Beheren hoe je tijd besteedt op de Pixel-telefoon met digitaal welzijn

Je kunt informatie opvragen over hoe je je tijd besteedt op je Pixel-telefoon, zoals hoe vaak je de telefoon ontgrendelt en hoelang je elke app gebruikt. Deze informatie kun je gebruiken om je digitale welzijn te verbeteren. Zo kunt u app-timers instellen en schermwijzigingen inplannen.

Belangrijk:

Digitaal welzijn instellen

Als je Digitaal welzijn als app wilt vinden, open je deze in de app Instellingen. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en zet Icoon tonen in de app-lijst aan.

De eerste keer dat je Digitaal welzijn opent, moet je je profiel instellen.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op Meer Meer en dan Je gegevens beheren.

Tip: Je kunt ook het account van een kind beheren als je account het standaard ouderaccount op het apparaat van je kind is. Meer informatie over Family Link

Je tijd in apps beheren

Ontdekken hoeveel tijd je in apps besteedt
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Het diagram toont je apparaatgebruik voor die dag. Tik voor meer informatie op het diagram. Bijvoorbeeld:
    • Schermtijd: Welke apps er op het scherm zijn getoond en hoelang
    • Aantal keer geopend: Hoe vaak je je apparaat hebt ontgrendeld en bepaalde apps hebt geopend
    • Ontvangen meldingen: Hoeveel meldingen je hebt gekregen en van welke apps
  4. Tik op een app in de lijst om meer informatie te krijgen of app-instellingen aan te passen.
De tijd die beperken je dagelijks in een app besteedt

Belangrijk: Bepaalde werk- en schoolaccounts werken misschien niet met app-timers.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram.
  4. Tik naast de app die je wilt beperken op Timer instellen App-timer.
  5. Kies hoeveel tijd je in die app kunt besteden. Tik dan op OK.
Tip: Als je geen tijd meer hebt, wordt de app gesloten en wordt het pictogram gedimd. Houd rekening met het volgende:
  • App-timers worden om middernacht gereset.
  • Als je de app vóór middernacht opnieuw wilt gebruiken, volg je stap 1 tot en met 4 hierboven en verwijder je de app-timer.

Je tijd in Google Chrome beheren

Ontdekken hoeveel tijd je op websites besteedt
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram En dan Chrome Chrome.
    • Als je deze optie niet meteen vindt, tik je op Alle apps tonen.
  4. Scroll en tik op Sites tonen En dan Tonen. Je vindt de websites die je hebt bezocht en hoeveel tijd je elke dag op deze websites hebt besteed.
  5. Als je meer informatie wilt over de tijd die je op een site hebt besteed, tik je erop.

Eerdere sitebezoeken verbergen

Als je eerdere bezoeken aan een website niet meer wilt tonen, tik je op de site in de lijst. Tik op Eerdere bezoeken verwijderen En dan Verwijderen. Als je in de toekomst naar de site gaat, wordt deze weer in de lijst getoond.

Beperken hoeveel tijd je dagelijks op een website besteedt
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram En dan Chrome Chrome.
    • Als je deze optie niet meteen vindt, tik je op Alle apps tonen.
  4. Tik op Sitetimer instellen App-timer naast de website die je wilt beperken.
  5. Kies een tijdslimiet en tik dan op OK.

Slaap beter met de bedtijdstand

Hoest- en snurkgegevens checken

Belangrijk: De app Digitaal welzijn is niet bedoeld voor medische doeleinden. De app is bedoeld om informatie te geven die je kan helpen een balans op het gebied van technologie te vinden die bij je past. Neem contact op met een zorgverlener als je twijfels hebt over je gezondheid. Google garandeert niet dat je deze functie kunt gebruiken om bepaalde resultaten te bereiken.

Belangrijk: Voor deze functie heb je de nieuwste versie van de app Digitaal welzijn nodig. Meer informatie over hoe je Play Store-apps updatet

De gegevens via de klok van je telefoon checken

1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Bedtijd .
    • Als dit de eerste keer is dat je de functie Bedtijdstand gebruikt, tik je onder Hoest- en snurkactiviteit tonen op Doorgaan en dan Toestaan.

Tip: Als je op Bedtijd tikt, kun je schakelen tussen Bedtijdactiviteit en Hoesten en snurken.

Je gegevens via Digitaal welzijn checken

1. Tik op je telefoon op de app Instellingen.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik onder Hoest- en snurkactiviteit tonen op Doorgaan.

Tip: De volgende keer dat je de app Digitaal welzijn opent, vind je je hoest- en snurkgegevens onder Bedtijdstand.

Je gegevens zoeken

1. Tik op je telefoon op de app Instellingen.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  3. Typ 'hoesten'.
  4. Tik op Hoesten en snurken om de app voor digitaal welzijn te openen.
Een bedtijdroutine instellen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en dan Bedtijdstand en dan Bedtijdroutine.
  3. Kies wanneer de bedtijdstand wordt aangezet.
  4. Je kunt op 2 manieren een bedtijdroutine instellen:
    • Een schema gebruiken: Stel de begin- en eindtijd van je slaap en je voorkeursdagen van de week in.
    • Aanzetten tijdens opladen: Stel tijden voor Na en Vóór in en laad je apparaat gedurende die periode op.
Tip: Gebruik de snelle instellingen om de bedtijdstand aan of uit te zetten. Meer informatie over hoe je snel algemene instellingen kunt aanpassen.
Afleidende apps tijdelijk onderbreken
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en dan Focusmodus.
  3. Kies welke apps je wilt onderbreken. Als Focusmodus aanstaat, kun je deze apps niet gebruiken en krijg je geen meldingen van deze apps.
  4. Gebruik Focusmodus om afleidingen te voorkomen.
    • Tik op Nu aanzetten of Nu uitzetten om Focusmodus aan of uit te zetten.
    • Als je Focusmodus automatisch wilt aanzetten, tik je op + Een schema instellen.
    • Wil je apps tijdelijk onderbreken als Focusmodus aanstaat, tik dan op Neem een pauze en kies een tijdslimiet.
Tip: Op sommige apparaten kun je Focusmodus toevoegen aan Snelle instellingen. Meer informatie over 'Snelle instellingen'
Afleiding beperken tijdens het lopen (Pixel 2 en hoger)
Als je Koppie erbij aanzet, krijg je vriendelijke herinneringen om op te kijken van je apparaat terwijl je loopt.

Zo zet je Koppie erbij aan of uit:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en dan Koppie erbij.
    • Zo stel je Koppie erbij in: volg de instructies op het scherm.
    • Zo zet je Koppie erbij uit: tik naast Koppie erbij op de schakelaar.
Onderbrekingen verminderen

Je kunt gerelateerde opties via de instellingen voor 'Digitaal welzijn' wijzigen. Meer informatie over: