Je Pixel USB-C-oordopjes instellen en gebruiken

Met je digitale Pixel USB-C-oordopjes kun je luisteren naar media, zoals muziek, video's, audioboeken en podcasts. Als je een telefoon of een ander apparaat gebruikt, kun je ook op een knop drukken om hulp te ontvangen van de Google Assistent.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Voordat je je oordopjes gebruikt

Je Pixel USB-C-oordopjes werken met veel apparaten, waaronder telefoons. Als je de oordopjes gebruikt met een ander apparaat, doe je het volgende:

• Controleer of het apparaat een USB-C-poort heeft.
  • Controleer of het apparaat digitale audio via USB-C gebruikt. Raadpleeg voor meer informatie de technische specificaties van het apparaat of neem contact op met de fabrikant.
  • Controleer de geluidsinstellingen van het apparaat. Op sommige apparaten moet je audio inschakelen via de USB-C-poort. Op sommige apparaten kun je ook geen telefoontjes beantwoorden met je oordopjes.
  • Als je een telefoon gebruikt, controleer je of deze de nieuwste versie van Android gebruikt. Meer informatie over het updaten van je Android-versie

De pasvorm aanpassen

Je kunt de vorm van je oordopjes beter afstemmen op je oren. Als je de pasvorm wilt aanpassen, trek je voorzichtig aan het snoer recht boven of onder elk oordopje.

Hier zie je hoe je de oordopjes kunt aanpassen aan je oren.

De pasvorm van je Pixel USB-C-oordopjes aanpassen

Het volume wijzigen of media afspelen

Aan het snoer van de oordopjes zit een bedieningsbalkje met knoppen. Als je de oordopjes draagt en ergens naar luistert, kun je deze knoppen gebruiken voor het volgende:

• Volume verhogen: Druk op het bovenste gedeelte van het bedieningsbalkje.
  • Volume verlagen: Druk op het onderste deel van het bedieningsbalkje.
  • Afspelen of pauzeren: Druk op de middelste knop.
  • Naar het volgende nummer gaan of vooruitspoelen: Druk tweemaal op de middelste knop.
  • Het nummer opnieuw starten of teruggaan: Druk driemaal op de middelste knop.

Hulp krijgen van de Google Assistent

Belangrijk: Je kunt deze verzoeken uitvoeren op telefoons met Android-versie 9.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie kunt controleren en updaten

De Google Assistent instellen

1. Sluit de Pixel USB-C-oordopjes aan op je telefoon.
  2. Begin met instellen:
    • Als je de melding 'Pixel USB-C-oordopjes aangesloten' ontvangt, tik je op Instellen voltooien.
    • Als je geen melding ziet, tik je op Home Home en houd je dit vast. Tik vervolgens op Voltooi het instellen van je hoofdtelefoon.
  3. Volg de stappen op het scherm.

De Google Assistent om hulp of informatie vragen

1. Tik op de middelste knop op het bedieningsbalkje en houd vast.
  2. Stel een vraag of geef een opdracht. Zeg bijvoorbeeld 'Wat voor weer is het?' of 'Vertel me een mop'.
  3. Haal je vinger van het scherm.
  4. Je hoort een bel en daarna het antwoord op je vraag. Je ziet geen nieuwe informatie op het scherm van je apparaat.
Tip: Je kunt de Google Assistent vragen je meldingen voor te lezen, te vertalen wat je zegt en meer. Meer informatie over wat je aan de Assistent kunt vragen

Naar meldingen luisteren en vertalen wat je zegt

De tijd en je recente meldingen beluisteren

Als je de tijd wilt horen en je recente meldingen hardop wilt laten voorlezen, tik je op het bovenste gedeelte van het bedieningsbalkje en houd je dit enkele seconden vast.

Als je geen meldingen hoort als je tikt en vasthoudt:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten En dan Pixel USB-C-oordopjes.
  3. Optioneel: Als je ook informatie wilt horen als het scherm is vergrendeld, schakel je Reacties toestaan wanneer de telefoon is vergrendeld in.
  4. Tik op Toegang tot meldingen inschakelenEn dan Google.
  5. Schakel Toegang tot meldingen toestaan in.
    • Optioneel: Selecteer andere apps waarvan je meldingen wilt horen.

Een tweetalig gesprek vertalen

Belangrijk: Voordat je de hoofdtelefoon aansluit, moet je ervoor zorgen dat het volume van je telefoon aanstaat.

Stap 1: Open Google Translate

1. Download en open de Google Translate-app (als je dit nog niet hebt gedaan). Voer de installatiestappen uit die worden weergegeven.
  2. Zeg vervolgens 'Oké Google' of tik op Home Home en houd dit vast.
  3. Vraag de Google Assistent om wat je zegt in een andere taal te vertalen. Zeg bijvoorbeeld 'Help me Spaans te spreken'. De Google Translate-app wordt geopend.

Stap 2: Spreek met iemand in een andere taal

1. Tik op de middelste knop op het bedieningsbalkje van je oordopjes en houd deze vast.
  2. Spreek in de taal die boven het pictogram Hoofdtelefoon Hoofdtelefoon wordt vermeld.
  3. Als je klaar bent met spreken, laat je de middelste knop los.
  4. Je hoort de vertaling hardop uitgesproken via de speakers van je telefoon, zodat de andere persoon deze kan horen.

Stap 3: Het antwoord beluisteren

1. Tik op Spreken Spreken en houd dit vast.
  2. Als je een bel hoort, laat je de andere persoon spreken in de taal die boven de microfoon Spreken wordt vermeld.
  3. Als de andere persoon klaar is met spreken, laat je het pictogram los.
  4. Je hoort de vertaling in je oordopjes.

Tip: Als je de vertaling niet hoort, moet je het volume hoger zetten. Mogelijk moet je je oordopjes loskoppelen en daarna het volume verhogen.

Het beluisteren van de Google Assistent in je oordopjes stoppen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten En dan Pixel USB-C-oordopjes.
  3. Zet Hulp van Google uit.