. Ge filen ett namn.
  5. Tryck på OK.

Ta bort ett avsnitt

1. Klicka på inspelningen du vill redigera följt av Redigera .
  2. Välj den del av ljudet eller transkriptionen som du vill klippa bort.
  3. Tryck på Ta bort följt av Spara kopia.
  4. Ge filen ett namn.
  5. Tryck på OK.
Sätta etikett när olika personer talar i en inspelning (Pixel 6 och senare, inklusive Fold)
Obs! Talaretiketter är endast tillgängliga på engelska.
Du kan ange när olika personer talar i en transkription av en inspelning. Appen Ljudinspelare identifierar automatiskt olika talare och ger dem etiketterna 1, 2, 3 osv.

Aktivera och inaktivera talaretiketter

1. Öppna appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
  3. Tryck på inställningarna för Ljudinspelare följt av Talaretiketter.
  4. Tryck på Ja, aktivera  när du uppmanas att göra det.
  5. Du kan gå tillbaka och inaktivera Talaretiketter i inställningarna för Ljudinspelare.

Uppdatera talaretiketter

1. Välj Redigera talaretiketter redigera anteckning i transkriptionsvyn.
  2. Välj rullgardinsmenyn bredvid talaretiketten du vill ändra.
  3. Om du vill tillämpa ändringarna för det aktuella stycket trycker du på Byt namn, Skapa en ny talare eller andra etiketter.
  4. Tryck på Spara för att göra ändringen.
Tips! Om du ändrar en talaretikett för ett enskilt stycke i transkriptionen ändras inte samma talaretiketter i andra stycken.

Dela upp ett stycke för att uppdatera talaretiketter

1. Tryck på Redigera redigera anteckning för valfri inspelning följt av Dela här.
  2. Du kan skapa två avsnitt av ett enda stycke och göra ytterligare ändringar av talaretiketterna.

Söka efter talaretiketter

Du kan söka efter personer i en transkription med sökfunktionen på startskärmen för Ljudinspelare:

1. Tryck på Sök .
  2. Skriv namnet på personen du letar efter.
  3. Scrolla igenom listan över alla sökresultat.

Du kan även söka efter namn på talare i en viss inspelning:

1. Tryck på en befintlig inspelning.
  2. Tryck på Transkription nere till höger.
  3. Tryck på Sök .
  4. Skriv namnet på personen du letar efter.

Dela talaretiketter tillsammans med transkription

Talaretiketter är synliga när du delar transkriptionen av en inspelningen via ett videoklipp, en textfil eller ett Google-dokument. Läs mer om hur du delar inspelningar.

Så här hanterar Ljudinspelare din data för talaretiketter

Om du aktiverar talaretiketter analyseras dina ljudinspelningar i Ljudinspelare för att identifiera och sätta etikett på enskilda talare i transkriptionerna. Ljudinspelare gör då följande:

• sammanställer modeller av rösterna som identifieras i inspelningen på enheten
  • sätter en generisk etikett på varje röst som identifieras (till exempel Person 1, Person 2)
  • jämför rösterna i hela inspelningen så att det står vad vilken röst sa och när i transkriptionen.

Ovanstående steg sker på telefonen eller surfplattan och de genererade talaretiketterna sparas i transkriptionen. Observera att röstmodellerna som nämns ovan kan anses vara biometrisk data i vissa länder eller regioner.

Policy för lagring och borttagning av röstmodeller

Röstmodellerna som används för att generera talaretiketter lagras tillfälligt på enheten tills alla talaretiketter i transkriptionen är på plats. Sedan raderas modellerna (vanligtvis inom några minuter).

Sök i inspelningar eller läs transkriptioner

Du kan söka efter ord, fraser eller ljud, till exempel musik eller applåder. Du kan även hitta den exakta tidpunkten då ordet sades eller ljudet hördes.

Så här söker du i en inspelning:

• Tryck på en inspelning följt av Sök Sök.

Så här läser du transkriptionen av en inspelning:

• Tryck på inspelningen följt av tryck på Transkription.
Få en sammanfattning av dina transkriberade inspelningar

Du kan få en sammanfattning av dina inspelade konversationer, intervjuer och presentationer. Den här sammanfattningen är AI-genererad. Läs mer om Googles policyer för generativ AI.

Obs!

• Den här funktionen är endast tillgänglig för transkriptioner på Pixel 8 Pro och på engelska.
  • Den här funktionen sammanfattar transkriptionsinnehållet med en stor språkmodell. Du får uppmaningen Ladda ned modell för att fortsätta.
  1. När du har sparat en inspelning visas knappen Sammanfatta i transkriptionsavsnittet.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att samtycka.
  3. Tryck på Sammanfatta.
  4. Tryck på Utöka om du vill utöka eller komprimera sammanfattningen.
  5. Om du får ett felmeddelande försöker du med en annan inspelning baserat på felet du fick. Funktionen fungerar bäst på medellånga inspelningar och använder begränsningar i säkerhetsfunktioner för att blockera skadligt innehåll.

Tips! När du har samtyckt trycker du på Sammanfatta för att generera en sammanfattning av transkriptionen. Du kan när som helst utöka eller komprimera sammanfattningen.

Dela inspelningar
Dina inspelningar är endast tillgängliga på din telefon eller surfplatta från Pixel om du inte väljer att
  • aktivera säkerhetskopiering
  • dela inspelningarna
  • kopiera inspelningarna till en annan app
  • spara inspelningarna någon annanstans, till exempel på Google Drive.

Tips! Om du aktiverar behörigheter kan andra appar använda dina inspelningar. Läs mer om hur du styr appbehörigheter.

Dela en inspelningslänk med andra

Viktigt! Inspelningar och länkar som säkerhetskopieras i ditt Google-konto är privata som standard. Om du väljer att dela en inspelning offentligt kan alla få åtkomst till den.

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck länge på en inspelning.
  3. Tryck på Dela Dela följt av Länk.
  4. Välj vilka du vill dela länken med:
    • Offentlig
    • Dela med vissa personer
    • Privat i ditt konto

Tips!

• Det går bara att dela en inspelning med e-postadresser som är kopplade till ett Google-konto.
  • När du delar en inspelning med någon får hen en avisering via e-post.

Dela en inspelningsfil till en annan app eller dela den som textfil

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck länge på en inspelning.
  3. Tryck på Dela Dela följt av Fil.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ljud
    • Transkription
  5. Välj appen du vill använda för att dela filen.

Skapa ett videoklipp av inspelningen

Du kan skapa videoklipp av inspelningen på upp till fem minuter.

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på inspelningen du vill dela.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Skapa videoklipp.
  4. Om du vill anpassa ett videoklipp trycker du på:
    • Innehåll följt av Transkription och vågform eller Vågform.
    • Layout följt av Kvadrat, Stående eller Liggande.
    • Tema följt av Mörkt tema eller Ljust tema.
  5. Tryck på Skapa när du är klar.
  6. Om du vill spara videoklippet trycker du på Spara på enhet.
  7. Om du vill dela videoklippet trycker du på Dela och väljer appen du vill använda.
  8. Om du inte vill spara eller dela trycker du på Klar.

Dela eller spara en transkription i Google-dokument

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på en inspelning som du vill kopiera.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Kopiera transkription till Google Dokument.
  4. Välj det Google-konto du vill kopiera en transkription till.

Tips! Om du vill ändra delningsinställningarna trycker du på Dela följt av Ändra.

Dela eller spara en transkription som en textfil

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck länge på en inspelning.
  3. Tryck på Dela Dela följt av Transkription (.txt).
Identifiera språk för transkription (Pixel 6 och senare)

Du kan ställa in ljudinspelaren på att känna igen och transkribera ett språk.

1. Öppna appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
  3. Tryck på inställningarna för Ljudinspelare.
  4. Välj transkriptionsspråk.
  5. Tryck på Identifiera språk.

När du startar en inspelning identifierar ljudinspelaren automatiskt språket du valde.

Tips!

• Tryck på Transkription om du vill ändra från Ljud till Transkription. På transkriptionsskärmen visas meddelandet Identifiera automatiskt och det valda språket.
  • Om du spelar in fler än ett språk under en session transkriberar ljudinspelaren det språk som talas mest.
Transkribera en inspelning igen

Du kan transkribera en befintlig inspelning igen med appen Ljudinspelare.

1. Öppna appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på inspelningen som du vill transkribera om.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Transkribera igen.
  4. Välj språk.

Tips! Du kan transkribera ljudfiler på Googles servrar på nytt.

Språk som du kan välja

De språk som Ljudinspelare för närvarande har stöd för är följande:

• bengali (Bangladesh)
  • bulgariska (Bulgarien)
  • kinesiska, mandarin (förenklad, Kina)
  • kinesiska, mandarin (traditionell, Taiwan)
  • tjeckiska (Tjeckien)
  • danska (Danmark)
  • holländska (Nederländerna)
  • engelska (Australien)
  • engelska (Indien)
  • engelska (Singapore)
  • engelska (Förenade kungariket)
  • engelska (USA)
  • finska (Finland)
  • franska (Kanada)
  • franska (Frankrike)
  • tyska (Tyskland)
  • hindi (Indien)
  • ungerska (Ungern)
  • indonesiska (Indonesia)
  • italienska (Italien)
  • japanska (Japan)
  • kannada (Indien)
  • khmer (Kambodja)
  • koreanska (Sydkorea)
  • malayalam (Indien)
  • marathi (Indien)
  • portugisiska (Brasilien)
  • ryska (Ryssland)
  • kinyarwanda (Rwanda)
  • swati (Sydafrika)
  • sesotho (Sydafrika)
  • spanska (Spanien)
  • spanska (USA)
  • svenska (Sverige)
  • tamil (Indien)
  • telugu (Indien)
  • tswana (Sydafrika)
  • turkiska (Turkiet)
  • tsonga (Sydafrika)
  • venda (Sydafrika)
  • vietnamesiska (Vietnam)
  • xhosa (Sydafrika)
Fästa favoritinspelningar

Du kan hitta dina favoritinspelningar enklare genom att fästa dem högst upp på ljudinspelarens startskärm.

1. Öppna appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på en inspelning.
  3. Tryck på Favorit högst upp på skärmen.
    Tips! Meddelandet Sparad som favorit. visas längst ned i inspelningen.
  4. Favoriter är grupperade i en mapp högst upp på ljudinspelarens startskärm.
    Tips! Du kan se det totala antalet favoritinspelningar till höger om den här mappen.

Tryck på Favoriter för att visa alla fästa favoriter.

Blockera e-post från någon som har skickat en länk till en inspelning

Blockera någon som skickar en inspelning till dig

Om du vill blockera någon som skickar dig en inspelning måste du blockera dem från att skicka e-post till ditt Gmail-konto. Läs mer om hur du blockerar användare i Gmail.

Det här händer när du blockerar någon

• Du får inte e-postaviseringar från den blockerade personen.
  • Den blockerade personen kan bara dela inspelningar med dig manuellt.
  • Den blockerade personen kan inte kontakta dig via några av dina andra Google-tjänster, till exempel Foto.

Se vem du har blockerat

Du kan se vilka konton du har blockerat i blockeringslistan.
Så här återaktiverar du någon:
  1. Öppna listan över blockerade användare på datorn.
  2. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid kontot som du vill återaktivera.
Säkerhetskopiera och visa inspelningar i Google-kontot (Pixel 3 eller senare, inklusive Fold)

Med säkerhetskopiering och synkronisering sparas inspelningarna automatiskt i Google-kontot på recorder.google.com. Om du loggar in på kontot hittar du dina inspelningar från alla enheter där. Du kan välja att säkerhetskopiera och synkronisera vissa inspelningar och hålla andra inspelningar privata på Pixel-telefonen. Läs mer om hur du använder ljudinspelaren utan konto.

Obs! Lagringsutrymmet delas mellan Foto, Drive, Gmail och andra tjänster. Om du använder allt lagringsutrymme kan du inte säkerhetskopiera nya filer. Du kan få mer lagringsutrymme eller frigöra utrymme med Google One. Läs mer om hur du köper mer lagringsutrymme.

Aktivera eller inaktivera säkerhetskopiering och synkronisering

Viktigt! Om du väljer att säkerhetskopiera och synkronisera säkerhetskopieras dina inspelningar utanför enheten. Säkerhetskopierade inspelningar hålls privata i Google-kontot som standard. Läs mer om integritetspolicyn för Google-konton.

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
    • Ställ in vilket Google-konto som inspelningarna ska säkerhetskopieras till: Välj kontonamnet.
      • Obs! När du skapar en inspelning kopplas den till det valda Google-kontot. Det går inte att byta kontot senare.
  3. Tryck på inställningarna för Ljudinspelare följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  4. Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Ändra inställningar för säkerhetskopiering

Visa och synkronisera säkerhetskopierade inspelningar

Du hittar alla inspelningar som har säkerhetskopierats till Google-kontot på recorder.google.com.

Så här synkroniserar du inspelningar som finns i Google-kontot men inte på Pixel-enheten:

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Uppdatera skärmen genom att svepa nedåt någonstans på den.

Om du använder ljudinspelaren med olika Google-konton kan du byta konto och öppna inspelningsbiblioteket i respektive konto. Det går bara att öppna inspelningsbiblioteket för ett Google-konto i taget.

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
  3. Tryck på Visa fler Nedåtpil bredvid kontouppgifterna.
  4. Tryck på Google-kontot med inspelningarna du vill se.

Hitta inspelningar som saknas

Om en inspelning inte har säkerhetskopierats till ett konto kanske den skapades och sparades innan kontot lades till. Så här hittar du inspelningar som inte har säkerhetskopierats:

Obs! Det går inte att migrera inspelningar till ett annat konto.

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
  3. Tryck på Visa fler Nedåtpil bredvid kontouppgifterna.
  4. Tryck på Använd utan konto.
Korrigera text i transkriptioner
Du kan ändra eller ta bort ett ord i taget i en transkription.
  1. Tryck på en inspelning som du vill redigera följt av Transkription.
  2. Tryck länge på ordet som du vill ändra.
  3. Tryck på Redigera ord.
  4. Ändra ordet till det du vill använda.
  5. Tryck på Spara.
Använda Ljudinspelare utan ett Google-konto (Pixel 3 eller senare, inklusive Fold)

Du kan använda ljudinspelaren utan Google-konto så att inspelningar hålls privata på Pixel-enheten. Om säkerhetskopiering och synkronisering är aktiverat använder enheten appen Ljudinspelare för att lagra inspelningar, även om den inte är kopplad till ett Google-konto.

Så här använder du ljudinspelaren utan konto:

1. Öppna Ljudinspelare Appen Ljudinspelare på enheten.
  2. Tryck på profilfotot eller initialen för kontot.
  3. Tryck på Visa fler Nedåtpil bredvid kontouppgifterna.
  4. Tryck på Använd utan konto.
Hitta och hantera inspelningar i webbläsaren

Du kan hitta och hantera dina inspelningar i en webbläsare genom att besöka recorder.google.com.

I webbläsaren kan du redigera inspelningstitlar, spela upp inspelningar och söka i inspelningar.

Radera en ljudfil på recorder.google.com

Obs! Borttagna inspelningar raderas permanent från recorder.google.com och alla synkroniserade enheter.

Så här raderar du en inspelning:

Besök recorder.google.com och logga in på ditt Google-konto.

Välj inspelningen som du vill radera.

Välj Radera Radera följt av Radera.

Dela en inspelningslänk med andra via recorder.google.com
Obs! Som standard hålls säkerhetskopierade inspelningar och länkar till dem privata i Google-kontot. Om du väljer att dela en inspelning offentligt kan alla se länken och spela upp den.
  1. Besök recorder.google.com och logga in på ditt Google-konto.
  2. Tryck på Dela Dela.
  3. Välj vilka du vill dela länken till den här filen med:
    • Offentlig
    • Dela med vissa personer
    • Privat i ditt konto
    Tips!
    • Du kan skriva kontaktens namn i sökfältet.
    • Det går bara att dela en inspelning med e-postadresser som är kopplade till ett Google-konto.
    • När du delar en inspelning med enskilda personer får de en avisering via e-post.

Läs om hur din data hanteras i ljudinspelaren

Ljudinspelaren skickar ljudet till en Google-tjänst eller Google-app på enheten för att transkriberas. Ljudet lämnar aldrig enheten. När ljudet har transkriberats slängs det av Google-tjänsten eller Google-appen.

Följa lokala regler för inspelning

På många platser finns regler eller lagar som förbjuder eller begränsar ljudinspelning. Det kan även finnas lokala bestämmelser som kräver att du får samtycke från andra eller från egendomens ägare innan du spelar in. Se till att följa alla tillämpliga regler och lagar och få tillstånd från andra innan du spelar in dem. Spela inte in upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.