Se og opdater din Android-version

Du kan bruge vores selvhjælp til at finde og løse problemer med softwareopdateringer.

Løs problemer med systemopdateringer

Vigtigt! Det er normalt, at batteriet på Android-enhed aflades hurtigere efter en softwareopdatering, da det er krævende at downloade, optimere og installere opdateringen.

Du kan se enhedens Android-versionsnummer, seneste sikkerhedsopdatering og seneste Google Play-system i appen Indstillinger. Du får notifikationer, når der er tilgængelige opdateringer. Du kan også søge efter opdateringer.

Find ud af, hvilken Android-version du har

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på Om telefonen eller Om din tablet og derefter Android-version.
  3. Find din "Android-version", din "Sikkerhedsopdatering til Android" og dit "Buildnummer".

Få de nyeste tilgængelige Android-opdateringer

To get the latest Pixel phone updates, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and say, "Update my phone now." Learn more about Pixel support on Assistant.

Når du får en notifikation, skal du åbne den og trykke på opdateringshandlingen.

Gør følgende, hvis du har ryddet notifikationen, eller hvis din enhed har været offline:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på System og derefter Softwareopdatering.
  3. Du kan se din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.

Tip! Hvis du har en Pixel-enhed, står der muligvis "Softwareopdateringer".

Få sikkerhedsopdateringer og softwareopdateringer til Google Play

De fleste softwareopdateringer og sikkerhedsprogramrettelser gennemføres automatisk. Sådan tjekker du, om der er tilgængelige opdateringer:

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatlivog derefter System og opdateringer.
    • Tryk på Sikkerhedsopdatering for at se sikkerhedsopdateringer.
    • Hvis du vil have Google Play-softwareopdateringer, skal du trykke på Softwareopdatering til Google Play.
  3. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.

Implementeringstidspunkt for Android-opdateringer

Tidsplanerne for opdateringer varierer efter enhed, producent og mobilselskab.

Vigtigt! Ældre enheder kan ikke altid køre nyere Android-versioner.

Løs et problem med opdateringer

Der er ikke nok ledig plads

Hvis du får underretningen "Der er ikke nok ledig plads", kan du se, hvordan du frigør plads på:

En opdatering blev ikke downloadet

Lad opdateringen prøve igen automatisk

Hvis en opdatering begynder at downloade og ikke fuldføres, prøver din enhed automatisk igen i løbet af de næste par dage.
Du får en notifikation, når enheden prøver igen. Åbn notifikationen, og tryk på opdateringshandlingen.

Opdater Android-versionen for at få sikkerhedsopdateringer

Sørg for, at du har den seneste tilgængelige Android-version på din enhed for at få de nyeste sikkerhedsopdateringer.
Aktivering af opdateringer

Pixel-telefoner og Pixel Tablet

Pixel-telefoner og Pixel Tablet installerer downloadede Android-opdateringer i baggrunden. De installerede opdateringer bliver aktive, næste gang du genstarter din enhed.

Andre Android-enheder

Mange Android-telefoner og -tablets genstarter automatisk, når de installerer downloadede Android-opdateringer. Opdateringerne aktiveres, når installationen er fuldført.