Pixel-puhelimen sijaintiasetusten valitseminen

Kun sallit sijaintitietojen käytön puhelimen asetuksissa, voit saada sijaintiin perustuvan palvelun avulla parempia paikallisia hakutuloksia, kuten työmatkaennusteita ja läheisiä ravintoloita.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen erilaiset sijaintiasetukset

Tärkeää: Kun laitat puhelimen sijaintitietojen käytön pois päältä, sovellukset ja palvelut eivät voi käyttää puhelimesi sijaintia. Voit silti saada IP-osoitteeseesi perustuvia paikallisia tuloksia.

Googlella on useita sijaintiin perustuvia palveluita, esimerkiksi nämä:

Vinkki: Sovelluksilla on omat sijaintiasetuksensa. Lue lisää sovellusten sijaintiasetusten määrittämisestä.

Puhelimen sijainnin asettaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti. Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.
  3. Aseta yläosasta Käytä sijaintitietoja päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit myös asettaa puhelimen sijainnin päälle tai pois päältä pika-asetuksilla. Lue lisää pika-asetuksista.

Kun sijainti on päällä
Kun sijainti on pois päältä

Käytä tarkempia sijaintitietoja puhelimella (Googlen sijaintipalvelut eli Googlen sijaintitietojen tarkkuus)

Puhelimen sijainnin tarkkuuden asettaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti Ja sitten Sijaintipalvelut Ja sitten Googlen sijaintitietojen tarkkuus.
  3. Laita Paranna sijaintitietojen tarkkuutta päälle tai pois päältä.
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, puhelin hakee mahdollisimman tarkan sijainnin näiden lähteiden avulla:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobiiliverkot
  • Anturit (kuten akselerometri)

Google voi ajoittain kerätä sijaintitietoja ja käyttää niitä ei-yksilöivästi sijainnin tarkkuuden ja sijaintiin perustuvien palvelujen kehittämiseen.

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä

Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, puhelin käyttää sijainnin määrittämiseen GPS:ää ja akselerometrin kaltaisia antureita. Pelkkä GPS voi olla muita lähteitä hitaampi ja vähemmän tarkka määritystapa.

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä, se ei käytä tai kerää GPS-, Wi-Fi-, verkko- tai anturidataa.

Jos sinulla on Android 12 tai uudempi, voit hallita kunkin sovelluksen tarkan sijainnin käyttölupia. Tämä eroaa Googlen sijaintitietojen tarkkuudesta, joka on laitteesi sijaintiasetus, joka antaa puhelimen määrittää sijainnin mahdollisimman tarkasti käyttämällä useita lähteitä. Vaikka Googlen sijaintitietojen tarkkuus olisi käytössä, mutta et halua antaa sovellukselle pääsyä laitteen tarkkaan sijaintiin, voit antaa sille luvan käyttää vain likimääräistä sijaintia. Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, sovellukset eivät ehkä saa laitteesi tarkkaa sijaintia. Lue lisää sovellusten sijaintilupien määrittämisestä.

Wi-Fi- ja Bluetooth-hakujen käyttöönotto

Voit auttaa sovelluksia saamaan parempia sovellustietoja antamalla puhelimen hakea läheisiä Wi-Fi-tukiasemia tai Bluetooth-laitteita.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti Ja sitten Sijaintipalvelut.
    • Wi-Fi-haku: Valitse Wi-Fi-haku. Laita sitten Wi-Fi-haku päälle tai pois päältä.
    • Bluetooth: Valitse Bluetooth-haku. Laita sitten Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.

Sijainnin lähettäminen hätätilanteessa

Jotta pelastustyöntekijät löytävät sinut nopeasti, puhelimesi sijainti voidaan lähettää soittaessasi tai lähettäessäsi tekstiviestin hätänumeroon (esim. 112 Euroopassa tai 911 Yhdysvalloissa).

Jos Androidin hätäpaikannus toimii maassasi tai alueellasi ja mobiiliverkossasi etkä ole poistanut hätäpaikannusta käytöstä, puhelin lähettää sijaintisi pelastustyöntekijöille sen kautta automaattisesti. Jos hätäpaikannus ei ole päällä, mobiilioperaattorisi voi silti lähettää laitteen sijainnin hätäpuhelun tai ‑tekstiviestin yhteydessä.

Hätäpaikannuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti Ja sitten Sijaintipalvelut Ja sitten Hätäpaikannus.
  3. Laita Hätäpaikannus päälle tai pois päältä.

Näin hätäpaikannus toimii

Hätäpaikannus aktivoidaan vain, kun soitat tai lähetät tekstiviestin paikalliseen hätänumeroon.

Hätäpuhelun aikana hätäpaikannus voi käyttää Googlen sijaintitietojen tarkkuus ‑asetusta ja muita tietoja mahdollisimman tarkan sijainnin saamiseksi. Jos laitteen Wi-Fi-asetus on pois päältä, hätäpaikannus voi laittaa sen päälle.

Puhelin lähettää sijainnin valtuutetuille hätätilannekumppaneille, jotta hätäkeskus löytää sinut. Sijainti lähetetään hätätilannekumppaneille suoraan puhelimesta.

Kun hätäpaikannusta käyttänyt hätäpuhelupuhelu on päättynyt tai hätätekstiviesti lähetetty, puhelin voi lähettää Googlelle de-identifioitua käyttö- ja analytiikkadataa, jotta hätäpaikannuksen toimintaa voidaan analysoida. Nämä tiedot eivät sisällä valtuutetuille hätätilannekumppaneille lähetettyä sijaintia, eikä sinua voi tunnistaa niistä.

Vinkki: Hätäpaikannuksen sijainnin lähettäminen valtuutetuille hätätilannekumppaneille on eri asia kuin sijainnin jakaminen Google Mapsissa. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa