Je telefoon draadloos opladen met de Pixel Stand

Je kunt de Pixel Stand gebruiken om telefoons op te laden die werken met draadloos opladen met Qi. Als je een Pixel 5, 4 of 3 hebt, kun je ook hulp krijgen van de Google Assistent terwijl je telefoon wordt opgeladen op de Pixel Stand.

Vereisten voor de Pixel Stand

Telefoons die werken met de Pixel Stand

Met de Pixel Stand kun je elke telefoon opladen die werkt met draadloos opladen met Qi, zoals de Pixel 5, 4 of 3.

Als je niet zeker weet of je telefoon Qi gebruikt, raadpleeg je de technische specificaties van je telefoon of neem je contact op met de fabrikant.

Cases die werken met de Pixel Stand

Je Pixel Stand kan je telefoon opladen via de meeste telefoonhoesjes met een maximale dikte van drie millimeter. Dit zijn onder andere de volgende hoesjes:

• Stoffen hoesjes voor de Pixel 5, 4 of 3 met de aanduiding 'Made by Google'
  • De meeste hoesjes voor de Pixel 5, 4 of 3 met de aanduiding 'Made for Google'
  • My Case van Google voor de Pixel 3

Afhankelijk van het materiaal van je telefoonhoesje is het mogelijk dat je telefoon langzaam of helemaal niet wordt opgeladen.

Je Pixel Stand kan geen telefoons opladen via hoesjes die metaal of batterijen bevatten, of waaraan hulpstukken zijn bevestigd, zoals steunen of handgrepen.

Je Pixel Stand instellen

Belangrijk: Zorg ervoor dat je de USB-C-kabel van 1,5 meter en de voedingsadapter hebt die bij de Pixel Stand zijn geleverd.

1. Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de USB C-poort onderop de Pixel Stand.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de voedingsadapter.
  3. Steek de stekker van de voedingsadapter in een stopcontact.

Je telefoon opladen

Nadat je de Pixel Stand hebt ingesteld, kun je je telefoon opladen. Plaats je telefoon midden op de Pixel Stand, met het telefoonscherm naar buiten gericht.

Lees de veiligheidshandleiding voor de Pixel Stand voor meer informatie over hoe je een apparaat veilig kunt opladen.

Hulp krijgen van de Google Assistent (Pixel 5, 4 en 3)

Als je een Pixel 5, 4 of 3 hebt, kun je hulp krijgen van de Google Assistent terwijl je telefoon wordt opgeladen op de Pixel Stand. Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

Stap 1: Je Pixel Stand instellen met de Assistent

1. Plaats de telefoon midden op de Pixel Stand, met het telefoonscherm naar buiten gericht.
  2. Je ontvangt de melding 'Doe meer tijdens het opladen'. Tik op Volgende.
    • Als je deze melding niet ziet, neem je de telefoon van je Pixel Stand en plaats je deze terug.
    • Als je de melding nog steeds niet ziet, open je de app Instellingen En dan Verbonden apparaten. Tik naast 'Pixel Stand' op Instellingen Instellingen.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Stap 2: Persoonlijke resultaten inschakelen

Je kunt de Assistent om hulp vragen bij het onthouden van je persoonlijke informatie, zoals je agenda-afspraken, herinneringen en e-mails. Desgewenst kun je deze gegevens ook bekijken op het telefoonscherm als dit is ontgrendeld.

Als je persoonlijke gegevens op je scherm wilt bekijken, schakel je persoonlijke resultaten in.

Stap 3: De Assistent-instellingen wijzigen voor je Pixel Stand

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten
  3. Als 'Pixel Stand' niet wordt weergegeven onder 'Eerder verbonden apparaten', tik je op Alles weergeven.
  4. Tik naast 'Pixel Stand' op Instellingen Instellingen.
  5. Tik op Fotolijstje.
  6. Schakel je Assistent-instellingen in of uit:
    • Persoonlijke resultaten op de Pixel Stand: Krijg persoonlijke resultaten op het telefoonscherm terwijl deze op de Pixel Stand staat, ook als je scherm is vergrendeld.
    • Inactief scherm: Geef persoonlijke resultaten weer op het telefoonscherm tijdens het opladen. Schakel Inactief scherm in.
    • Fotolijstje op het inactieve scherm: Laat foto's van Google Foto's weergeven terwijl je telefoon op de Pixel Stand staat. Tik op Fotolijstje op het inactieve scherm. Tik op Google Foto's-albums selecteren om je foto's te kiezen. Als je het fotolijstje wilt inschakelen, swipe je naar rechts op het vergrendelscherm.

Onderbrekingen en helderheid wijzigen (Pixel 5, 4 en 3)

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten.
  3. Als 'Pixel Stand' niet wordt weergegeven onder 'Eerder verbonden apparaten', tik je op Alles weergeven.
  4. Tik naast 'Pixel Stand' op Instellingen Instellingen.
  5. Schakel je instellingen in of uit:

Problemen met je Pixel Stand oplossen

Telefoon wordt niet draadloos opgeladen

Controleer na elk van de volgende oplossingen of de oplader werkt.

• Verwijder je case en eventuele hulpstukken, zoals steunen of handgrepen.
  • Controleer of je telefoonscherm naar buiten is gericht, met de achterkant tegen de Pixel Stand.
  • Plaats je telefoon midden op de Pixel Stand.
  • Probeer je telefoon zowel rechtop als op zijn kant op te laden.
  • Gebruik de kabel en voedingsadapter die bij je Pixel Stand zijn geleverd.
  • Controleer of de kabel is aangesloten op de voedingsadapter en of de voedingsadapter is aangesloten op een werkend stopcontact.

Meer informatie over hoe je problemen oplost met een telefoon die niet kan worden opgeladen of ingeschakeld.

Er brandt een oranje lampje op het basisstation

Je Pixel Stand heeft moeite met het opladen van je telefoon. Controleer na elke onderstaande stap of de oplader werkt.

• Neem je telefoon van je Pixel Stand en plaats hem terug.
  • Controleer of je telefoon midden op de Pixel Stand is geplaatst.
  • Probeer je telefoon zowel rechtop als op zijn kant op te laden.
  • Verwijder de telefooncase en plaats je telefoon terug op de Pixel Stand.
Telefoon of Pixel Stand voelt warm of heet aan

Als je telefoon of Pixel Stand tijdens het opladen warmer aanvoelt dan normaal, hoef je je meestal geen zorgen te maken. Het is normaal dat je telefoon of Pixel Stand warmer wordt tijdens het opladen.

Als je telefoon wordt opgeladen terwijl de batterij bijna leeg is, kan je telefoon of Pixel Stand erg warm aanvoelen.

Pixel Stand is vuil
  1. Neem je telefoon van de Pixel Stand.
  2. Neem de kabel uit de Pixel Stand.
  3. Veeg het oppervlak voorzichtig schoon met een IPA-doekje (isopropylalcohol).
  4. Laat de Pixel Stand drogen voordat je de telefoon terugplaatst.
Kan de instellingen voor de Pixel Stand niet vinden als TalkBack is ingeschakeld

Als je je telefoon oplaadt op de Pixel Stand, wordt gedurende de eerste vijftien seconden het instellingenicoon van de Pixel Stand rechtsboven in het scherm van je telefoon weergegeven. Na vijftien seconden verdwijnt het instellingenicoon van de Pixel Stand.

De instellingen voor de Pixel Stand openen als TalkBack is ingeschakeld:

1. Tik met twee vingers één keer op het scherm van de telefoon.
  2. Als je de instellingen voor de Pixel Stand wilt vinden, kun je swipen of verkennen via aanraking. Dubbeltik vervolgens ergens op het scherm.

Meer informatie over aan de slag gaan met Android met TalkBack