Forstå og beskytt Pixel-skjermen

OLED-skjermer (organisk lysdiode) brukes i de fleste premium-smarttelefoner. Pixel-telefoner har OLED-skjermer som viser lyse og nøyaktige farger av høy kvalitet.

Her er litt informasjon som kan hjelpe deg med å forstå og beskytte Pixel-skjermen din.

Forhindre innbrenning

Her er noen trinn du kan følge for å forhindre innbrenning på telefonskjermen:

Forstå Pixel-skjermen

Hvorfor skjer fargeendringer?

Alle OLED-skjermer har litt fargeforskyvning når du ser på dem fra visse vinkler. På Pixel 3 og 3a brukes fargekalibrering i produksjonsprosessen for å minimere fargeendringer.

OLED-skjermer kan også ha fargeendringer over tid. Dette er helt normalt.

Forstå skjermutklippet (bare for Pixel 3 XL)

Skjermutklippet, eller hakket, maksimerer skjermstørrelsen til Pixel 3 XL. Skjermen har også to kameraer, en lyssensor, en høyttaler og en mikrofon.

Du kan endre innstillingene for skjermutklipp i utvikleralternativene. Husk at andre telefoninnstillinger kan endres hvis du slår på utvikleralternativer. Finn ut mer om utvikleralternativer.

Grunnen til at innbrenning oppstår

Med innbrenning kan skjermen vise en svak versjon av det forrige bildet – selv når et nytt bilde vises.

Pixel-skjermene er utformet og testet for å redusere innbrenning i så stor grad det er mulig, slik at dette ikke påvirker bruken din av telefonen. Men hvis det samme bildet vises på skjermen over lengre tid med høy lysstyrke, kan det påvirke fargene eller forårsake innbrenning.