Het bericht 'Oplader loskoppelen' of 'Vloeistof of vuil' verhelpen

Als de USB-C-poort of oplaadkabel van je telefoon te warm wordt of als de USB-C-poort van je telefoon vloeistof of vuil bevat, wordt een van de volgende berichten weergegeven:
  • 'Oplader loskoppelen'
  • 'Vloeistof of vuil in USB-poort'

Stap 1: Koppel de oplader en hoofdtelefoon los

Belangrijk: Wees voorzichtig. De oplaadkabel kan erg warm zijn.

Als je telefoon wordt opgeladen:

1. Koppel de voedingsadapter los van het stopcontact.
  2. Laat je telefoon een paar minuten afkoelen.
  3. Koppel de oplaadkabel los van de telefoon.

Als je een USB-C-hoofdtelefoon gebruikt, verwijder je de hoofdtelefoon uit de USB-C-poort.

Stap 2: Controleer de USB-C-poort en de oplaadkabel

Zoek naar vocht of vuil in de USB-C-poort en de oplaadkabel. Stop er niets in.

• Als de poort of oplaadkabel nat is, schakel je de telefoon uit. Leg de telefoon op een vlakke ondergrond en laat hem drogen bij kamertemperatuur.
  • Als de poort of oplaadkabel vuil bevat, tik je hem voorzichtig tegen je hand (met de poort naar beneden) om het vuil te verwijderen.

Als de USB-C-poort schoon en droog lijkt

Als je het bericht 'Oplader loskoppelen' ziet, schakel je de telefoon uit. Laat de telefoon een paar minuten afkoelen voordat je deze weer inschakelt.

Als je het bericht 'Vloeistof of vuil' ziet, wacht je een paar minuten totdat het bericht wordt weergegeven dat je de USB-poort weer kunt gebruiken.

Als de USB-C-poort beschadigd lijkt

Als het lijkt alsof de USB-C-poort van de telefoon verbrand, gesmolten of gecorrodeerd is, bekijk je meer informatie over hoe je een garantieclaim indient of zoek je een geautoriseerde reparatiepartner.

Als de oplaadkabel beschadigd lijkt

Gebruik de telefoon niet meer en koop een vervangende kabel in de Google Store.

Belangrijk: Gebruik de kabel die bij je telefoon is geleverd.

Als de telefoon te heet is om aan te raken

Gebruik een andere telefoon, tablet of computer om contact met ons op te nemen.

Als het bericht opnieuw wordt weergegeven of niet verdwijnt