Kahden SIMin käyttö Google Pixel ‑puhelimella

Jos sinulla on Pixel 3a uudempi Pixel-puhelin, voit käyttää kahta SIMiä, yhtä fyysistä korttia ja yhtä eSIMiä. Voit valita eri toimintoihin, esimerkiksi viesteihin tai puheluihin, käytettävän SIMin. Ominaisuuden nimi on Dual SIM Dual Standby (DSDS).

Voit käyttää kahta eSIM-profiilia samanaikaisesti näissä tapauksissa:

• Sinulla on Pixel 7, Pixel 7 Pro tai uudempi puhelin.
  • Operaattori sallii tämän ominaisuuden.

Laitteesta ja operaattorista riippuen sinulla voi olla joko kaksi eSIMiä tai yksi eSIM ja yksi fyysinen SIM-kortti.

DSDS ja eSIM toimivat joidenkin mobiilioperaattorien kanssa. Jos haluat tarkistaa yhteensopivuuden puhelimesi kanssa, kysy asiasta operaattoriltasi. Jos ostit Pixel 3a:n Japanista, siinä ei voi olla kahta SIM-korttia.

Pixel 4a (5G) ‑puhelimet ja uudemmat mallit, jotka käyttävät kahta SIM-korttia, voivat muodostaa yhteyden 5G-verkkoihin.

Katso ohjeet eSIMin käyttöönottoon Pixel-puhelimella.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

eSIMin lisääminen toiseksi SIMiksi
Jos puhelimessa on jo SIM-kortti, mutta ei vielä eSIMiä:
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet.
  3. Valitse Mobiiliverkko-kohdan vierestä Lisää Lisää.
  4. Valitse Ladataanko SIM-kortti?.
  5. Kun näet tekstin "Käytetäänkö kahta SIM-korttia?", valitse Kyllä. Puhelimesi päivittyy.
  6. Kun puhelin on päivittynyt, avaa Asetukset-sovellus uudelleen.
  7. Valitse Verkko ja internet ja sitten Mobiiliverkko.
  8. Valitse puhelujen ja tekstiviestien asetukset napauttamalla verkkoja.
Vinkki: Jos haluat puhelimen kysyvän verkon valinnasta joka kerta, valitse Kysy aina.
Kahden eSim-profiilin käyttö

Näin voit ottaa käyttöön kaksi eSim-profiilia kelvollisella laitteella:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit.
  3. Valitse Ladataanko SIM-kortti?
  4. Seuraa ohjeita.
SIM-kortin lisääminen toiseksi SIMiksi
Jos puhelimessa on jo eSIM, mutta ei vielä SIM-korttia:
  1. Aseta SIM-kortti paikoilleen. Lue lisää SIM-kortin asettamisesta laitteeseen.
  2. Kun näet tekstin "Käytetäänkö kahta SIM-korttia?", valitse Kyllä. Puhelimesi päivittyy.
  3. Kun puhelin on päivittynyt, avaa Asetukset-sovellus uudelleen.
  4. Valitse Verkko ja internet ja sitten Mobiiliverkko.
  5. Valitse puhelujen ja tekstiviestien asetukset napauttamalla verkkoja.

Vinkki: Jos haluat puhelimen kysyvän verkon valinnasta joka kerta, valitse Kysy aina.

Kahden SIMin asetusten muuttaminen Google Pixel ‑puhelimella

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Voit valita SIMin, jota puhelin käyttää dataan, puheluihin, tekstiviesteihin ja muuhun. Puhelimesi käyttää tätä SIMiä automaattisesti.

Oletus-SIM datalle, puheluille ja tekstiviesteille
  1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit ja sitten verkkosi.
  3. Valitse asetukset kullekin verkolle:
    • Data: Aseta Mobiilidata päälle.
      Tärkeää: Vain yksi SIM voi olla datan oletusvalinta. Jos olet jo valinnut oletuksen, näet ilmoituksen tästä.
    • Puhelut: Valitse Puhelujen oletukset. Valitse sitten oletusoperaattorit tai Kysy aina.
    • Tekstiviestit: Valitse Tekstiviestien oletukset. Valitse sitten oletusoperaattorit tai Kysy aina.
Toisen SIM-kortin käyttö puheluiden aikana (Pixel 8 tai Pixel 8 Pro ja vanhemmat)
Puhelut: Puhelun aikana et voi samanaikaisesti vastata puheluun toiselta SIM-kortilta. Toiseen SIMiin saapuva puhelu menee vastaajaan.
Data: Data saadaan yleensä sen oletus-SIMistä. Poikkeus: Puhelun aikana kaikki data saadaan puheluun käytettävästä SIMistä.
Jos haluat saada puhelun aikana dataa SIMistä, jota ei yleensä käytetä dataan:
  1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit.
  3. Aseta päälle Data puhelujen aikana.
Toisen SIM-kortin käyttö puheluiden aikana (vain Pixel 8a)

Voit käyttää molempia SIM-kortteja yhtä aikaa. Sinulla voi esimerkiksi olla yksi yrityskäyttöön ja toinen henkilökohtaiseen käyttöön.

Voit käyttää molempia SIM-kortteja puheluissa yhtä aikaa. Jos olet puhelussa ja ensimmäinen SIM-kortti on aktiivinen, voit soittaa tai vastata puheluun toisella SIM-kortilla. Tällöin ensimmäinen puhelu asetetaan pitoon.

Näin voit käyttää tätä ominaisuutta:

• Mobiilidata on laitettava päälle molemmilla SIM-korteilla.
  • Automaattinen datan vaihto on laitettava päälle toisella SIM-kortilla.
  • Operaattorin on tuettava Wi-Fi-puheluita toisella SIM-kortilla.

Mobiilidatan laittaminen päälle

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit.
  3. Napauta ensimmäisen SIM-kortin nimeä.
  4. Laita Mobiilidata päälle.
  5. Toista toisen SIM-kortin kohdalla.

Automaattisen datan vaihdon laittaminen päälle toisella SIM-kortilla

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit ja sitten verkkosi.
  3. Napauta toisen SIM-kortin nimeä.
  4. Laita Vaihda mobiilidata automaattisesti päälle.
  5. Valitse Käytä Wi-Fi-puheluita.

Puhelujen soittaminen ja niiden vastaanottaminen molemmilla SIM-korteilla

1. Voit soittaa tai vastaanottaa puheluita kummalla tahansa SIM-kortilla.
  2. Soita puhelu tai vastaa sellaiseen toisella SIM-kortilla normaalisti. Ensimmäinen puhelu asetetaan pitoon.
    Vinkki: Toisen SIM-kortin operaattorin näyttönimeksi vaihtuu "Puheluiden varavaihtoehto: [Carrier]."
  3. Vaihda kahden puhelun välillä pyyhkäisemällä ylös ja valitsemalla Vaihda

Automaattisen datan vaihdon laittaminen pois päältä

1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit ja sitten verkkosi.
  3. Napauta SIM-kortin nimeä.
  4. Laita Vaihda mobiilidata automaattisesti pois päältä.

SIMin asettaminen pois päältä tai käytön lopettaminen

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

SIM-kortin laittaminen tilapäisesti pois päältä

Näin voit poistaa SIM-kortin tilapäisesti käytöstä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Mobiiliverkko.
  3. Valitse SIM-kortti, jonka haluat poistaa käytöstä.
  4. Valitse Käytä SIM-korttia.
Vinkki: Pixel 4a (5G) ‑puhelimet ja uudemmat mallit, jotka käyttävät kahta SIM-korttia, voivat muodostaa yhteyden 5G-verkkoihin.

Lue lisää kahden SIM-kortin asetusten muuttamisesta.

eSIMin poistaminen tai salasanan edellyttäminen poiston yhteydessä

eSIMin poistaminen

1. Avaa mobiililaitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Mobiiliverkko.
  3. Valitse poistettava eSIM.
  4. Valitse Poista SIM.

Salasanan edellyttäminen eSIMin poistamiseksi

1. Avaa mobiililaitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sitten Lisäasetukset ja sitten Vahvista SIM-kortin poisto.
SIM-kortin käytön lopettaminen

Lopeta SIM-kortin käyttö poistamalla se puhelimesta.

1. Aseta SIM-kortin poistotyökalu puhelimen vasemmassa reunassa olevaan pieneen reikään.
    Vinkki: Pixel 3:n (2018) SIM-korttipaikka sijaitsee puhelimen alareunassa.
  2. Paina sitä varovasti mutta lujasti, kunnes SIM-korttikelkka ponnahtaa ulos.
  3. Poista korttikelkka ja SIM-kortti.
  4. Paina korttikelkka varovasti takaisin paikalleen.

Lue lisää SIM-kortin käytöstä.

Kahden SIM-kortin ongelmien korjaaminen

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tietyt SIM-verkot eivät toimi kunnolla yhdessä. Jos näet tekstin "Ääni ei käytettävissä" tai "Häiriöitä äänessä", SIM-korttien verkoilla on ongelmia toiminnassa. Pyydä tukea mobiilioperaattorilta.

Puhelimen tunnuslukujen löytäminen

Kun puhut operaattorisi kanssa, sinun on ehkä kerrottava Pixel-puhelimen tunnusnumeroita, esim. IMEI 1-, IMEI 2- tai EID-numero. Katso, miten löydät Pixel-puhelimen tunnusnumerot.

Muita lähteitä