Slik bruker du to SIM-kort på Google Pixel-telefonen

Hvis du har Pixel 3a eller en nyere Pixel-telefon, kan du bruke to SIM-kort: ett fysisk SIM-kort og ett e-SIM-kort. Du kan velge hvilket SIM-kort du vil bruke til hvilken handling, for eksempel meldinger eller ringing. Dette alternativet kalles Dual SIM Dual Standby (DSDS).

Du kan bruke to eSIM-kortprofiler samtidig hvis

• du har en Pixel 7, Pixel 7 Pro eller en nyere telefon
  • operatøren din tillater denne funksjonen

Basert på hvilken enhet og operatør du har, kan du ha enten to eSIM-kort eller ett eSIM-kort og ett fysisk SIM-kort.

DSDS og e-SIM-kort fungerer med noen mobiloperatører. Spør mobiloperatøren din for å finne ut om de fungerer med telefonen din. Hvis du har kjøpt Pixel 3a i Japan, kan den ikke bruke to SIM-kort.

Pixel 4a (5G) og nyere telefoner i modus for to SIM-kort kan koble til 5G-nettverk.

Finn ut hvordan du konfigurerer et eSIM-kort på Pixel-telefoner, ved å følge den trinnvise veiledningen.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Legg til et e-SIM-kort som et SIM-kort nummer to
Gjør dette på en telefon som allerede bruker et SIM-kort, men som ikke bruker e-SIM-kort ennå:
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett.
  3. Trykk på Legg til Legg til ved siden av «Mobilnettverk».
  4. Trykk på Last ned SIM-kort i stedet?.
  5. Trykk på Ja når du blir spurt «Vil du bruke to SIM-kort?». Telefonen oppdateres.
  6. Når telefonen er oppdatert, åpner du Innstillinger-appen på nytt.
  7. Trykk på Nettverk og internett og så Mobilnettverk.
  8. For å angi innstillinger for anrop og tekstmeldinger, trykk på nettverkene dine.
Tips: For å få telefonen din til å spørre om nettverksinnstillingen hver gang, trykk på Spør meg hver gang.
Bruk 2 e-SIM-kortprofiler

Slik aktiverer du 2 e-SIM-kortprofiler på kvalifiserte enheter:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Trykk på Vil du laste ned et SIM-kort i stedet?
  4. Følg veiledningen.
Legg til et SIM-kort som et SIM-kort nummer to
Gjør dette på en telefon som allerede bruker et e-SIM-kort, men ikke bruker SIM-kort ennå:
  1. Sett inn SIM-kortet. Finn ut hvordan du setter inn et SIM-kort.
  2. Trykk på Ja når du blir spurt «Vil du bruke to SIM-kort?». Telefonen oppdateres.
  3. Når telefonen er oppdatert, åpner du Innstillinger-appen på nytt.
  4. Trykk på Nettverk og internett og så Mobilnettverk.
  5. For å angi innstillinger for anrop og tekstmeldinger, trykk på nettverkene dine.

Tips: For å få telefonen din til å spørre om nettverksinnstillingen hver gang, trykk på Spør meg hver gang.

Endre innstillinger for to SIM-kort på Google Pixel-telefonen

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Du kan velge hvilket SIM-kort telefonen din bruker til data, anrop, SMS og mye mer. Telefonen bruker det SIM-kortet automatisk.

Angi standard SIM-kort for data, anrop og SMS
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort og så nettverket ditt.
  3. Angi innstillingene for hvert nettverk:
    • Data: Slå på Mobildata.
      Viktig: Bare ett SIM-kort kan være standard for data. Du ser et varsel hvis du allerede har konfigurert et.
    • Anrop: Trykk på Anropsinnstilling. Velg deretter standardoperatører, eller trykk på Spør meg hver gang.
    • Tekstmeldinger: Trykk på SMS-valg. Velg deretter standardoperatører, eller trykk på Spør meg hver gang.
Bruk SIM-kort nummer to under samtaler (Pixel 8 eller Pixel 8 Pro eller eldre)
Anrop: Hvis du er i en samtale, kan du ikke få et anrop via det andre SIM-kortet samtidig. Anrop til det andre SIM-kortet går til talepostkassen.
Data: Det meste av data går via standard-SIM-kortet for den brukstypen. Unntak: Under telefonsamtaler går alle data via SIM-kortet som brukes til samtalen.
Slik bruker du data under samtaler på et SIM-kort som vanligvis ikke brukes til data:
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Slå på Data under samtaler.
Bruk SIM-kort nummer to under samtaler (bare for Pixel 8a)

Du kan bruke begge SIM-kortene samtidig. Du kan for eksempel ha ett for jobb og ett for personlig bruk.

Du kan bruke begge SIM-kortene for samtaler samtidig. Hvis du bruker telefonen og det første SIM-kortet er aktivt, kan du bruke det andre SIM-kortet til å ringe eller svare på et anrop. I mellomtiden blir den første samtalen satt på vent.

Slik bruker du denne funksjonen:

• Du må slå på mobildata for begge SIM-kortene.
  • Du må slå på automatisk databytte for det andre SIM-kortet.
  • Operatøren din må støtte wifi-anrop for det andre SIM-kortet.

Slå på mobildata

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Trykk på navnet til det første SIM-kortet.
  4. Slå på Mobildata.
  5. Gjenta for det andre SIM-kortet.

Slå på automatisk databytte for SIM-kort nummer to

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort og så nettverket ditt.
  3. Trykk på navnet til det andre SIM-kortet.
  4. Slå på Bytt mobildataoperatør automatisk.
  5. Trykk på Bruk wifi-anrop.

Ring eller motta anrop på begge SIM-kortene

1. Ring eller motta anrop på et av SIM-kortene.
  2. Ring eller svar på telefonen som vanlig på det andre SIM-kortet. Den første samtalen settes på vent.
    Tips: Visningsnavnet til operatøren på det andre SIM-kortet endres til «[Carrier] reserve for anrop».
  3. For å bytte mellom de to samtalene, sveip opp og trykk på Bytt

Slå av automatisk databytte

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort og så nettverket ditt.
  3. Trykk på navnet til SIM-kortet.
  4. Slå av Bytt mobildataoperatør automatisk.

Slå av eller slutt å bruke et SIM-kort

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå av et SIM-kort midlertidig

Slik slår du av et SIM-kort midlertidig:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Mobilnettverk.
  3. Velg SIM-kortet du vil slå av.
  4. Trykk på Bruk SIM-kort.
Tips: Pixel 4a (5G) og nyere telefoner i modus for to SIM-kort kan koble til 5G-nettverk.

Finn ut hvordan du endrer innstillingene for to SIM-kort.

Slett e-SIM-kort eller krev passord for å slette e-SIM-kort

Slett e-SIM-kort

1. Åpne Innstillinger-appen på mobilenheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Mobilnettverk.
  3. Velg e-SIM-kortet du vil slette.
  4. Trykk på Slett SIM-kortet.

Krev passord for å slette e-SIM-kort

1. Åpne Innstillinger-appen på mobilenheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og så Avansert og så Bekreft sletting av SIM-kort.
Slutt å bruke et SIM-kort

For å slutte å bruke et SIM-kort, fjern det fra telefonen.

1. Sett inn SIM-utløserverktøyet i det lille hullet på den venstre kanten av telefonen.
    Tips: På Pixel 3 (2018) er SIM-kortsporet på den nedre kanten av telefonen.
  2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.
  3. Fjern skuffen og ta ut SIM-kortet.
  4. Skyv skuffen forsiktig inn i sporet igjen.

Finn ut mer om hvordan du bruker SIM-kort.

Løs problemer med to SIM-kort

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Noen kombinasjoner av SIM-kortnettverk fungerer ikke bra sammen. Hvis du ser varselet «Stemme er utilgjengelig» eller «Stemmeforstyrrelser», har nettverkene på de to SIM-kortene dine problemer med å fungere sammen. Kontakt mobiloperatøren din for å få hjelp.

Finn telefonens identifikasjonsnumre

Når du snakker med operatøren, må du kanskje oppgi Pixel-ID-numre som IMEI 1, IMEI 2- eller EID-nummeret. Finn ut hvordan du finner ID-numre for Pixel-telefoner.