Pixel-puhelimen sijaintiasetusten määritys

Kun Pixel-puhelimen sijaintiasetus on päällä, voit saada sen sijaintiin perustuvaa tietoa, esimerkiksi työmatkaennusteita, paikallisia hakutuloksia ja vinkkejä läheisistä ravintoloista.

Kun sovellus käyttää puhelimen tarkkaa sijaintia, näytön yläreunassa näkyy Sijainti Sijainti.

Vinkki: Jos poistat puhelimen sijainnin käytöstä, sovellukset tai palvelut eivät voi käyttää sen sijaintia, mutta voit silti saada paikallisia hakutuloksia ja mainoksia IP-osoitteesi perusteella.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Puhelimen erilaiset sijaintiasetukset

Googlella on useita sijaintiin perustuvia palveluita, esimerkiksi nämä:

Huom. Sovelluksilla on omat sijaintiasetuksensa. Lue lisää sovellusten sijaintiasetusten määrittämisestä.

Puhelimen sijainnin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti. Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.
  3. Napauta Sijainti.
  4. Aseta Käytä sijaintitietoja päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit myös kytkeä puhelimen sijainnin päälle tai pois päältä pika-asetuksilla. Lue lisää.

Kun sijainti on päällä
Kun sijainti on pois päältä

Käytä tarkempia sijaintitietoja puhelimella (Googlen sijaintipalvelut eli Googlen sijaintitietojen tarkkuus)

Puhelimen sijainnin tarkkuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti. Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Sijainti Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Googlen sijaintitietojen tarkkuus.
  4. Ota Paranna sijaintitietojen tarkkuutta käyttöön tai poista se käytöstä.
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, puhelin hakee mahdollisimman tarkan sijainnin näiden lähteiden avulla:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobiiliverkot
  • Anturit
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä

Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, puhelin käyttää sijainnin määrittämiseen pelkkää GPS:ää. Pelkkä GPS voi olla muita lähteitä hitaampi ja vähemmän tarkka määritystapa.

Läheisten verkkojen tai laitteiden haku puhelimella

Voit auttaa sovelluksia saamaan parempia sovellustietoja antamalla puhelimen hakea läheisiä Wi-Fi-tukiasemia tai Bluetooth-laitteita.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti. Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Sijainti Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Hakeminen.
  4. Kytke Wi-Fi-haku tai Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.

Sijainnin lähettäminen hätätilanteessa

Voit auttaa hätäkeskusta löytämään sinut nopeasti soittamalla hätänumeroon, joka on esimerkiksi

• Yhdysvalloissa 911
  • Euroopassa 112
  • joillakin muilla alueilla 999.

Jos Android-hätäpaikannus toimii maassasi ja mobiiliverkossasi etkä ole poistanut hätäpaikannusta käytöstä, puhelin lähettää sijaintisi automaattisesti sen kautta.

Hätäpaikannuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Hätäpaikannus on oletuksena käytössä. Voit poistaa sen käytöstä tai ottaa sen takaisin käyttöön milloin tahansa.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti. Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Sijainti Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Googlen hätäpaikannus.
  4. Ota Hätäpaikannus käyttöön tai poista se käytöstä.

Näin hätäpaikannus toimii

Puhelin käyttää hätäpaikannusta vain, jos soitat tai lähetät tekstiviestin hätänumeroon.

Hätäpuhelun aikana hätäpaikannus voi ottaa puhelimen sijainnin käyttöön ja käyttää Googlen sijaintipalveluja sekä muita asetuksia mahdollisimman tarkan sijainnin noutamiseen.  Kun hätäpuhelu päättyy tai tekstiviesti on lähetetty, asetukset palautetaan ennalleen.

Puhelin lähettää sijainnin valtuutetuille hätätilannekumppaneille, jotta hätäkeskus löytää sinut. Sijainti lähetetään hätätilannekumppaneille suoraan puhelimelta, ei Googlen kautta.

Kun hätäpaikannusta käyttänyt puhelu on päättynyt tai tekstiviesti lähetetty, puhelin lähettää Googlelle käyttö- ja analytiikkadataa hätäpaikannuksen toiminnan analysointia varten. Näistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä Google käytä niitä tähän tarkoitukseen.

Huom. Sijainnin lähettäminen hätäpaikannuksella on eri asia kuin sen jakaminen Google Mapsissa. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa.